cureman 81 Napisano 12 Czerwca 2023 36 minut temu, klaus71 napisał: testy RTINGs to jedyne obiektywne źródło informacji o mozliwych wypaleniach w QD-OLED i OLED nic nie jest wyssane z palca - to są jedyne FAKTY o wypaleniach w QD-OLED (i OLED) które znamy i możemy porównać masz ból d.... że twój QD-OLED może ci się wypalic wcześniej niż OLED że zaprzeczasz faktom? hipokryzja max level właśnie po to jestem w tym wątku by wiedzieć czy mi się QD-OLED wypali czy nie - czy SAMSUNG uwzględni gwarancję na wypalenie czy nie w kontekście testów na RTINGS po co mam kupować QD-OLED skoro wypali mi się potencjalnie nawet szybciej niż OLED - który mi się wypalił i musiałem go zastąpić LEDem jak chcesz wnieść coś do dyskusji a nie pisać bajki wyssane z palca a podważające RTINGS - to jako użytkownik tego tv zrób swój własny stress test 6h dziennie tvn24 /tvp info(co tam lubisz) i 6h coś innego - przez 6 miesięcy Chłopcze jaki ból d? Ja kupuje co roku nowy telewizor, czasami 2 razy w roku. Nie trzymam telewizora po 5-8 lat bo kupiłem raz w życiu coś premium. No jeśli nie masz tego telewizora w domu i nie użytkujesz. To czemu tutaj siedzisz i hejtujesz? A i wracając miałem w domu dwa LG G2 75 i 77 oba świeciły identycznie słabo w jasnym świetle. Ja testuje każdy tv w domu nie z yt jak ty. To jest dopiero hipokryzja krytykować coś co się na oczy nie widziało..Typowy użytkownik- specjalista z neta Po trzecie nikomu do kieszeni nie zaglądam. Tylko nie uznaje hejtowania czegoś czego nie używam i znam jego wady i zalety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 12 Czerwca 2023 2 godziny temu, cureman napisał: Ja kupuje co roku nowy telewizor, czasami 2 razy w roku. Nie trzymam telewizora po 5-8 lat bo kupiłem raz w życiu coś premium. Nie dziw się, że ktoś ma jednak inne podejście do tematu, bo twoje jest, delikatnie mówiąc, nietypowe 2 godziny temu, cureman napisał: A i wracając miałem w domu dwa LG G2 75 i 77 oba świeciły identycznie słabo w jasnym świetle. Tu cały czas nie rozumiem, jak można te modele tak oceniać, ale ok - świat jest pełen różnorodności Wrzuć trochę na luz, ponieważ masz bardzo skrajne kryteria oceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, cureman napisał: Chłopcze jaki ból d? ... No jeśli nie masz tego telewizora w domu i nie użytkujesz. To czemu tutaj siedzisz i hejtujesz? to raczej ty chłopcze naucz się czytać ze zrozumieniem ja nie hejtuje - odnoszę się do tekstów że RTINGs kłamie bo zrobiło test wypalania który nie podoba się posiadaczom QD-OLED - i przedstawiło wnioski - które na chwilę obecną są jedynymi profesjonalnie udokumentowanymi faktami w kwestii wypalania się QD-OLED pogódź się z faktami a nie chwal się że tv wymieniasz co roku - bo się ośmieszasz - to chyba jakiś kryzys wieku średniego LOL 3 godziny temu, cureman napisał: Ja kupuje co roku nowy telewizor, czasami 2 razy w roku. Nie trzymam telewizora po 5-8 lat bo kupiłem raz w życiu coś premium. i po pół roku wyrzucasz na śmietnik "rockefelerze" ? Edytowane 12 Czerwca 2023 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 12 Czerwca 2023 29 minut temu, klaus71 napisał: to raczej ty chłopcze naucz się czytać ze zrozumieniem ja nie hejtuje - odnoszę się do tekstów że RTINGs kłamie bo zrobiło test wypalania który nie podoba się posiadaczom QD-OLED - i przedstawiło wnioski - które na chwilę obecną są jedynymi profesjonalnie udokumentowanymi faktami w kwestii wypalania się QD-OLED pogódź się z faktami a nie chwal się że tv wymieniasz co roku - bo się ośmieszasz - to chyba jakiś kryzys wieku średniego LOL i po pół roku wyrzucasz na śmietnik "rockefelerze" ? Nie wyrzucam, zwyczajnie sprzedaje i kupuje inny tv. Zwyczajnie tak robię od wielu lat. 54 minuty temu, Barnaba napisał: Nie dziw się, że ktoś ma jednak inne podejście do tematu, bo twoje jest, delikatnie mówiąc, nietypowe Tu cały czas nie rozumiem, jak można te modele tak oceniać, ale ok - świat jest pełen różnorodności Wrzuć trochę na luz, ponieważ masz bardzo skrajne kryteria oceny. No co zrobię jak mi się lustro nie podoba w tv. Powłoka w samsungu lepiej sobie radzi w dzień. Co do chwalenia się kasa to uważam że to buractwo. Napisałem prawdę, zwyczajnie zmieniam często modele tv.Tak jak ludzie telefony co roku. Pozdrawiam Co do chwalenia się kasa to uważam że to buractwo. Napisałem prawdę, zwyczajnie zmieniam często modele tv.Tak jak ludzie telefony co roku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) 30 minut temu, cureman napisał: Nie wyrzucam, zwyczajnie sprzedaje i kupuje inny tv. Zwyczajnie tak robię od wielu lat. ok - każdy ma inne hobby - moja żona mi w pół roku wypaliła oled - w ostatniej chwili go "uratowałem" gdy wypalenie zaczęło się dopiero ujawniać i nie zamierzam go nigdy sprzedać bo to biały kruk z 3d zapewniam cię że wypalony oled bardzo trudno sprzedać no chyba że na części lub trafi się na ślepego jelenia Edytowane 12 Czerwca 2023 przez klaus71 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 12 Czerwca 2023 55 minut temu, klaus71 napisał: ok - każdy ma inne hobby - moja żona mi w pół roku wypaliła oled - w ostatniej chwili go "uratowałem" gdy wypalenie zaczęło się dopiero ujawniać i nie zamierzam go nigdy sprzedać bo to biały kruk z 3d zapewniam cię że wypalony oled bardzo trudno sprzedać no chyba że na części lub trafi się na ślepego jelenia No oczywiście że tak, niech każdy robi co uważa za sluszne.Moje oledy nigdy nie były wypalone. Zwyczajnie lubię zmieniać sprzęt często. Wątpię by ktoś wypalił tv w normalnym użytkowaniu w ciągu 6 mc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) 11 minut temu, cureman napisał: No oczywiście że tak, niech każdy robi co uważa za sluszne.Moje oledy nigdy nie były wypalone. Zwyczajnie lubię zmieniać sprzęt często. Wątpię by ktoś wypalił tv w normalnym użytkowaniu w ciągu 6 mc. dla każdego co innego znaczy normalne użytkowanie - a 6 miesięcy dotyczy Ciebie - ja kupuję na kilka lat - najlepiej conajmniej 5 i nie chce mi się szarpać po 1,5 roku z producentem w kwestii wypalenia że oglądałem w sposób "nienormalny". RTINGs dolało oliwy do ognia skoro z ich testu wynika że QD wypala się szybciej niż zwykły OLED - nie tego się wszyscy spodziewaliśmy. więc postawione pytanie czy SAMSUNG uznaje wg gwarancji wypalenia czy nie jest tym bardziej aktualne w tym kontekście nie obchodzi mnie opinie Digital Trends że RTINGs "źle testuje bo nikt tak nie ogląda" - kluczowe jest pytanie: co jest w gwarancji - czy wymienią mi panel jak będę "źle oglądać" i się wypali ? Edytowane 12 Czerwca 2023 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 12 Czerwca 2023 Na pytanie czy samsung uznaje wypalenie i wymienia matrycę na gwarancji to musisz do nich napisać. Czytałem tylko o jednym przypadku wypalenia na avsforum i był to przypadek używania s95b jako monitora do komputera. Chyba dolny pasek się wypalił w każdym razie nie pamiętam dokładnie już co. Jak to się skończyło nie wiem.Jest nowa wersja fw 1503 do pobrania ze strony Samsunga 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 13 Czerwca 2023 15 godzin temu, ebola1972 napisał: Na pytanie czy samsung uznaje wypalenie i wymienia matrycę na gwarancji to musisz do nich napisać. Czytałem tylko o jednym przypadku wypalenia na avsforum i był to przypadek używania s95b jako monitora do komputera. Chyba dolny pasek się wypalił w każdym razie nie pamiętam dokładnie już co. Jak to się skończyło nie wiem. Jest nowa wersja fw 1503 do pobrania ze strony Samsunga Na stronie Europejskiej nic nie widzę, możesz podać linka. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 13 Czerwca 2023 https://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&OriginYN=N&ModelType=N&ModelName=QE65S95BAT&CttFileID=8543547&CDCttType=FM&VPath=FM%2F202306%2F20230612180809139%2FY22_Q70-QN95_S95B_TV_Firmware.zip Ktoś już wgrywał nowe oprogramowanie? 3,17 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 13 Czerwca 2023 49 minut temu, pionier123 napisał: https://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&OriginYN=N&ModelType=N&ModelName=QE65S95BAT&CttFileID=8543547&CDCttType=FM&VPath=FM%2F202306%2F20230612180809139%2FY22_Q70-QN95_S95B_TV_Firmware.zip Ktoś już wgrywał nowe oprogramowanie? 3,17 GB Kurde pobrałem i pokazuje mi dwa identyczne pliki po wypakowaniu.Zrzucam to na usb i tv tego Nie widzi, ktoś powie jak to zgrać by tv widzial akt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 13 Czerwca 2023 W głównym folderze masz po rozpakowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 13 Czerwca 2023 Zrobiłem aktualizacje i widzę że system w tv chodzi szybciej i troszkę ma inny wygląd. Będę testował Menu wydaje się teraz szybsze i stabilnie działa. Szybko można zmieniać opcje . Tak na szybko widzę. Nie wiem czy są jakieś zmiany w obrazie i kolorach? Ktoś aktualizował też? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarkow1 3 Napisano 13 Czerwca 2023 jak teraz wejść do menu ustawień ? ok już widzę jest na końcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jurek F 29 Napisano 13 Czerwca 2023 11 minut temu, Jarkow1 napisał: jak teraz wejść do menu ustawień ? Tak jak poprzednio. Wszystkie ustawienia są na końcu listy ustawień z prawej strony / po naciśnięciu przycisku 123/. Listę można edytować i przesunąć w dowolne miejsce. Z tego co pamiętam menu ustawień było z brzegu z lewej strony bez edycji. Poza tym wszystko działa tak jak wcześniej , ani szybciej ani wolniej i innych zmian nie widzę. Póki co. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 13 Czerwca 2023 W dniu 12.06.2023 o 13:05, klaus71 napisał: to raczej ty chłopcze naucz się czytać ze zrozumieniem ja nie hejtuje - odnoszę się do tekstów że RTINGs kłamie bo zrobiło test wypalania który nie podoba się posiadaczom QD-OLED - i przedstawiło wnioski - które na chwilę obecną są jedynymi profesjonalnie udokumentowanymi faktami w kwestii wypalania się QD-OLED pogódź się z faktami a nie chwal się że tv wymieniasz co roku - bo się ośmieszasz - to chyba jakiś kryzys wieku średniego LOL i po pół roku wyrzucasz na śmietnik "rockefelerze" ? Kto pisał, że rtings kłamie? Błędy w metodyce to nie kłamstwa. Czemu jakikolwiek test miałby się podobać albo nie podobać użytkownikom danej technologii ??? Piszesz bzdury i wnioski wyciągasz z brudnego palca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 13 Czerwca 2023 2 godziny temu, Jurek F napisał: Tak jak poprzednio. Wszystkie ustawienia są na końcu listy ustawień z prawej strony / po naciśnięciu przycisku 123/. Listę można edytować i przesunąć w dowolne miejsce. Z tego co pamiętam menu ustawień było z brzegu z lewej strony bez edycji. Poza tym wszystko działa tak jak wcześniej , ani szybciej ani wolniej i innych zmian nie widzę. Póki co. U mnie menu działa teraz szybko i płynnie wcześniej było różnie. Widzę poprawę nie żadne placebo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 13 Czerwca 2023 O dziwo nowa wersja 1503 zniknęła.Jest stara 1430.1 do pobrania. Odpaliłem lapka, zabierałem się za ściąganie a tu zonk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 13 Czerwca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, qazar napisał: Kto pisał, że rtings kłamie? Błędy w metodyce to nie kłamstwa. Czemu jakikolwiek test miałby się podobać albo nie podobać użytkownikom danej technologii ??? Piszesz bzdury i wnioski wyciągasz z brudnego palca. test się tobie nie podoba - czemu ? to sobie sam odpowiedz. a metodyka jest zapewne taka sama jaka była dla zwykłych oledów - własnie po to by można było porównać. no ale lepiej napisać "test rtings to naprawdę nieporozumienie " i pisać bzdury że RTINGs wyłączał tv z kontaktu - to chyba wymyśliłeś sobie z tego swojego "brudnego palca" LOL Edytowane 13 Czerwca 2023 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 15 Czerwca 2023 Wersja do pobrania wróciła przemianowana na 1504. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 15 Czerwca 2023 https://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&OriginYN=N&ModelType=N&ModelName=QE65S95BAT&CttFileID=8543547&CDCttType=FM&VPath=FM%2F202306%2F20230615084433253%2FY22_Q70-QN95_S95B_TV_Firmware.zipCzyli coś jeszcze zmienili.Ciekawe dlaczego TV nie wykrywa firmware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jurek F 29 Napisano 15 Czerwca 2023 Godzinę temu, pionier123 napisał: Ciekawe dlaczego TV nie wykrywa firmware. Zainstalowałeś 1503 ? U mnie też tak jest. Według informacji z Samsunga 1503 powodowało ciemny obraz . Wersja 1504 poprawia ten błąd. To pewnie się działo nie na wszystkich tv . U mnie było i jest wszystko w porządku jak na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 15 Czerwca 2023 Tak 1503 zainstalowałem i 1504 nie wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 15 Czerwca 2023 Błąd dotyczył modelu q75. Jak ktoś pobrał na s95b 1503 to ma ok. 1504 to to samo co 1503. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jurek F 29 Napisano 15 Czerwca 2023 8 minut temu, pionier123 napisał: Tak 1503 zainstalowałem i 1504 nie wykrywa. Czyli jest ok. 4 minuty temu, ebola1972 napisał: Błąd dotyczył modelu q75. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach