Skocz do zawartości
iradek

Jaki TV OLED pow. 75 cali?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Sprzedałem stary telewizor i szukam następcy. 

Wymogi: OLED, 75-85 cali, future-proof na następne 2-3 lata, budżet do 30 tys zł.

Co do setupu, to będzie wisiał na ścianie tak jak na zdjęciu. Audio nie jest istotne, bo jest podłączony do zewnętrznego systemu. Źródła sygnału, to Apple TV 4K (70% czasu), dekoder Orange TV (25%), odtwarzacz Ultra Blue Ray Sony (5% czasu). Amplituner Denon AVR-X4500H (ps. będzie na sprzedaż jak tylko się pojawi AVC-X4700H jakby ktoś był zainetersowany).

Mogę poczekać max 2-3 miesiące z zakupem jakby miało coś wyjść nowego niedługo. Moje pytanie czy de facto to wybór pomiędzy LG i SONY czy coś jeszcze warto brać pod uwagę? Czy różnica w jakości generalnie nie jest na tyle minimalna, że nie lepiej po prostu wziąć tańszy?

Dzięki i pozdrawiam

Radek

61419331901__E1A458A6-3061-437D-BC88-771ADD002BC4.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witajcie,
Sprzedałem stary telewizor i szukam następcy. 
Wymogi: OLED, 75-85 cali, future-proof na następne 2-3 lata, budżet do 30 tys zł.
Co do setupu, to będzie wisiał na ścianie tak jak na zdjęciu. Audio nie jest istotne, bo jest podłączony do zewnętrznego systemu. Źródła sygnału, to Apple TV 4K (70% czasu), dekoder Orange TV (25%), odtwarzacz Ultra Blue Ray Sony (5% czasu). Amplituner Denon AVR-X4500H (ps. będzie na sprzedaż jak tylko się pojawi AVC-X4700H jakby ktoś był zainetersowany).
Mogę poczekać max 2-3 miesiące z zakupem jakby miało coś wyjść nowego niedługo. Moje pytanie czy de facto to wybór pomiędzy LG i SONY czy coś jeszcze warto brać pod uwagę? Czy różnica w jakości generalnie nie jest na tyle minimalna, że nie lepiej po prostu wziąć tańszy?
Dzięki i pozdrawiam
Radek

61419331901__E1A458A6-3061-437D-BC88-771ADD002BC4.thumb.JPG.5d7ddfc58ad737196841038b20a62734.JPG
Największy OLED o jakim słyszałem to 77" od Sony KD-77AG9, a tak 65" tylko. Może o LED tv chodziło do 30tyś to kupisz już nawet 8k tv.
https://scentre.pl/shop/product/show?produkt=telewizor_sony_bravia_85_cali_kd85zh8_full_array_led_8k_hdr_android_tv
Lub
4k za niecałe 20tyś i jeszcze zostanie na jakieś filmy uhd 4k
https://scentre.pl/shop/product/show?produkt=telewizor_sony_bravia_85_cali_kd_85xh9505_4k_hdr_androidtv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, BaliGdynia napisał:

Największy OLED o jakim słyszałem to 77" od Sony KD-77AG9,

To mało słyszałeś. OLED robi 88" 8K, jest do bez problemu do kupienia o ile masz odpowiednią ilośc banknotów. Jak za malo to pozostaje OLED 77" 4K za ok. 20 tys.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi właśnie o OLED. Ja miałem ten 85 cali SONY, ale jakość obrazu LED w porównaniu do OLED była niezadowalająca.

Tak naprawdę, to rozważam jeden z tych dwóch Sony KD-77AG9 lub LG OLED77CX3LA

https://scentre.pl/shop/product/show?produkt=telewizor_sony_kd_77ag9_77_cali_oled_4k_uhd_hdr_android

https://www.lg.com/pl/telewizory/lg-oled77cx3la#

Totalnie nie wiem, który wybrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym skreślił sony z listy bo to partaczę i "każde" urządzenia wypuszczają zbugowane lub niedorobione mówię tu o problemach z HDR/DV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi