Skocz do zawartości
Gmeru

Test przełomowego Samsung OLED S95B. Najlepszy telewizor OLED na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, klaus71 napisał:

testy RTINGs to jedyne obiektywne źródło informacji o mozliwych wypaleniach w QD-OLED i OLED

nic nie jest wyssane z palca - to są jedyne FAKTY o wypaleniach w QD-OLED (i OLED) które znamy i możemy porównać

masz ból d.... że twój QD-OLED może ci się wypalic wcześniej niż OLED że zaprzeczasz faktom?

hipokryzja max level 

właśnie po to jestem w tym wątku by wiedzieć czy mi się QD-OLED wypali czy nie - czy SAMSUNG uwzględni gwarancję na wypalenie czy nie 

w kontekście testów na RTINGS po co mam kupować QD-OLED skoro wypali mi się potencjalnie nawet szybciej niż OLED - który mi się wypalił i musiałem go zastąpić LEDem

jak chcesz wnieść coś do dyskusji a nie pisać bajki wyssane z palca a podważające RTINGS - to jako użytkownik tego tv zrób swój własny stress test 6h dziennie tvn24 /tvp info(co tam lubisz) i 6h coś innego - przez 6 miesięcy

Chłopcze jaki ból d? Ja kupuje co roku nowy telewizor, czasami 2 razy w roku. Nie trzymam telewizora po 5-8 lat bo kupiłem raz w życiu coś premium. 

No jeśli nie masz tego telewizora w domu i nie użytkujesz. To czemu tutaj siedzisz i hejtujesz? 

A i wracając miałem w domu dwa LG G2 75 i 77 oba świeciły identycznie słabo w jasnym świetle.   Ja testuje każdy tv w domu nie z yt jak ty. To jest dopiero hipokryzja krytykować coś co się na oczy nie widziało..Typowy użytkownik- specjalista z neta 

Po trzecie nikomu do kieszeni nie zaglądam. Tylko nie uznaje hejtowania czegoś czego nie używam i znam jego wady i zalety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, cureman napisał:

Ja kupuje co roku nowy telewizor, czasami 2 razy w roku. Nie trzymam telewizora po 5-8 lat bo kupiłem raz w życiu coś premium. 

Nie dziw się, że ktoś ma jednak inne podejście do tematu, bo twoje jest, delikatnie mówiąc, nietypowe :)

A i wracając miałem w domu dwa LG G2 75 i 77 oba świeciły identycznie słabo w jasnym świetle.

Tu cały czas nie rozumiem, jak można te modele tak oceniać, ale ok - świat jest pełen różnorodności :)

Wrzuć trochę na luz, ponieważ masz bardzo skrajne kryteria oceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopcze jaki ból d? 

...

No jeśli nie masz tego telewizora w domu i nie użytkujesz. To czemu tutaj siedzisz i hejtujesz? 

to raczej ty chłopcze naucz się czytać ze zrozumieniem

ja nie hejtuje - odnoszę się do tekstów że RTINGs kłamie bo zrobiło test wypalania który nie podoba się posiadaczom QD-OLED - i przedstawiło wnioski - które na chwilę obecną są jedynymi profesjonalnie udokumentowanymi faktami w kwestii wypalania się QD-OLED

pogódź się z faktami a nie chwal się że tv wymieniasz co roku - bo się ośmieszasz - to chyba jakiś kryzys wieku średniego LOL

3 godziny temu, cureman napisał:

Ja kupuje co roku nowy telewizor, czasami 2 razy w roku. Nie trzymam telewizora po 5-8 lat bo kupiłem raz w życiu coś premium. 

i po pół roku wyrzucasz na śmietnik "rockefelerze" ?

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, klaus71 napisał:

ja nie hejtuje - odnoszę się do tekstów że RTINGs kłamie bo zrobiło test wypalania który nie podoba się posiadaczom QD-OLED - i przedstawiło wnioski - które na chwilę obecną są jedynymi profesjonalnie udokumentowanymi faktami w kwestii wypalania się QD-OLED

pogódź się z faktami a nie chwal się że tv wymieniasz co roku - bo się ośmieszasz - to chyba jakiś kryzys wieku średniego LOL

Nie wyrzucam, zwyczajnie sprzedaje i kupuje inny tv. Zwyczajnie tak robię od wielu lat. 

54 minuty temu, Barnaba napisał:

Nie dziw się, że ktoś ma jednak inne podejście do tematu, bo twoje jest, delikatnie mówiąc, nietypowe :)

Tu cały czas nie rozumiem, jak można te modele tak oceniać, ale ok - świat jest pełen różnorodności :)

Wrzuć trochę na luz, ponieważ masz bardzo skrajne kryteria oceny.

No co zrobię jak mi się lustro nie podoba w tv. Powłoka w samsungu lepiej sobie radzi w dzień. 

Co do chwalenia się kasa to uważam że to buractwo. Napisałem prawdę, zwyczajnie zmieniam często modele tv.Tak jak ludzie telefony co roku.

Pozdrawiam 

Co do chwalenia się kasa to uważam że to buractwo. Napisałem prawdę, zwyczajnie zmieniam często modele tv.Tak jak ludzie telefony co roku.

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, cureman napisał:

Nie wyrzucam, zwyczajnie sprzedaje i kupuje inny tv. Zwyczajnie tak robię od wielu lat. 

ok - każdy ma inne hobby - moja żona mi w pół roku wypaliła oled - w ostatniej chwili go "uratowałem" gdy wypalenie zaczęło się dopiero ujawniać

i nie zamierzam go nigdy sprzedać bo to biały kruk z 3d

zapewniam cię że wypalony oled bardzo trudno sprzedać no chyba że na części lub trafi się na ślepego jelenia

Edytowane przez klaus71
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, klaus71 napisał:

ok - każdy ma inne hobby - moja żona mi w pół roku wypaliła oled - w ostatniej chwili go "uratowałem" gdy wypalenie zaczęło się dopiero ujawniać

i nie zamierzam go nigdy sprzedać bo to biały kruk z 3d

zapewniam cię że wypalony oled bardzo trudno sprzedać no chyba że na części lub trafi się na ślepego jelenia

No oczywiście że tak, niech każdy robi co uważa za sluszne.Moje oledy nigdy nie były wypalone. Zwyczajnie lubię zmieniać sprzęt często. Wątpię by ktoś wypalił tv w normalnym użytkowaniu w ciągu 6 mc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, cureman napisał:

No oczywiście że tak, niech każdy robi co uważa za sluszne.Moje oledy nigdy nie były wypalone. Zwyczajnie lubię zmieniać sprzęt często. Wątpię by ktoś wypalił tv w normalnym użytkowaniu w ciągu 6 mc.

dla każdego co innego znaczy normalne użytkowanie - a 6 miesięcy dotyczy Ciebie - ja kupuję na kilka lat - najlepiej conajmniej 5 i nie chce mi się szarpać po 1,5 roku z producentem w kwestii wypalenia że oglądałem w sposób "nienormalny".

RTINGs dolało oliwy do ognia skoro z ich testu wynika że QD wypala się szybciej niż zwykły OLED - nie tego się wszyscy spodziewaliśmy.

więc postawione pytanie czy SAMSUNG uznaje wg gwarancji wypalenia czy nie jest tym bardziej aktualne

w tym kontekście nie obchodzi mnie opinie Digital Trends że RTINGs "źle testuje bo nikt tak nie ogląda" - kluczowe jest pytanie: co jest w gwarancji - czy wymienią mi panel jak będę "źle oglądać" i się wypali ?

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pytanie czy samsung uznaje wypalenie i wymienia matrycę na gwarancji to musisz do nich napisać. Czytałem tylko o jednym przypadku wypalenia na avsforum i był to przypadek używania s95b jako monitora do komputera. Chyba dolny pasek się wypalił w każdym razie nie pamiętam dokładnie już co. Jak to się skończyło nie wiem.

Jest nowa wersja fw 1503 do pobrania ze strony Samsunga

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, ebola1972 napisał:

Na pytanie czy samsung uznaje wypalenie i wymienia matrycę na gwarancji to musisz do nich napisać. Czytałem tylko o jednym przypadku wypalenia na avsforum i był to przypadek używania s95b jako monitora do komputera. Chyba dolny pasek się wypalił w każdym razie nie pamiętam dokładnie już co. Jak to się skończyło nie wiem.

Jest nowa wersja fw 1503 do pobrania ze strony Samsunga

Na stronie Europejskiej nic nie widzę, możesz podać linka. Dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, pionier123 napisał:

Kurde pobrałem i pokazuje mi dwa identyczne pliki po wypakowaniu.Zrzucam  to na usb i tv tego Nie widzi, ktoś powie jak to zgrać by tv widzial akt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem aktualizacje i widzę że system w tv chodzi szybciej i troszkę ma inny wygląd. Będę testował 

Menu wydaje się teraz szybsze i stabilnie działa.  Szybko można zmieniać opcje . Tak na szybko widzę. Nie wiem czy są jakieś zmiany w obrazie i kolorach? Ktoś aktualizował też?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Jarkow1 napisał:

jak teraz wejść do menu ustawień ?

Tak jak poprzednio. Wszystkie ustawienia są na końcu listy ustawień z prawej strony  / po naciśnięciu przycisku 123/. Listę można edytować i przesunąć w dowolne miejsce.

Z tego co pamiętam menu ustawień było z brzegu z lewej strony  bez edycji.

Poza tym wszystko działa tak jak wcześniej , ani szybciej ani wolniej i innych zmian nie widzę. Póki co.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.06.2023 o 13:05, klaus71 napisał:

Kto pisał, że rtings kłamie? Błędy w metodyce to nie kłamstwa. Czemu jakikolwiek test miałby się podobać albo nie podobać użytkownikom danej technologii ??? Piszesz bzdury i wnioski wyciągasz z brudnego palca.    

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jurek F napisał:

Tak jak poprzednio. Wszystkie ustawienia są na końcu listy ustawień z prawej strony  / po naciśnięciu przycisku 123/. Listę można edytować i przesunąć w dowolne miejsce.

Z tego co pamiętam menu ustawień było z brzegu z lewej strony  bez edycji.

Poza tym wszystko działa tak jak wcześniej , ani szybciej ani wolniej i innych zmian nie widzę. Póki co.

U mnie menu działa teraz szybko i płynnie wcześniej było różnie. Widzę poprawę  nie żadne placebo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dziwo nowa wersja 1503 zniknęła.

Jest stara 1430.1 do pobrania.

f3d2ff79c6ec6ebf926949f6d9a80a26.jpg&key=fe7724ee27f49f027b70239046f48142c0cef94eae62d2fc8fb5a8dd84f78300

Odpaliłem lapka, zabierałem się za ściąganie a tu zonk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, qazar napisał:

Kto pisał, że rtings kłamie? Błędy w metodyce to nie kłamstwa. Czemu jakikolwiek test miałby się podobać albo nie podobać użytkownikom danej technologii ??? Piszesz bzdury i wnioski wyciągasz z brudnego palca.    

test się tobie nie podoba - czemu ?  to sobie sam odpowiedz.

a metodyka jest zapewne taka sama jaka była dla zwykłych oledów - własnie po to by można było porównać.

no ale lepiej napisać "test rtings to naprawdę nieporozumienie " i pisać bzdury że RTINGs wyłączał tv z kontaktu - to chyba wymyśliłeś sobie z tego swojego "brudnego palca" LOL

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pionier123 napisał:

Ciekawe dlaczego TV nie wykrywa firmware.

Zainstalowałeś 1503 ? U mnie też tak jest. Według informacji z Samsunga 1503 powodowało ciemny obraz . Wersja 1504 poprawia ten błąd.

To  pewnie się działo nie na wszystkich tv . U mnie było i jest wszystko w porządku jak na razie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd dotyczył modelu q75. Jak ktoś pobrał na s95b 1503 to ma ok. 1504 to to samo co 1503.

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, pionier123 napisał:

Tak 1503 zainstalowałem i 1504 nie wykrywa.

Czyli jest ok. 

4 minuty temu, ebola1972 napisał:

Błąd dotyczył modelu q75.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi