Marcin Gralec 0 Napisano 30 Maja 2023 Tak myślę,że są kanały różne różnorakie sd,hd,4K i można by pokusić się o nowy rodzaj kanałów bez grafiki,liter,banerów,cyfr,znaków,banerów,logotypów stacji,bardzo ciemnych które co minuta zmieniała by obraz przełaczajac na inny kanał. A tak poważnie dzięki za te zdjęcia znam wielu znawców tematu,którzy uważają wypalenia w oledach za rzecz niemożliwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 1 Czerwca 2023 (edytowane) Kanalow informacyjnych tvn 24 hd , tvp info najlepiej nie ogladac.Szkoda telewizora.Informacje sa w internecie lub na kanalach tvp 1hd , tvn hd.Warto tez zwrocic uwage na inne programy czyli dzien dobry tvn lub pytanie na sniadanie.W czasie trwanie tych programow przez kilka godzin wyswietlane sa paski graficzne, zegar,logo.Nie ogladac. Na amerykanskim forum jest podobny watek .Temat ma kilka tysiecy postow. https://www.avsforum.com/threads/master-oled-image-retention-burn-in-thread-with-photos.2804065/ Jeśli rozmawiamy o logo to od wczoraj kanał HISTORY 2 ma bardzo transparentne logo jak na kanale HISTORY. Listy w sprawie logo mozna wyslać do nadwcow .Ja wysylam listy e-mial. Edytowane 1 Czerwca 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 280 Napisano 1 Czerwca 2023 Teraz, grundig napisał: .....Na amerykanskim forum jest podobny watek .Temat ma kilka tysiecy postow.... Może połowa tych postów na tamtym forum należy do Ciebie ... Nie zdziwiłbym się Ja oglądam wszystko co chcę i każdy kanał i totalny brak wypaleń - ale to może być wina tego że moje Oledy się zepsuły ... sam już nie wiem 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 1 Czerwca 2023 Nie bede tego komentowal bo znowu watek bedzie zasmiecony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 4 Czerwca 2023 (edytowane) Wypalona grafika ekranowa z kanalu tvn - dzien dobry tvn.Na zdjeciu widoczne inne elemeny grafiki czyli np paski graficzne , logo tvn 24, komunikat na zywo.Ograniczenia wiekowe z kanalu tvn 24 ktore nie sa transparentne . Na wiekszosci kanalow telewizyjnych ograniczenia wiekowe sa transparentne.Widoczne wypalone logo z kanalu Nickelodeon.Logo tego kanalu nie jest transparentne. Jeszcze jeden przyklad.Wypalona grafika ekranowa z kanalu tvn 24 Edytowane 4 Czerwca 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 13 Czerwca 2023 (edytowane) Na internetowej stronie wirtualne media jest ciekawy artykul ktory dotyczy oprawy graficznej na kanalach informacyjnych. Kanały informacyjne „zabójcami" telewizorów OLED. Nadawcy krytykowani. https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/logo-tvn24-tvp-info-polsat-news-wypalenie-matryca-retencja-oled-telewizor-samsung-sony-lg-philips-co-kupic Na wiekszosci kanalach telewizyjnych w Polsce logo polprzezroczyste. Znika problem wypalen logo.Kanaly z polprzezroczystym logo to np.TVP 1 HD,TVP 2 HD , TVP HD,TVP DOKUMENT,TVP KULTURA,TVP KOBIETA,TVP HISTORIA,TVP NAUKA,TVP ROZRYWKA, TVP SERIALE,POLSAT,SUPER POLSAT,wszystkie pozostale kanaly polsatu.HBO,tvn,tvn7,tv4,stopklatka,tv6,wp, RED CARPET,wszystkie canal+,kino polska,13 ulica,BBC BRIT,BBC FIRST,BBC EARTH,CBS REALITY,HISTORY POLAND ,HISTORY ,HISTORY 2. Wyjatek to kanaly informacyjne na ktorych logo i oprawa graficzna jest bardzo jaskrawa czyli TVN 24 , TVP INFO i kilka innych mniej popularnych kanalow jak np PULS 2 ,ZOOM TV,NOWA TV,ALFA TVP,TVP ABC, ANTENA HD. Edytowane 13 Czerwca 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 13 Czerwca 2023 Tak jak było pisane, wypalają tak samo skutecznie kanały info wszelkiej maści. A TVP Info, oprócz tego, ze wypala jak TVN24, to jeszcze ryje beret 🙈 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 153 Napisano 13 Czerwca 2023 zmieni się wladza, to będą konkurować z TVN24 kto bardziej ryje beret 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 13 Czerwca 2023 Oby nie, Riki tiki w telewizji było zawsze, raz mniej/raz bardziej, ale bez rycia beretu proszę ✌️ 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 13 Czerwca 2023 Znowu odbiegamy od tematu.Watek dotyczy logo nie co stacja nadaje. Dlaczego nie odbiegac od tematu? Ten watek mozna wykorzystac wysylajac e-mial do innej stacji lub np canal+, adresy e-mail do stacji telewizyjnych sa w internecie. W tym watku jest duzo przykladow ktore dotycza wypalen logo. Jest tez bardzo duzo przykladow wypalen logo na amerykanskim forum . Jeden z przykladow .Odpowiedz na moj list od axn.AXN ma lekko polprzezroczyste logo.Zmiana nie jest zbyt duza Dzień dobry, zmieniliśmy logotyp kanału AXN w wersji SD i HD, pracujemy nad zmianami na pozostałych kanałach, powinny one nastąpić w najbliższych dniach. Pozdrawiamy Zespół kanałów AXN Moja odpowiedz Witam. Dziękuje ale zmiana jest bardzo mała , logo jest cały czas bardzo białe. Gdyby logo bylo takie jak w czasie trwania reklam na kanale AXN lub miało przezroczystość jak logo BBC FIRST , 13 ULICA wtedy bede bardzo zadowolony. ************************************************** Wczesniej wspomnialem o zmianie logo na kanale HISTORY 2.Tez wyslalem e-mail do tej stacji.Na amerykaskim forum sa podobne przyklady. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Wyslalem tez list w podobnej sprawie do CANAL+ =========================== Caly czas mozna wysylac e-mail do axn aby logo było polprzezroczyste przez caly czas trwania programu , nie tylko w czasie trwania reklam. W przeszlosci AXN odpowiedzial tak... Dziękujemy za uwagę, niestety ze względu na odgórne ustalenia korporacyjne nie przewidujemy w najbliższym czasie zmiany loga. Jednakże wychodząc ku oczekiwaniom widzów, zmniejszyliśmy logo AXN na głównym kanale oraz wprowadziliśmy logo transparentne w trakcie emisji reklam. TYLKO w czasie reklam transparentne logo.Bylem bardzo zdziwiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 5 Lipca 2023 (edytowane) Ten sam przyklad, wypalona oprawa graficzna z kanalu tvn.Program dzien dobry tvn.Wypalona oprawa graficzna z kanalu tvn dzien dobry tvn, i paski graficzne z kanalu tvn 24 widoczne na kanale eurosport. Edytowane 5 Lipca 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 11 Lipca 2023 Ok, to może się wydarzyć. Jednak jaką masz pewność że telewizor był użytkowany prawidłowo? Wielu ludzi podpina telewizory pod listwy z wyłącznikiem i aby zaoszczędzić na rachunkach za energię wyłącza listwę na noc, co jest podstawowym błędem przy OLED-ach ( odświeżanie pikseli). Niestety w sklepach coraz częściej na OLED-ach wyświetlane są reklamy sklepowe na przykład RTV AGD, a nie wgrane demo prezentacyjne ,a na noc odłączane są od zasilania i możliwe że taki telewizor idzie później do klienta jako outlet. Kupowałem B9 równocześnie jak mój szwagier, obaj kupiliśmy z outletu, ja z Media Markt, szwagier z RTV AGD. U niego pojawiło się ledwo widoczne wypalenie które usunął wymuszonym pełnym czyszczeniem pikseli. TV mamy już 4 rok Fajnie że podajesz do wiadomości takie rzeczy, ale bardziej konstruktywnym było by informować jak dbać o TV, dodam że przeglądając dział LCD znajdziesz mnóstwo wpisów o awariach, padniętym podświetlaniem matrycy, kurz pod matrycą itd. Aby zobrazować nonsens takich wpisów zapytam, ile przepracowanych godzin ma telewizor na zdjęciu? Ile czasu spędzonych na kanałach info, czy odłączany był od zasilania, czy kupiony był nowy,jakiej marki, jaki model, itd itp. Nie masz danych a pokazujesz takie wpisy. Dziwne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 11 Lipca 2023 33 minuty temu, afflux napisał: Aby zobrazować nonsens takich wpisów zapytam, ile przepracowanych godzin ma telewizor na zdjęciu? Ile czasu spędzonych na kanałach info, czy odłączany był od zasilania, czy kupiony był nowy,jakiej marki, jaki model, itd itp. Nie masz danych a pokazujesz takie wpisy. Dziwne. bo celem wpisu jest odstraszanie od oglądania tvn24 Jarek chciał zamknąć ten kanał by "uchronić nasze oledy" - ale się nie udało - to teraz pozostała mozolna praca "w terenie" przez tych co żyją złudzeniami LOL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gangi007 345 Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 13.06.2023 o 18:05, Xisiek napisał: A TVP Info, oprócz tego, ze wypala jak TVN24, to jeszcze ryje beret 🙈 TVP i TVN to jedno wielkie g.ó.w.n.o ,mają szefa nad sobą.Nie oglądam i oled Sony z 2017 ma zero wypaleń.Acha i nie ogląda nikt śniadaniówek rano,żona pracuje ??? Edytowane 11 Lipca 2023 przez gangi007 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 11 Lipca 2023 W tym sęk że oglądam, jak i śniadaniówki, tak i kanały informacyjne z wielkimi paskami powiadomień. Wtedy jednak mam inny tryb wyświetlania, technikolor lub ciemny pokój aby nie "męczyć" matrycy. Może warto o tym napisać? Co do treści: Ja oglądam TVP Info, wybrane programy i nie mam z tym problemu. mam jeszcze inne źródła informacji. Niech każdy ogląda co mu pasuje, na tym polega wolność wyboru. 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) JESZCZE RAZ!!!!! Temat zalozylem aby uswiadomic nowym posiadaczom telewizorow OLED zagrozenie ktore dotyczy statycznych obrazow a nie komentowanie jakie tresci stacja nadaje.Temat ten ma tez zwrocic uwage innych nadawcow programow telewizyjnych aby logo i ograniczenia wiekowe byly transparentne. Na wiekszosci kanalow telewizyjnych logo i ograniczenia wiekowe sa polprzezroczyste czyli np TVP 1 HD,TVP 2 HD , TVP HD,TVP DOKUMENT,TVP KULTURA,TVP KOBIETA,TVP SPORT,TVP HISTORIA,TVP NAUKA,TVP ROZRYWKA, TVP SERIALE,POLSAT,SUPER POLSAT,wszystkie pozostale kanaly polsatu.HBO,tvn,tvn7,tv4,stopklatka,tv6,wp, RED CARPET,wszystkie canal+,kino polska,13 ulica,BBC BRIT,BBC FIRST,BBC EARTH,CBS REALITY,HISTORY POLAND ,HISTORY ,HISTORY 2 i wiele innych. Link do tego watku mozna wyslac do stacji telewizyjnych. Jest jeszcze kilka kanalow z jaskrawym logo.O tvn 24 i tvp info nie bede wspominal bo na tych kanalach zmiany oprawy graficznej nie bedzie. Oprawa graficzna na kanale tvn 24, dzien dobry tvn najszybciej zniszczy ekrany telewizorow oled.Szczegolnie jaskrawy zolty kolor ktory jest na paskach tvn 24, i komunikat na zywo.Do takiego wniosku doszli uzytkownicy amerykanskiego forum AVSFORUM.Zolty jaksrawy nieprzezroczysty kolor wypala sie najszybciej na ekranach telewizorow OLED. Jeszcze jeden przyklad, paski informacyjne z kanalu tvn 24 widoczne na obrazie innego kanalu. Przyklad, zwracamy uwage na logo kanalu Nowa.TV Link i adres e-mial do stacji nizej. https://www.nowa.tv/ kontakt@polsat.com.pl Nowa.tv nalezy obecnie do grupy Polsat.Na wszystkich kanalach z grupy Polsat logo jest polprzezroczyste a logo Nowa.tv jest biale. Wysylamy e-mail w tej sprawie do tego kanalu i czekamy na odpowiedz. Pytanie, czy logo kanalu NOWA.TV moze byc mniej widoczne w czasie nadawania programu.Czy logo moze byc polprzezroczyste jak logo na kanale Polsat. Cytat z instrukcji telewizora OLED SONY. Poniżej podano przykłady obrazów, które mogą spowodować wypalenie matrycy: Paski z napisami służące do wyświetlania wiadomości, nagłówków itp. Menu ekranowe, przewodniki po programach, logo kanałów itd. Unikaj wyświetlania na dowolnej części ekranu statycznych obrazów o jaskrawych kolorach (włącznie z białym), zegarów i logo. Przykłady wypaleń jaskrawego logo na HDTV POLSKA. Wklejamy link do tego watku . Cytat z instrukcji telewizora OLED PHILIPS Ważna uwaga dotycząca ochrony telewizora OLED Technologia Organic LED (OLED) może zachowywać pozostałości obrazu na ekranie (ze względu na właściwości materiału) wtedy, gdy ten sam obraz jest stale wyświetlany przez dłuższy czas lub gdy wielokrotnie wyświetlany jest ten sam obraz. Dlatego zaleca się ścisłe przestrzeganie instrukcji obsługi telewizora OLED: • Nie należy wyświetlać żadnego statycznego obrazu w sposób ciągły ani nie wyświetlać tego samego obrazu przez ponad 10 minut. Należy unikać wyświetlania wideo w jasnych kolorach (łącznie z białym), wyświetlania tekstu, zegarów lub logo na wszystkich częściach ekranu ================================ Do grupy polsat dolaczyl tez kanal Focus.TV. Mozna zadać podobne pytanie.Czy logo moze byc mniej widoczne w czasie nadawania programu ,czy moze byc polprzezroczyste jak logo na kanale POLSAT. Oczywiscie fokus.tv nie focus.tv Edytowane 12 Lipca 2023 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Sony tez tak pisze https://www.sony.pl/electronics/picture-quality#OLED Niezawodność ekranów OLED firmy Sony Telewizory OLED projektujemy tak, by na ekranie nie wypalał się obraz. Procesor X1™ Ultimate oraz technologia 4K HDR Processor X1™ Extreme wykrywają statyczny obraz i przesuwają piksele w celu uniknięcia wypalenia lub utrwalenia się obrazu. https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00173479 W skrócie, jeśli regularnie wyłączasz telewizor OLED i nie wyświetlasz zawsze tego samego, statycznego obrazu, ryzyko wypalenia matrycy jest minimalne. Edytowane 12 Lipca 2023 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gangi007 345 Napisano 12 Lipca 2023 W dniu 11.07.2023 o 13:15, afflux napisał: Ja oglądam TVP Info CO KRAJ TO OBYCZAJ??? Po wyborach wszyscy kolaboranci ukraińscy powinni być rozliczeni. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 12 Lipca 2023 Odbiegamy od tematu.Watek dotyczy logo nie co stacja nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 13 Lipca 2023 12 godzin temu, gangi007 napisał: Po wyborach wszyscy kolaboranci ukraińscy powinni być rozliczeni. Najpierw wszystkie ruskie pachołki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Przygotowalem tresc listu ktory mozna wyslac do dowolnej stacji telewizyjnej ktora ma jaskrawe logo. W miejscu kropek napisac tylko nazwe stacji. Czyli np NOWA.TV, ZOOM TV, PULS2,TVN 24, TVP INFO, TVP ALFA, TVP ABC,ANTENA.TV, itp Adresy e-mial do stacji telewizyjnych sa w internecie.W przypadku kanalow tvp trzeba wejsc na strone w linku nizej https://www.tvp.pl/kontakt Witam. Czy logo kanału ..........może być mniej widoczne w czasie nadawania programu tzn czy logo może być transparentne jak np logo na kanale POLSAT, tv6, tv4 , Posiadam telewizor OLED. Zadałem takie pytanie ponieważ nieprzezroczyste logo może pozostawić trwałe wypalenie na ekranie telewizora OLED.Oglądam tylko kanały z półprzezroczystym logo. Cytat z instrukcji telewizora OLED Sony i internetowej strony Sony. Poniżej podano przykłady obrazów, które mogą spowodować wypalenie matrycy: Paski z napisami służące do wyświetlania wiadomości, nagłówków itp. Menu ekranowe, przewodniki po programach, logo kanałów itd. Unikaj wyświetlania na dowolnej części ekranu statycznych obrazów o jaskrawych kolorach (włącznie z białym), zegarów i logo. link do forum , przykłady wypaleń logo w telewizorach OLED. https://hdtvpolska.com/forum/topic/68471-niebezpieczne-logo-tvn-24/?ct=1689232747 Kolejny przyklad.Wypalona grafika ekranowa z kanalu tvn , dzien dobry tvn.Paski graficzne z kanalu tvn 24. Edytowane 13 Lipca 2023 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 13 Lipca 2023 5 godzin temu, afflux napisał: Najpierw wszystkie ruskie pachołki Antek jest nie do ruszenia LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Post wyzej nie na temat.Klaus71 mozesz przeciez zalozyc swoj watek w dziale na luzie.Napisz post , moze ktos sie dolaczy. https://hdtvpolska.com/forum/forum/7-na-luzie/ Jak bedzie taka koniecznosc zaloze trzeci temat. Edytowane 13 Lipca 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 280 Napisano 13 Lipca 2023 Czy idzie tak zrobić tu na forum bym np. nie widział tego całego wątku? Można coś gdzieś zaznaczyć? Bo boję się że nie tylko moje Oledy się wypalą Gostek za chwilę dobije do 1500 odpowiedzi - pisząc praktycznie to samo w kółko.... Oczywiście nie mam do Niego żalu tylko chciałym nie widzieć już tego jeśli można ... 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) NIE ZALOZYLEM TEGO WATKU BEZ POWODU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NA FORUM JEST DUZO PRZYKLADOW USZKODZONYCH EKRANOW TELEWIZOROW OLED. GLOWNYM POWODEM USZKODZEN EKRANOW JEST GRAFIKA EKRANOWA NA KANALE TVN 24, TVN- DZIEN DOBRY TVN.Watek ma doprawadzic do tego aby na kazdym kanale telewizyjnym bylo polprzezroczyste logo. A TVN I TVN 24 TO NIE SA NAJWAZNIEJSZE KANALY W POLSCE.Wazne aby na innych kanalach bylo polprzezroczyste logo. _____________________________________________________________ Przyklady z forum Wypalił się LG65B7V. Na dole bardzo dużo śladów od paska informacyjnego TVN24. Wierz mi obchodziłem się z nim jak z jajkiem, pilnowałem aby nie zostawiać statycznego obrazu, przeszkoliłem i musztrowałem rodzinę. Nie pomogło. Matryca do wymiany - koszt 5900 netto (z robocizną, marża - koszt finalny serwisu). Praktycznie wypaliło się to od poczatku pandemii bo wówczas oglądaliśmy więcej wiadomości. Do stycznia było czysto. Jestem właśnie na etapie odsprzedaży tego za co się da i wybieram porządnego LCD Na pewno dokupuj maksymalną gwarancję - potraktuj to jak prawdziwy koszt TV - tak jakbyś nie mógł kupić bez gwarancji. Pamiętaj, że wszystkie OLEDy mają matrycę LG więc to nie kwestia producenta. Poniżej zrzut ekranu. ================================= Posiadam telewizor Philips 55pos9002/12. Dwa tygodnie temu skończyła się dwuletnia gwarancja a dziś pojawiły się wypalone paski na środku u dołu ekranu. Oczywiście na gwarancję nie mam szans, ale mimo tego jutro będę dzwonił do serwisu. Ogólnie tak się zdenerwowałem, że opiszę sprawę szerzej po odpowiedzi serwisu. Dodam tylko, że matryca wypaliła mi się identycznie jak u kolegi powyżej. ------------------------------------------------------------------------------- Witajcie chcę składać reklamacje z tytułu rękojmi do sprzedawcy na wypalenia ekranu, czy do tego potrzebny jest mi oryginalni karton ? Zakupiony w maju 2019 ale sprzedawca nie honoruje oświadczenia z serwisu i chce sam rozpatrywać reklamowany TV . Ktoś ma już doświadczenia jak to sprawnie przeprowadzić ? Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Mam ten sam problem z Sony A1 . Na tym forum jest pełna korespondencja w temacie. Walczę od dłuższego czasu z Sony i przede wszystkim z MM . Sprawa jest już ponownie u Rzecznika który wysyła kolejne pisma do MM. Ja nie odpuszczam choć reklamuje z rękojmi. Proszę o wymianę doświadczeń. Bogdan. ================================================================== Dzięki "Danek" za sensowną odpowiedź. Czekam na zwrot tv z serwisu bo okazało się że to nie takie proste. Już mnie poinformowali że nie wróci w oryginalnym kartonie chociaż w takim go zabrali Podobno brak opakowania dziś to już nie problem przy reklamacjach , ale mój "sprzedawca w każdym email podkreśla że muszę przysłać dowód zakupu i kartę gwarancyjną. Więc też czeka mnie przeprawa bo oczywiście przy sprzedaży nic nie dostałem nawet paragonu ! Mam potwierdzenie transakcji z allegro i banku więc musi to honorować. Z tytułu rękojmi nie muszę przedstawiać żadnej gwarancji ?! Dam znać jak sprawa się toczy. =========================================================================== Taka sytuacja u mnie. Temat wyskoczył w ciągu trzech miesięcy koronawirusa. Tak, to TVN24. Przeprowadzałem procedury czyszczenia, gdy były minimalne ślady. Ze dwa razy sam telewizor zażądał czyszczenia matrycy i zrobiliśmy to. Zero efektów, problem narastał. O ile się nie mylę on w trybie stand by też potrafi sam z siebie zrobić czyszczonko? W każdym razie procedura nie działa zupełnie. ========================================================== ========================================================================= W dniu 5.09.2020 o 08:31, Pingwineczek napisał: Moim zdaniem szansa na zmianę formy wyświetlenia paska jest zerowa. Musiałby to być setki tysięcy podpisów. Nie wiem też w jaki sposób KRRIT miałaby zmusić jakąś stację do zmiany szaty graficznej. Mogą sprawdzać treści jakie są nadawane ale to w jaki sposób prezentują?! Od wielu lat derekcja TVN24 dobrze o tym wie. Rozpoznawalność kanału jest dla nadawcy o wiele ważniejsza niż interes marginalnej grupy właścicieli OLED TV. Edytowane 13 Lipca 2023 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach