Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wypalona oprawa graficzna z kanału  tvp info i  tvn  24

ba2df00f99bbd.jpg

Wypalone logo z kanału JUNIOR.

937caddecdb50.jpg

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak  długo jeszcze nie czekałem na wiadomość od KRRiT  w sprawie oznaczeń wiekowych.

Najlepiej gdyby oznaczenia  wiekowe  były  tylko  przez  kilka minut na ekranie i    EPG  tak jest  w wielu   krajach  w  Europie.

Przykład na filmie.Oznaczenia wiekowe są  tylko przez chwile na ekranie telewizora.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa cytaty z  artykuły z internetowej strony  wirtualne media.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/brak-logo-canal-hbo-cinemax-krrit-koncesja-kanaly-filmowe-polska-usa-francja

Dlaczego francuski Canal+ nie wyświetla logotypu, a polski tak? - Nadawcy rozpowszechniający kanały na podstawie polskich koncesji są zobowiązani do oznaczania kanału jego nazwą określoną w koncesji. Umieszczenie nazwy (logotypu) w trakcie emisji audycji ma na celu zapewnienie odbiorcom łatwej identyfikacji kanału. Canal+, realizując ten obowiązek, emituje półprzezroczyste logotypy, aby jak najmniej ingerować w odbiór nadawanych treści - informuje Wirtualnemedia.pl Katarzyna Szczepanik z biura prasowego Canal+.

Z kolejnego  cytatu można dowiedzieć się o innym traktowaniu  telewidzów np Ameryki Łacińskiej czy Azji Południowo-Wschodniej. Polska   to   europa  wschodnia  i polscy telewidzowie  też traktowani są inaczej .

Choć w Polsce logotypy nie zniknęły, to są kraje, gdzie są one wyraźnie większe lub mogące bardziej odwracać uwagę od oglądanego filmu. Tak jest na przykład z wersjami HBO dla krajów Ameryki Łacińskiej czy Azji Południowo-Wschodniej.

Przykłady   to  np logo  AXN  bardzo  półprzezroczyste  w  USA, Niemczech  .W Polsce logo  AXN jest bardzo jaskrawe.

Telewidz w Polsce może obejrzeć  tylko półprzezroczyste  logo AXN  tylko w czasie przerw na reklamę.Odpowiedz od kanału   AXN.

=======================

Witam

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych widzów wprowadziliśmy już pewne zmiany. W czasie nadawania bloków reklamowych logo AXN jest transparentne. Równocześnie staramy się aby widzowie nie mieli problemu ze znalezieniem naszej stacji i z identyfikacją kanału poprzez logo.

Pozdrawiamy AXN.

Podobnie   potraktował telewidzów w  Polsce kanał BBC  EARTH.

W Anglii na kanale BBC logo bardzo półprzezroczyste .W Polsce  logo   na kanale BBC EARTH bardzo jaskrawe.Zmian   logo brak.

Logo  na brytyjskim kanale  BBC w Anglii

dadd14d446952.jpg&key=2b416a8ac51de1ed26

Logo BBC EARTH w Polsce.

&key=679d8cb435548186c5fccfe4e74488a9e67

Na hdforum  jest stary ciekawy   wątek  .. BYLEjakość techniczna platform satelitarnych,wątek dotyczył bitrate kanałów satelitarnych.Wiadomo niski  bitrate  to niska jakość. Teraz już  prawie nikt nie zwraca uwagi na bitrate i placi  za  BYLEjakość

Do BYLEjakości można  zaliczyć  też  logo, które jest Bylejakie   dla telewidzów którzy jeszcze płacą za BYLEjakość

Polakom można   wciskać  kit jeszcze zapłacą za Bylejakość.Telewidz w innych krajach ma   wyższe  wymagania które dotyczą jakości  obrazu i bitrate. Nawet  gdy nie było jeszcze kanałów hd tylko  sd, kanał  AXN nadawał  program  dla  wymagających telewidzów z półprzezroczystym logo przez cały czas trwania programu. Kanał sd AXN crime.

25ffdc432f547.jpg

Ja kitu nie pozwolę sobie wciskać , poinformowałem o tym BBC i  założyłem wątek na brytyjskim forum.Wkleiłem link do forum  i wysłałem do BBC.Na brytyjskim  forum jest porównanie logo na kanale BBC w Polsce  i UK.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wiadomości  do BBC EARTH napisałem też że proszę brać przykład z Polskich kanałów fta   czyli np  TVP POLONIA, RED CARPET.TV, NUTA.TV,POWER.TV,TVC.Na  tych kanałach  logo jest bardziej profesjonalne  niż na BBC EARTH.Logo BBC EARTH  jest zbyt jaskrawe i zmiana nie była potrzebna bo na kanałach BBC BRIT ,BBC FIRST logo  jest dobre.

Pewnie   tylko  na BBC EARTH  wprowadzono jaskrawe logo aby sprawdzić jaka będzie  reakcja telewidzów.Dokonano tylko zmiany położenia logo BBC EARTH, bardziej do rogu  ekranu .ALE  LOGO CAŁY CZAS  JEST BARDZO JASKRAWE.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się że starasz się zwiększać świadomość na ten temat, może warto by zachęcić nasze rozmaite portale technologiczne by narobiły trochę szumu bądź jakieś internetowe osobowości ?

• Dzięki 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za poparcie.

Nie próbowałem    kontaktować się w tej sprawie   z portalami technologicznymi     ale ten  problem  poruszany     był    i  jest na innych  forach dyskusyjnych, czyli  np  forum  Satkurier, SAT4ALL,DVHK, HDFORUM.

Tak jak wcześniej napisałem na zagranicznych  forach  dyskusyjnych są podobne   wątki.Tylko w  taki sposób można coś zmienić    czyli  wysyłać skargi  do  nadawców. Informuje o tym  KRRiT, cytat z wiadomości od KRRiT....

Wszelkie uwagi oraz propozycje dotyczące poruszonych zagadnień może Pan skierować bezpośrednio do konkretnych nadawców.

Wysyłać, wysyłać    e-mail  do nadawców. Innej możliwości nie ma.

Pisać posty i komentarze na ten temat,informować o tym więcej osób.Stacje  telewizyjne  utrudniają coraz bardziej kontakt z telewidzami. W przeszłości  np kontakt do  canal + polska był bardzo łatwy.Teraz jest bardzo  utrudniony.Nawet jeśli uda  uzyskać się kontakt to odpowiedz  jest krótka...

dziękuję za sugestię. Przekazałem ją do odpowiedniego działu. Dalej nic się nie dzieje.

Wysyłać skargi w tej sprawie  do KRRiT np w sprawie oznaczeń  wiekowych.

To moja treść listu  e-mail do KRRiT.

Witam

Czy ograniczenia wiekowe mogą być mniej widoczne w czasie nadawania programu tzn czy ograniczenia wiekowe mogą pojawiać się na ekranach przez pierwsze trzy minuty trwania programu,taki system był stosowany w Polsce do 15 sierpnia 2005 roku. Podobne rozwiązanie jest stosowane na francuskich kanałach telewizyjnych tzn ograniczenia wiekowe są tylko na początku trwania programu.

W listach od KRRiT dostałem informacje .. cytuje  Ponadto informuję, że kwestie intensywności natężenia koloru logo stacji, kategorii wiekowej, jak i innych elementów oprawy graficznej programu, nie podlegają kompetencjom KRRiT.

Oznaczenia wiekowe to rozwiązanie KRRiT  czyli podlegają kompetencjom KRRiT. Przykład na zdjęciu.Wypalone ograniczenia wiekowe.

Cytat z instrukcji telewizora OLED PHILIPS

Ważna uwaga dotycząca ochrony telewizora OLED
Technologia Organic LED (OLED) może zachowywać
pozostałości obrazu na ekranie (ze względu na
właściwości materiału) wtedy, gdy ten sam obraz jest
stale wyświetlany przez dłuższy czas lub gdy
wielokrotnie wyświetlany jest ten sam obraz. Dlatego
zaleca się ścisłe przestrzeganie instrukcji obsługi
telewizora OLED:
• Nie należy wyświetlać żadnego statycznego obrazu
w sposób ciągły ani nie wyświetlać tego samego
obrazu przez ponad 10 minut.

Należy unikać wyświetlania wideo w jasnych
kolorach (łącznie z białym), wyświetlania tekstu,
zegarów lub logo na wszystkich częściach ekranu.

Do listu dołączyć  zdjęcie   z uszkodzonym  ekranem OLED lub link do forum.

7715337100_1610708263.jpg&key=062c5d9cf2

Edytowane przez grundig
  • Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grundigCo sądzisz o logach kanałów TVP? Na przykład TVP1 TVP2 czy TVP nauka mają logo delikatne przeźroczyste. Natomiast TVP Sport czy TVP dokument mają już dość mocne logo. To czyjeś niedopatrzenie czy też może z jakiegoś powodu celowa decyzja? 

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz  racje,   intensywność  świecenia  logo  tvp sport  jest znacznie wyższa niż np   TVP  1 HD.Logo  tvp sport zmieniono  11 czerwca 2021  roku.Na początku  logo   miało podobna  przezroczystość  jak  logo  tvp 1hd .Przykład na zdjęciu.Zdjęcie z  internetowej  strony  Satkurier.Obecnie logo  tvp sport  jest bardziej białe i znacznie mniej  przezroczyste  niż na początku. Wysłałem kilka razy pytanie w tej sprawie   do tvp ale brak reakcji.

90757.jpg

Podobnie  jest z przypadku  BBC EARTH , logo  tego kanału jest białe i tylko  lekko półprzezroczyste.Jeśli porównamy  np z logo BBC BRIT to różnica jest bardzo duża.To podobny przypadek i trudno przekonać stacje  do zmiany decyzji w tej sprawie. Kanał  BBC EARTH nie musi nadawać logo lub logo może być  taki jak na kanale BBC BRIT.

Najciekawsze jest to ze  kanały BBC ONE i BBC TWO ,nadają bez logo. Jak zmieniasz kanał  jest wyświetlana informacja   jaki kanał oglądamy,TO wystarczy a logo jest zbyteczne.

be56c9ff01547.jpg

Pozostaje  tylko  wysyłać skargi  w  sprawie logo do  TVP i BBC.Jeśli  BBC nadaje  programy bez logo to w Polsce też może  bo płacimy za oglądanie kanału.

Jeśli np porównamy intensywność świecenia logo z BBC UHD i BBC EARTH to różnica jest ogromna.

7fcbd3201ed99.jpg

Kontakt do BBC   w linku.

https://www.bbcpolska.com/kontakt

Kontakt do TVP SPORT w linku

https://www.tvp.pl/kontakt

Intensywne logo  to robienie  głupków z telewidzów można przeczytać o tym w linku niżej.Traktowanie Polaków jak mieszkańców AFRYKI.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/brak-logo-canal-hbo-cinemax-krrit-koncesja-kanaly-filmowe-polska-usa-francja

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypalona oprawa graficzna z kanalu   tvn - dzien dobry  tvn  i oznaczenie wiekowe.

c830f7fc95304.jpg

Wypalone paski  graficzne i logo z kanału  tvn  24

fc803cdae33f3.jpg

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam  jeszcze raz  do logo na polskiej wersji BBC czyli BBC EARTH. Dla Polaków logo bardzo jaskrawe.Dla   telewidzów w Anglii  logo bardzo półprzezroczyste . Artykuł na internetowej stronie  wirtualne  media  pokazuje  jak  traktowani są telewidzowie.

56edee6d1c93f.jpg

LOGO NA KANALE BBC  EARTH POLSKA.

&key=679d8cb435548186c5fccfe4e74488a9e67

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak  powinno być na każdym kanale.Logo nie  przeszkadza w oglądaniu programu i     jest bezpieczne dla telewizorów. Na  komercyjnym kanale   w Anglii czyli ITV 1 logo też  jest bardzo półprzezroczyste.

ac12e4e9b8a7a.jpg

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypalone paski graficzne z kanału  tvn  24

5218a8dd77029.jpg

Wypalone paski  graficzne.

391fbd4256cfe.jpg

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na  hdforum  jest stary watek który dotyczył bitrate  kanałów ..BYLEjakość techniczna platform satelitarnych, Wątek założył  Czesiu.M. BYLEjakość to  też  logo kanału.

Na  zdjęciach można przekonać się że  wysoki bitrate  to lepsza jakość obrazu.Trzeba zwrócić  uwagę  że  kolor i  przezroczystość  logo TVP 1HD   jest już bardzo podobna  do logo na jak kanale  ARD.To bardzo  duży plus i podziękowanie.Za  wysoki bitrate w przekazie satelitarnym oczywiście  trzeba więcej zapłacić .Można o tym przeczytać w linku niżej ale nieświadomy telewidz może  pomyśleć  że słaba jakość  obrazu to wina telewizora.

Niemiecki kanał ARD nadaje z wysokim bitrate ale tylko  w 720p.Zrzuty z ekranu sam wykonałem

43afac4d760b5.jpg

TVP1 HD, nadaje   w 1080 i ale z niskim bitrate  , jakość obrazu lepsza  na  kanale ARD

374a26176d532.jpg

cytat  z    linku niżej

Podsumowując: ilość kanałów na transponderze nie musi przekładać się na ich jakość. Wszystko zależy od tego ile dany nadawca zapłacił. Mało tego - jeżeli jest klient będący w stanie zapłacić więcej, jednocześnie o znanej marce, to nawet jeśli miejsca brak, to operator chętnie przyjmie go, wyrzucając mniejszych nadawców, bo oczywistym jest, że lepszym klientem będzie nadawca z zapleczem finansowym.

https://satkurier.pl/news/47406/mr-orbita-ilosc-nie-zawsze-musi-rownac-sie-jakosci.html

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciach wyżej   można obejrzeć  jak  wysoki bitrate  ma wpływ na jakość obrazu.To było  tylko porównanie.

Wracamy  do wypaleń.

Wypalone paski graficzne z kanału  tvn  24.

ae14721276551.jpg

Wypalone logi i paski z kanału   tvn  24

a519d30707f8d.jpg

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kanale ANTENA HD jest bardziej półprzezroczyste logo.Logo ANTENA HD   prezentuje się teraz lepiej niż na BBC  EARTH.

0b3dd8bae59cd.jpg

66a936614a46a.jpg

Bardzo ładne  logo  ANTENA HD.Przezroczystość i  ciemniejszy kolor zmienia wszystko na bardzo duży plus.

Bardzo dobre półprzezroczyste  logo Antena HD.Jeszcze jedno zdjęcie.

99346a8f1dfd9.jpg

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo na kanale BBC EARTH jest już półprzezroczyste.

a26884d8e9ca5.jpg

3b15a6e4bd724.jpg

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracają do  kanału ANTENA.HD to jakość obrazu w przekazie  dvb-t2 poprawiła się. Oczywiście  dużo też zależy od zródła  sygnału.W tym przypadku  jest to nowy film.Na pewno zarejestrowany przy pomocy dobrych kamer.

Przykładowo , zdjęcia z dvb-t2.  Jakość obrazu dobra.Logo  i oznaczenia  wiekowe bardziej transparentne , dobra zmiana.

21be522309e9a.jpg

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z logo na kanale BBC EARTH rozwiązany. Napisałem kilka  postów na  avforums, nie wiem czy  dobrze:)  pismo  obrazkowe  też  jest dobre :)ale  jest efekt  bo logo  na kanale BBC EARTH  jest  półprzezroczyste.Bez pomocy  od użytkowników  avforums ,hdtv Polska,  innego  forum pewnie nic nie można byłoby zrobić.Dostałem informacje na priv że  logo na kanale BBC EARTH jest niepotrzebne i  powinno być zlikwidowane.JESTEM ZA . A NAWET BARDZO  ZA.

https://www.avforums.com/threads/oled-screen-burn-permanent-image-retention.2056624/page-252

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wiele ciekawych informacji z brytyjskiego   forum za które oczywiście dziękuje.Na płatnych kanałach  w UK  czyli  jest   polski odpowiednik   płatnej platformy  jak  canal+, cyfrowy polsat  czyli  Sky logo zwykle pojawia się na około 5–10 sekund na początku lub po przerwie na reklamę, a następnie znika.Niżej lista kanałów na których  logo jest tylko   przez  5 do 10 sekund.

Polacy  muszą wysyłać   skargi  do płatnej platformy  czyli canal+ lub  konkretnego nadawcy aby  stacja nadawała program z mniej jaskrawym logo .

Sky Showcase HD
Sky Witness HD
Sky Atlantic HD
Sky Max HD
Sky Comedy HD
Sky Documentaries HD
Sky Crime HD
Sky History HD
Sky Nature HD
Sky Arts HD
Sky Sci-Fi HD
Sky Mix HD
Sky Replay SD
Sky History 2 HD
Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, grundig napisał:

Polacy  muszą wysyłać   skargi  do płatnej platformy

Niestety MY POLACY wolimy reklamować sprzęt.Po 2 latach od zakupu 65A90J pojawił się u mnie powidok belki TVN24 na szarym tle.Na kolorowych planszach nic nie było widać,czekałem z 2 tygodnie i nie znikneło.Dopiero godzinna kompensacja zlikwidowała trwały powidok.Nie oglądam teraz wcale informacyjnych kanałów,wcześniej 1 do 3 godzin max dziennie.Dużo gram na XSX,PS5 i żadna gra w HDR nie zrobiła krzywdy panelowi.Tylko się dziwię ,temat znany od kilku lat ,a DWÓCH PANÓW R..... w tym temacie nic nie zrobiło..Znajomości,kontakty mają???Może tak ma być.nieświadomy użytkownik i zmiana sprzętu co chwila.Samsungi,i inni zacierają rączki.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście masz racje.Aby poprawić sytuacje są  tylko dwie możliwości. Wysyłać  skargi   do KRRiT  i TVN 24.Akcja powinna być bardziej masowa  czyli  zwiększona  ilość skarg .Wiadomości były wysyłane do tvn  24  już  w 2013  roku.   tvn 24  nic nie zrobił w tej sprawie.Gdyby stacja tvn 24 spełniła   oczekiwania telewidzów nie byłoby  uszkodzonych telewizorów.Wysyłając skargi do nadawców programów można zapobiec   kolejnym  przyszłym uszkodzeniom  telewizorów.

Przykład w linku.

https://hdtv.com.pl/threads/laczymy-sily-wypalone-logo-stacji-tv-wysylamy-prosby-do-nadawcow.94650/page-8

Już   w 2014  roku było wiadomo że telewizory OLED  są  bardziej podatne na wypalenie niż telewizory plazmowe.

Ostrzeżenie z instrukcji telewizora OLED.OLED  LG

Wyświetlanie przez długi czas nieruchomego obrazu (np. logo kanału, menu ekranowego, sceny z
gry wideo lub ekranu komputera) może spowodować uszkodzenie ekranu w postaci pozostałości
nieruchomego obrazu. Takie zmiany mogą mieć długotrwały lub nieodwracalny charakter. Gwaran-
cja produktu nie obejmuje zjawisko utrwalenia nieruchomego obrazu.
Należy unikać wyświetlania na ekranie telewizora nieruchomych obrazów przez dłuższy czas (powy-
żej 1 godziny na ekranach OLED).
Również długotrwałe oglądanie telewizji w formacie 4:3 może spowodować utrwalenie pozostałości
obrazu przy krawędziach ekranu.
To zjawisko występuje również w produktach innych firm i nie może być podstawą do wymiany pro-
duktu lub zwrotu pieniędzy.

============================

To bardzo dziwne że  niektóre stacje telewizyjne tak uparcie bronią jaskrawego logo i żadne argumenty nie chcą ich przekonać.Nawet  trudno było   w przypadku kanału BBC EARTH .Ale się udało.

=================================

Forum HDTV POLSKA przegląda bardzo często  ponad  100  niezarejestrowanych osób.Też mogą   wysłać skargi  do nadawców i KRRiT.Wzór  wiadomości  przygotowany.Do wiadomości można dołączyć link niżej

https://www.avforums.com/threads/oled-screen-burn-permanent-image-retention.2056624/page-252

Na hdforum  odpowiedz od tvn 24 z 2014 roku.Przez  9 lat nic nie zrobili.

Witamy,

Dziękujemy za przesłaną korespondencję.
Uprzejmie informujemy, że Pana e-mail został skierowany bezpośrednio do kanału informacyjnego TVN24.
Stamtąd też należy oczekiwać odpowiedzi.

Pozdrawiamy,
Dział Współpracy z Widzami

Możliwości jest bardzo dużo.Np  sprawdzić można jaka będzie reakcja kanału FX .Czyli  pytanie czy logo może być półprzezroczyste  jak na kanale  BBC EARTH.Ja  napisałem takie pytanie   wkleiłem link  do avforums z wypaleniami w telewizorach OLED...Odpowiedz..Zbigniew, temat monitorujemy i konsultujemy. Gdy uda nam się uzyskać więcej informacji, wrócimy do Ciebie. 🙂

https://www.facebook.com/FXpl/?locale=pl_PL

Więcej pytań, większa szansa na zmiany.

Moje pytanie jest  pod....

Kto chce spędzić Święta w Nowym Jorku?

Uwaga, jest haczyk: będziemy potrzebować twojej pomocy w rozwiązniu kilku kryminalnych zagadek

Piszesz się?

=======================================

Najczęściej jest tak że wiele osób czeka na gotowe.W taki sposób na pewno nic się nie zmieni w tej sprawie.

============================================================

Link  z avforums można wykorzystać bo  jest tam bardzo dużo przykładów.Nawet zagraniczne stacje telewizyjne odpowiadają na wiadomości od telewidzów.Ja wysłałem taki list do  niemieckiego kanału  3 sat w sprawie  logo.Dostałem  odpowiedz od 3  SAT.

Treść wiadomości od   3 sat (tekst przetłumaczony)

Szanowny Panie Dziękujemy bardzo za twój e-mail .Wysłaliśmy Twoją sugestię do odpowiedzialnej redakcji. Należy jednak pamiętać, że każdego dnia otrzymujemy wiele wskazówek i próśb. Dlatego nie możemy dzisiaj powiedzieć, czy i kiedy Twoja sugestia będzie mogła zostać wdrożona. Z wyrazami szacunku  3 sat

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypalenia pasków graficznych i logo comedy central

642e21924c84d.jpg

Wypalony pasek graficzny z kanału  tvn   24 widoczny  na kanale  tvp 1

472b608f76988.jpg

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi