Skocz do zawartości
SlawekR

Panasonic TX-32LX70P

Rekomendowane odpowiedzi

Zagadka bardzo prosta, z tego co się pokazało i co ma się pokazać na rynku uważam, że tylko wchodzi w grę PHILIPS, albo TOSHIBA. Stawiam na PHILIPS'a.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='sudione' post='62785' date='09.10.2007, 23:18 ']Zagadka bardzo prosta, z tego co się pokazało i co ma się pokazać na rynku uważam, że tylko wchodzi w grę PHILIPS, albo TOSHIBA. Stawiam na PHILIPS'a.:)[/quote]

Trafiony, nie zatopiony, bo jeszcze modelu nie znamy :). Podpowiedź numer 3: nie lubię ambilighta, bo uważam go za przereklamowany gadżet, za który firma do tego każe sobie nieźle płacić :).

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='SlawekR' post='62786' date='09.10.2007, 23:21 ']Trafiony, nie zatopiony, bo jeszcze modelu nie znamy :). Podpowiedź numer 3: nie lubię ambilighta :).[/quote]
Poczekaj tylko otworzę sobie katalog, który dostałem na szkoleniu z PHILIPS'a.:) Jeszcze momencik i ........ mój strzał to model.......:
32PFL7862D :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='SlawekR' post='62784' date='09.10.2007, 23:16 ']Indywidualna, to mocno zależy do kabla również.

Zauważyłem, że co inny kabel to i inne wartości optymalne. Tak to już jest :). Oczywiście ideałem było by połączenie DVI/HDMI, pracujące w natywnej rozdzielczości matrycy. Wtedy nie trzeba nic ustawiać, a i kabel może być sporo dłuższy, nawet do 10 metrów. No ale ten tv nie obsługuje tego trybu, jak 95% innych telewizorów zresztą.[/quote]

Rozumiem, lecz jeśli chciałoby się podłączyć właśnie poprzez DVI/HDMI to czy po zastosowaniu rozdzielczośći 1280x720 obraz jest znacznie gorszej jakości niż przez DSUB w rozdzielczości natywnej? Głównie pytam się o kwestię jakości podczas oglądania filmów.
Czytałem też o problemach (generalnie telewizorów LCD) typu ucięte boki pulpitu (kilka cm z każdej strony) oraz niekiedy o znacznym powiększeniu obrazu (coś jakby był zastosowany PanScan o duzej wartośći) Przy jakiego rodzaju połączeniu wystepują te problemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='sudione' post='62787' date='09.10.2007, 23:25 ']Poczekaj tylko otworzę sobie katalog, który dostałem na szkoleniu z PHILIPS'a.:) Jeszcze momencik i ........ mój strzał to model.......:
32PFL7862D :)[/quote]

No i ubili gada :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='SlawekR' post='62782' date='09.10.2007, 23:10 ']Pudło, to nie ten model miałem na myśli :). Podpowiem tylko że jest podobny cenowo do Panasonica, więc żadne fanaberie kasowe no i HD Ready. Wiem, że to nie jest "trendy" taka rozdzielczość. Ale takie miałem założenia, staram się porównywać modele z podobnej grupy cenowej jak LX70, R8x, D3000, RD2 i okolica.
I to nie będzie żaden z tych modeli, to druga podpowiedź :).

Poza tym ten Sharp zdaje się nie ma układu 100Hz, a ja już gdzieś wspominałem że nie tknę się TV bez tego układu :). Za bardzo się rozpuściłem tym co oferują obecne modele w kwestii przydatności układu kompensacji ruchu. Ja tam już wolę 100Hz niż Full HD. do typowych źródeł takich jak N-Box, zysk z Full HD jest niestety żaden. Za marna jakość sygnału źródłowego. Za to dobrze działający układ 100Hz przydaje się zawsze i wszędzie, niezależnie od źródła i jakości sygnału.

Oczywiście najlepiej to Full HD i 100Hz, ale to nie ten przedział cenowy.[/quote]

100Hz - racja , ale kasa nie. cena sugerowana Panasonica 4499 a cena Sharpa 4599 ( max24 ) a widziałem w necie 4100 , ale narazie w taką niewierzę - mieli tylko cenę a nie TV. Ciekawe jaka będzie w digitalo lub Komputroniku.
I to jest cena nowości , za parę tygodni może być jeszcze ciekawiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='crx2000' post='62788' date='09.10.2007, 23:26 ']Rozumiem, lecz jeśli chciałoby się podłączyć właśnie poprzez DVI/HDMI to czy po zastosowaniu rozdzielczośći 1280x720 obraz jest znacznie gorszej jakości niż przez DSUB w rozdzielczości natywnej? Głównie pytam się o kwestię jakości podczas oglądania filmów.
Czytałem też o problemach (generalnie telewizorów LCD) typu ucięte boki pulpitu (kilka cm z każdej strony) oraz niekiedy o znacznym powiększeniu obrazu (coś jakby był zastosowany PanScan o duzej wartośći) Przy jakiego rodzaju połączeniu wystepują te problemy?[/quote]

Obraz jest podawany wtedy jak do typowego telewizora HD, a nie jak do monitora. Oznacza to że jest w rozdzielczości 1280x720, czyli rozciągany sztucznie do rozdzielczości matrycy - fuj :). Mało tego, jeszcze cześć obrazu jest poza widzialną częścią ekranu, znaczy wyłazi poza krawędzie, mniej więcej 5%. TO jest z kolei overscan. Z założenia overscan ma ukryć śmieci mogące pojawiać się w przekazie telewizyjnym na obrzeżach obrazu, dlatego jest to wyrzucane poza widzialną część ekranu. W praktyce, w przypadku komputera nie widzimy paska zadań na dole :).

Znaczy się, ja nie mówię/piszę, że tak się nie da oglądać filmów. Oczywiście da się, tylko po co, jeśli można lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='SlawekR' post='62790' date='09.10.2007, 23:26 ']No i ubili gada :).[/quote]
Powiem tak, model jest fantastycznie wyposażony, ze specyfikacji wygląda [b]BARDZO[/b] obiecująco, ale szkoda, że nie ma technologii Perfect Pixel HD oraz złącza VGA. Dla mnie duża wada, ponieważ klienci coraz częsciej pytają o podpięcie komputera, szczególnie laptopa, a 95% laptopów w Polsce posiada łącze VGA i takim oto sposobem sprzedaje się SAMSUNG, np. model LE32R81/82.:|
P.S. Miałem duże nadzieje, że matryca S-IPS LG/Philips'a będzie konkurencją dla matryc SAMSUNG'owski S-PVA jednak gdy przyjrzemy się kolorowi czarnemu to pod pewnym kątem pojawia się kolor bordowy!!! Nawet na modelu, który zdobył EISE (47 cali) jest ten efekt!!! Dla mnie całkowita dyskwalifikacja!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='marian_wierzbicki' post='62791' date='09.10.2007, 23:29 ']100Hz - racja , ale kasa nie. cena sugerowana Panasonica 4499 a cena Sharpa 4599 ( max24 ) a widziałem w necie 4100 , ale narazie w taką niewierzę - mieli tylko cenę a nie TV. Ciekawe jaka będzie w digitalo lub Komputroniku.
I to jest cena nowości , za parę tygodni może być jeszcze ciekawiej.[/quote]

Ja nie mówię że ten Sharp kasowo się różni od Panasonica znacznie. Ten akurat nie, no ale nie ma właśnie 100Hz, a to krok w tył. Za to matryca jest marketingowo pod publikę, bo to działa na wyobraźnię "szarego obywatela". Podobnie jak megapiksele w aparatach :).

Ale jakby miało być i Full HD i 100Hz, to cena już by taka przyjemna nie była i o tym pisałem, że nie ten przedział cenowy. A nie o cytowanym modelu Sharpa, który z mojego punktu widzenia jest krokiem wstecz, z racji braku istotnej dla mnie funkcji. Nawet jak będzie miał matrycę z dużą rozdzielczością, to cóż z tego, jeśli obraz w ruchu będzie taki sobie.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='SlawekR' post='62792' date='09.10.2007, 23:32 ']Obraz jest podawany wtedy jak do typowego telewizora HD, a nie jak do monitora. Oznacza to że jest w rozdzielczości 1280x720, czyli rozciągany sztucznie do rozdzielczości matrycy - fuj :). Mało tego, jeszcze cześć obrazu jest poza widzialną częścią ekranu, znaczy wyłazi poza krawędzie, mniej więcej 5%. TO jest z kolei overscan. Z założenia overscan ma ukryć śmieci mogące pojawiać się w przekazie telewizyjnym na obrzeżach obrazu, dlatego jest to wyrzucane poza widzialną część ekranu. W praktyce, w przypadku komputera nie widzimy paska zadań na dole :).

Znaczy się, ja nie mówię/piszę, że tak się nie da oglądać filmów. Oczywiście da się, tylko po co, jeśli można lepiej.[/quote]

Super, naprawdę dużo mi pomogłeś, wielkie dzięki.... :) Poczekam jeszcze przed zakupem na test tego Philipsa, czy wiadomo coś może o jego cenie? Będzie droższy od Panasonica? (Panasonica można kupić już za 3200 -3300 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='crx2000' post='62795' date='09.10.2007, 23:37 ']Super, naprawdę dużo mi pomogłeś, wielkie dzięki.... :) Poczekam jeszcze przed zakupem na test tego Philipsa, czy wiadomo coś może o jego cenie? Będzie droższy od Panasonica? (Panasonica można kupić już za 3200 -3300 zł).[/quote]

Ze znanych mi cen to w necie "chodzi" po jakieś 3600-3700, w sklepach go widziałem nawet po 4700zł. Chyba ten ostatni sklep to duży czynsz płacił, bo cena była kosmiczna :).

Co ciekawe, niby wyższy model czyli 7962, nie ma połowy przydatnych funkcji, za to ma tego nieszczęsnego ambilighta. I na co się ludziska w sklepie złapią? Na diody świecące po bokach w "wyższym" modelu, ot marketing.... :). Wszędzie te ambilightowe modele Philips reklamuje, a o tym biedaku 7862D cisza.... a wystarczy sobie pobrać instrukcję i ulotkę informacyjną, żeby zobaczyć co "w trawie piszczy" w menu. HD Natural Motion, 100Hz i Pixel Plus 2HD, 3 x HDMi, 1:1 dla sygnałów HD, USB srutututu i kto wie co jeszcze :). I to wszystko wpakowane w jeden model, o którym ani słowa w reklamach. Polityka wielce interesująca.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='crx2000' post='62795' date='09.10.2007, 23:37 ']..... czy wiadomo coś może o jego cenie? Będzie droższy od Panasonica? (Panasonica można kupić już za 3200 -3300 zł).[/quote]
[url="http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/224929"]http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/224929[/url]
Monitoruj sobie na bieżąco.:)
Co do polityki PHILIPS'a, po prostu więcej kasy można wycisnąć z kilku "świecidełek" niż z [beeep]iście wyposażonego TV w dobrej cenie. Na szkoleniu bardzo duży nacisk kładli na Ambilight'a, więć święcie są przekonani, że to się sprzeda. Zobaczymy.
P.S. Na zachodzie wyszedł model rekompensujący brak łącza VGA ->
[url="http://www.lcd-compare.com/televiseur-PHI32PFL7772D-PHILIPS-32PFL7772D.htm"]http://www.lcd-compare.com/televiseur-PHI3...-32PFL7772D.htm[/url]
4 porty HDMI!!!To już jest masakra, że się nie opłaca Philips'owi dodać "marnego" analogowego łącza dodać tylko "pchają" kolejne HDMI. Strach pomyśleć co będzie za rok!!!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='sudione' post='62793' date='09.10.2007, 23:35 ']Powiem tak, model jest fantastycznie wyposażony, ze specyfikacji wygląda [b]BARDZO[/b] obiecująco, ale szkoda, że nie ma technologii Perfect Pixel HD oraz złącza VGA. Dla mnie duża wada, ponieważ klienci coraz częsciej pytają o podpięcie komputera, szczególnie laptopa, a 95% laptopów w Polsce posiada łącze VGA i takim oto sposobem sprzedaje się SAMSUNG, np. model LE32R81/82.:|
P.S. Miałem duże nadzieje, że matryca S-IPS LG/Philips'a będzie konkurencją dla matryc SAMSUNG'owski S-PVA jednak gdy przyjrzemy się kolorowi czarnemu to pod pewnym kątem pojawia się kolor bordowy!!! Nawet na modelu, który zdobył EISE (47 cali) jest ten efekt!!! Dla mnie całkowita dyskwalifikacja!!![/quote]

No tak, to się nazywa "utarte poglądy na markę" w kwestii współpracy z komputerem :). Ten telewizor obsługuje po DVI/HDMi natywną rozdzielczości matrycy, jak choćby Samsung. Mało tego ma tryb 1:1, czyli można puścić sygnał 1280x720, czyli 720p [b]bez skalowania[/b] ze źródeł HD. Nie trzeba chyba mówić co to oznacza dla użytkowników konsol, czy też komputerów, w kwestii jakości obrazu. Powiem Ci, że brak D-Suba przy tym dla mnie to pikuś :), przy tych zaletach.

Co do matrycy, to żebyś się nie zdziwił, jaka dziwna matryca tam siedzi :). Philips strasznie namieszał marketingowo w folderach, ale w menu wyraźnie stoi [b]100Hz Clear LCD.[/b] W menu telewizora, nie w instrukcji z netu żeby była jasność. Jak ktoś poczytał to wie co oznacza magiczne "Clear LCD", modulację świecenia świetlówek czyli technologię BFI, a to zasadniczo zmienia postać rzeczy.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='sudione' post='62797' date='09.10.2007, 23:54 '][url="http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/224929"]http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/224929[/url]
Monitoruj sobie na bieżąco.:)
Co do polityki PHILIPS'a, po prostu więcej kasy można wycisnąć z kilku "świecidełek" niż z [beeep]iście wyposażonego TV w dobrej cenie. Na szkoleniu bardzo duży nacisk kładli na Ambilight'a, więć święcie są przekonani, że to się sprzeda. Zobaczymy.
P.S. Na zachodzie wyszedł model rekompensujący brak łącza VGA ->
[url="http://www.lcd-compare.com/televiseur-PHI32PFL7772D-PHILIPS-32PFL7772D.htm"]http://www.lcd-compare.com/televiseur-PHI3...-32PFL7772D.htm[/url]
4 porty HDMI!!!To już jest masakra, że się nie opłaca Philips'owi dodać "marnego" analogowego łącza dodać tylko "pchają" kolejne HDMI. Strach pomyśleć co będzie za rok!!!:)[/quote]

Ten 7772D niby podobny, ale nie ma 100Hz i HD Natural Motion. To ja już wolę "tylko" 3 HDMI :).

Prawdę rzeczesz w kwestii światełek i całej tej "technologii", kosztującej w produkcji pewnie z kilka $. A reklama, jakby nowe koło wynaleźli.

Co do modeli, to polityka Philipsa jest dla mnie absolutną zagadką. W USA model 7862D nie jest w ogóle dostępny, ale to pewnie z powodu tego iż oni by potrzebowlai 120Hz, zamiast 100. Ale to już sobie tak sam dopowiadam. A tak na szybko to powiem, że duuużą zaletą tego TV oprócz innych "fiuczersów", bardzo przydatnych zresztą, jest HD Natural Motion. Przedrostek [b]HD[/b] jest tu kluczowy w całym tym zamieszaniu. Inne modele mają Digital Natural Motion, a to całkiem co innego. Widać, że to w sumie wszystko działa i to jak działa ! Reszta w piątek, jeśli tylko czasowo się wyrobię.

EDIT

Dalszą dyskusję na temat Philipsa proszę kontynuować w odpowiednim dziale, w wątku:
[url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=7124"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=7124[/url]

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='SlawekR' post='50141' date='13.06.2007, 14:30 '].........[b]Podłączenie i pierwszy problem.[/b]

Telewizor w trybie HDMi ( z dźwiękiem) nie chciał nijak wyświetlać obrazu z N-Boxa. Problem znany i niestety dość powszechny. Podobny problem miałem podłączając Philipsa 9551 CRT. Przełączenie Boxa i TV w tryb DVI (HDMI z dźwiękiem podawanym osobnym kablem) rozwiązało na szczęście problem. Ja i tak dźwięk podłączam do zewnętrznego systemu, więc nie jest to dla mnie zbyt duża uciążliwość, ale wspomnieć o tym trzeba dla porządku.[/quote]

Zacznę od wyznania grzechów - dopiero zaczynam swoja przygodę z HDTV i generalnie jestem zielony :-)... a więc proszę o daleko posuniętą empatię :-)
Od kilku tygodni czaję się jak "Platforma O" na Panasonica 32LX700 (lub ewentualnie 32LX70P) i jestem na niego maksymalnie nagrzany, ale po przeczytaniu ton postów na tym forum jestem już lekko skołowany (...zresztą bardzo dużo wody w rzece upłynie zanim będę expertem :-)

SlawekR - jeśli można, pytania "ratunkowe" do Ciebie :-)
1. Czy 32LX700 (i 32LX70P) będzie działał z "n"-ką prawidłowo (stan na listopad 2007)
2. Czy konieczność (cytat powyżej) przełączenia boxa i TV w tryb DVI oznacza, że dalej będę miał obraz HD na TV ?
3. Czy dźwięk podawany osobnym kablem oznacza konieczność wprowadzenia "trzeciego" elementu do tej układanki (jakiś zestaw Hi-Fi, z którego będzie emitowany dźwięk) czy sprawa jest do załatwienia na linii TV - box (podłączenie kabla HDMI + dodatkowego kabla na dźwięk).
4. Czy opisane przez Ciebie ww. problemy we współpracy ten model TV + box nie powodują, że po prostu powinienem zacząć szukać innego TV, który lepiej współpracuje z n-ką ?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

tomekzett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='tomekzett' post='66210' date='04.11.2007, 08:29 ']Zacznę od wyznania grzechów - dopiero zaczynam swoja przygodę z HDTV i generalnie jestem zielony :-)... a więc proszę o daleko posuniętą empatię :-)
Od kilku tygodni czaję się jak "Platforma O" na Panasonica 32LX700 (lub ewentualnie 32LX70P) i jestem na niego maksymalnie nagrzany, ale po przeczytaniu ton postów na tym forum jestem już lekko skołowany (...zresztą bardzo dużo wody w rzece upłynie zanim będę expertem :-)

SlawekR - jeśli można, pytania "ratunkowe" do Ciebie :-)
1. Czy 32LX700 (i 32LX70P) będzie działał z "n"-ką prawidłowo (stan na listopad 2007)
2. Czy konieczność (cytat powyżej) przełączenia boxa i TV w tryb DVI oznacza, że dalej będę miał obraz HD na TV ?
3. Czy dźwięk podawany osobnym kablem oznacza konieczność wprowadzenia "trzeciego" elementu do tej układanki (jakiś zestaw Hi-Fi, z którego będzie emitowany dźwięk) czy sprawa jest do załatwienia na linii TV - box (podłączenie kabla HDMI + dodatkowego kabla na dźwięk).
4. Czy opisane przez Ciebie ww. problemy we współpracy ten model TV + box nie powodują, że po prostu powinienem zacząć szukać innego TV, który lepiej współpracuje z n-ką ?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

tomekzett[/quote]

1. Nic się nie zmieniło, dalej trzeba przełączać boxa w tryb DVI.
2. Obraz będzie bez zmian, przełączenie z HDMI w DVI skutkuje tylko dla przekierownaia dźwięku na inne wyjście. Obrazu to nijak nie dotyczy. Nie musisz się o obraz martwić.
3. Jedyny trzeci element potrzebny to kabelek chinch za 2zł. Dźwięk i tak jest odbierany przez tv, tyle że dodatkowym kablem. Nie ma konieczności wprowadzania dodatkowych elementów audio. Czyli tak naprawdę problem nie istnieje. Gorzej jakby N-box nie miał trybu DVI na wyjściu HDMI, no to wtedy byłby to problem.
4. Jak wyżej, patrz punkt 3. Gdyby telewizor miał jakiś wybitny audiofilski tor audio, to można by deliberować nad jakością przy różnych typach połączeń, a tak to żadna różnica czy podamy dźwięk po HDMI, czy przez parę dodatkowych kabelków. To drugie połączenie ma nawet dodatkowe praktyczne zalety, działa regulacja głośności z poziomu pilota N-boxa, po HDMI taka regulacja nie działa.

Tak naprawdę, ten problem to żaden problem, szczególnie przy pozostałych wybitnych zaletach tego telewizora. No ale wspomniałem o nim, z obowiązku, przy mojej recenzji.

Pozdrawiam również
Sławek Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję bardzo za pomoc ;) teraz to już trzeba tylko ubierać buty i maszerować do sklepu ;)

pozdrawiam

tomekzett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem bardzo zainteresowany tym modelem lcd - mam pytanie

W kwestii połączenia tv z kompem. Mam stary komp (karta geforce 2mx) i jak do tej pory łączyłem go ze starym tv poprzez kabel EURO-Svideo+jack na audio(ale dawałem przejściówkę chinch na svideo, ponieważ miałem jakieś kłopoty ze tv - już nie pamiętam jakie)- euro do tv a chinch do karty graficznej - czyli jak widać w karcie graficznej mam wejście na svideo i chinch.
[b]
A tak w ogóle będzie to jakoś grało - czy jest sens podłączenia? - bo to stary komp[/b] - karta 32mb - procek 800mhz - ram 600mb - taki komp do netu

Jeżeli jest sens to czy ten kabel da jakiś rezultat (euro do lcd - a do kompa svideo lub chinch - do do karty muzycznej jack )

A może jakiś inny kabel - potrzebuje taki z 5m bo komp jest w innym pokoju niż będzie lcd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='lukas63' post='67206' date='10.11.2007, 00:09 ']Jestem bardzo zainteresowany tym modelem lcd - mam pytanie

W kwestii połączenia tv z kompem. Mam stary komp (karta geforce 2mx) i jak do tej pory łączyłem go ze starym tv poprzez kabel EURO-Svideo+jack na audio(ale dawałem przejściówkę chinch na svideo, ponieważ miałem jakieś kłopoty ze tv - już nie pamiętam jakie)- euro do tv a chinch do karty graficznej - czyli jak widać w karcie graficznej mam wejście na svideo i chinch.
[b]
A tak w ogóle będzie to jakoś grało - czy jest sens podłączenia? - bo to stary komp[/b] - karta 32mb - procek 800mhz - ram 600mb - taki komp do netu

Jeżeli jest sens to czy ten kabel da jakiś rezultat (euro do lcd - a do kompa svideo lub chinch - do do karty muzycznej jack )

A może jakiś inny kabel - potrzebuje taki z 5m bo komp jest w innym pokoju niż będzie lcd[/quote]

A na cóż tak kombinować. Wystarczy zwykły kabel monitorowy D-Sub i będzie grało ;). W końcu po to jest to gniazdo z tyłu telewizora, żeby z niego skorzystać.

I nie jest ważne jak stary to jest komputer, wyjście na monitor chyba posiada? :) .

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote]I nie jest ważne jak stary to jest komputer, wyjście na monitor chyba posiada?[/quote]

Tak - ale będę miał chyba ograniczone pole manewru - przez to eliminuje mi to możliwość włączenia monitora a to jak się okazuje jest ważne w moim wypadku - potrzebuje min. 5-6 m kabla a do tego tv jest w innym pokoju niż komp - zatem musiałbym trochę się nalatać, żeby móc uruchomić na czuja film - a tak mógłbym zrobić klonowanie obrazu i widziałbym wszystko przy kompie i nie musiałbym latać z 20 min do innego pokoju i dodatkowo wiercić większą dziurę w ścianie , bo chyba ten kabel na wejście monitorowe jest grubszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie do forumowiczów. Czy LX 70P posiada na pilocie przycisk powrotu do poprzednio (ostatnio) oglądanego programu? Sprawa dla mnie bardzo istotna gdyż korzystam z kablówki. Edytowane przez KDARO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak odróżnić model na Europę Zachodnią (LX70F ) a na Polskę (LX70P) - gdzieś na obudowie będzie napisane jaki to model ? może w menu serwisowym to będzie? a może w inny sposób można to zobaczyć? Nie chcę żeby mi wciśnięto gdzieś model na EUropę Zachodnią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety ten model nie posiada takiego przycisku, ale kanały przełączają się sprawnie-szybko, nie tak jak np. w modelu kineskopowym 29 calowym LG, którego mam,że się czeka 3 sekundy aż wskoczy następny kanał, tutaj to trwa niecałą sekundę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='lukas63' post='67998' date='15.11.2007, 00:26 ']Jak odróżnić model na Europę Zachodnią (LX70F ) a na Polskę (LX70P) - gdzieś na obudowie będzie napisane jaki to model ? może w menu serwisowym to będzie? a może w inny sposób można to zobaczyć? Nie chcę żeby mi wciśnięto gdzieś model na EUropę Zachodnią[/quote]

Odróżnisz po literce :rolleyes:. Oba są bardzo dokładnie oznaczone i posiadają tę literkę P lub F w nadrukowanym oznaczeniu właśnie, także na pudełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote]Odróżnisz po literce smile.gif. Oba są bardzo dokładnie oznaczone i posiadają tę literkę P lub F w nadrukowanym oznaczeniu właśnie, także na pudełku.[/quote]

Już wiem - bo zakupiłem - zakup udany - super obraz nawet przez euro do nboxa - na razie tylko przez euro, bo przez hdmi mam problem.
Nie ma obrazu w nboxie przez hdmi - nawet przyciskając res w nboxie przełączając w tryb dvi nie ma obrazu - co to może być - kijowy kabel czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi