Krzysiek3556@interia.pl 0 Posted December 26, 2022 Witam proszę o pomoc w podjęciu decyzji który z tych tv kupić :Samsung Neo QLED QE75QN85BAT DVB-T2Samsung Neo QLED QE75QN91BAT DVB-T2/HEVCSony XR-75X90K DVB-T2/HEVCGłównie do filmów czasem może konsola. Oglądał będę z odległości 6-7m łóżko i 2-3 m kanapa jest to otwarte poddasze okna z 3 stron ale ogólnie tv na ścianie dobudówki więc w cieniu i nie padają na niego promienie.myślę że wszystkie są dobre ale pytanie czy opłaca się dołożyć 1000 do Samsunga i mieć miniled czy dołożyc 2000 do n9 miniled wyższa seria ,czy poprostu Sony będzie wystarczającym wyborem .chodzi mi głównie żeby z bliska obraz był też ładny i fajnie by było żeby był czarny będzie pasowało do reszty aranżacji więc Sony czarny Samsung n9 grafit . A może coś jeszcze innego jest gdzieś na promocji i jest warte zastanowienia . Quote Share this post Link to post Share on other sites
slawkor 17 Posted December 27, 2022 Miałem ten sam dylemat i wybrałem Samsung Neo QLED QE75QN91BAT DVB-T2/HEVC. Póki jeszcze cena nie poszybowała. Oglądałem wszystkie pod kątem multimediów i jakości obrazu. Jedyny minus to brak Dolby Vision, ale przy takiej jasności to nie będzie problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,498 Posted December 27, 2022 46 minut temu, slawkor napisał: Jedyny minus to brak Dolby Vision, ale przy takiej jasności to nie będzie problem. Obawiam się, że będzie. Na codzień porównuję C1 i S95B i ... wyższa jasność moim zdaniem nie rekompensuje braku możliwości sterowania jasnością każdej sceny czy klatki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek3556@interia.pl 0 Posted December 27, 2022 Czyli dalej 1;1 ogólnie pokój jest ciemny i słońce nie pada na tv a jak będę patrzył to raczej w nocy. Myślę dalej Sony 7500 n9 9950 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek3556@interia.pl 0 Posted December 27, 2022 qe75qn91batxxh. A to jest ten sam model ? Bo na Vobis jest 9600 a w Mediaexpert qe75qn91bat 9950 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vader851 4 Posted December 30, 2022 (edited) Podłączam się do tematu, tv 75" zdecydowanie pod kino domowe, 80% to filmy reszta, to publicystyka i sport, konsoli brak. Pokój TV zaciemniony roletami. preferuję obraz kinowy bez efektu opery mydlanej itp. Też biorę pod uwagę te 3 modele ale który z nich do takiego użytkowania będzie optymalny (walory użytkowe/cena)? Może jeszcze jakaś inna propozycja? Edited December 30, 2022 by vader851 Quote Share this post Link to post Share on other sites