Gregory-86 243 Napisano 12 Sierpnia 2023 Masz racje SAM41. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) Dwóch hejterów szajsungowych się dobrało niemających pojęcia o technologii i o warunkach gwarancji 😂 Samo to że Gregory zamienił qd-oled na najciemniejszego woleda na rynku od sony z niebieskim tintem i pisze jaki jest lepszy od qd-oled prawie 2x jaśniejszego i lepiej out-the-box skalibrowanego wszystko wyjaśnia 🤭 Nie zapomnijcie wył 📴 tv z prądu ⚡ bo zabezpieczenia i tak nie wiele dają 😆 Jakby wam się przez to wypalił i nie chcieli przyjąć na gwarancję to nie martwcie się sąd przyjmie - najlepiej od razu przyjdźcie z nim pod pachą 😹 A i pamiętajcie, że standardy nie mają znaczenia liczy się to co mówi wasze 👁 nawet jak nie macie zielonego pojęcia o obrazie 😄 Trzymajcie tv w trybie sklepowym jak wam się podoba 🤣 Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Usl 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 12 Sierpnia 2023 Nie zamienił trolu tylko odstąpił od umowy z uwagi na wady rzeczy na podstawie przepisów prawa cywilnego o rekojmi. Jak ojciec zadzwoni na infolinie UOKiK albo przejdzie się z tobą do osoby biegłej w prawie cywilnej - adwokata lub radcy prawnego to może będzie w stanie tobie wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy gwarancja która mnie w ogóle nie interesuje a rękojmia która leży w granicach mojego zapatrywania kiedy korzystam z praw jako konsument. I teraz tak sąd jeśli bedzie rozpatrywał jakaś moja sprawę to bedzie opierał się na przepisach kodeksu cywilnego lub ustawy w zależności czy zakup przed czy po 1 stycznia a nie na dokumencie gwarancyjnym bo nie z gwarancji kierowane jest roszczenie tylko z rekojmi. i tak jestem z Sony a80l bardzo a to bardzo zadowolony. Ja nie ślepy. Mi 2 czy 5x jaśniejszy tv nie potrzeby. Filmy i seriale konsumuje w całkowitej ciemności a nie na tarasie. Jakbym potrzebował telewizor tarasowy to ok szukałbym coś jaśniejszego. A tv ja się wypali to kupię kolejny oled. Bo mnie stać. Proste. I oled bedzie produkcji Sony na panelu od LG. Bo tylko taki mnie interesuje. Jeszcze jedno tv jest ustawiony w trybie kinowym lub dolby vision w zależności od sygnału a nie sklepowym gdy dynamicznym. Wiec nie baw się w h.ch. Andersena. Bo ci to nie wychodzi. 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Sierpnia 2023 porównanie dwóch technologii wyświetlania przez osobę która ma oba tv najważniejsze jest subiektywne odczucie a nie testy i cyferki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 37 minut temu, Gregory-86 napisał: Nie zamienił trolu tylko odstąpił od umowy z uwagi na wady rzeczy na podstawie przepisów prawa cywilnego o rekojmi. Jak ojciec zadzwoni na infolinie UOKiK albo przejdzie się z tobą do osoby biegłej w prawie cywilnej - adwokata lub radcy prawnego to może będzie w stanie tobie wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy gwarancja która mnie w ogóle nie interesuje a rękojmia która leży w granicach mojego zapatrywania kiedy korzystam z praw jako konsument. I teraz tak sąd jeśli bedzie rozpatrywał jakaś moja sprawę to bedzie opierał się na przepisach kodeksu cywilnego lub ustawy w zależności czy zakup przed czy po 1 stycznia a nie na dokumencie gwarancyjnym bo nie z gwarancji kierowane jest roszczenie tylko z rekojmi. Używałeś tv niezgodnie z przeznaczeniem, więc co ci rekojma da? 🤣 39 minut temu, Gregory-86 napisał: i tak jestem z Sony a80l bardzo a to bardzo zadowolony. Ja nie ślepy. Mi 2 czy 5x jaśniejszy tv nie potrzeby. Filmy i seriale konsumuje w całkowitej ciemności a nie na tarasie. Jakbym potrzebował telewizor tarasowy to ok szukałbym coś jaśniejszego. No tak, bo w ciemności jasność już nie ma żadnego znaczenia w treściach hdr 😂😂😂 Kompletnie się nie znasz na telewizorach 😆 41 minut temu, Gregory-86 napisał: A tv ja się wypali to kupię kolejny oled. Bo mnie stać. Proste. I oled bedzie produkcji Sony na panelu od LG. Bo tylko taki mnie interesuje. Skoro lubisz przepłacać za odświeżane kotlety 🥩 i to najgorsze na rynku 🤭 Pedauen 24 widać ładnie już 🧠 wypalił 🔥 nie tylko twego oled 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 13 Sierpnia 2023 Kończę z tobą Usl trolu bo kompletnie na prawie się nie znasz. jaczar otóż to. Obraz ma mi się podobać. Mi w nie Usl czy innym fachowca. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 13 Sierpnia 2023 W dniu 11.08.2023 o 16:28, Usl napisał: Pisałem z użytkownikiem s95b, który twierdził, że nie ma żadnych problemów z czyszczeniem. Składaki od zawsze można było porysowac paznokciem i folia też może schodzić. Trzeba było myśleć przed zakupem jak to problem. No masz pokazane w recenzji 😅 Kolego jaja sobie robisz? 🤣🤣 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 13 Sierpnia 2023 @qazar jak można kogoś takiego jak @Usl uznac za wiarygodnego i znającego się na technologii skoro uważa czyszczenie oleda przy użyciu szmatki zwilżonej w wodzie za uszkodzenie niepodlegające gwarancji z winy użytkownika albo oglądanie kanałów informacyjnych za użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem telewizora przecież taki człowiek dla nikogo nie jest wiarygodny zwłaszcza gdy porównuje te czynności do jazdy samochodem stylem a’la Robert Kubica na wyścigu 2 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 13 Sierpnia 2023 13 godzin temu, jaczar napisał: najważniejsze jest subiektywne odczucie a nie testy i cyferki jakby skalibrował to miałby identyczne kolory na obu - a tak to ten po lewej za zimny a po prawej za ciepły no i na filmie nie widać różnic w kontraście na korzyść oleda 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) Nie obejrzałeś mówił z czego wynika różnica w kolorach na nagraniu to są tv serii master skalibrowane przez Sony błędy w kolorach mogą być niezauważalne dla człowieka przed i po kalibracji z oprogramowaniem calman tylko ładne cyferki na raporcie z kalibracji będą Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) 11 godzin temu, Gregory-86 napisał: Kończę z tobą Usl trolu bo kompletnie na prawie się nie znasz. jaczar otóż to. Obraz ma mi się podobać. Mi w nie Usl czy innym fachowca. Sam się nie znasz, używałeś produkt niezgodnie z przeznaczeniem 😹 Nie, obraz ma być jak najwierniejszy oryginałowi 😼 18 godzin temu, jaczar napisał: porównanie dwóch technologii wyświetlania przez osobę która ma oba tv najważniejsze jest subiektywne odczucie a nie testy i cyferki Takimi porównaniami bez monitora referencyjnego można się co najwyżej podetrzeć 💩 Typ kompletnie nie pojęcia o obrazie 😂 Zwykły Jano se nakręcił filmik na yt 😆 Subiektywne odczucie nie mają znaczenia, bo obraz ma być jak najwierniejszy oryginałowi 😼 7 godzin temu, qazar napisał: Kolego jaja sobie robisz? 🤣🤣 Niby w czym? 🤣 Aż tak zaślepiony jesteś szajsungboju, że recenzji największego pro nie przyjmujesz do świadomości? xD Godzinę temu, jaczar napisał: Nie obejrzałeś mówił z czego wynika różnica w kolorach na nagraniu to są tv serii master skalibrowane przez Sony błędy w kolorach mogą być niezauważalne dla człowieka przed i po kalibracji z oprogramowaniem calman tylko ładne cyferki na raporcie z kalibracji będą Buhahaha 😹 Zrobiłeś mi dzień 😄 Sony marnie kalibruje te tv 👎🏿 Dopiero po pro kalibracji wręcz da się je dopiero oglądać 😅 Ale co się dziwić po kimś kto stawia maka i ipada na równi z monitorem referencyjnym kosztującym grubo ponad 💯k 😛 Kompletnie nie masz pojęcia o ekranach 😂😂😂 Ośmieszasz się 😺 6 godzin temu, SAM41 napisał: @qazar jak można kogoś takiego jak @Usl uznac za wiarygodnego i znającego się na technologii skoro uważa czyszczenie oleda przy użyciu szmatki zwilżonej w wodzie za uszkodzenie niepodlegające gwarancji z winy użytkownika albo oglądanie kanałów informacyjnych za użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem telewizora przecież taki człowiek dla nikogo nie jest wiarygodny zwłaszcza gdy porównuje te czynności do jazdy samochodem stylem a’la Robert Kubica na wyścigu Jak można uznać kogoś takiego jak sam41 za wiarygodnego, bo wiadomo, że o technologii nie ma bladego pojęcia 🤭 Skoro twierdzi, że lg oledy nie mają żadnych wad 🤣 Widać, że to opłacony troll szajsunga 😸 5 godzin temu, klaus71 napisał: jakby skalibrował to miałby identyczne kolory na obu - a tak to ten po lewej za zimny a po prawej za ciepły no i na filmie nie widać różnic w kontraście na korzyść oleda No takie filmy są warte tyle, co nic 🙄 Szkoda tracić czas na takiego amatora nie mającego pojęcia o obrazie 🥱 Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 13 Sierpnia 2023 @Usl gościu i ty masz się za znawcę technologii ty nie masz o niczym pojęcia nie twierdze ze LG oledy są pod każdym względem lepsze od samsunga bo nie są ale nie maja takich chorób wieku dziecięcego jak wspomniane na forum i nie tylko problemy z ciemnymi scenami obraz jest mega ciemny na moment najjaśniejszym oledzie czy problemy z czyszczeniem matrycy zawieszaniem sie oprogramowania słabo napisanymi apk dla tuzina itp. o braku dolby vision nie wspomnę cały świat vod filmy puszcza w DV a Samsung nie wspiera tego formatu o czym to świadczy i nie opowiadaj bajek ze DV nie robi różnicy bo czy robi czy nie robi wsparcie powinni dać a nie dają bo wiadomo licencja a tak poza tym to pochwal się na jakim telewizorze obecnie siedzisz bo może wymienię mojego złoma na tv od tego samego producenta 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 13 Sierpnia 2023 Jak jaki ma pewnie referencyjny za 100 tys skoro taki znafca albo ten samsunga za ponad 600 tys. lub LG za 1,5 mln dolarów w wariancie ponad 300 cal. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 13 Sierpnia 2023 2 godziny temu, SAM41 napisał: @Usl gościu i ty masz się za znawcę Na pewno 💯✖ lepszym od ciebie 😸 Ty kompletnie nie masz zielonego pojęcia o tv 😂 2 godziny temu, SAM41 napisał: @Usl nie twierdze ze LG oledy są pod każdym względem lepsze od samsunga bo nie są ale nie maja takich chorób wieku dziecięcego jak wspomniane na forum i nie tylko problemy z ciemnymi scenami obraz jest mega ciemny na moment najjaśniejszym oledzie czy problemy z czyszczeniem matrycy zawieszaniem sie oprogramowania słabo napisanymi apk dla tuzina itp. o braku dolby vision nie wspomnę cały świat vod filmy puszcza w DV a Samsung nie wspiera tego formatu o czym to świadczy i nie opowiadaj bajek ze DV nie robi różnicy bo czy robi czy nie robi wsparcie powinni dać a nie dają bo wiadomo licencja a tak poza tym to pochwal się na jakim telewizorze obecnie siedzisz bo może wymienię mojego złoma na tv od tego samego producenta A 🫧 na matrycy? 😆 Vertical banding? 🤣 Color tinting? 😂 Nie wspominając już o wyskakujących z d🍑 pionowych linach na cały ekran i samo wyłączającym się tv 😆 LG, Sony nie wspiera za to hdr10+ 😹😹 Godzinę temu, Gregory-86 napisał: Jak jaki ma pewnie referencyjny za 100 tys skoro taki znafca albo ten samsunga za ponad 600 tys. lub LG za 1,5 mln dolarów w wariancie ponad 300 cal. Po prostu ogarniam w przeciwieństwie do ciebie 😄 Imagine zamienić flagowy qd-oled na najciemniejszego woleda od sony na rynku z niebieskim tintem 😛 Ale skoro tak lubisz kiepskie odgrzewane kotlety 🥩 po raz enty 🤭 Jwk wrażenia z artefaktów spowodowanych przez biały piksel? 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 13 Sierpnia 2023 Czyli nie pochwalisz się na jakim sprzęcie siedzisz jeśli jesteś takim fachowcem to napisz jaki jest udział hdr10+ w vod a jaki dolby vision rozumiem ze się nie pochwalisz jakim tv dysponujesz bo pewnie nie ma czym najlepej z innych się nabijać ze kupili to lub tamto ja wole swoje LG niż Samsungowego bubla którego nawet nie da się wyczyścić takze wiesz jeśli masz takie problemy z jasnością HDR to oled nie dla ciebie kup LCD te są jaśniejsze a najlepiej telewizor tarasowy z tego będziesz zadowolony ciekawe czy w dzień też na drogowych jeździsz jak masz takie problemy z ta jasnością co za koleś czepił się tej jasności i jedynie zapodaje jakieś artykuły i filmy na YouTube pewnie masz kiepskie życie skoro tylko te testy oglądasz 99% ludzi woli obejrzeć coś do czego tv został stworzony w nie testy i bawić się w cyferki ze tyle jasności czy tyle ja swoją jasnosc też redukuje bo tv jest tak jasny ze po 20 min oczy od napisów w filmach bolą ale ty tego noe pojmiesz bo ty kontentu nie oglądasz tylko filmy i nie z angielskim nie mam problemów ale np hiszpańskiego czy koreanskiego nie znam wiec lubię sobie w oryginale obejrzeć wiec napisy są mi potrzebne jesteś zawodnik wysokich lotów naprawdę już dawno z kumplami się tak nie usmialismy jak czytaliśmy te twoje porównania normalnego użytkowania telewizora do tej twojej jazdy samochodem nie no kolesia takiego jak ty ciężko spotkać naprawdę 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 13 Sierpnia 2023 Sam 99% ludzi nie wie co to jest kalibracja i monitor referencyjny, czy nit ile tam ma matryca itp. A telewizor kupuje podłącza pod platformę czy vod używa i się cieszy dopóki się nie zepsuje. Idzie do sklepu i kupuje nowy. I tak to wyglada. Cześć nawet nie zmienia parametrów obrazu. Tyle w temacie. Ja już dawno olalem tego typa. Bo nie warto wdawać się w dyskusje z nim i tak nic nie pojmie. Widzę również ze reszta użytkowników forum też z nim nie wchodzi w dyskusje. Bo niewiele wnoszą do tematu. usl to człowiek renesansu na wszystkim się zna nawet na prawie. Może niech się zgłosi na sędziego. Skoro ma taka widzę będzie sprawy sądowe z rekojmi rozstrzygał stosując przepisy gwarancyjne. Ciekawe czy woźny z głupoty takiego sędziego i pies woźnego by się śmiali czy tylko sam woźny. Gość jest niesamowity. Naprawdę. Toz to dzieci w przedszkolu szybciej ogarną czym jest gwarancja a czym rękojmia jak im się to Raz czy dwa razy wytłumaczy. Normalnie padłem na suty ze śmiechu jak przeczytałem ze gościu uważa ze oglądanie programów informacyjnych czy kanałów dla dzieci jest użytkowaniem niezgodnym z przeznaczeniem telewizora. Ciekawe jaki sprzet się do tego nada może rakieta kosmiczna albo lokówka do włosów. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 13 Sierpnia 2023 Nie znasz się na prawie 😆 Jesteś jak Pan Tadeusz, który wypalił 🔥 oled swoją głupotą 🤭 I później płakał po internetach, że mu nie chcą uznać gwarancji i rekojmi 😂 Pedauen 24 zrobiło swoje już 🧠 nie do odratowania 😸 21 minut temu, Gregory-86 napisał: Sam 99% ludzi nie wie co to jest kalibracja i monitor referencyjny, czy nit ile tam ma matryca itp. A telewizor kupuje podłącza pod platformę czy vod używa i się cieszy dopóki się nie zepsuje. Idzie do sklepu i kupuje nowy. I tak to wyglada. Cześć nawet nie zmienia parametrów obrazu. Tyle w temacie. Wiadomo, że więcej jest głupich niż mądrych, ale żeby się usprawiedliwiać - jestem głupi, bo większość też jest 🤣 44 minuty temu, SAM41 napisał: Czyli nie pochwalisz się na jakim sprzęcie siedzisz jeśli jesteś takim fachowcem to napisz jaki jest udział hdr10+ w vod a jaki dolby vision rozumiem ze się nie pochwalisz jakim tv dysponujesz bo pewnie nie ma czym najlepej z innych się nabijać ze kupili to lub tamto ja wole swoje LG niż Samsungowego bubla którego nawet nie da się wyczyścić takze wiesz jeśli masz takie problemy z jasnością HDR to oled nie dla ciebie kup LCD te są jaśniejsze a najlepiej telewizor tarasowy z tego będziesz zadowolony ciekawe czy w dzień też na drogowych jeździsz jak masz takie problemy z ta jasnością co za koleś czepił się tej jasności i jedynie zapodaje jakieś artykuły i filmy na YouTube pewnie masz kiepskie życie skoro tylko te testy oglądasz 99% ludzi woli obejrzeć coś do czego tv został stworzony w nie testy i bawić się w cyferki ze tyle jasności czy tyle ja swoją jasnosc też redukuje bo tv jest tak jasny ze po 20 min oczy od napisów w filmach bolą ale ty tego noe pojmiesz bo ty kontentu nie oglądasz tylko filmy i nie z angielskim nie mam problemów ale np hiszpańskiego czy koreanskiego nie znam wiec lubię sobie w oryginale obejrzeć wiec napisy są mi potrzebne jesteś zawodnik wysokich lotów naprawdę już dawno z kumplami się tak nie usmialismy jak czytaliśmy te twoje porównania normalnego użytkowania telewizora do tej twojej jazdy samochodem nie no kolesia takiego jak ty ciężko spotkać naprawdę No hdr10+ ma większy udział na rynku, gdybyś ogarniał to byś wiedział jak Prime teraz bije nf 😏 Dawno się tak nie uśmiałem z twojej głupoty i porówna tv do auta 🚙 53 minuty temu, SAM41 napisał: już dawno z kumplami się tak nie usmialismy jak czytaliśmy te twoje porównania normalnego użytkowania telewizora do tej twojej jazdy samochodem nie no kolesia takiego jak ty ciężko spotkać naprawdę 11 godzin temu, SAM41 napisał: @qazarobraz na LG jest dobry to tak samo jak auto mnie nie obchodzi ile teoretycznie można osiągnąć na maksa tylko jak mi się jeździ jeśli dobrze do 150 to jestem zadowolony jeśli nie to nie spełnia moich oczekiwań Ferrari jest obiektywnie lepsze od audi suwa ale ja wole suwa bo jest wygldnoekszy tak samo podchodzę do tv wykresy słupki to to co mnie najmniej interesuje Buhahaha 😹 Może najpierw popracuj nad interpunkcją, a później się wypowiadaj 😜 36 minut temu, Gregory-86 napisał: Normalnie padłem na suty ze śmiechu jak przeczytałem ze gościu uważa ze oglądanie programów informacyjnych czy kanałów dla dzieci jest użytkowaniem niezgodnym z przeznaczeniem telewizora. Ciekawe jaki sprzet się do tego nada może rakieta kosmiczna albo lokówka do włosów. Normalnie padłem na suty ze śmiechu jak przeczytałem ze gościu ma gdzieś instrukcje użytkowania produkty i później płacze, że mu się tv wypalił jak Panu Tadeuszu 😂 58 minut temu, SAM41 napisał: jeśli masz takie problemy z jasnością HDR to oled nie dla ciebie kup LCD te są jaśniejsze a najlepiej telewizor tarasowy z tego będziesz zadowolony ciekawe czy w dzień też na drogowych jeździsz jak masz takie problemy z ta jasnością co za koleś czepił się tej jasności i Buhahaha 😹 Padłem na suty ze śmiechu jak przeczytałem ze gościu porównuje jasność oled do lcd 😂😂 Co za jełop 😆 Nic dziwnego, że taki dureń nawet nie wie, że można napisy ściemnić 🤭 Godzinę temu, SAM41 napisał: ja swoją jasnosc też redukuje bo tv jest tak jasny ze po 20 min oczy od napisów w filmach bolą ale ty tego noe pojmiesz bo ty kontentu nie oglądasz tylko filmy i nie z angielskim nie mam problemów ale np hiszpańskiego czy koreanskiego nie znam wiec lubię sobie w oryginale obejrzeć wiec napisy są mi potrzebne jesteś zawodnik wysokich lotów Redukujesz jasność w hdr? 🤣 Brawo 😸 Godzinę temu, SAM41 napisał: koleś czepił się tej jasności i jedynie zapodaje jakieś artykuły i filmy na YouTube pewnie masz kiepskie życie skoro tylko te testy oglądasz 99% ludzi woli obejrzeć coś do czego tv został stworzony w nie testy i bawić się w cyferki ze tyle jasności czy tyle Nie oglądasz testów to się nie wypowiadaj 😄 Ośmieszasz się 😹 Nie wiem, czy zauważyłeś, ale to nie jakieś forum wędkarskie tylko hdtv xD Idź być głupi gdzie indziej 😼 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 13 Sierpnia 2023 Każdy chyba widzi z kim mamy do czynienia i jakie masz pojęcie zwłaszcza po twoich chamskich wypowiedziach 1 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 13 Sierpnia 2023 To nic przy twoich hejterskich trollu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 14 Sierpnia 2023 Cześć. z telewizora nie jestem zadowolony. pomimo wczesniejszej ekscytacji radosc szybko zniknela. sprzety samsunga kupuje od zawsze. posiadam kilkanascie roznego rodzaju produktow od tego producenta. wiec nie zastanawialem sie dlugo zwlaszcza ze telewizor mial swietne opinie w inernecie a i w testach wypadal lepiej niz konkurencja. wiec mowie kupuje. zwlaszcza ze byl duzo lepiej wyceniony niz konkurencja. dlaczego nie dalo mi to do myslenia. w reklamie najjasniejszy telewizor na rynku. w praktyce odbiornik bardzo ciemny. kiedy ogladam filmy. nienaturalnie ciemne. brak szczegolow. dlaczego nikt o tym w tescie nie wspomnial. problem z czyszczeniem. nie wierze ze zaden z recenzentow nie czyscil tego telewizora. po prostu nikt o tym nie wspomnial. telewizora nie da sie wyczyscic, bez uszkodzenia matrycy. dodatkowo obraz nie jest ostry. nie wiem czy to "zaleta" oleda ale moj poprzedni philips lcd prezentowal duzo lepsza jakosc pod tym wzgledem. a byl to telewizor ktory kosztowal cos ok 4 tys ok 3 lat temu. wymienilem bo chcialem cos o lepszych kolorach. ale jakie bylo moje zdziwienie kiedy zobaczylem ze obraz jest mdly i niewyrazny. pierwsza wizyta w sklepie. pan mowi ze samsungi tak maja, ze to jest zgodne z amerykanska norma i ze tam ma byc. ze philips to philips a samsung to samsung. generalnie spuscil mnie na drzewo. jesli chodzi o czyszczenie to powiedzial ze przeciez samsung informuje ze wody uzywac nie mozna wiec popsul pan matryce i panu nie wymienia. cisnienie mialem chyba nie wiecie jak wysokie. malo co karetka nie przyjechala. ale uspokoilem sie i zadzwonilem do samsunga. i faktycznie potwierdzili to, ze uszkodzenie mechaniczne niepodlegajace gwarancji. odpuscilem. niepotrzebnie. trzeba bylo od razu isc do prawnika. po jakis 2 miesiacach. ogladalem mecz. wylaczylem tv poszedlem spac. rano syn mowi tato wlacz mi bajke. chcialem wlaczyc telewizor juz nie wstal. zadzwonilem do samsunga. od razu pani do mnie a czyscil pan telewizor. ja ze tak. pani to pewnie zalal pan elektronike. jesli to sie potwierdzi to naprawa na pana koszt. przyjechal serwisant. od razu zapytalem o to czyszczenie pan mowi ze kazdy samsung tak ma i takich zgloszen to ma setki. jak nie tysiace. ze juz nie jest w stanie tlumaczyc ludziom dlaczego tak jest. ale tak jest. po prostu cytat cos spier.... w procesie produkcji, ale niewiele pan z tym zrobi. co bedzie sie pan przez 10 lat sadzil. wymielil naszczescie plyte i tv gra. nastepnie po jakis 3 miesiacach kolejny problem. pojawila sie plama na wyswietlaczu. jakby od srodka nie w miejscu czyszczenia. pan przyjechal i mowi ma pan szczescie wymienie matryce. tylko niech pan unika dotykania. bo za cholere pan tego nie wyczysci.a ja wiem. bede unikal. wymienil. Na razie spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Trochę, mnie tutaj nie było w temacie i widzę trollowanie nadal trwa od miesięcy:) Ludzie czemu wy się wyzywacie i obrażacie wzajemnie? Zapytam krótko czy S90C i S95C nadal posiadają ten cholerny błąd że obraz się sam ściemnia i trzeba wyjść do menu tv by wróciła jasność? Bo w 95B jest to na maxa wkurwia@@@##. Jest tutaj test 95C ? Nie wiem czy warto dopłacać do 95C między 90C ? Ktoś odpowie z posiadaczy tych modeli? Dziękuję pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez cureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 14 Sierpnia 2023 cureman. No weź. po 1 Gościu niejaki Usl uważa oglądanie telewizji np. programów informacyjnych takich jak TVN 24 czy TVP info oraz czyszczenie matrycy szmatka z mikrofibry zwilżoną w H2O za użytkowanie telewizora oled niezgodnie z przeznaczeniem. 😂 Po 2 nieudolnie wmawia ludziom, ze jak się wypali wskutek tego ze np. Użytkowali jak w pkt 1 to im nie naprawia. 😂 Po 3 nie widzi różnicy miedzy gwarancja i rękojmia. 😂 A co najlepsze mowi ze to nie użytkownikowi ma się obraz podobać tylko ma być zgodny z norma. A jeśli ta norma mi np nie odpowiada to się nie znam.😂 Czy to mądre jest. 😂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) @cureman Tak nadal i to nie jest błąd tylko algorytm zabezpieczający. Jest tylko raport z kalibracji s95c i zależy ile dopłacać 😅 cureman. No weź. po 1 Gościu niejaki Gregory-86 uważa oglądanie ciągle w telewizji programów informacyjnych takich jak TVN 24 czy TVP info za całkowicie normalne użytkowanie oraz wyłącznie telewizora z gniazdka za użytkowanie telewizora oled zgodnie z przeznaczeniem, bo algorytmy czyszczące nic nie dają. 😂 Po 2 nieudolnie wmawia ludziom, ze jak się wypali wskutek tego ze np. Użytkowali produkt w sposób niezgodny jak w pkt 1 to im muszą go naprawić, bo takie jest prawo. 😂 Po 3 nie widzi sensu w czytaniu instrukcji użytkowania sprzętu, bo niby wie lepiej. 😂 A co najlepsze mowi ze to on się lepiej zna na obrazie niż profesjonalny kalibrator z 20 letnim doświadczeniem i obraz nie ma być w ogóle zgodny z norma. A jeśli ta norma mi np odpowiada to się nie znam.😂 Czy to mądre jest. 😂 Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 14 Sierpnia 2023 widzę ze nic nie kumasz. a najlepsze jest to ze znowu mnie rozbawiłeś do łez. Wiec ci odpisze, chociaż miałem tego nie robić. jesli dla ciebie ściemnianie obrazu jak robił to s95b co było wielokrotnie przeze mnie podnoszone na forum (i było jednym z argumentów odstąpienia przeze mnie od umowy) jest normalne to gratuluje. Żaden inny tv użytkowany przeze mnie tego nie robi. Chyba faktycznie w samsungu pracujesz. Bo inaczej tego nie jestem wstanie wytłumaczyć. a odp. Na problemy. Nigdy nie napisałem ze należy od rana do wieczora oglądać programy informacyjne czy odłączać tv z gniazdka wiec nie zmyslaj. Nigdy tego nie robiłem i nie robię bo to bezsensu. Tak samo jak nie nie zamykam aplikacji w tle w smartfonie. Nigdy nie napisałem ze algorytmy nic nie dają. Tylko ze niewiele dają skoro ludziom wypalają się oledy. Rozmawiałem zreszta na ten temat z gościem z serwisu i mówił mi ze to dość powszechny problem. ad 2 tak musza naprawić bo takie jest prawo. Czy ci się podoba czy nie. Gdzie jest napisane ze nie mogę oglądać telewizji na telewizorze. To tak samo jakbyś mówił ze nie mogę w pralce prac ubrań. No człowieku bądźmy poważni. ad 3 to kłamstwo. Nigdy tak nie napisałem. Chyba w Petersburgu siedzisz. ad4 to jest najlepsze. Nie nie znam się lepiej niż kalibrator bo to nie moja działka. Wiec nie zmyślaj. Twierdze natomiast ze jeśli obraz np. Filmmaker w samsungu mi nie odpowiada, a odpowiada mi standardowy to będę konsumował treści na standardowym bo ten mi odpowiada a nie męczył sie na tym który mi nie leży. Czego nie rozumiesz. tak samo nie zamierzam uszczęśliwiać na sile ludzi wmawiając im ze masz oglądać na kinowym bo ten jest najbliższy normie. Albo ze należy wyłączyć uplynniacz bo psuje wrażenia z filmu. Tak robię. Uplynniacz wyłączam, bo go nie lubię. Ale nie chodzę od drzwi do drzwi i każdemu ustawiam na off. Bo to są ich telewizory. Im ma sie obraz podobać. A nie być zgodny z moja norma. Poniął. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Sierpnia 2023 sony AG9, ZF9, A95K przed i po kalibracji przez rtings dE poniżej 3 jest niedostrzegalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach