Adrianno21 1 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,40 3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne Na wprost 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać 6. Jak słońce świeci w pokoju ? Na przeciwległą ścianę od telewizora 7. Jaki masz obecnie telewizor ? Stary samsung LCD 40' 8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Matrycę OLED 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) 4K, HD, SD 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS5, dekoder 11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-4 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętnie 13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy z VOD 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 60% 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Dzień 17. Preferencje co do wielkości? 65' lub większy 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 19. Preferencje co do marki ? LG 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 10000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Tak Witam, chce zmienić mój stary tv 40 calowy samsung z matryca LCD. Kanapa stoi od szafki telewizyjnej w odległości 3,40. Bede uzywal go do gry na konsoli, ogladania telewizji oraz netflixow, hbo, disney plus. Zastanawiam się czy wybrać LG G3 65' (LG OLED65G39LA) czy pójść w stronę większego ekranu ale modelu LG C3 77' (LG OLED C31LA) A może Wy macie jakieś inne propozycje dla mnie? Pozdrawiam !!! Budżet do 10k Edytowane 14 Marca 2024 przez Adrianno21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 14 Marca 2024 Czesc, ja bym poszedł w 77" bo C3 to i tak naprawdę doskonały model. A różnica w wielkości naprawdę spora. Duży jest extra A jak napisałem: on ma naprawdę doskonały obraz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Jak do gier to tylko S90C, C3 ma wyprane kolory 👇 No chyba, że znadziesz profesjonalengo kalibratora, który to naprawi, lecz w na to marna szansa 😬 i dalej nie będzie w sumie do samsunga podjazdu 😎 Edytowane 14 Marca 2024 przez Usl 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 14 Marca 2024 Zgadzam się z @Gmeru, ja siedzę w odległości około 2,5 metrów od telewizora i właśnie zamieniam 65 na 77 cali. 77 bo większy się już w tym miejscu nie zmieści, ale myślę że 83 też byłoby OK. Jak możesz wydać trochę więcej to G3 byłby super opcją, dwie duże sieci mają teraz promocje na ten model. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) G3 również ma wyprane kolory, dodatkowo ma okropną posteryzację spowodowaną przez MLA 🤢 👇 Dodatkowo znacznie podbili w nim jasność nie usprawniając w ogóle radiatora 😅 Przez co się szybko wypala, co potwierdzają testy rtings Edytowane 14 Marca 2024 przez Usl 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianno21 1 Napisano 14 Marca 2024 1 godzinę temu, Usl napisał: Jak do gier to tylko S90C, C3 ma wyprane kolory 👇 No chyba, że znadziesz profesjonalengo kalibratora, który to naprawi, lecz w na to marna szansa 😬 i dalej nie będzie w sumie do samsunga podjazdu 😎 Kurcze powiem Ci ze faktycznie te kolor samsunga do lg c3 wyglądają o wiele lepiej (dla samsunga na plus). Teraz dałeś mi do myślenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Marca 2024 Nie ma za co 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 186 Napisano 14 Marca 2024 @adriano21 nie słuchaj trola Usl. Poleca.Samsunga, a poczytaj poziom jego postów i co sądzi o Samsungu i innych tv na forum. Znawca od oglądania i czytania, podważa osoby z branży i nie tylko@adrianno21 nie słuchaj trola Usl. Poleca.Samsunga, a poczytaj poziom jego postów i co sądzi o Samsungu i innych tv na forum. Znawca od oglądania i czytania, podważa osoby z branży i nie tylko 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Marca 2024 Oo, odezwał się fanboj pansa i miłośnik chińskich tv, który sam siebie cytuje 😄 Typ nie ma bladego pojęcia o tv 🤭 Dostaje po prostu ból czterech liter jak samsung jest w czymś lepszy 😅 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 14 Marca 2024 Samsung nigdy nie był lepszy od Panasonica. Samsung świeci bardzo mocno ale więcej szczegółów jest na ekranie OLED Panasonica. Kliknij na link niżej. https://hdtvpolska.com/forum/topic/71690-jaki-oled-lg-do-salonu-wymiana/?tab=comments#comment-582307 Polecam OLED PANASONICA.Każdy OLED Panasonica jest lepszy od samsunga. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianno21 1 Napisano 14 Marca 2024 13 minut temu, krzysiojaworzno napisał: @adriano21 nie słuchaj trola Usl. Poleca.Samsunga, a poczytaj poziom jego postów i co sądzi o Samsungu i innych tv na forum. Znawca od oglądania i czytania, podważa osoby z branży i nie tylko Nie no samsung jeżeli 77 cali to i tak powyżej mojego budżetu. Na dodatek nie podoba mi się ten ich system operacyjny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Polecam telewizor w linku niżej https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-panasonic-oled-tx65lz1000e-master-oled-4k-120-hdmi-2-1-tv-pro-ai-22 https://hdtvpolska.com/telewizory-telewizor-oled-panasonic-65-cali-lz1000-promocja-promocje-media-expert-raty-0-gratis/ Edytowane 14 Marca 2024 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Marca 2024 Nie każdy jest miłośnikiem kiepskich, przepłacnych staroci 😆 Kolega @grundig to odklejony PiSdzielec poczytaj poziom jego postów w tematach, które założył już pare typu - TVN 24 Niebiezpieczne logo 😂 Gwarantuje będziesz miał niezło pompę 😄 15 minut temu, Adrianno21 napisał: Nie no samsung jeżeli 77 cali to i tak powyżej mojego budżetu. Na dodatek nie podoba mi się ten ich system operacyjny. 77S90C bywał w promkach poniżej 10k 🤗 System operacyjny ważniejszy od jakości obrazu? 😅 Zawsze można dokupić boxa 😉 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Mógłbyś sobie darować takie komentarze. Nie robią na mnie wrażenia.Podobne wątki jak mój , czyli niebezpieczne logo tvn 24 jest amerykańskim i brytyjskim forum.CEL jest jeden, im więcej kanałów z półprzezroczystym logo tym lepiej. Edytowane 14 Marca 2024 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Marca 2024 Jesteś za PiS-em, czy nie? 😅 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 14 Marca 2024 Oczywiście że jestem. Twój post wyżej zgłosiłem do moderacji bo przesadzasz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Cytat Oczywiście że jestem. To chyba tyle w temacie xD Po za tym obejrzyj sobie najnowszy shootout Pans zajął ostatnie miejsce 👇 41 minut temu, grundig napisał: Samsung nigdy nie był lepszy od Panasonica. 41 minut temu, grundig napisał: Polecam OLED PANASONICA.Każdy OLED Panasonica jest lepszy od samsunga. Edytowane 14 Marca 2024 przez Usl 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 14 Marca 2024 Obrazki myszki możesz wklejać na forum dla dzieci. Test telewizora OLED Panasonic w linku niżej. https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/panasonic-tx-55lz1000e-recenzja-test-opinia.html OLED Panasonic to bardzo dobra jakość obrazu.Nawet starsze filmy które nie były zarejestrowane w hd to dobre wrażenia wizualne.Przykład na zdjęciu niżej. Mam TX-55GZ950.To model z 2019 roku. Działa bez usterki. Jestem fanem serialu Columbo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 24 Marca 2024 benhmark.pl 🤣🤣🤣 Buhaha😹 No, ale czego się spodziewać po Pis-dzielcu 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach