Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Netflix i platformy VOD zyskują kosztem kina i rynku Blu-ray

Motion Picture Association of America opublikowało raport za rok 2018 z analizą rynku kinowego i VOD. Netflix i inne platformy zyskują kosztem kin. Można też dowiedzieć się z niego na temat rynku Blu-ray i DVD.

Przeczytaj całość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech zrobią kina na ekranach MicroLED lub tych samsungowych TheWall z prawdziwym HDR

teraz jakość obrazu w kinie w porównaniu z tv domowym jest tak mizerna że nie ma się co dziwić że chodzi się na pojedyńcze seanse

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 hours ago, klaus71 said:

niech zrobią kina na ekranach MicroLED lub tych samsungowych TheWall z prawdziwym HDR

teraz jakość obrazu w kinie w porównaniu z tv domowym jest tak mizerna że nie ma się co dziwić że chodzi się na pojedyńcze seanse

To prawda, że przydałby się upgrade w większości kin, bo już zaczynają odstawać. Oczywiście to się już powoli w UK i na większych rynkach zmienia ale niekoniecznie jeszcze w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W UK sieć kin Cineworld oferuje karnety. Nie wiem jak w tej chwili ale kiedyś płaciłem 12gbp miesięcznie. Za taką śmieszną kwotę można było oglądać ile się chciało, gdzie się chciało (w ramach sieci kin).

A teraz porównajmy to z kinami polskimi i ich cenami....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero co w Warszawie Helios uruchomił swoje nowe kino z chyba aż dwiema salami ? '' Dream '' z projektorami laserowymi Christie 4K i z Dolby Atmos ale ze względu na wielkośc regulowanych foteli , sale mają tylko 45 miejsc i ceny od 41 zł za bilet ? Reszta multipleksów ma chyba to gdzieś i tylko zwiększają ceny biletów że z dojazdem i przekąskami wyjdzie ze 100 zł za seans !!!! Za nie wiele więcej kupi już ten fim na UHD BD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, PawelP76 napisał:

W UK sieć kin Cineworld oferuje karnety. Nie wiem jak w tej chwili ale kiedyś płaciłem 12gbp miesięcznie. Za taką śmieszną kwotę można było oglądać ile się chciało, gdzie się chciało (w ramach sieci kin).

A teraz porównajmy to z kinami polskimi i ich cenami....

Cineworld to dno. Karnety po 12 GBP? Kiedy to było? 

https://www.unlimitedcineworld.com/uk/pages/apply.aspx?step=1

Jakość ekranów do pupy i nie raz sale z popsutymi pierdzącymi głośnikami (zdarzyło mi się dwa razy).

Znacznie lepszą jakość to mam na nawet średnim tv z płytki BD UHD. A dźwięk też można mieć przyzwoity już w domu. 

Edytowane przez LV426

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cineworld to dno. Karnety po 12 GBP? Kiedy to było? https://www.unlimitedcineworld.com/uk/pages/apply.aspx?step=1 Jakość ekranów do pupy i nie raz sale z popsutymi pierdzącymi głośnikami (zdarzyło mi się dwa razy). Znacznie lepszą jakość to mam na nawet średnim tv z płytki BD UHD. A dźwięk też można mieć przyzwoity już w domu.  

Pewnie wtedy, kiedy nikt inny nie mial projektorow 4k w kinach ( w moim lokalnym Cineworldzie, wszystkich kilkunascie projektorow, 10 lat temu), a Ty ogladales filmy z DVD.

Prawda jest taka ze Cineworld dzis technicznie odstaje od przyzwoitosci, ale Twoj komentarz jeszcze bardziej.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi