STELVIO 318 Napisano 5 Grudnia 2019 Kurcze co to za model? Mam nadzieję że będziesz usatysfakcjonowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) 26 minut temu, STELVIO napisał: Kurcze co to za model? Mam nadzieję że będziesz usatysfakcjonowany. Ja tez mam taka nadzieje U nas niestety nie do kupienia. Po analizie dostepnych opcji w zakladanym budzecie stwierdzilem ze w tych parametrach nic nie znajde na rodzimym rynku. https://www.osdblack.com/a5500.html (klon Carver HTA5A / Outlaw 5000) Edytowane 5 Grudnia 2019 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 5 Grudnia 2019 Ale co to? Ty masz salkę kinową jak ja pokój/salon. Gdzie jest kino domowe. Tak się tylko zastanawiam nad czymś dodatkowym. Jak czytam to czy tamto. Czy potrzebuje to nie wiem. Są okazje np na maranz mm8077. Czy ja to potrzebuje czy to jest dobre nie mam zielonego pojęcia. Jestem zadowolony ze swojego zestawu. Ale nie raz się gubię w tych opiniach czy propozycjach. Czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Róznica powinna byc zauważalna, ale chcemy zrobic test na podpietym amplitunerze i z dzwiekiem przez koncowke i zobaoczymy czy bedzie efekt placebo czy cos sie uslyszy Na pewno warto pomyslec o czyms na fronty zeby nie graly przez amplituner i zeby go odciazyć. JA wybralem opcje napedzania forntow przez wzmacniacz zintegrowany z opcja koncowki mocy plus teraz dodatkowo sama koncowka 5 kanałowa w podobnej klasie na caly parter. JEst sporo entuzjastów ktorzy maja wszysktie kolumny napedzane tylko koncowkami mocy i podpiete do procesora AV. Mozna zastosowac tez taki mix jak mam u siebie. Zagra to lepiej niz amplituner ktory ma iles tma miniwzmacniaczy w sobie i mase przeprocesowanego sygnału dodatkowo moce rzedu ~110-130W tylko przy 2 kanałach aktywnych i potem dzielone, przy 5 to juz pewnie z 70W i analogicznie w dół. U mnie przy 11 kanałach amplituner gral na max obrotach. Poprawa znaczaca przy przelaczneiu frontow na oddziele zasilanie. Ogolnie poprawia sie dyamika, detalicznosc, jest wiecej oddechu. Przy przelaczeniu surroundow / centralnego na koncowke juz takiego wielkiego efektu nie bedzie (jak przy przelaczeniu frontów) ale nadal powinno byc lepiej. 30 minut temu, STELVIO napisał: Ale co to? Ty masz salkę kinową jak ja pokój/salon. Gdzie jest kino domowe. Tak się tylko zastanawiam nad czymś dodatkowym. Jak czytam to czy tamto. Czy potrzebuje to nie wiem. Są okazje np na maranz mm8077. Czy ja to potrzebuje czy to jest dobre nie mam zielonego pojęcia. Jestem zadowolony ze swojego zestawu. Ale nie raz się gubię w tych opiniach czy propozycjach. Czy warto? najllepiej sie samemu przekonać i potestować i czy dene rozwiazanie ma sens w posiadanym setupie. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 5 Grudnia 2019 Ok. Dzięki za tą odpowiedź i wyjaśnienie . Czy trzeba szukać takich okazji czy można się skupić na takim np Marantz MM8077. Czy to jest różnica cenowo/jakościowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) @STELVIO Mozna dorwać rozne okazje jak chocby ten model Mclarena ktory opisywal wczesniej pmcomp. Ten Marantz jak najbardziej bardzo dobry sprzet, dobre opinie, jesli sie uda w lepszej cenie bo 9k to troche za duzo wg mnie. Zalezy tez jakiej mocy masz kolumny, jak duzy pokoj itp. JAki amplituner, czy skorzystasz z opcji zbalansowanych wyjsc audio (czy amplituner poiada wejscia XLR itp). Czy np chcesz miec tez opcje samego stereo i do teog wzmacniacz czy nie, jesli bedziesz ]sluchal samych frontów / stereo. jak nie mozna rozwazyc np podstawowa serie Emotivy modele A-300, A-500, A-700, A5175 czy np uzywane XPA jelsi trzeba wiecej mocy. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 5 Grudnia 2019 Nosz kuźwa. To żeś mnie zalał informacjami. " przecież to miały być dwa kabelki".Mój ból polega na tym. Czy kupić teraz końcówkę mocy np Marantz MM8077 ( powiedzmy). Czy np wzmacniacz Denon pma1520?I tu nie chodzi co usłyszę. Tylko tak przyszłościo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 6 Grudnia 2019 Nosz kuźwa. To żeś mnie zalał informacjami. " przecież to miały być dwa kabelki".Mój ból polega na tym. Czy kupić teraz końcówkę mocy np Marantz MM8077 ( powiedzmy). Czy np wzmacniacz Denon pma1520?I tu nie chodzi co usłyszę. Tylko tak przyszłościo. 1520 to też bardzo dobra opcja bo masz końcówkę mocy na 2 fronty w KD i odsłuch stereo ze wzmacniacza. Wysłane z 1+ 7Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Stelvio jeśli masz zacięcie do stereo, sluchasz płyt z cd, Vinyl, dobrej jakości pliki to można się zastanawiać nad wzmacniaczem z funkcją pracy jako końcówka. Jeśli jednak sluchasz tylko radia i w większości oglądasz kino nie zawracaj sobie wzmacniaczem głowy. W takim wypadku w grę wchodzi tylko końcówka. Tylko jest jedno ale czy ty rzeczywiście potrzebujesz tej końcówki... czy sam ampli nie wystarczy.... Ja ponad 10lat jadę na samym ampli plus wzmak na fronty bo słucham bardzo dużo stereo z płyt których mam ponad 200 szt i mam cd wpieta do wzmaka. Teraz pytanie jeśli chcesz wzmak na fronty to co jako źródło stereo wepniesz do niego..? Edytowane 6 Grudnia 2019 przez Bipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 6 Grudnia 2019 Stelvio jeśli masz zacięcie do stereo, sluchasz płyt z cd, Vinyl, dobrej jakości pliki to można się zastanawiać nad wzmacniaczem z funkcją pracy jako końcówka. Jeśli jednak sluchasz tylko radia i w większości oglądasz kino nie zawracaj sobie wzmacniaczem głowy. W takim wypadku w grę wchodzi tylko końcówka. Tylko jest jedno ale czy ty rzeczywiście potrzebujesz tej końcówki... czy sam ampli nie wystarczy.... Ja ponad 10lat jadę na samym ampli plus wzmak na fronty bo słucham bardzo dużo stereo z płyt których mam ponad 200 szt i mam cd wpieta do wzmaka. Teraz pytanie jeśli chcesz wzmak na fronty to co jako źródło stereo wepniesz do niego..?No właśnie. Czyli kombinuję na siłę. Stereo u mnie totalne 0 jak na tą chwilę. A końcówka? Patrząc np na Ciebie to też za bardzo chyba wymyślam. Masz większy pokój, a jedziesz na samym ampli. (pomijając stereo/wzmak). A ja jestem zadowolony ze swojego zestawu póki co. Muszę się zatrzymać z tym sprzętem. Lepiej skupić się na projektorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 6 Grudnia 2019 No i odpowiedzialeś sobie sam... 🙂 A teraz zbierać kase i kup dobrej klasy porojektor a jak będziesz chciał kiedyś rozbudować kino to będziesz w tedy się zastanawiał czy warto iść w końcówki itd... 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 6 Grudnia 2019 Bipo dobrze radzi. Jak jesteś zadowolony z tego jak gra sprzęt to skup się na dobrej klasy proju a czas na modyfikacje jeśli kiedyś uznasz że są w ogóle potrzebne w systemie audio zawsze bedzie. Jak już coś robić to tylko pod swoj gust i swoje warunki. Liczy się przy tym też pomieszczenie, akustyka, bo czasem to że kupi się sprzet za kupę kasy nie zawsze wniesie proporcjonalna poprawe. To są sprawy subtelne. Wzmacniacz na fronty to super sprawa pod warunkiem że słuchasz stereo. osobiście np lubię słuchać vinyli, muzyka pasjonuje się od zawsze stąd bez setupu stereo nie wyobrażam sobie takiej opcji. Wysłane z 1+ 7Pro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 8 Grudnia 2019 Stranger Things sezon drugi. Nawet bez zamykania zewnętrznych rolet kontrast masakra:) 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Grudnia 2019 Ktoś był na nowych Star Wars ? Ja bylem i przed seansem mialem bad feelings about this, po sensie mam mixed feelings 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 19 Grudnia 2019 To ja identycznie. Ale film odchaczony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 19 Grudnia 2019 Nie moja bajka. Ani jedej części nie obejrzałem w całości, nawet w domu na proju, nie wchodzi.Natomiast serial, Mandalorian, po pierwszym odcinku na projektorze, mnie zaciekawił.Będę go oglądał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 19 Grudnia 2019 Ja już 7 odcinek dzisiaj zarzucę. Nie ma co porównywać. Fajny, klimatyczny i zawsze coś się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 20 Grudnia 2019 Jakoś mało waży ten 7my odcinek..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 20 Grudnia 2019 Ja mam wszystkie 720p. Ale blu-ray robi swoje i b dobrze obraz wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 20 Grudnia 2019 Mandalorian mam 7 odcinkow w 2160p ale jeszcze nie zacząłem oglądać. Ma być w sumie 8 w 1 sezonie.Oglądałem natomiast See na ATV+ w 4k i Atmos. Sam obraz bardzo dobry ale Atmos jest super zrobiony. Fajny efekt jest już w samym intro jak są początkowe napisy i dźwięki latają po całym pokoju . Sam serial też fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 20 Grudnia 2019 Mandalorian mam 7 odcinkow w 2160p ale jeszcze nie zacząłem oglądać. Ma być w sumie 8 w 1 sezonie.Oglądałem natomiast See na ATV+ w 4k i Atmos. Sam obraz bardzo dobry ale Atmos jest super zrobiony. Fajny efekt jest już w samym intro jak są początkowe napisy i dźwięki latają po całym pokoju . Sam serial też fajny.A skąd masz Mandalorian w 4k? Jeśli można zapytać. Ja miałem tylko pierwszy odcinek. Ale pozostałe też ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 21 Grudnia 2019 Mandalorian mam 7 odcinkow w 2160p ale jeszcze nie zacząłem oglądać. Ma być w sumie 8 w 1 sezonie.Oglądałem natomiast See na ATV+ w 4k i Atmos. Sam obraz bardzo dobry ale Atmos jest super zrobiony. Fajny efekt jest już w samym intro jak są początkowe napisy i dźwięki latają po całym pokoju . Sam serial też fajny.Też tak uważam. Atmos w intro jest świetny w tym serialu.I sam serial bardzo dobry.Też obejrzałem cały, na platformie Apple TV plus.A skąd masz Mandalorian w 4k? Jeśli można zapytać. Ja miałem tylko pierwszy odcinek. Ale pozostałe też ok.Torrent. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 21 Grudnia 2019 To mój zestaw do stereo.Heco Celan gt702Svs SB 3000Marantz PM 7004 I podłączone do niego Marantz CD do CD, Marantz BD do SACD i plików z NASa, Egreat a5 do Spotify. Kolumny po wysunięciu, do przodu mają po około 1 metra, do ścian z boku i z tyłu. Zadowolony jestem z tego setu. Ps.Sprzedałem dziś dwa subwoofery bk monolith plus.Zawiozłem je kupującemu samochodem osobowym, na tylnym siedzeniu, jako pasażerowie Ale spociłem się, żeby je znieść z piętra (gdzie stały) i załadować do auta.Ale się dziś, już nowy właściciel nimi cieszy.O. Ma do nich DSP, które sprzedaje oficjalnie bk electronics, to u niego mogą one grać nawet lepiej niż u mnie, bo to DSP to chyba 400 funtów kosztuje. To musi być dobre. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 22 Grudnia 2019 @raf7705 elegancko ! ja z kolei podlaczylem pod końcówke centralny, tylne i boczne surroundy, zapuscilem ponowna kalibracje i po pierwszym odsłuchu i kilku znanych filmach moge subiektywnie powiedziec, ze czuc róznice. Efekty robia lepsze wrazenie, dialogi sie poprawily. Ogolnie zadowolony 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zochu1 12 Napisano 23 Grudnia 2019 Szewi, opowiedz coś więcej o tej końcówce. Jak brzmieniowo, jaki koszt i gdzie można ją kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach