Michal1992 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 Mówisz ze na Sony tego nie masz. No zdenerwował mnie dziwisz się skoro same problemy. Już bym go sprzedał i kulił nowy gdyby nie ta wymiana płyty głównej. Myśle ze w ciągu tygodnia serwis mi to wymieni. sony nie kupię bo za drogi. Ale fakt z kim bym bie gadał każdej jeden mówi ze na sony najlepszy obraz. Tylko ta cena. Gdyby był lepiej wyceniony nie wahał bym sie długo a co myślisz o LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Michal1992 napisał: Mówisz ze na Sony tego nie masz. No zdenerwował mnie dziwisz się skoro same problemy. Już bym go sprzedał i kulił nowy gdyby nie ta wymiana płyty głównej. Myśle ze w ciągu tygodnia serwis mi to wymieni. sony nie kupię bo za drogi. Ale fakt z kim bym bie gadał każdej jeden mówi ze na sony najlepszy obraz. Tylko ta cena. Gdyby był lepiej wyceniony nie wahał bym sie długo a co myślisz o LG. na firmę lg nic złego nie mogę powiedzieć. miałem ich oleda model 65b7v i sprawował się bardzo dobrze. zero problemów. jedynie miesiąc przed upływem ubezpieczenia 5 letniego wypalił się. Wypłacili mi odszkodowanie. i kupiłem pożal się boże tego s95b i to był najgorszy wybór w życiu. Męczyłem się z nim niemiłosiernie. W końcu odstąpiłem od umowy i kupiłem a80l od sony i od tego czasu jestem mega zadowolony. kilka moich znajomych też ma lg i sobie chwalą. Kumpel ma Panasa i zadowolony. Rownież philips jest świetny. Ba nawet tcl nie sprawia tyle problemów, koleżanka ma ich model od 3 lat namiętnie gra bo to wariatka na tym punkcie i zero problemów, a potrafi po 10 h męczyć dziennie tv. Więc łatwo nie ma śmiem twierdzić że co byś nie kupił będzie lepsze od qd oleda. sony mówisz drogie więc ci nie mówię, żebyś zwrócił uwagę aby panel był od lg i unikał a95k i a95l. pozostałe możesz brać w ciemno. aha no i nie czytaj recenzji, najlepiej oceń wizualnie co tam będzie ci odpowiadało. Zawsze możesz kupić przez neta i w razie co zwrócić, w sklepach stacjonarnych bywa różnie. Dobra kończę bo niedziela i trzeba iść popływać bo pogoda przednia. aha jedyne co mi nie leży w lg to ich pilot. jakiś taki wielki i nieporęczny. pilot od sony to mistrzostwo świata. podświetlany i bardzo dobrze leży w dłoni. ten od samsunga tył tragiczny. taki zabawkowy i lekki. ja jednak lubię czuć pilota w ręce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 Widziałem te piloty Sony faktycznie świetne są. LG to dla mnie konstrukcja sprzed 10 Lat. To już Samsung ma lepsze. W LG za dużo przycisków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 20 Sierpnia 2023 @Usl napisał Jakość szarawej matrycy? 😂 Ogromnych powidoków? 🤣Może ciemnego obrazu? 😅 Plazma nie mogła być rozwijana, bo to była kiepska technologia bez przyszłości jak crt 😆 Ale co wy możecie wiedzieć skoro kompletnie nie macie pojęcia w temacie tv Plasma cwoku. I ty się na telewizorach znasz na tamte czasy to był Ferrari wśród telewizorów a i teraz robi wrażenie jak się postawi obok LCD także widać jaki z ciebie fachowiec oczywiście oled obecnie lepszy pod każdym względem ale plasma to była konstrukcja sprzed 10-15 lat a Pioneer kuro to była najwyższa liga plasm 😂😂😂😂 plazma 😂😂😂😂 Usl ale z ciebie dachowiec bez 2 zdań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Michal1992 napisał: LG ma problemy. Wielu moich znajomych ma telewizory od LG. Począwszy od słabych modeli za 4 tys skończywszy na takich powyżej 15 tys. I nie LG nie ma takich problemów. Jak ja opowiadam jakie ja mam z tym qd olejem problemy to każdy się dziwi. Każdy mówi tak ale Samsung to dobra firma. A taki bubel wypuścili. Znajomy ma model LG oled c1 i był u mnie wczoraj. Mówi tak ale ten twój obraz jest ciemny. Nic praktycznie nie widać. I oni w testach twierdzą ze to najjaśniejszy oled. Niezle zioło musza tam palić. Przecież ten obraz jest mega ciemny. I faktycznie jest. Nie wiem na ile to przypadłość mojego modelu i tej płyty do wymiany. Bo faktycznie obraz jest tak ciemny ze nie idzie nic obejrzeć. Jedyne co wychodzi dobrze to programy przyrodnicze i sport na śniegi. Po prostu nie umiesz ustawić 😆 Nie znasz się 🤡 Samo to, że trzymasz tv w trybie....... dynamicznym pokazuje, że kompletnie nie masz pojęcia o telewizorach 🤭 Jeszcze raz ponawiam pytanie, masz 55" czy 65"? 49 minut temu, Gregory-86 napisał: Mój Samsung s95b też był dużo ciemniejszy od Sony a80l. Tak widać jak był 😂😂 Chciałeś chyba napisać 2x ciemniejszy xD Znowu się kompletnie ośmieszyłeś Janusz 🤣 42 minuty temu, Michal1992 napisał: Mówisz ze na Sony tego nie masz. No zdenerwował mnie dziwisz się skoro same problemy. Już bym go sprzedał i kulił nowy gdyby nie ta wymiana płyty głównej. Myśle ze w ciągu tygodnia serwis mi to wymieni. sony nie kupię bo za drogi. Ale fakt z kim bym bie gadał każdej jeden mówi ze na sony najlepszy obraz. Tylko ta cena. Gdyby był lepiej wyceniony nie wahał bym sie długo a co myślisz o LG. Każdy jeden nie mający pojęcia o tv 😂 Może kiedyś porozmawiaj z kimś kto się zna na tv? 🤣🤣 36 minut temu, Gregory-86 napisał: sony mówisz drogie więc ci nie mówię, żebyś zwrócił uwagę aby panel był od lg i unikał a95k i a95l. pozostałe możesz brać w ciemno. aha no i nie czytaj recenzji, najlepiej oceń wizualnie co tam będzie ci odpowiadało. Nie ma to jak niedzielne porady Janusza z wypalonym 🧠🔥 od tvn24 😂😂😂 21 minut temu, SAM41 napisał: @Usl napisał Jakość szarawej matrycy? 😂 Ogromnych powidoków? 🤣Może ciemnego obrazu? 😅 Plazma nie mogła być rozwijana, bo to była kiepska technologia bez przyszłości jak crt 😆 Ale co wy możecie wiedzieć skoro kompletnie nie macie pojęcia w temacie tv Plasma cwoku. I ty się na telewizorach znasz na tamte czasy to był Ferrari wśród telewizorów a i teraz robi wrażenie jak się postawi obok LCD także widać jaki z ciebie fachowiec oczywiście oled obecnie lepszy pod każdym względem ale plasma to była konstrukcja sprzed 10-15 lat a Pioneer kuro to była najwyższa liga plasm 😂😂😂😂 plazma 😂😂😂😂 Usl ale z ciebie dachowiec bez 2 zdań Przypomnij cwoku jaka była jasność plazm? 🤔 Inaczej się nie wypowiadaj na tematy o których nie masz pojęcia 😆 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 Dałeś porównanie do s90c ale ok napisze o co mi chodziło. Zaczne od tego, ze mnie nie interesują cyferki. Cyferki mam gdzieś. Ja oglądam obraz a nie czyste cyferki. Teraz tak oglądam obraz film lub serial. I jeśli np. Na predator pray czy cień i kość widzę szczegóły a tak jest na Sony to obraz jest dla mnie jaśniejszy, wyraźniejszy, obiektywnie lepszy. Jeśli widzę tylko główna postać i ciemna plamę. To mnie to wcurwia i dla mnie tv do zwrotu. Bo żadne to premium. Czy problem leży po stronie panelu czy oprogramowania mam to gdzieś. Obiektywnie obraz na Sony jest lepszy i na LG też jest lepszy. Mimo tego ze matryca od samsunga jest jaśniejsza. 💁🏼♀️ teraz rozumiesz. Nie ma znaczenia czy się znam czy nie znam na telewizorach większość ludzi się nie zna. Natomaost potrafi ocenić obraz który ładniejszy. A ładniejszy jest z Sony. Oczywiście nie mówię o kolorach bo kolory są lepsze na qd oled. i nie zawsze wiele zależy od nagrania. To tal jak zdjęcia jeden woli z iPhone drugi z s23 Ja natomiast oceniam tv całościowo. Teraz rozumiesz jaka ja stosuje technikę oceny jakości obrazu. Taka jaką większość ludzi na świecie. A nie jak promil czytaj Vincent i kilka czy kilkanaście osób w Polsce. Aha i jeszcze jedno samsunga miałem kalibrowanego. Sony wyciągnąłem z pudła i powiesiłem na ścianie. Uruchomiłem 2 tryby. Kinowy oraz dolby vision. Wszystko zostawiłem w automacie jedynie wyłączyłem eko funkcje i uplynniacz. I obraz dla mnie jest bardzo dobry. Mnie nie interesuje czy tam jest dominanta niebieskiego czy różowego mam to gdzieś. Mi to nie przeszkadza. A skoro mi to nie przeszkadza to i kalibracja nie potrzebna. Jakby mnie to drażniło to bym zadzwonił i zamówił usługę jak w przypadku s95b. Albo oddał tv do sklepu i wziął coś innego. Tyle w temacie. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 Gdybyś miał chociaż minimalne pojęcie o telewizorach, to byś wiedział, że s95b jest nawet jaśniejszy 😂😂 Ale ok każdy wie, że jesteś bez 🧠 Bo cyferki nie przekładają się na obraz 😂😂😂 Jak Sony tu jest jaśniejszy to ratuj 👀, bo na 🧠 już dawno za późno 😆 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 Ale ja wiem ze s95b jest jaśniejszy. Tylko ze Mnie nie interesują testy tylko to co widzę. A jak akcja w pomieszczeniu lub w nocy to na Sony widzę szczegóły a na samsungu nie. Wiec który jest lepszy. Ten gdzie widać czy ten gdzie nie widać szczegółów. dla mnie lepszy jest Sony bo widzę np. Kolor włosów dziewczyny czy szczegóły wystroju pomieszczenia natomiast na samsungu widzę jedynie czarna plamę. Chyba ze ty lubisz oglądać same ciemne plamy to ok Samsung lepszy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 W cieniach Sony zaś jest uwypuklone Przez to obraz jest płaski 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 To tak samo jak nie interesuje mnie z czego wykonane zostały buty czy spodnie. Ważne jaki jest wzór czy są wygodne i czy mi się podobają. Ja oceniam obraz wzrokowo. I wiem co widzę. Także wiesz. Znajdź sobie innego dyskutanta. Bo mnie nie przekonasz. Obraz w sony jest lepszy i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 Tylko tu na forum podążamy za standardem filmowym, nie twoim😅 No cóż 20 letni kalibrator chyba sprawę wyjaśnił, otwórz oczy 👀 Lepszy processing i płynność w Sony nie za bardzo pomaga, bo obraz wygląda bardzo płasko i niebiesko przy s95b 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Sierpnia 2023 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 O dokładnie tak to wyglądało jak na tym. Czasem obraz z samsunga był jeszcze ciemniejszy. Wiec ktory lepszy 💁🏼♀️ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) Oczywiście, że samsung, bo możesz to wył 😅 Wtedy bije na łeb jasnością Sony, gdzie nic z tym nie możesz zrobić 🤣 Ale tak to jest jak się nie zna Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 12 minut temu, jaczar napisał: To jest tak ogromna różnica na korzyść Sony. Może warto dołożyć do tego Sony. Zastanowię się. Zawsze słyszałem ze technologia Japończyków to 1 liga a panel to tylko połowa sukcesu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) Na korzyść samsunga raczej, bo w Sony tego nie wył 📴 Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Usl napisał: Oczywiście, że samsung, bo możesz to wył 😅 Wtedy bije na łeb jasnością Sony, gdzie nic z tym nie możesz zrobić 🤣 Chyba nie do końca możesz bo gwarancja tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 13 minut temu, Gregory-86 napisał: O dokładnie tak to wyglądało jak na tym. Czasem obraz z samsunga był jeszcze ciemniejszy. Wiec ktory lepszy 💁🏼♀️ A przecież żaden recenzent nie wspominał tego problemu 6 minut temu, Michal1992 napisał: Chyba nie do końca możesz bo gwarancja tak. I dalej myślisz, że masz uszkodzony tv? 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 Tak ponieważ tego być nie powinno. Obraz nie powinien być tak ciemny. Pan z serwisu też mówił ze płyta do wymiany. A telewizor już idzie do Żyda. Wiec ważne żeby był sprawny w dniu wydania. A potem niech się klient martwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 20 Sierpnia 2023 43 minuty temu, Usl napisał: I dalej myślisz, że masz uszkodzony tv? 🤣 A w domu wszyscy zdrowi oczywiście ze tak być nie powinno a użytkownik to nie serwis żeby w menu serwisowym grzybac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 Usl chyba widzi to inaczej. Pamiętam jak 65b7v się wypalił. Przyjechał serwis i grzebał w menu. Nawet pytałem co sprawdza. A on ilość cykli. Mówił ze ok i matryca do wymiany. Ale ze ekonomicznie nieuzasadniona to dostałem odszkodowanie. Oczywiście protestu nie było. Tutaj może być podobnie. Także w serwisowym bym również zmian nie dokonywał. Ale każdy robi co uważa. usl to przecież pracownik samsunga wiec im zależy żeby tv sprzedawać 😂😂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 51 minut temu, Michal1992 napisał: Tak ponieważ tego być nie powinno. Obraz nie powinien być tak ciemny. Pan z serwisu też mówił ze płyta do wymiany. A telewizor już idzie do Żyda. Wiec ważne żeby był sprawny w dniu wydania. A potem niech się klient martwi. Powinno, bo to normalne zabezpieczenie i tak się serwisanci znają 😆 Jaki to rozmiar? 18 minut temu, SAM41 napisał: A w domu wszyscy zdrowi oczywiście ze tak być nie powinno a użytkownik to nie serwis żeby w menu serwisowym grzybac Bez 🧠 użytkownik twego pokroju na pewno 😅 U ciebie każdy chory 🤒 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Sierpnia 2023 Ja czekam na Sony 77A95L Teraz mam Sony 77AG9 i złego słowa nie mogę powiedzieć Wcześniej miałem LG 65B7, wymienili mi moduł zasilający i matrycę, później sprzedałem Obraz na Sony jest o wiele lepszy, matryca idealna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) 16 minut temu, Gregory-86 napisał: Usl chyba widzi to inaczej. Pamiętam jak 65b7v się wypalił. Przyjechał serwis i grzebał w menu. Nawet pytałem co sprawdza. A on ilość cykli. Mówił ze ok i matryca do wymiany. Ale ze ekonomicznie nieuzasadniona to dostałem odszkodowanie. Oczywiście protestu nie było. Tutaj może być podobnie. Także w serwisowym bym również zmian nie dokonywał. Ale każdy robi co uważa. usl to przecież pracownik samsunga wiec im zależy żeby tv sprzedawać 😂😂 No ty na pewno jak ci 🧠 pedauen 24 wypalił 🔥 do tego stopnia, że zatrudniłeś się jako podplacony hejter Sony, który pisze, że 2x ciemniejszy tv jest lepszy, bo jasny oled tylko przeszkadza 🤣 Jak ci nie wstyd tak się poniżać 🤭 6 minut temu, jaczar napisał: Ja czekam na Sony 77A95L Teraz mam Sony 77AG9 i złego słowa nie mogę powiedzieć Wcześniej miałem LG 65B7, wymienili mi moduł zasilający i matrycę, później sprzedałem Obraz na Sony jest o wiele lepszy, matryca idealna No raczej skoro porównujesz flagowego oleda do najtańszego budżetowa 😂 Po a tym dalej myślisz, że twój tandetnie smużący sprzęt apula ma parametry monitora referencyjnego? 🤣 Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Usl napisał: No ty na pewno, bo ci 🧠 pedauen 24 wypalił 🔥 Do tego stopnia, że zatrudniłeś się jako podplacony hejter Sony, który pisze, że 2x ciemniejszy tv jest lepszy, bo jasny oled tylko przeszkadza 🤣 Jak ci nie wstyd tak się poniżać 🤭 Normalnie padłem na suty. Przecież sam Vincent naświetlił ten problem. Wiec potwierdził to co napisałem. Także kto się ośmiesza. S95b w niektórych scenach jest bardzo ciemnym tv. Widze ze nic a to nic nie kumasz. Jeśli ktoś ogląda na maksymalnych nastawach w nocy jakis program np. Przyrodniczy gdzie dominanta intensywnych scen to może to być problem. Ale co ty tam możesz wiedzieć. Ja np. A80l w przyrodniczych jasnosc redukuje z maksymalnych do 25 a czasem niżej bo tv jest dla mnie za jasny kiedy oglądam coś na Disney w nocy. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach