Usl 215 Napisano 29 Marca 2024 A przed LG? 😏 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 11 Listopada W dniu 26.03.2024 o 16:45, SAM41 napisał: Ileż razy można to jeszcze powtarzać zgodnie z zaleceniami producenta polerować na sucho z wykorzystaniem ścierki z mikrofibry dla mnie to nie do wykonania dlatego mam LG OLED ten czyści się nawet za pomocą szmaty od podłogi rozumiesz wytrzesz podłogę weźmiesz szmatę i wycierasz zero plam a Samsungiem jak z jajkiem jedynie na sucho z pretensjami do Samsunga a nie do mnie Ja tylko napisałem chłopakowi żeby woda nie czyścił bo uszkodzi a jak uszkodzi to Samsung spuści go na drzewo więc po co ma się z nimi szarpać ja ze swej strony oczywiście bym ad OLED nie kupił ale ja jestem mądrzejszy przez doświadczenie jeśli ktoś kupił to nie jest świadomy że pod żadnym pozorem nie można wody używać a panel prosty co to za pytanie wiadomo że żadnen nie jest prosty więc po co pytasz skoro dobrze wiesz Czyli wychodzi na to że moja lekko paranoiczna dbałość o sprzęt się jak najbardziej opłaca bo dwa lata temu jak jeszcze tutaj dyskutowałem, to ludzie tutaj co niektórzy się ze mnie śmiali, A ile osób realnie pisało że myją telewizor wodą z płynem do mycia naczyń albo płynem do mycia okien a później narzekali. Natomiast mam pytanie zupełnie z innej beczki do wszystkich NORMALNYCH WARTOŚCIOWYCH I POMOCNYCH UŻYTKOWNIKÓW TEGO FORUM, jakiś czas temu wyprowadziłem się z mojej dawnej dzielnicy zostawiając w tyle patologiczne sąsiedztwo z którym dłużej nie dało się już razem wspólnie mieszkać, i czeka mnie właśnie transport telewizora posiadam oryginalny karton styropiany te miękką folię chyba nawet dwie sztuki tylko gdzieś muszę je znaleźć natomiast chodzi mi o tą folię co nakleja się na ekran ją też posiadam tylko niestety cała jest w kurzu i klej już nie trzyma nie wiem czy przy transporcie też jest to wymagane żeby coś takiego było naklejone na wszelki wypadek bo nie chcę żeby w trakcie transportu zeszła ochrona oleodofobowa najzwyczajniej ekran się nie po obcierał pytałem się w sklepach dzwoniłem do Samsunga nikt czegoś takiego nie ma jedynie w jakimś sklepie niby mają jakąś folię ale to że bardziej nakleja się to na meble chociaż niby zapewniała mnie kobieta że ludzie też to biorą żeby naklejać na monitory czy inne wyświetlacze ale nie do końca temu ufam czy ktoś z was miał taką sytuację że przy przeprowadzce i jak zabezpieczał swojego oleda najlepiej właśnie wspomnianego Samsunga s95b i czy ktoś wie gdzie można taką folię ewentualnie dokupić, bo transport mojego qdoleda spędza mi sen z powiek Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi jeśli jest gdzieś ewentualnie otwarty temat na forum który o tym mówi to proszę mnie przekierować. Pozdrowionka dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 11 Listopada (edytowane) Folia w transporcie nie jest potrzebna.Najważniejszy jest oryginalny karton i styropiany które były w transporcie.Wracają do folii ochronnej która była na ekranie telewizora to mogę wyjaśnić dokładnie dlaczego była folia . Przez cztery lata pracowałem w montowni telewizorów.Folia jest zakładana automatycznie przy produkcji panelu.W czasie wypakowania panelu i montażu na taśmie jest folia aby zabezpieczyć ekran przed porysowaniem lub zostawieniu odcisków palców.W zależności od zamówienia i życzenia odbiorcy folia jest zdejmowana na ostatnim etapie czyli przed włożeniem telewizora do kartonu.Czasami pracownicy przy taśmie byli zdziwieni że muszą zdejmować folie na ostatnim etapie ale takie było życzenie odbiorcy.Przez 8 do 10 godzin pracownik musiał zdejmować folie z ekranu bo takie było życzenie odbiorcy.Inne zamówienie to folia musi zostać, nic nie ruszać takie jest życzenie odbiorcy np firmy Sencor. Jest Eleonor on lubi przy moich postach dodawać minki uśmieszki.Milej zabawy 😉 Edytowane 11 Listopada przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 11 Listopada 1 godzinę temu, grundig napisał: Folia w transporcie nie jest potrzebna.Najważniejszy jest oryginalny karton i styropiany które były w transporcie.Wracają do folii ochronnej która była na ekranie telewizora to mogę wyjaśnić dokładnie dlaczego była folia . Przez cztery lata pracowałem w montowni telewizorów.Folia jest zakładana automatycznie przy produkcji panelu.W czasie wypakowania panelu i montażu na taśmie jest folia aby zabezpieczyć ekran przed porysowaniem lub zostawieniu odcisków palców.W zależności od zamówienia i życzenia odbiorcy folia jest zdejmowana na ostatnim etapie czyli przed włożeniem telewizora do kartonu.Czasami pracownicy przy taśmie byli zdziwieni że muszą zdejmować folie na ostatnim etapie ale takie było życzenie odbiorcy.Przez 8 do 10 godzin pracownik musiał zdejmować folie z ekranu bo takie było życzenie odbiorcy.Inne zamówienie to folia musi zostać, nic nie ruszać takie jest życzenie odbiorcy np firmy Sencor. Jest Eleonor on lubi przy moich postach dodawać minki uśmieszki.Milej zabawy 😉 Folie ogólnie są dwie jedna folia plastikowa ta naklejana na ekran z przodu (i z tego co kojarzę to folię ochronne mają tylko oledy i qd-oledy) i druga taka folia gąbczasta w którą jest zawinięty telewizor potem są styropiany i karton, osobiście nie wiem czy to dobrze żeby transportowany telewizor był bez tej folii, nie chcę żeby za bardzo ta gąbczasta folia ochronna nie po obcierała ekranu i nie zeszła powłoka oleodofobowa, jak dwa lata temu jeszcze tutaj w temacie siedziałem to co niektórzy skarżyli się że na Sony a95K (nie a95L) to jak zostają odciski paluchów to ciężko je później zetrzeć a że jeden to nawet porysował go zwykłym ręcznikiem kuchennym że niby podczas oglądania tego nie było nic widać tylko przy wyłączonym z bliska nie wiem ile w tym prawdy A ile bajek, ale lekko paranoicznie podchodzę do tematu transportu, już nie wiem czy nie lepiej kupić jakieś takie specjalne pudła które zabezpieczają na czas transportu te telewizory tylko tutaj też nie wiem czy się one nadają bardziej niż oryginalny karton czy nie, ewentualnie zamiast folii Nie wiem jakimś bawełnianym materiałem? Aaaach oszaleć z tym można 😤 Ja też spieszyć się muszę póki jeszcze nie ma deszczy i w miarę ciepło jest bo na zimno też mi się go nie chce transportować. Nie znam żadnego Eleonor kojarzę jedynie kilku użytkowników tego forum no i oczywiście tego całego trolla Usl ale on u mnie w ignorowany także i jego postów nie widzę 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 11 Listopada Aby nie porysować ekranu możesz kupić puszysty materiał np taki jak w linku. https://allegro.pl/produkt/tkanina-flanela-biala-150-g-m2-szer-160cm-0-5mb-9b274fdc-15f5-4c4d-a83e-c7b0dd0d643f?offerId=14086826615 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 11 Listopada Godzinę temu, grundig napisał: Aby nie porysować ekranu możesz kupić puszysty materiał np taki jak w linku. https://allegro.pl/produkt/tkanina-flanela-biala-150-g-m2-szer-160cm-0-5mb-9b274fdc-15f5-4c4d-a83e-c7b0dd0d643f?offerId=14086826615 Stosowałeś ten materiał przy transporcie na swoim telewizorze? Ten z linku Wystarczy on na 55 cali? Jakieś alternatywy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 8 Grudnia W dniu 11.11.2025 o 22:45, grundig napisał: Aby nie porysować ekranu możesz kupić puszysty materiał np taki jak w linku. https://allegro.pl/produkt/tkanina-flanela-biala-150-g-m2-szer-160cm-0-5mb-9b274fdc-15f5-4c4d-a83e-c7b0dd0d643f?offerId=14086826615 No tak jak pytałem cię w listopadzie stosowałeś w końcu ten materiał przy transporcie czy tylko tak napisałeś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano Środa o 21:05 Nie stosowałem tego materiału . Miękki materiał nie porysuje ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach