Elavel 0 Posted December 12, 2020 Witam. Wcześniej pisałem temat odnośnie telewizora do 1500-1600 złotych. Jednak zmieniłem podejście do sprawy i postanowiłem, że fundusz, jaki przeznaczę na telewizor będzie wynosił DO 2500. Zastanawiam się nad jakimiś propozycjami od Sony/Samsunga, ale sam nie wiem. "Specjaliści" w sklepach mówią, że nie ma nic ciekawego w takiej kwocie, ale wiadomo - dla nich wyższa kwota, to większa premia, także nie chciałbym brać ich zdania jako decyzyjne. Za wszystkie propozycję bardzo dziękuje.1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 232. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2 metry3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost ekranu5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać6. Jak słońce świeci w pokoju ? Tak... nie za jasno, nie za ciemno7. Jaki masz obecnie telewizor ? Nie posiadam8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV/Android TV9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Bardziej zależy mi na Youtube/Netflix, ale chciałbym 4K10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Żadne11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-412. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Różne seriale/filmy14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami17. Preferencje co do wielkości? Myślę, że tak 50 cali wystarczy. Wolę mieć mniejszy telewizor, ale, żeby jakość obrazu była nawet trochę lepsza18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Słaba jakość obrazu19. Preferencje co do marki ? Brak20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie potrzeba 3D21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500 Quote Share this post Link to post Share on other sites
FrankyGoes 80 Posted December 22, 2020 No dobra, ale masz jakiś oczekiwany przedział przekątnej czy mamy zasugerować na podstawie odległości od ekranu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vader_4747 790 Posted December 22, 2020 Godzinę temu, FrankyGoes napisał: No dobra, ale masz jakiś oczekiwany przedział przekątnej czy mamy zasugerować na podstawie odległości od ekranu? Napisał, że 50". W dniu 12.12.2020 o 17:29, Elavel napisał: Myślę, że tak 50 cali wystarczy. Do oglądania wieczorami i na wprost szukaj czegoś na matrycy va. Quote Share this post Link to post Share on other sites
seronet 2 Posted December 22, 2020 Sprawdź Philipsa 50PUS8535/12 - ma matrycę 50 cali i Androida, który działa sprawnie. Do tego piszesz, że planujesz oglądać wieczorami, a wtedy ambilight się najlepiej prezentuje 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
FrankyGoes 80 Posted December 27, 2020 Popieram to co napisał seronet, tym bardziej, że ten telewizor ma oczekiwaną matrycę VA. Quote Share this post Link to post Share on other sites