Skocz do zawartości
bodyg

Focal sib evo dolby atmos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem kupić jakiś nie duży i nie przesadnie drogi zestaw głośników z dolby atmos i w oko wpadł mi zestaw focal sib evo. Proszę o pomoc kogoś kto się zna na sprzęcie o poradę. Zależy mi na atmosie i jego efektach. Amplituner zamierzam kupic onkyo tx-nr676.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nikogo kto mogl by pomoc? Moze jakis inny zestaw albo pojedynczo cos kupic w cenie do 5000zl z atmosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bodyg

Nieodmiennie polecam stworzenie własnego zestawu, jeśli rozpatrujesz tego typu konfigurację tj. małe satelity + sub.

Gotowe systemy są mocno przewartościowane i niekoniecznie dobre.

Ja "pokochałem" zestawienie satelitek z zestawu KEF KHT 2005.2 z subwooferem Velodyne (nie polecam suba marki KEF - wybitnie awaryjne).

Mam 2 kina tak skonstruowane:)

Głośniki (używane) do kupienia po 120-150 zł za sztukę.

Sub droższy ale jest też spory wybór modeli Velodyne. Ja ostatnio kupiłem 2 szt: jeden ma 10, drugi 11 lat! :) Ale jak gra!!

Zmieścisz się w swoim budżecie, a będziesz miał granie z dużo wyższej półki.

Edytowane przez Barnaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie złożysz nawet nowy zestaw na bazie kolumienek podstawkowych. Popatrz na nowe Jamo S803HCS+S8ATM+S810SUB - kpl poniżej 3,5K. Najlepiej posłuchaj na żywo.

JAMO Studio 8 - Lifestyle 16.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, musti napisał:

W tym budżecie złożysz nawet nowy zestaw na bazie kolumienek podstawkowych. Popatrz na nowe Jamo S803HCS+S8ATM+S810SUB - kpl poniżej 3,5K. Najlepiej posłuchaj na żywo.

JAMO Studio 8 - Lifestyle 16.jpg

I będę czuł ten atmos czy lepiej do kina złożyć zestaw klipsch ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klipsch będzie lepszy (i droższy), zwłaszcza w serii Reference Premiere.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi