Redakcja 9,461 Posted February 2, 2023 Serwis streamingowy Netflix udostępnił swoim użytkownikom nowe funkcje! Klienci mogą teraz korzystać teraz z dźwięku przestrzennego, a także pobierać filmy i seriale na więcej urządzeń! Przeczytaj całość 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gatar 60 Posted February 3, 2023 Dzien dobry. Jak to rozumieć "...do najwyższej dostępnej obecnie jakości dźwięku" ? :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 40 Posted February 3, 2023 O jaki dźwięk przestrzenny im chodzi? Mają przecież Atmosa to jest przestrzenny, więc o co chodzi Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deimos 849 Posted February 3, 2023 (edited) Jedna wielka ściema. Przy filmie znaczek 3D sobie dodali. Czyli tak naprawdę to takie pitolenie o rzekomo wysokiej jakości dźwięku przestrzennego, bo nic o bitrate w tym "super dźwięku" nigdzie informacji nie widać. Wysoką jakość dźwięku to mamy na płytach Blu ray, gdzie DTS HD MA ma najwyższe bitrate! Edited February 3, 2023 by Deimos Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gatar 60 Posted February 3, 2023 https://help.netflix.com/pl/node/126405 😁 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deimos 849 Posted February 3, 2023 "Dźwięk 3D jest włączany automatycznie podczas oglądania obsługującego go filmu, serialu lub programu z dźwiękiem stereo". "Tytuły, które nie obsługują tej technologii, będą odtwarzane w standardzie dźwięku stereo". Czyli, to co napisali w podanym powyżej linku przeczy jedno drugiemu. A sprawdzałem to na komputerze i pokazuje znaczek 3D. Potem sprawdzałem to na amplitunerze i tam gdzie jest dźwięk Dolby Atmos to taki jest pokazany. Tam gdzie jest wielokanałowy to taki jest! I nie ma żadnego 3D! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gatar 60 Posted February 3, 2023 (edited) Zapewne, po rozpoczęciu "walki" z "dzielonymi" kontami chcą "wizerunek ocieplić" 🙂 Bełkot marketingowy 😞 Edited February 3, 2023 by Gatar Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jasiek_31 187 Posted February 4, 2023 Albo odpowiedź na niedawną zapowiedź Disney+ że ich filmy Imax Enhanced będą wkrótce miały dźwięk DTS:X. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 40 Posted February 8, 2023 Czy u was pokazuje ten dźwięk 3d? U mnie na telefonie tak, na Google TV nie Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites