Skocz do zawartości
Jakub Krawczyński

Joker | recenzja najgłośniejszego filmu 2019 na nośniku 4K UHD Blu-ray

Rekomendowane odpowiedzi

Joker | recenzja najgłośniejszego filmu 2019 na nośniku 4K UHD Blu-ray

“Joker”, prawdopodobnie najgłośniejszy film zeszłego roku, doczekał się właśnie polskiej premiery na nośnikach 4K UHD Blu-ray i Blu-ray. Dałem nura w paszczę szaleństwa raz jeszcze, tym razem w rozdzielczości 4K z HDR i z dźwiękiem Dolby Atmos, ale w domowym zaciszu. Oto, jak prezentuje się 11-krotnie nominowane do Oscara dzieło Todda Phillipsa na nośniku domowym.

Przeczytaj całość

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jakoś ten film nie powalił. Odczucia podobne do Czasu apokalipsy, który oglądałem po raz pierwszy w kinie Moskwa ponad czterdzieści lat temu. Dzisiaj z BD-UHD miałem zupełnie inny odbiór, bardziej na plus. Może podobnie będzie z Jokerem za jakieś 30 lat jak dożyję? Tym bardziej, że współczesnych i prawdziwych Jokerów w naszym życiu codziennym jest co niemiara, doprowadzających rzeczy może nie do krwawego finału w sensu stricto ale do "swoich" finałów.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

Jeśli oglądacie film dysponując czytnikiem bez obsługi Dolby Vision, a np. macie telewizor LG – koniecznie wyłącznie dynamiczne mapowanie tonów – znacznie pogorszy ono obraz. Lepiej pozostać przy standardowym HDR10
Źródło: https://hdtvpolska.com/joker-bluray-recenzja-4k-uhd-blu-ray/?showfull=1

Nie zrozumiałem tego co napisałeś. Mapowanie kolorów czyli co? Jeśli nie posiadamy czytnika z Dolby Vision, to oglądamy HDR10. Przy tym HDR10 wyłączyć mapowanie kolorów? Ale w takim razie dlaczego później piszesz, że lepiej pozostać przy standardowym HDR10. W stosunku do czego? Trochę z tym namieszałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi