Skocz do zawartości
grundig

NIEBEZPIECZNE LOGO TVN 24.częsc trzecia.

Rekomendowane odpowiedzi

Niebezpieczne logo  tvn  24.Prosze o niezaśmiecanie  tego  tematu.
Na hdtvpolska najwięcej  przykladów wypaleń  logo i paskow graficznych dotyczy kanalu  tvn 24 hd.Są tez przykłady wypaleń z kanalów tvp info  i telewizji sniadaniowej czyli dzien dobry tvn ,tvp- pytanie na śniadanie .

TVN oczywiscie wie o tym problemie ale do tej pory nie ma  zmian oprawy graficznej.
Listy w tej sprawie byly wysyłane do KRRiT.Dotyczyly  ograniczeń wiekowych i  logo tvn  24.Pólprzezroczyste ograniczenia  wiekowe  sa  juz  na wiekoszosci kanalow telewizyjnych .Wyjątek to nieprzezroczyste ograniczenia wiekowe na kanale  tvn 24 i  oczwiscie bardzo jaskrawe logo i paski graficzne na  tym kanale.

Odpowiedz od KRRiT

W związku z Pańskim wystąpieniem  uprzejmie informuję, że obowiązek oznakowania audycji kategorią wiekową w programach telewizyjnych wynika z przepisów ustawy z 29 grudnia 1992 roku o radiofonii i telewizji (Dz.U. z 2020 r. poz. 805) oraz - wydanego na podstawie ww. ustawy - rozporządzenia Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji z 23 czerwca 2005 r. w sprawie kwalifikowania audycji lub innych przekazów mogących mieć negatywny wpływ na prawidłowy fizyczny, psychiczny lub moralny rozwój małoletnich oraz audycji lub innych przekazów przeznaczonych dla danej kategorii wiekowej małoletnich, stosowania wzorów symboli graficznych i formuł zapowiedzi  (Dz.U. z 2014 r. poz. 311).

Przepisy prawa nakładają na nadawców telewizyjnych obowiązek zamieszczania symboli graficznych kategorii wiekowych przez cały czas trwania audycji i przekazów telewizyjnych. Wyjątek stanowią programy informacyjne, sportowe, reklamy, telesprzedaż i przekazy tekstowe, które są ustawowo wyłączone z klasyfikacji wiekowej.

Zgodnie z wiedzą Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji zmiany w przepisach prawa odnoszące się do poruszonych przez Pana kwestii nie są w najbliższym czasie planowane.

Ponadto informuję, że kwestie intensywności natężenia koloru logo stacji, kategorii wiekowej, jak i innych elementów oprawy graficznej programu, nie podlegają kompetencjom KRRiT. Zgodnie z art. 13 ust. 1 ustawy o radiofonii i telewizji nadawca kształtuje program samodzielnie (…) i odpowiada za jego treść. Natomiast art. 14 ust. 1 ustawy stanowi, iż nałożenie na nadawcę obowiązku lub zakazu rozpowszechniania określonej audycji lub przekazu może nastąpić wyłącznie na podstawie ustawy. KRRiT nie może zatem ingerować w treść programu tworzonego przez nadawców, jeśli nie ma do tego podstawy prawnej. Wszelkie uwagi oraz propozycje dotyczące poruszonych zagadnień może Pan skierować bezpośrednio do konkretnych nadawców.

Natomiast w związku z ignorowaniem - jak Pan twierdzi - ze strony spółki TVN SA korespondencji od widzów, informuję, że również w tej sprawie KRRiT nie może podjąć interwencji. Przepisy ustawy o radiofonii i telewizji nie dają KRRiT upoważnienia do podejmowania działań w sprawie organizowania kontaktów pomiędzy nadawcami a widzami i słuchaczami. Sprawy te należą do wyłącznej kompetencji poszczególnych spółek.

Uprzejmie proszę o przyjęcie powyższych informacji.

Warto     przypomnieć że   TVP 1, TVP2,TVP SPORT    zmieniło  logo na transparentne  14.09.2011.Zmiana logo nie byla przypadkowa.

Przyklady

https://hdtv.com.pl/threads/logo-stacji-tvp.33946/page-9
https://hdtvpolska.com/forum/topic/32079-uwazajcie-na-logo-tvp-sport-hd/?ct=1678640737

Cytat z  instrukcji  telewizora OLED Sony  i  internetowej strony Sony.

Poniżej podano przykłady obrazów, które mogą spowodować wypalenie matrycy:

Paski z napisami służące do wyświetlania wiadomości, nagłówków itp.

Menu ekranowe, przewodniki po programach, logo kanałów itd.

Unikaj wyświetlania na dowolnej części ekranu statycznych obrazów o jaskrawych kolorach (włącznie z białym), zegarów i logo.

Przyklady wypalen logo w telewizorach OLED

Wypalone  logo    z kanalu tvn  24 hd w telewizorze OLED.Duze zblizenie.

1-wypalon_qqxwshw.jpg&key=c4d7fe59840fde

Inne przyklady.Zdjecia uszkodzonych ekranow.Powodem  jest jaskrawe logo , ograniczenia wiekowe, paski graficzne na kanale  tvn 24

LG OLED55E7N wypalone paski tvn24.jpg

IMG_4197.JPG

index.php?action=dlattach;topic=2540.0;a

d70ff33d1ea0f943801b17e331516cb7cbcc752c

IMG20211201183649.jpg

OLED powidoki.png

44cee8cf8a34c.jpg&key=862abddec16beafe2e

Wypalona grafika  ekranowa z kanalu tvn - dzien  dobry tvn.Na zdjeciu widoczne inne elemeny grafiki czyli np   paski  graficzne , logo tvn 24, komunikat na zywo.Ograniczenia wiekowe   z kanalu   tvn 24 ktore nie sa transparentne . Na  wiekszosci kanalow   telewizyjnych ograniczenia wiekowe sa transparentne.Widoczne  wypalone logo z kanalu Nickelodeon.Logo tego kanalu nie jest transparentne.

d118d41f86bac.jpg&key=4bb1d3bcf38e45403b

Wypalona  grafika  ekranowa z kanalu  tvn 24

7715337100_1610708263.jpg&key=062c5d9cf2

Wypalona oprawa graficzna z kanalu  tvn  dzien dobry tvn, i  paski graficzne z kanalu tvn  24 widoczne na kanale  eurosport.

IVGN9LHk80.jpg&key=d0d1b3578a156e928eb6a

Wypalone logo  tvp  info i paski graficzne

OLED .jpg

wypalone logo tvp info

IMG_20171025_180123_1505417.jpg&key=c741

Przygotowalem tresc listu  ktory mozna wyslac  do dowolnej stacji telewizyjnej ktora ma jaskrawe  logo.  W miejscu  kropek   napisac  tylko nazwe stacji. Czyli np NOWA.TV, ZOOM TV,  PULS2,TVN 24, TVP INFO, TVP ALFA, TVP ABC,ANTENA.TV, itp

Adresy  e-mial do  stacji telewizyjnych sa  w internecie.W przypadku kanalow tvp  trzeba wejsc na strone w linku nizej

https://www.tvp.pl/kontakt

Witam.
Czy  logo kanału ..........może  być  mniej widoczne w czasie nadawania programu  tzn   czy logo może być transparentne   jak np logo na kanale POLSAT, tv6, tv4 ,  Posiadam telewizor OLED.
Zadałem takie pytanie ponieważ  nieprzezroczyste    logo  może pozostawić trwałe wypalenie na ekranie telewizora OLED.Oglądam   tylko kanały z półprzezroczystym logo.

Cytat z  instrukcji  telewizora OLED Sony  i  internetowej strony Sony.

Poniżej podano przykłady obrazów, które mogą spowodować wypalenie matrycy:
Paski z napisami służące do wyświetlania wiadomości, nagłówków itp.
Menu ekranowe, przewodniki po programach, logo kanałów itd.
Unikaj wyświetlania na dowolnej części ekranu statycznych obrazów o jaskrawych kolorach (włącznie z białym), zegarów i logo.

link  do forum , przykłady wypaleń logo  w telewizorach OLED.

dwa kanaly informacyjne w jednym czyli kanal wydarzenia 24 i  wypalone  logo i  paski z kanalu tvn 24

7d4a091ac8cff.jpg&key=a87cc2c59299fc08ba

Ciekawy  przyklad z  amerykanskiego forum avsforums.Watek ma kilka tysiecy postow.

https://www.avsforum.com/threads/master-oled-image-retention-burn-in-thread-with-photos.2804065/

Uzytkownik  forum napisal..nie wiem  z jakich monitorow  korzysta CNN ( na pewno mial na mysli  monitory  LCD,PDP lub OLED) ale na pewno monitor wymaga wymiany.

Wypalenie na gornym pasku nad Safelite jest okropne. Mozna by pomyslec, ze daloby im to wskazowke aby zmienic swoje logo na polprzezroczyste.

&key=33fe6aa6256785305b5618114944c429811

https://www.avsforum.com/threads/master-oled-image-retention-burn-in-thread-with-photos.2804065/page-249

Odpowiedz od stacji telewizyjnej, Dotyczy oczywiscie  logo.

Drogi Widzu,

Dziękujemy za skontaktowanie się z BBC Studios w Polsce.

Dziękujemy za to pytanie. Przekażemy je naszemu zespołowi technicznemu.

Z najlepszymi życzeniami,

BBC Studios

=========================================

Warto  przypomniec   jak zareagowala inna stacja na podobny problem w tej sprawie.

Szanowny Widzu,

Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi na ten dotychczas nie poruszany, a jakże ważny problem.

Problem istotny nie tylko ze względu na ochronę praw konsumentów i naszą wolę dostarczania produktu możliwie najwyższej jakości oraz bezpiecznego dla widzów i sprzętu, lecz zagadnienie dotykające sprawy dla nas najważniejszej - Państwa satysfakcji.

Nasycenie logotypu zostanie obniżone w możliwie najszybszym czasie.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Fox International Channels Polska

Fox International Channels - spółka medialna należąca do koncernu News Corporation. Jest producentem międzynarodowych kanałów tematycznych,Nat Geo People,National Geographic Wild,FOX, National Geographic HD dostępne w polskiej wersji językowej.

Posty  z  forum.

Wypalił się LG65B7V. Na dole bardzo dużo śladów od paska informacyjnego TVN24. Wierz mi obchodziłem się z nim jak z jajkiem, pilnowałem aby nie zostawiać statycznego obrazu, przeszkoliłem i musztrowałem rodzinę. Nie pomogło. Matryca do wymiany - koszt 5900 netto (z robocizną, marża - koszt finalny serwisu).
Praktycznie wypaliło się to od poczatku pandemii bo wówczas oglądaliśmy więcej wiadomości. Do stycznia było czysto. Jestem właśnie na etapie odsprzedaży tego za co się da i wybieram porządnego LCD
Na pewno dokupuj maksymalną gwarancję - potraktuj to jak prawdziwy koszt TV - tak jakbyś nie mógł kupić bez gwarancji. Pamiętaj, że wszystkie OLEDy mają matrycę LG więc to nie kwestia producenta.
Poniżej zrzut ekranu.

=================================

Posiadam telewizor Philips 55pos9002/12. Dwa tygodnie temu skończyła się dwuletnia gwarancja a dziś pojawiły się wypalone paski na środku u dołu ekranu. Oczywiście na gwarancję nie mam szans, ale mimo tego jutro będę dzwonił do serwisu. Ogólnie tak się zdenerwowałem, że opiszę sprawę szerzej po odpowiedzi serwisu.

Dodam tylko, że matryca wypaliła mi się identycznie jak u kolegi powyżej.

-------------------------------------------------------------------------------

Witajcie chcę składać reklamacje z tytułu rękojmi do sprzedawcy na wypalenia ekranu, czy do tego potrzebny jest mi oryginalni karton ?

Zakupiony w maju 2019 ale sprzedawca nie honoruje oświadczenia z serwisu i chce sam rozpatrywać reklamowany TV .

Ktoś ma już doświadczenia jak to sprawnie przeprowadzić ? Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam ten sam problem z Sony A1 .

Na tym forum jest pełna korespondencja w temacie.

Walczę od dłuższego czasu z Sony i przede wszystkim z MM .

Sprawa jest już ponownie u Rzecznika który wysyła kolejne pisma do MM.

Ja nie odpuszczam choć reklamuje z rękojmi.

Proszę o wymianę doświadczeń.

Bogdan.

Pismo od rzecznika  1str.20200806_082410.jpg

==================================================================

Dzięki "Danek" za sensowną odpowiedź. Czekam na zwrot tv z serwisu bo okazało się że to nie takie proste. Już mnie poinformowali że nie wróci w oryginalnym kartonie chociaż  w takim go zabrali  Podobno brak opakowania dziś to już nie problem przy reklamacjach , ale mój "sprzedawca w każdym email podkreśla że muszę przysłać dowód zakupu i kartę gwarancyjną. Więc też czeka mnie przeprawa bo oczywiście przy sprzedaży nic nie dostałem nawet paragonu ! Mam potwierdzenie transakcji z allegro i banku więc musi to honorować. Z tytułu rękojmi nie muszę przedstawiać żadnej gwarancji ?! Dam znać jak sprawa się toczy. 

===========================================================================

Taka sytuacja u mnie. Temat wyskoczył w ciągu trzech miesięcy koronawirusa. Tak, to TVN24. Przeprowadzałem procedury czyszczenia, gdy były minimalne ślady. Ze dwa razy sam telewizor zażądał czyszczenia matrycy i zrobiliśmy to. Zero efektów, problem narastał. O ile się nie mylę on w trybie stand by też potrafi sam z siebie zrobić czyszczonko? W każdym razie procedura nie działa zupełnie.

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypalone paski  graficzne z kanalu  tvn 24  widoczne   w czasie meczu na ekranie  telewizora.

678409b991bef.jpg&key=2659190c6d81a508c9

Temat zalozylem aby uswiadomic nowym posiadaczom  telewizorow OLED  zagrozenie   ktore dotyczy statycznych  obrazow  a nie  komentowanie  jakie tresci stacja nadaje.Temat ten ma tez zwrocic uwage innych nadawcow programow telewizyjnych aby logo i ograniczenia wiekowe byly   transparentne. Na wiekszosci  kanalow telewizyjnych logo i ograniczenia wiekowe sa polprzezroczyste  czyli  np TVP 1 HD,TVP 2 HD  , TVP HD,TVP DOKUMENT,TVP KULTURA,TVP KOBIETA,TVP SPORT,TVP HISTORIA,TVP NAUKA,TVP ROZRYWKA, TVP SERIALE,POLSAT,SUPER POLSAT,wszystkie pozostale kanaly polsatu.HBO,tvn,tvn7,tv4,stopklatka,tv6,wp, RED CARPET,wszystkie canal+,kino polska,13 ulica,BBC BRIT,BBC FIRST,CBS REALITY,HISTORY POLAND ,HISTORY ,HISTORY 2, FOOD NETWORK POLSKA,Paramount Network Polska

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypalenia  grafiki ekranowej z kanalu  tvn- dzien dobry  tvn i paskow  graficznych  z  kanalu tvn 24.

48792a52dda88.jpg

wypalenie paskow graficznych z kanalu tvn 24

aff998895f677.jpg

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas teraz na pozytywny  przykład  .Jak  reaguje stacja telewizyjna na listy od telewidzow. List oczywiscie  dotyczy  logo i oprawy graficznej na   kanale Red Carpet TV.

Witam.

Wszystkie Pana sugestie i uwagi przekazuję
do Kolegów pracujących w działach technicznych
i są one dalej procedowane.
To co daje się wprowadzić - wprowadzamy
natychmiast po opracowaniu technicznym.

dziękujemy za wszystkie uwagi,
bo są dla nas niezwykle cenne -  a też
i sympatycznie jest odbierać takie sygnały
zaangażowania Widzów.
Dla nas jest to zarówno wartościowe,
jak i po prostu miłe, tak po ludzku.

Raz jeszcze dziękujemy za wiadomość
i pozdrawiamy serdecznie - cały
nasz Zespół Red Carpet TV.

================================================

A teraz negatywny przyklad. Od  2010  kanal AXN nic nie zrobił .Logo  jest pólprzezroczyste  tylko w czasie trwania reklam.

Witam

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych widzów wprowadziliśmy już pewne zmiany. W czasie nadawania bloków reklamowych logo AXN jest transparentne. Równocześnie staramy się aby widzowie nie mieli problemu ze znalezieniem naszej stacji i z identyfikacją kanału poprzez logo.

Pozdrawiamy AXN.

============================================

Beda oczywiscie kolejne przyklady z grupy z hdforum

Kolega z forum Satkurier  jest przeciwnikiem niepotrzebnych  elementow na ekranie  telewizora .Ma swoj kanal, mozna obejrzec  jak wyglada to w innch krajach.

Najlepiej gdyby ograniczen wiekowych nie bylo , moga byc przeciez w EPG.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Oglądam tvn24 około 2 godziny dziennie od kilku lat na oledzie sony ag9 i zero powidoków / wypaleń ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ogladaj dalej.Przeciez nie zabraniam.Mam nadzieje ze nie napiszesz ze   wszystkie zdjecia  i posty uzytkownikow    HDTVPOLSKA w tym watku  sa  falszywe.Jesli nie wierzysz ze zdjecia sa prawdziwe  to zajrzyj na forum Sony.Sa tam podobne przyklady

Sa  osoby  dla ktorych nawet  wypalenia paskow  graficznych z kanalu tvn24 nie robia  wrazenia.Kupia sobie kolejny  telewizor. Tak  mozna  przeczytac w  linku nizej na stronie   tvn 24.Ja  uwazam ze ten wpis  to zart pracownikow stacji tvn 24  jesli chcesz to zajrzyj na strone tvn 24.

https://kontakt24.tvn24.pl/zyczenia,4005240,ugc

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

wierzę, że są prawdziwe :)

widocznie wypalenia są zależne od sposobu użytkowania tv i nie zawsze się pojawiają

żeby nie było, tv mam ustawiony do oglądania w dzień w jasnym pokoju, wieczorem nic nie zmieniam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypalone paski graficzne z kanalu tvn 24

09e07f4afd184.jpg

Ten przyklad jest znany, wypalone paski graficzne, oprawa graficzna z kanalu tvp 2-  pytanie na sniadanie, logo  tvp info , logo z kanalu informacyjnego polsat.

OLED LG  .jpg

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze ilość odsłon tego wspaniałego tasiemca, skończy się w liczbie zbliżonej do Szybkich i Wściekłych. ☺️

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie bylo  w tym  watku niepotrzebnych   postow  i wyrazow   na p.......  to  bylby   tylko jeden temat.Napisalem  przeciez  w jakim  celu  jest ten   watek.Watek   jest potrzebny   bo  sa tutaj praktyczne  przyklady  uszkodzonych ekranow  przez jaskrawe  logo czyli  np tvn 24 ,  tvp info , tvn -dzien dobry  tvn   , tvp 2 -pytanie na sniadanie. W podobny sposob  dzialaja uzytkownicy na innych zagranicznych forach  dyskusyjnych  wysylaja   wiadomosci  do  stacji telewizyjnych.Przylaczylem sie do nich i wysylam  teraz wiadomosci  do amerykanskich stacji  telewizyjnych   .Nawet CNN .Wklejam   link  do tego forum i oczywiscie  amerykanskiego i brytyjskiego forum.Wystarczy ze nie bedziesz przszkadzal  mam na mysli   osobe  ktora napisala post wyzej.Jak bedzie trzeba zaloze kolejny watek.

=====================

wpisujesz w google  logo  tvn 24  i watek z  tego forum  jest na czwartym  miejscu a bedzie pierwszy   ,czasami na  czwrtym lub  juz pierwszym misjcu ,a bedzie pierwszy

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za dyktatura? Jak „nie będziesz przeszkadzał”?! 🤬 

Chcialbys cenzurować wypowiedzi innych, którzy inaczej oceniają rzeczywistość niż ty? 🙈

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje posty sa  bez sensu

1 godzinę temu, Xisiek napisał:

Mam nadzieje, ze ilość odsłon tego wspaniałego tasiemca, skończy się w liczbie zbliżonej do Szybkich i Wściekłych. ☺️

W jakim celu  napisales ten post?  .Bylby  tylko  jeden  temat a nie    10 lub 11. A  moze    jak w serialu  moda na sukces.

Napisalem w drugim zdaniu na poczatku tego tematu...Prosze o niezaśmiecanie  tego  tematu.Tak trudno to zrozumiec??

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, grundig napisał:

Twoje posty sa  bez sensu

Hahaha, moje? Chłopie ogarnij się, zakładasz jałowe wątki, w których ciagle piszesz to samo i to samo, i jeszcze raz to samo. Rozumiem, ze jesteś hejterem, który ma złe emocje odnośnie tylko jednej stacji, choć telewizory oled niszy tak samo TVP Info czy Polsat News. Daj spokój, postaraj się nieco, zamiast tylko pluć na tych co myślą inaczej.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopie to mozsz mowic do wiesniakow.Dla mnie   wlasnie  jestes kims takim  czyli CKM

Wypalone paski graficzne z kanalu  tvn dzien dobry  tvn

a1e0e71250097.jpg&key=5a3b631a6d74a7e349

Kolejny  przyklad.

IMG_20220411_165740.jpg

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, grundig napisał:

Chlopie to mozsz mowic do wiesniakow.

Przepraszam, jesteś dziewczyną ? 🤔

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłop – określenie mężczyzny z warstwy społecznej zamieszkującej tereny wiejskie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast wymyślać, proponuję skorzystać raczej ze Słownika Języka Polskiego.

chłop

1. «rolnik»
2. pot. «dorosły mężczyzna»
3. pot. «mąż, narzeczony, kochanek»
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEN WATEK DOTYCZY      LOGO!!!

Wypalona oprawa graficzna z kanalu  tvn dzien dobry tvn

oled_2,5r.jpg&key=b2923170dc4f05fb292685

IMG20211201183649.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dlaczego wprowadzasz czytelników w błąd, jakby tylko TVN 24 był niebezpieczny podczas kiedy tv oled uszkodzić mogą w identycznym stopniu Polsat News lub  TVP info?

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez  napisalem w trzecim zdaniu w pierwszym poscie.....Na hdtvpolska najwięcej  przykladów wypaleń  logo i paskow graficznych dotyczy kanalu  tvn 24 hd.Są tez przykłady wypaleń z kanalów tvp info  i telewizji sniadaniowej czyli dzien dobry tvn ,tvp- pytanie na śniadanie . Wkleilem tez  zdjecie  z wypaleniem   ekranu na ktorym jest widoczne wypalenie z kanalu  tvp info , polsat news

Nie  bronie zadnej stacji  telewizyjnej  ktora ma jaskrawe logo.To ja zalozylem  podobny watek na hdforum.Watek dotyczyl     logo  TVP .Od tego czasu czyli   od  2008 roku bardzo duzo sie zmienilo.Zacytuje  osobe  , przeciwnika zmian  logo na polprzezroczyste

Widzę, że masz n-kę więc zerknij na loga nieprzezroczyste (jadę kolejno po kanałach): TVP1, TVP2, TVN 7, TVN24, TVN CNBC, TVP Info, TVN Meteo, TVP Polonia, TVS, CNN, Universal Channel, Filmbox, Filmbox Extra, Kino Polska, 3 kanały AXN, Sci-fi Channel, Discovery HD, Discovery Historia, TVN Lingua, TVP Kultura, TVP Historia, 3 kanały Eurosport, TVP Sport, TVN Turbo, ESPN America, 2 kanały Sportklub, MTV HD, TVN Style, Owsiak TV

=====================================

Jest rok    2023   bardzo duzo sie zmienilo od tego czasu.To listy od telewidzow    przyczynilo sie  do tego ze na wiekszosci kanalow  logo i ograniczenia wiekowe sa polprzezroczyste.

Na wiekszosci  kanalow telewizyjnych logo i ograniczenia wiekowe sa polprzezroczyste  czyli  np TVP 1 HD,TVP 2 HD  , TVP HD,TVP DOKUMENT,TVP KULTURA,TVP KOBIETA,TVP SPORT,TVP HISTORIA,TVP NAUKA,TVP ROZRYWKA, TVP SERIALE,POLSAT,SUPER POLSAT,wszystkie pozostale kanaly polsatu.HBO,tvn,tvn7,tv4,stopklatka,tv6,wp, RED CARPET,wszystkie canal+,kino polska,13 ulica,BBC BRIT,BBC FIRST,CBS REALITY,HISTORY POLAND ,HISTORY ,HISTORY 2, FOOD NETWORK POLSKA,Paramount Network Polska

To listy  czyli  e-mial od telewidzow    przyczynily sie  do tego ze na wiekszosci kanalow  logo i ograniczenia wiekowe sa polprzezroczyste. 

Poznaj sile  e-mial i argumentow .Argument  jest sila  lecz  sila nie jest argumentem.Argumenty  to wlasnie  przyklady wypalen logo.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień tytuł wątku na niebezpieczne logo/ grafiki programów informacyjnych. Inaczej będziesz zwykłym manipulatorem.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie  ma takiej mozliwosci.Nie  mozna  nawet edytowac postu  po kilku minutach.Nie  mozna tez zmienic   tytulu  watku.Moge  zalozyc  nowy  watek z  tytulem niebezpieczne logo/ grafiki programów informacyjnych.

Moge  zalozyc  nowy watek jutro.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zamiast 3 wątków o  TVN 24, dla równowagi zrob o TVP Info. Tak samo niszczy oledy.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi