Krzysiek3556@interia.pl 0 Napisano 26 Grudnia 2022 Witam proszę o pomoc w podjęciu decyzji który z tych tv kupić :Samsung Neo QLED QE75QN85BAT DVB-T2Samsung Neo QLED QE75QN91BAT DVB-T2/HEVCSony XR-75X90K DVB-T2/HEVCGłównie do filmów czasem może konsola. Oglądał będę z odległości 6-7m łóżko i 2-3 m kanapa jest to otwarte poddasze okna z 3 stron ale ogólnie tv na ścianie dobudówki więc w cieniu i nie padają na niego promienie.myślę że wszystkie są dobre ale pytanie czy opłaca się dołożyć 1000 do Samsunga i mieć miniled czy dołożyc 2000 do n9 miniled wyższa seria ,czy poprostu Sony będzie wystarczającym wyborem .chodzi mi głównie żeby z bliska obraz był też ładny i fajnie by było żeby był czarny będzie pasowało do reszty aranżacji więc Sony czarny Samsung n9 grafit . A może coś jeszcze innego jest gdzieś na promocji i jest warte zastanowienia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawkor 17 Napisano 27 Grudnia 2022 Miałem ten sam dylemat i wybrałem Samsung Neo QLED QE75QN91BAT DVB-T2/HEVC. Póki jeszcze cena nie poszybowała. Oglądałem wszystkie pod kątem multimediów i jakości obrazu. Jedyny minus to brak Dolby Vision, ale przy takiej jasności to nie będzie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 27 Grudnia 2022 46 minut temu, slawkor napisał: Jedyny minus to brak Dolby Vision, ale przy takiej jasności to nie będzie problem. Obawiam się, że będzie. Na codzień porównuję C1 i S95B i ... wyższa jasność moim zdaniem nie rekompensuje braku możliwości sterowania jasnością każdej sceny czy klatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek3556@interia.pl 0 Napisano 27 Grudnia 2022 Czyli dalej 1;1 ogólnie pokój jest ciemny i słońce nie pada na tv a jak będę patrzył to raczej w nocy. Myślę dalej Sony 7500 n9 9950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek3556@interia.pl 0 Napisano 27 Grudnia 2022 qe75qn91batxxh. A to jest ten sam model ? Bo na Vobis jest 9600 a w Mediaexpert qe75qn91bat 9950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader851 4 Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Podłączam się do tematu, tv 75" zdecydowanie pod kino domowe, 80% to filmy reszta, to publicystyka i sport, konsoli brak. Pokój TV zaciemniony roletami. preferuję obraz kinowy bez efektu opery mydlanej itp. Też biorę pod uwagę te 3 modele ale który z nich do takiego użytkowania będzie optymalny (walory użytkowe/cena)? Może jeszcze jakaś inna propozycja? Edytowane 30 Grudnia 2022 przez vader851 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach