Skocz do zawartości
Avangander

SAMSUNG NU8002 firmware

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie zaktualizowałem nie dawno firmware w moim Samsung NU8002 do 1260.8 jednak pojawiły się pewne problemy i chciałbym wrócić do wcześniejszej wersji oprogramowania jest jakaś możliwość wgrania starszej wersji?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakie problemy?

Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka

Np wcześniej konsola nie włączała mi się razem z TV a teraz ciągle, próbowałem wyłączać sterowanie przez hdmi oraz pilot uniwersalny i nic wcześniej tego nie miałem takich problemów dopiero po aktualce wystąpiły więc może da się jakoś wrócić do starszej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci ze tez mialem czasami tak ze wlaczylem tv i samoczynnie xbox sie uruchanial pomimo ze sterowanie w xbOxie bylo wylaczone to wl/wyl konsoli . Mi to np kolego wystepowalo juz dwie wersje wczesniej... przy tej najnowszej nie mam zadnych problemow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
powiem ci ze tez mialem czasami tak ze wlaczylem tv i samoczynnie xbox sie uruchanial pomimo ze sterowanie w xbOxie bylo wylaczone to wl/wyl konsoli . Mi to np kolego wystepowalo juz dwie wersje wczesniej... przy tej najnowszej nie mam zadnych problemow..

Hmm dziwne.. trochę to męczące funkcja przydatna ok ale nie dla mnie default_sad.png jak by się dało wrócić do wcześniejszej wersji to bym zobaczył czy to to a tak to sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbujcie podpiąć sprzęt pod inne hdmi, albo po prostu wyjąć i włożyć. Może pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz tego zauważyłem znaczny spadek jakości obrazu.. Szukałem na internecie informacji od ludzi czy mają podobne problemy i znalazłem post pewnego użytkownika pod którym ludzie piszą o pogorszeniu jakości obrazu po nowej aktualizacji 1260.8 ?

link tutaj

https://us.community.samsung.com/t5/4k-8k-and-Other-TVs/Firmware-1260-8-released/td-p/690448

Cytat "

Ktoś już napisał, że lokalne ściemnianie zostało ponownie zrujnowane. Również jakiś inny kolega stwierdził, że chociaż poprawiło się jąkanie obrazu, obraz stał się bardziej miękki i zamazany" 

"

Po przepracowaniu telewizora pod 1260 fw przez kilka tygodni, doszedłem do wniosku, że ten FW jest gorszy niż 1251. W rzeczywistości 1251 był najlepszym fw Samsungiem. Nie rozumiem, dlaczego Samsung wypuszcza dobre oprogramowanie układowe, a potem złe.

Mówiąc dokładniej, obraz stał się znowu nierówny, jasność HDR jest nie do zniesienia, a także pojawił się problem z przyciemnianiem lokalnym (problem z napisami).

Nadal nie rozumiem, dlaczego Samsung nie zezwala na przywracanie oprogramowania układowego. Jaka jest logika tego. Przynajmniej daj nam nowe oprogramowanie układowe podobne do 1251 z nową nazwą! I zrób to szybko!"

Co myślicie ma ktoś podobne problemy? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi