Skocz do zawartości
  • 0
Adaxis

Sony KD-65XF9005 - niestabilne sterowanie i wifi

Pytanie

Posiadam od kilku lat telewizor Sony KD-65XF9005 i coraz bardziej doskwiera mi:

1. często brak reakcji lub reakcja z opóźnieniem na działanie z pilota -kończy się to np. tym, że podgłośnienie nie działa, aż nagle wchodzi na 50%

2. czasem nie mogę załączyć telewizora, ani z pilota, ani z przycisku na obudowie. dopiero pomaga wypięcie z gniazdka na dłuższy czas

3. problem z WiFi - czasem  żeby zaskoczył ustawione wifi to trzeba czekać z pół godziny. I najlepiej nić nie robić, bo nic nie pomaga, tylko cierpliwie czekać

BT mam od zawsze wyłączony, bo ponoć to BT tak lubi mulić. Poradzie co robić, jak go odpowiednio ustawić lub jak go na bieżąco konserwować. Wyłączanie z gniazdka na każdą noc nie do końca jest rozwiązaniem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 17.03.2023 o 19:21, Adaxis napisał:

Posiadam od kilku lat telewizor Sony KD-65XF9005 i coraz bardziej doskwiera mi:

1. często brak reakcji lub reakcja z opóźnieniem na działanie z pilota -kończy się to np. tym, że podgłośnienie nie działa, aż nagle wchodzi na 50%

2. czasem nie mogę załączyć telewizora, ani z pilota, ani z przycisku na obudowie. dopiero pomaga wypięcie z gniazdka na dłuższy czas

3. problem z WiFi - czasem  żeby zaskoczył ustawione wifi to trzeba czekać z pół godziny. I najlepiej nić nie robić, bo nic nie pomaga, tylko cierpliwie czekać

BT mam od zawsze wyłączony, bo ponoć to BT tak lubi mulić. Poradzie co robić, jak go odpowiednio ustawić lub jak go na bieżąco konserwować. Wyłączanie z gniazdka na każdą noc nie do końca jest rozwiązaniem :(

Dzień dobry,

Niestety opisywane przez Ciebie zjawisko polega na braku mocy układu SoC. Jedyne rozwiązanie to zabawa z ustawieniami programistycznymi bądź dokupienie osobnej przystawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
W dniu 21.03.2023 o 15:48, Maciej Koper napisał:

Dzień dobry,

Niestety opisywane przez Ciebie zjawisko polega na braku mocy układu SoC. Jedyne rozwiązanie to zabawa z ustawieniami programistycznymi bądź dokupienie osobnej przystawki.

Dzięki! Można jaśniej? Ten typ już tak ma, czy wada/uszkodzenie? Ew. jaka przystawka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
14 godzin temu, Adaxis napisał:

Dzięki! Można jaśniej? Ten typ już tak ma, czy wada/uszkodzenie? Ew. jaka przystawka ?

Dzień dobry, 

Widzę, że w Twoim przypadku najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie zakup przystawki ;) Bardzo chwalonymi są najnowszy Chromecast bądź MiBox 4k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam powyższy model i u mnie nic takiego nie występuje więc nie wiem po co sugestie że nie wyrabia jakiś element, ja stawiam na uszkodzenie telewizora tym bardziej że jest to dość popularny model więc było by więcej takich osób które mają problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dzisiaj testowałem ponownie -LANu w ogóle nie łapie, nawet połaczenie testerem sparwdziłem jest OK A WiFi jest jako "Połączono -brak internetu"  -o co chodzi?
W ogóle jakie szybkości ma ten TV na LAN i na WiFi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

No to ewidentnie masz coś nie tak z tv, chyba że problem po stronie routera. U mnie bez problemu na paśmie 2,4 jak i 5 Ghz , po lanie nie sprawdze bo mam ruter w innym pokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi