Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Padam już po prostu! W jednym wątku ten Uls dyskredytuje szczytowego oleda Sony „bo nie ma HDMI 2.1” (choć faktycznie 4z2 portów ma w tej wersji) po czym w innym aby bronić niedoróbki Samsunga neguje sens posiadania przez tv w pełni sprawnego HDMI 2.1. 🙈 No fiu, fiu to się nazywa potknąć się o własne nogi? 🙃

• Plusik 1
  • Haha 2
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był okres że po sprzedaży A95K zastanawiałem się nad zakupem S95C lub G3. Jednak postanowiłem zaczekać na A95L, w zeszłym tygodniu złożyłem jak ruszyły pre ordery złożyłem zamówienie. Było kilka rzeczy które odrzucił mnie od Samsunga, ale dwie najważniejsze to przetwarzanie/skalowanie (wolę przetwarzanie Sony) oraz to że dużo osób pisało ze ma problemy z czarnym ekranem w przypadku kart RTX a ze używam 4090 to nie widzi mi się ryzykować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Xisiek napisał:

Padam już po prostu! W jednym wątku ten Uls dyskredytuje szczytowego oleda Sony „bo nie ma HDMI 2.1” (choć faktycznie 4z2 portów ma w tej wersji) po czym w innym aby bronić niedoróbki Samsunga neguje sens posiadania przez tv w pełni sprawnego HDMI 2.1. 🙈 No fiu, fiu to się nazywa potknąć się o własne nogi? 🙃

Nie ma co z nim dyskutować! Zadałem pytanie czy wiec co się dzieje z tym tv po podłączeniu PC i ustawieniu 4k@144 Hz i z 4:4:4. Gdyby wiedział [beeep] to by nie pytał po co HDMI 2.1 48 Gbps 

6 godzin temu, zikol napisał:

Był okres że po sprzedaży A95K zastanawiałem się nad zakupem S95C lub G3. Jednak postanowiłem zaczekać na A95L, w zeszłym tygodniu złożyłem jak ruszyły pre ordery złożyłem zamówienie. Było kilka rzeczy które odrzucił mnie od Samsunga, ale dwie najważniejsze to przetwarzanie/skalowanie (wolę przetwarzanie Sony) oraz to że dużo osób pisało ze ma problemy z czarnym ekranem w przypadku kart RTX a ze używam 4090 to nie widzi mi się ryzykować. 

Pomaga ustawienie 120 Hz i 4:2:2, niestety. Mam pytanie, gdzie Ci się udało kupić w przedsprzedaży?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, qazar napisał:

Nie ma co z nim dyskutować! Zadałem pytanie czy wiec co się dzieje z tym tv po podłączeniu PC i ustawieniu 4k@144 Hz i z 4:4:4. Gdyby wiedział [beeep] to by nie pytał po co HDMI 2.1 48 Gbps 

Pomaga ustawienie 120 Hz i 4:2:2, niestety. Mam pytanie, gdzie Ci się udało kupić w przedsprzedaży?

W Sony Center tylko ze ja mieszkam i kupywalem w Anglii. Niby dostawa pod koniec września ale zobaczymy bo z tego co widziałem w USA wystąpi lekkie opóźnienie póki co w UK cisza by jakieś opóźnienie było. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to w PL jeszcze termin sprzedaży nie został ogłoszony, zakładam, że tez będzie na przełomie  09/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, zikol napisał:

W Sony Center tylko ze ja mieszkam i kupywalem w Anglii. Niby dostawa pod koniec września ale zobaczymy bo z tego co widziałem w USA wystąpi lekkie opóźnienie póki co w UK cisza by jakieś opóźnienie było. 

I ile cię wyszedł? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Usl napisał:

I ile cię wyszedł? 

100 Milionuf...

Zazdrościsz że ludzie pracują i mogą sobie pozwolić na różne zachcianki?

Nie rozumiem takich...

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, qazar napisał:

A to w PL jeszcze termin sprzedaży nie został ogłoszony, zakładam, że tez będzie na przełomie  09/10

W UK dwa tygodnie temu podali oficjalnie i wystartowały pre ordery , choć był sklep co już grubo ponad 2 miesiące temu przyjmował zamówienia na pre order A95L. Ja złożyłem zamówienie tydzień temu ze względu na kod zniżkowy, zobaczymy kiedy będą dostawy bo tak naprawdę w UK co sklep to podaje inna date 

5 godzin temu, Usl napisał:

I ile cię wyszedł? 

Tajemnica handlowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki kod zniżkowy? 

8 godzin temu, Eleonor napisał:

100 Milionuf...

Zazdrościsz że ludzie pracują i mogą sobie pozwolić na różne zachcianki?

Nie rozumiem takich...

Masz ból 🍑 że twoje tv straciły 80% na wartości po kilku latach 😹 Na przyszłość kupuj z głową :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Usl napisał:

Jaki kod zniżkowy? 

Masz ból 🍑 że twoje tv straciły 80% na wartości po kilku latach 😹 Na przyszłość kupuj z głową :D

Pracownicze a i jak ktoś ma studenckie zniżki też może sie załapać 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do redakcji hdtvpolska, jeśli nadal posiadacie ten tv. @Gmeru

Nie działa mi pass-through na amplitunerze onkyo, tzn nawet jak ustawie w w11 5.1 to amplituner odbiera stereo. Reinstalowałem win11 i to samo. Planuję jeszcze zmienić kartę graficzną  bo nie wiem gdzie jest problem (karta graficzna, tv, amplituner, a może kable).

Choć @qazar mi pisał w pw że nie ma takiego problemu.

Co ciekawe jak puszcze demo z aplikacji dolby z MS store to przelacza sie w tryb dolby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Usl napisał:

U mnie taki ból nie występuje - stać mnie na sprawianie sobie zabawek

Jak słyszę że niby straciłem to śmieję się z tego

Pewnie także straciłem bo wróciłem z wakacji i ,,musiałem,, wydać na nie kupę kasy...

Albo że kupiłem nowe auto z salonu - kurcze ... tu także staciłem

Cholera ... muszę się pohamować bo wszędzie tracę kase 

Niestety widać że to Ty masz ból dzieciaku

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Eleonor napisał:

U mnie taki ból nie występuje - stać mnie na sprawianie sobie zabawek

Jak słyszę że niby straciłem to śmieję się z tego

Pewnie także straciłem bo wróciłem z wakacji i ,,musiałem,, wydać na nie kupę kasy...

Albo że kupiłem nowe auto z salonu - kurcze ... tu także staciłem

Cholera ... muszę się pohamować bo wszędzie tracę kase 

Niestety widać że to Ty masz ból dzieciaku

Pewnie ktoś mu wmówił, że nowe auto czy elektronika użytkowa to inwestycja 😄

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.08.2023 o 11:11, zikol napisał:

Można zapytać dlaczego sprzedałeś A95K? Przecież ten TV jest wychwalany pod przysłowiowe niebiosa 😁 Dziekuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeetam zaraz Sonyboju, czy jakoś tak :) 

Z Sony to posiadam jeszcze tylko 20 letni budzi z radiem, ale trzeba przyznać, że jest znakomity. Dawno bym wymienił na coś nowszego, ale te aktualne to badziew

bardzo nieergonomiczny.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomity niby w czym? 😅 Starych portach hdmi 2.0? 🤣 Braku HGiG? 😂 Może w wysokim input lagu? 😜

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedałem by wymienić na większy :) taa fanboyow wygrał zeszłoroczna VE plus , chwalony przez kalibratorow (tak tak tych co tak lubisz wklejać czasem o ile pasują do Twojej narracji) ale masz rację pewnie S95B z swoim krzywym panelem, problemami z aktualizacjami, agresywnym przyciemnianiem w grach byl zdecydowanie lepszy :D plus rozumiem że Ty używasz telewizory tylko do grania :D

• Plusik 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Usl ty to taki internetowy trol i napinacz jestes. 

Ps. Wyszedł fw 1220. Aktualizowaliscie? Jakieś zmiany dostrzegliście? 

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, zikol napisał:

Sprzedałem by wymienić na większy :) taa fanboyow wygrał zeszłoroczna VE plus , chwalony przez kalibratorow (tak tak tych co tak lubisz wklejać czasem o ile pasują do Twojej narracji) ale masz rację pewnie S95B z swoim krzywym panelem, problemami z aktualizacjami, agresywnym przyciemnianiem w grach byl zdecydowanie lepszy :D plus rozumiem że Ty używasz telewizory tylko do grania :D

VE Plus? 🤣 WTF 😂

Takich? 😅

Na głupią aktualizacje vrr w sony ile trzeba było czekać, 3 lata? 😹 I dalej hgig jak nie było tak nie ma 😄 W Sony właśnie jest agresywny dimming w przeciwieństwie do samsunga, gdzie możesz to wył 🤭 W ogóle 120Hz vs 144Hz 😅 LOL 

Najlepsze jest to że jeszcze jest ciemniejszy mimo heatsink xD No ale niedzielny gracz, który nie gra nawet przez neta wie, który tv jest zdecydowanie lepszy do gier ☺️

Edytowane przez Usl
  • Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Herus napisał:

@Usl ty to taki internetowy trol i napinacz jestes. 

Ps. Wyszedł fw 1220. Aktualizowaliscie? Jakieś zmiany dostrzegliście? 

Niestety zaktualizowałem przez nieuwagę. Ale optycznie nie widzę zmian 🙂

2 godziny temu, Xisiek napisał:

To konto to chyba bot jest 🤔

🤣🤣🤣 może tak być 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Usl napisał:

VE Plus? 🤣 WTF 😂

Takich? 😅

Na głupią aktualizacje vrr w sony ile trzeba było czekać, 3 lata? 😹 I dalej hgig jak nie było tak nie ma 😄 W Sony właśnie jest agresywny dimming w przeciwieństwie do samsunga, gdzie możesz to wył 🤭 W ogóle 120Hz vs 144Hz 😅 LOL 

Najlepsze jest to że jeszcze jest ciemniejszy mimo heatsink xD No ale niedzielny gracz, który nie gra nawet przez neta wie, który tv jest zdecydowanie lepszy do gier ☺️

Odpisałabym Ci ale nie ma sensu wdawać się z Toba w polemikę :) czytam te forum od pewnego czasu  kurcze i podsumuje to tak no Ty jesteś normalny wszechwiedzący , mam nadzieję ze juz Ci zaproponowali jakiś etat w hdtvpolska a może i sam Vincent coś tam dla Ciebie ma. I w ogóle powinien być jakiś temat przypięty w którym piszesz co taki ekspert jak Ty poleca kupić  😂 "szkoda" że nie udzielasz się na avsforum bo świat nie wie co traci 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, zikol napisał:

"szkoda" że nie udzielasz się na avsforum bo świat nie wie co traci 

O, o, o , to to to właśnie 😊🙃😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi