Harald Wiencierz 0 Posted January 9, 2021 (edited) Czy ten Panasonic czyta pliki w formacie AVI i jakie jeszcze czyta pliki, w jakich formatach? Edited January 9, 2021 by Harald Wiencierz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 33 minuty temu, Harald Wiencierz napisał: Czy ten Panasonic czyta pliki w formacie AVI i jakie jeszcze czyta pliki, w jakich formatach? USB Złącze Tak (2) Przód Do odtwarzania Standard USB USB 2.0 High Speed Odtwarzanie Xvid/ MKV/ MP4/ MPEG-2/ FLAC/ WAV/ WMA/ AAC/ MP3/ ALAC/ DSD/ JPEG/ MPO Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harald Wiencierz 0 Posted January 9, 2021 5 minut temu, Nygus napisał: USB Złącze Tak (2) Przód Do odtwarzania Standard USB USB 2.0 High Speed Odtwarzanie Xvid/ MKV/ MP4/ MPEG-2/ FLAC/ WAV/ WMA/ AAC/ MP3/ ALAC/ DSD/ JPEG/ MPO Ale nie widzę AVI. Wiem że to może głupie ale nie znam się na tym. Chce kupić swój pierwszy odtwarzacz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 20 minut temu, Harald Wiencierz napisał: Ale nie widzę AVI. Wiem że to może głupie ale nie znam się na tym. Chce kupić swój pierwszy odtwarzacz Nie widzisz, bo widocznie nie odtwarza avi i to tyle, to jest info ze strony producenta. Panasoniki są delikatnie mówiąc słabe w temacie odtwarzania plików. Szukasz sprzętu, poczytaj np. instrukcje, sprawdź na forum, tematów związanych z odtwarzaczami jest kilka lub kilkanaście... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harald Wiencierz 0 Posted January 9, 2021 1 godzinę temu, Nygus napisał: Nie widzisz, bo widocznie nie odtwarza avi i to tyle, to jest info ze strony producenta. Panasoniki są delikatnie mówiąc słabe w temacie odtwarzania plików. Szukasz sprzętu, poczytaj np. instrukcje, sprawdź na forum, tematów związanych z odtwarzaczami jest kilka lub kilkanaście... Dziwne że nie będzie odtwarzał AVI. Przecież to jest bardzo popularny format. Jak tak oglądam to nawet najtańszy odtwarzacz potrafi odtworzyć plik w formacie AVI Quote Share this post Link to post Share on other sites
D4r3KS 204 Posted January 9, 2021 Z 10 lat temu popularny teraz? teraz nich w zasadzie nie tworzy plików z użyciem tego kontenera, nikt to ma trochę oleju w głowie. To nie jest dziwne to jest odwieczna walka o to aby odtwarzać płyty a nie pliki, które w 99% zostały ściągnięte z "internetu". Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 31 minut temu, Harald Wiencierz napisał: Dziwne że nie będzie odtwarzał AVI. Przecież to jest bardzo popularny format. Jak tak oglądam to nawet najtańszy odtwarzacz potrafi odtworzyć plik w formacie AVI On nie „nie będzie odtwarzał”, on nie odtwarza AVI. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harald Wiencierz 0 Posted January 9, 2021 2 minuty temu, Nygus napisał: On nie „nie będzie odtwarzał”, on nie odtwarza AVI. Może xvid to jest avi, bo nie chce mi się wierzyć żeby ten panasonic nie mógł odtworzyć plików w formacie avi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 16 minut temu, Harald Wiencierz napisał: Może xvid to jest avi, bo nie chce mi się wierzyć żeby ten panasonic nie mógł odtworzyć plików w formacie avi No może i tak, jeśli to będzie avi zakodowany którymś kodekiem wspieranym przez tego panasonica to go odtworzy, ale pewnie nie każdy plik będzie wyświetlony. Quote Share this post Link to post Share on other sites
D4r3KS 204 Posted January 10, 2021 (edited) Gdyby cię to interesowało to mój Panas UB420 odczytuje avi mimo braku w instrukcji o jego obsłudze, ale tak czy siak nie polecam tego odtwarza do plików. Panas mimo tego że oferuje najlepszą jakość to multimedia u nich to zawsze tragedia. Edited January 10, 2021 by D4r3KS Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 10, 2021 (edited) A największa wada DMP-BDT380 jest to, ze nie odtwarza płyt UHD 4K, wiec warto się zastanowić do czego to ma być odtwarzacz, na czym najbardziej Ci zależy? Jeśli płyty DVD i BR to jak najbardziej, jak pliki i multimedia... to już słabo, a jak to ma być odtwarzacz do najnowszych formatów BR UHD 4K, to odpada calkowicie. Edited January 10, 2021 by Nygus Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harald Wiencierz 0 Posted January 14, 2021 Chyba tu się wszyscy nie znacie bo wszystkie filmy w AVI działają Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 14, 2021 (edited) 6 minut temu, Harald Wiencierz napisał: Chyba tu się wszyscy nie znacie bo wszystkie filmy w AVI działają ??? nie wiem, nie wiem... ja tu nikogo nie znam a jak wszystkie filmy avi działają to dobrze, niech działają Edited January 14, 2021 by Nygus Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harald Wiencierz 0 Posted January 14, 2021 Nie mogę zmieniać głośność tym pilotem, mam telewizor Samsung, Czy da się coś z tym zrobić? Quote Share this post Link to post Share on other sites