Jump to content

Recommended Posts

Witam proszę o pomoc w podjęciu decyzji który z tych tv kupić :
Samsung Neo QLED QE75QN85BAT DVB-T2
Samsung Neo QLED QE75QN91BAT DVB-T2/HEVC
Sony XR-75X90K DVB-T2/HEVC
Głównie do filmów czasem może konsola. Oglądał będę z odległości 6-7m łóżko i 2-3 m kanapa jest to otwarte poddasze okna z 3 stron ale ogólnie tv na ścianie dobudówki więc w cieniu i nie padają na niego promienie.myślę że wszystkie są dobre ale pytanie czy opłaca się dołożyć 1000 do Samsunga i mieć miniled czy dołożyc 2000 do n9 miniled wyższa seria ,czy poprostu Sony będzie wystarczającym wyborem .chodzi mi głównie żeby z bliska obraz był też ładny i fajnie by było żeby był czarny będzie pasowało do reszty aranżacji więc Sony czarny Samsung n9 grafit . A może coś jeszcze innego jest gdzieś na promocji i jest warte zastanowienia .

Miałem ten sam dylemat i wybrałem 

Samsung Neo QLED QE75QN91BAT DVB-T2/HEVC. Póki jeszcze cena nie poszybowała. Oglądałem wszystkie pod kątem multimediów i jakości obrazu.

Jedyny minus to brak Dolby Vision, ale przy takiej jasności to nie będzie problem.

46 minut temu, slawkor napisał:

Jedyny minus to brak Dolby Vision, ale przy takiej jasności to nie będzie problem.

Obawiam się, że będzie.

Na codzień porównuję C1 i S95B i ... wyższa jasność moim zdaniem nie rekompensuje braku możliwości sterowania jasnością każdej sceny czy klatki.

Podłączam się do tematu, tv 75" zdecydowanie pod kino domowe, 80% to filmy reszta, to publicystyka i sport, konsoli brak. Pokój TV zaciemniony roletami. preferuję obraz kinowy bez efektu opery mydlanej itp.

Też biorę pod uwagę te 3 modele ale który z nich do takiego użytkowania będzie optymalny (walory użytkowe/cena)? Może jeszcze jakaś inna propozycja?

Edited by vader851