djzwierzak 1 Napisano 12 Czerwca 2022 Czy majac modul czy nie majac nie ma kanałów... Dodatkowo byłem podłączyć bezpośrednio na poddaszu kabelek omijaajc gniazdo iiiiii dalej to samo Na tunerze działa z każdego miejsca a tutaj nic. Zoabczymy co jutro serwis powie jak powiem im ze sprawdzajac na krótko z poddasza dalej to samo. Jeżeli nic nie będzie z tego to po prostu kupie tuner i tyle.... Bo już mam dosc zabawy z tym wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvalery 180 Napisano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Czy ty masz wogóle sygnał po podłączeniu kabla Sat do TV ? Podejrzewam, że moduł ma tu g…o do rzeczy. Edytowane 12 Czerwca 2022 przez vvalery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 12 Czerwca 2022 Pisał ze nie ma sygnału. 0 null Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 12 Czerwca 2022 3 godziny temu, vvalery napisał: Czy ty masz wogóle sygnał po podłączeniu kabla Sat do TV ? Podejrzewam, że moduł ma tu g…o do rzeczy. Pisze od kilku dni ze 0 sygnalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvalery 180 Napisano 13 Czerwca 2022 16 godzin temu, djzwierzak napisał: Pisze od kilku dni ze 0 sygnalu. To masz zepsuty tuner i po co te kombinacje z modułem? On zasięgu nie przywróci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 13 Czerwca 2022 7 godzin temu, vvalery napisał: To masz zepsuty tuner i po co te kombinacje z modułem? On zasięgu nie przywróci. Po pierwsze polecam przeczytać od początku problem. Moduł od 2 lat działał w tv od zakupu. Przeprowadziłem się do domu i nagle padło i tv nie wyszukuje sygnału..... Ponadto na normalnym tunerze działą normalnie zasięg. Omijajac gniazdko też działa. Tv nic nie pokazuje. Tuner jest wbudowany w płytę główna w TV. Płyta główna została wymieniona na gwarancji przez serwis i co teraz powiesz ? Mądrzenie nic nie da tutaj. Serwis uważa, że wszystko jest okej i nie wie co jest nie tak... Jutro będę kolejne ich pomysły wysłuchiwał. Jak się nic nie zmieni to będę reagował bezpośrednio w Sonym. Czego nie chciałbym za bardzo robić, ponieważ wole nie mieć złych układów z serwisami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 14 Czerwca 2022 EDIT. Tv po weekendzie wraca do serwisu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 14 Czerwca 2022 Prawidłowo. Mów, nie mam zamiaru korzystać z dekodera. Tv ma tuner satelitarny i ma działać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 14 Czerwca 2022 Problem jest jeden. Szwagier bawi sie w serwis samsuga i mowi ze unich to samo i u lg tak tez. Ze te tunery w tv nie dzialaja..... Tzn dzialaja ale nie tak jak powinny. Wiec to nie tylko problem Sonego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvalery 180 Napisano 14 Czerwca 2022 2 godziny temu, djzwierzak napisał: Problem jest jeden. Szwagier bawi sie w serwis samsuga i mowi ze unich to samo i u lg tak tez. Ze te tunery w tv nie dzialaja..... Tzn dzialaja ale nie tak jak powinny. Wiec to nie tylko problem Sonego Dlatego kupuje się tuner na Linux i ma się wszystko w d…. Musi działać. Powodzenia z serwisem 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 14 Czerwca 2022 Ale w przyszłości jakby chciał tv sprzedać to się robi problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 14 Czerwca 2022 jeszcze pozycze konwerter od kogos i sprawdze co sie odwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvalery 180 Napisano 14 Czerwca 2022 4 godziny temu, mikoko napisał: Ale w przyszłości jakby chciał tv sprzedać to się robi problem W jakiej przyszłości tzn ilu latach ? Ja swojego samsunga z full led z local dimming wyrzuciłem na śmietnik bo nikt nie chciał. 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 18 Czerwca 2022 Panowie, czytałem ostatnio że you tube włączył obsługę dźwięku 5.1 Jak jest u was? bo u mnie dalej tylko stereo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 18 Czerwca 2022 Durny telewizor... Zmieniłem konwerter na jakiś za 40 zł i nagle działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 18 Czerwca 2022 Pisałem ci wcześniej ze tunery w Sony są wybredne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 26 Września 2022 Jakby ktoś miał na sprzedaż 55xh9505 to proszę o kontakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 3 Października 2022 Używa ktoś tu modułu Ci z vectry w xg lub xh 95? Jeśli tak to jak działa, czy odbiera też kanały 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arecki23 0 Napisano 20 Listopada 2022 Na poprzednich mistrzostwach miałem problem z kanałem TVP 4k z tv naziemnej. Z resztą nie tylko ja. Randomowo zwiecha do kilku razy na mecz. Pomagało tylko odłączenie z gniazdka. Dzisiaj na pierwszym meczu znów to samo. Z ciekawości zainstalowałem googlowy Live Channels. Przetestowałem na powtórce meczu i o dziwo zero zwiech. Więc jak macie ten problem. Potestujcie i dajcie znać jak u was. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arecki23 0 Napisano 16 Lipca Pojawiła się aktualizacja oprogramowania do telewizorów z serii 2019. Na pewno sa poprawki zabezpieczeń z tego roku. Nie jestem w stanie tego sprawdzić bo obecnie przebywam na urlopie. Link do strony : https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xg95xx_x95xxg-series/kd-55xg9505/software/00343461Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach