Xisiek 1 745 Napisano 6 Marca 2024 Ostatnio oglądam Dizneja i myśle, a dla odmiany puszczę klasykę Star Wars i tu niemiła niespodzianka, żeby nie powiedzieć SZOK - obecnie wszystkie części poza faktycznie pierwszymi trzema (4K UHD) są w zwykłym HD! 🙈 Ale to byłoby pół biedy, gdy odpaliłem „świeżaka” w postacie Skywalker Odrodzenie, mym oczom ukazała się jakość obrazu niczym z przeskalowanego DVD do FHD !!! Co to do licha ma być??! 🤬 Jakby tego było mało odpaliłem Avatar (remaster) , no obraz cudo. Aż usiadłem z wrażenia. Następnie poszła Isota Wody - niedawno „nakręcone”, myśle sobie - po pierwszej części tutaj pewnie opad szczelny do kwadratu będzie …. i co, i nic jakość gorsza niż remaster pierwszej części. Co tutaj się odp…., czy ktoś wie kto tam sobie takie żarty robi z widzów??? 😵💫 PS. Jeżeli mnie pamięć nie myli, pare miesięcy temu wszystkie części sagi były w 4K UHD. 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Marca 2024 Godzinę temu, Xisiek napisał: Ostatnio oglądam Dizneja i myśle, a dla odmiany puszczę klasykę Star Wars i tu niemiła niespodzianka, żeby nie powiedzieć SZOK - obecnie wszystkie części poza faktycznie pierwszymi trzema (4K UHD) są w zwykłym HD! 🙈 Ale to byłoby pół biedy, gdy odpaliłem „świeżaka” w postacie Skywalker Odrodzenie, mym oczom ukazała się jakość obrazu niczym z przeskalowanego DVD do FHD !!! Co to do licha ma być??! 🤬 PS. Jeżeli mnie pamięć nie myli, pare miesięcy temu wszystkie części sagi były w 4K UHD. Proponuje wymianę odbiornika 😄 Godzinę temu, Xisiek napisał: Jakby tego było mało odpaliłem Avatar (remaster) , no obraz cudo. Aż usiadłem z wrażenia. Kiepska jakość web, a ten siada z wrażenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 6 Marca 2024 Ten troll jeszcze tu pisuje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Marca 2024 Niestety nieprzerwanie od ponad 10 lat, nic wartościowego tu nigdy nie napisał 😛 CO najwyżej same przekleństwa 😏 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 8 Marca 2024 W dniu 6.03.2024 o 20:09, Xisiek napisał: Ostatnio oglądam Dizneja i myśle, a dla odmiany puszczę klasykę Star Wars i tu niemiła niespodzianka, żeby nie powiedzieć SZOK - obecnie wszystkie części poza faktycznie pierwszymi trzema (4K UHD) są w zwykłym HD! 🙈 Ale to byłoby pół biedy, gdy odpaliłem „świeżaka” w postacie Skywalker Odrodzenie, mym oczom ukazała się jakość obrazu niczym z przeskalowanego DVD do FHD !!! Co to do licha ma być??! 🤬 Jakby tego było mało odpaliłem Avatar (remaster) , no obraz cudo. Aż usiadłem z wrażenia. Następnie poszła Isota Wody - niedawno „nakręcone”, myśle sobie - po pierwszej części tutaj pewnie opad szczelny do kwadratu będzie …. i co, i nic jakość gorsza niż remaster pierwszej części. Co tutaj się odp…., czy ktoś wie kto tam sobie takie żarty robi z widzów??? 😵💫 PS. Jeżeli mnie pamięć nie myli, pare miesięcy temu wszystkie części sagi były w 4K UHD. To co opisujesz było od zawsze. Musisz przełączyć aplikację na język angielski i wtedy wszystkie części będą UHD z Dolby Atmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 8 Marca 2024 a po polsku niby nie ma? 😆 On ma jakiś stary tv 👴 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 9 Marca 2024 19 godzin temu, Usl napisał: a po polsku niby nie ma? 😆 On ma jakiś stary tv 👴 Nie ma. Jeżeli będziesz miał polski interfejs Disney+ to części 4-6 są 4K Dolby Vision i Dolby Atmos, a pozostałe 1-3, 7-9 oraz Rogue One i Han Solo będą HD i 5.1. W momencie gdy zmienisz język interfejsu aplikacji na angielski wszystkie filmy będą 4K, Dolby Vision i Dolby Atmos. Tak było od początku Disney+ w Polsce i kiedyś już o tym pisałem. Zamiast się z kogoś śmiać, najpierw sprawdź mistrzu czy wiesz o czym mówisz. I dla jasności dodam, tak Disney+ zachowuje się na moim OLED od LG. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 745 Napisano 9 Marca 2024 W dniu 8.03.2024 o 08:30, Jasiek_31 napisał: To co opisujesz było od zawsze. Musisz przełączyć aplikację na język angielski i wtedy wszystkie części będą UHD z Dolby Atmos. Dzięki Jasiek ✌️ Pomogło w Star Warsach, jako ciekawostkę dodam, ze zmienić musiałem na English (US), w wersji English (UK) wciąż było HD. PS. Popatrzę czy to jakoś wpłynie na jakość wersji Avatar. ULS nie ma coś się w ogóle przejmować , on trolling robi w czystej postaci za co miał chyba półrocznego banana 🙃 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 9 Marca 2024 3 godziny temu, Jasiek_31 napisał: Nie ma. Jeżeli będziesz miał polski interfejs Disney+ to części 4-6 są 4K Dolby Vision i Dolby Atmos, a pozostałe 1-3, 7-9 oraz Rogue One i Han Solo będą HD i 5.1. W momencie gdy zmienisz język interfejsu aplikacji na angielski wszystkie filmy będą 4K, Dolby Vision i Dolby Atmos. Tak było od początku Disney+ w Polsce i kiedyś już o tym pisałem. Zamiast się z kogoś śmiać, najpierw sprawdź mistrzu czy wiesz o czym mówisz. I dla jasności dodam, tak Disney+ zachowuje się na moim OLED od LG. co za glupoty, mam normalnie 4k 😅 2 godziny temu, Xisiek napisał: PS. Popatrzę czy to jakoś wpłynie na jakość wersji Avatar. Tak, bedziesz miał 8k 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 10 Marca 2024 W dniu 9.03.2024 o 18:06, Usl napisał: co za glupoty, mam normalnie 4k 😅 A Ty nadal bawisz się w trolla. Mam Ci zdjęcia zrobić żebyś uwierzył? Poza tym Xisiek potwierdził to co napisałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 10 Marca 2024 Ja mam normalnie 4k, więc wybacz 😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 745 Napisano 11 Marca 2024 20 godzin temu, Jasiek_31 napisał: A Ty nadal bawisz się w trolla. Mam Ci zdjęcia zrobić żebyś uwierzył? Jakby jego słuchać to ziemia jest płaska, przecież przez okno to widać 🤭😁 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 11 Marca 2024 2 minuty temu, Xisiek napisał: Jakby jego słuchać to ziemia jest płaska, przecież przez okno to widać 🤭😁 Mówisz że tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach