Kris1968 0 Posted January 8, 2021 Witam serdecznie jestem zainteresowany zakupem tv ale nie wiem jaki wybrać zastanawiam się między modelem sony XF 9005 a modele XH 9005 i chce zaznaczyć że chodzi o tv przeznaczony do oglądania filmów i programów a nie gry Quote Share this post Link to post Share on other sites
vader_4747 790 Posted January 9, 2021 Tego pierwszego to już raczej nigdzie nie dostaniesz. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kris1968 0 Posted January 13, 2021 Obecnie do kupienia w Mediamark za 4997zl Quote Share this post Link to post Share on other sites
LV426 737 Posted January 14, 2021 XH będzie lepszy bo ma szybszy procesor, a więc android lepiej (szybciej) działa. Do tego lepszy trochę pilot i takie detale (HDMI 2.1 choćby). Obraz pod filmy też trochę lepszy być powinien, choć niby HDR ciemniejszy. Za to sterowanie strefami wygaszania lokalnego (podświetlenie FALD) ma ponoć trochę lepsze. Coś za coś. Tak w w testach wyszło. Popatrz sobie na YouTube testy obu tych tv na kanale HDTVtest choćby. Pod filmy XH może ciut lepszy z racji choć trochę mniejszego bloomingu - tak przynajmniej zrozumiałem z testów tych tv. Quote Share this post Link to post Share on other sites