Skocz do zawartości
  • 0
Pietrekth7

Samsung 65 Q77B

Pytanie

Witam wszystkich mam pytanko czy taki efekt czy defekt to norma, a mianowicie wczoraj został dostarczony do mnie tv jak w temacie i czy jest możliwość że przy tak dużej matrycy może ona być lekko pofalowana u góry? 
Dodam że odbicie od tv jest zniekształcone.

Dziękuję za odp i zaspokojenie mojej ciekawość czy aby telewizor który otrzymałem jest wolny od wad.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Debilu bo inaczej cię nazwać nie można, ty nawet pomyliłeś telewizor LG jaki masz i napisałeś, że twój lg c1 z matrycą evo (a on nie ma żadnej matrycy evo i ma ledwo 600 nitów) lepiej świeci od qd oleda samsunga z 1000 nitów. Jesteś ślepy a jeszcze próbujesz tutaj wciskać innym na siłę swoje racje. I ty chcesz rozmawiać o jakości obrazu z profesjonalistami na tym forum? Wracaj do scarta bo nic innego ci nie pozostało. 

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
9 minut temu, MarcinC napisał:

Debilu bo inaczej cię nazwać nie można, ty nawet pomyliłeś telewizor LG jaki masz i napisałeś, że twój lg c1 z matrycą evo (a on nie ma żadnej matrycy evo i ma ledwo 600 nitów) lepiej świeci od qd oleda samsunga z 1000 nitów. Jesteś ślepy a jeszcze próbujesz tutaj wciskać innym na siłę swoje racje. I ty chcesz rozmawiać o jakości obrazu z profesjonalistami na tym forum? Wracaj do scarta bo nic innego ci nie pozostało. 

Wiedziałem, ze tak bedzie … Marciniek ukucnął, rozstawił szeroko golenie, napiął się i … leci :) …. własnie zaczyna śmierdzieć.

Ps. uważaj na buty, nie pobrudź czasem, a zamiast gazety masz to, poczytaj: https://www.avsforum.com/threads/oled77c1-vs-oled77g1.3216723/ . Uppps … gazetę mozesz potrzebować na końcu do czegos innego :) :) :) .

Edytowane przez pmcomp
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

hahahahaha ale ty musisz mieć smutne życie. Cały czas mieszka na forum. Wiedzy brak, same głupoty. Ale pilota Samsunga już umiesz obsługiwać czy nadal ci nie pasuje? Narzeka na Samsunga a bez problemu dał im zarobić. Hipokryta. 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Bardzo sie denerwujesz …. chyba ci jednak poleciało po nogach. Pamietaj umyj nogi, wyczyśc buty bo rozniesiesz. Tylko z nerw się nie poslizgnij bo wpadniesz na calego … jak tutaj :) .

Edytowane przez pmcomp
  • Plusik 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Godzinę temu, Groszek napisał:

@Pietrekth7, zrobiłbym dokładnie tak jak radzi @MarcinC. Jeżeli po zdjęciu folii będzie to widoczne i będzie Ci przeszkadzać, to zwracaj. Takie wtopy mogą przytrafić się każdemu producentowi niestety.

P.S.

Na tematycznym forum HDTV "zwykli Kowalscy" a nie entuzjaści jakości. W filmach streaming, a nie Blu-Ray 4k. W muzyce MP3, a nie CD/winyl/loosless, itp. Wiem, wiem było już o tym, ale jakoś tak przykro. Co za czasy. Ehhhhh..... :(

Dzięki za odp

Tylko teraz nasuwa się pytanie jeśli będzie to widoczne tylko pod kątem czy jest sens zwracać towar ? Mam kolegę który pracuje w Media Expert parę ładnych lat i powiedział mi, że może przyjść w gorszym stanie...... bo większość dużych tv poprostu tak ma. Na sklepie ma 85 cali Sony i mówi, że tam dopiero widać pod kątem nierówność.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Godzinę temu, MarcinC napisał:

Oderwij tą folię i daj znać co widzisz. Kupowałeś przez Internet czy na sklepie stacjonarnym? 

Sklep internetowy Media Expert z dostawą do domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
14 minut temu, Pietrekth7 napisał:

Sklep internetowy Media Expert z dostawą do domu.

Masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. Jak chcesz oddać to lepiej nie zrywaj tej folii.

Edytowane przez pmcomp
  • Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
13 godzin temu, Pietrekth7 napisał:

Tylko teraz nasuwa się pytanie jeśli będzie to widoczne tylko pod kątem czy jest sens zwracać towar ?

Tylko zależy od Twojej estetyki, ja swój LG B9 wygiąłem podczas wieszania na ścianie. Mam na całej długości łuk który nie wpływa na jakość obrazu i ten łuk widać tylko z boku gdy się dokładnie spojrzy. Więc jeżeli nie wpływa to na jakość obrazu ewentualnie podświetlenia to bym zostawił. Na tym forum był post że właścicielowi OLEDa nie pasowało nierówne podświetlenie przy planszach testowych gdzie zaznaczał że przy normalnym oglądaniu nic nie widać. Jednak złożył reklamację którą LG rozpatrzył pozytywnie  i niestety od tamtej pory rozpoczęła się walka o matrycę ponieważ kolejne były jeszcze gorsze niż tą którą reklamował. Skończyło się dobrze ale troszkę nerwów to użytkownikowi zjadło. Pozdrawiam i życzę wszystkim wzajemnego szacunku czytając wpisy w tym wątku, można się spierać na argumenty darując sobie uszczypliwości lub wyjazdów ad persona. Pozdrawiam

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam

Folia zerwana, tv wisi na ścianie i matryca jest od góry bardzo lekko pofalowana jak i na dole.

Przy oglądaniu w niczym to nie przeszkadza więc tv zostaje.

Byłem w sklepie i ogladałem inne tv i w zasadzie we wszystkich jest to samo.

Idealnie płaska matryca w tym sklepie co byłem nie wystepuje więc wymiana tv na nowy nic pewnie by nie dała.

Jeśli chodzi o obraz tv odbiera bardzo dobrze jestem nawet zdziwiony jakością obrazu za tą kasę.

Pozdrawiam 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi