Newbie00 0 Napisano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Witam! Po wnikliwej analizie wielu opisów telewizorów, przeczytania tony blogów o matrycach VA i IPS, input lagach etc... etc... Doszedłem do wniosku, że telewizor Panasonic LED TX-50EX700E może być dobrym wyborem dla mnie, pod konsolę Xbox One S. Jednak chciałbym zapytać Was, użytkowników tych telewizorów, czy ludzi, którzy mieli z nim do czynienia - jest to dobry wybór? Chodzi mi o wytrzymałość matrycy, czy równo świeci. Mogę go dostać za 3100 zł - dobra cena? Pozdrawiam PS. Myślałem też o Philips 55PUS6561, zauroczył mnie ambilight - niestety wiele opinii na temat tego TV daje wiele do myślenia. Edytowane 22 Stycznia 2018 przez Newbie00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław Nowak 6 Napisano 22 Stycznia 2018 Kupiłem tego panasonika za 3099 zł i po 14 dniach go oddałem. Kiepska jakość obrazu na Xbox One S, na czarnym tle pojawiały się artefakty w grach (forza motorsport 7) czy na filmach. Ten TV posiada słabe kąty widzenia i nie ma równomiernego podświetlenia matrycy. Lepiej poszukaj coś innego w tej cenie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Newbie00 0 Napisano 22 Stycznia 2018 Dziękuje Jarek za odpowiedź. Czy jesteście wstanie zaproponować mi jakiś przyzwoity telewizor do 3 tysięcy, głównie pod konsole i filmy? Co powiecie o tym Philipsie, o którym wspomniałem w temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kałwa Marcin 2 Napisano 22 Stycznia 2018 Cholera. To mnie wystraszyłeś. Włąsnie zamówiłem tego Panasonica. Nie było problemów z oddaniem TV? W jakim sklepie kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław Nowak 6 Napisano 22 Stycznia 2018 Ja kupowałem w Media Expert i nie było problemu z oddaniem. Załączam zdjęcia żeby nie było że nie miałem tego TV. Na dwóch zdjęciach widać co ten TV wyświetlał na czarnym. Film puszczany z Xbox one s w 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kałwa Marcin 2 Napisano 22 Stycznia 2018 Fest felerny. Nic, zobacze jak mój przyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 22 Stycznia 2018 4 godziny temu, Newbie00 napisał: Chodzi mi o wytrzymałość matrycy, czy równo świeci. Rownomiernosc podświetlenia matrycy to kwestia danej sztuki, nie zas modelu tv. Nie ma więc absolutnie powodów aby martwić się na zapas, tym bardziej, że w tej cenie ex700 to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy tv jaki można kupić. 1 godzinę temu, Kałwa Marcin napisał: Fest felerny. Nic, zobacze jak mój przyjdzie Nie felerny, tylko zdjęcia wklejone przez naszego kolegę są (świadomie lub nieświadomie) zmanipulowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kałwa Marcin 2 Napisano 24 Stycznia 2018 Tv włąśnie rozpakowany. Obraz miazga, szczególnie 4k na netflixie. Piękna czerń. Zostaje mi tylko ps4 podłączyć 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demotywatorxx 0 Napisano 25 Stycznia 2018 Odświeżę troszkę temat, bo mam parę pytań. Jak zauważyłem, telewizor Panasonic TX-50EX700E od TX-50EX700 różni się tylko i wyłącznie tunerem DVB-S2. Czyli dzięki temu tunerowi nie będę potrzebował dekodera. Ale czy rzeczywiście opłaca się dopłacać około stówki, żeby mieć ten tuner? Jestem kompletnym laikiem, będzie to mój pierwszy telewizor i przykładam do kupna wielką wagę Dodatkowo model 50 calowy, a 58 calowy różni się ceną ok. 1000 zł. Jak bardzo znacząca jest różnica między wielkościami tych telewizorów? Nie jestem kinomanem, obejrzę czasem jakiś serial, czy zagram na konsoli wieczorkiem i zastanawiam się czy 50 calowy mi wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 625 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Witam TX-50EX700E i TX-50EX700 to ten sam model telewizora. W TX-50EX703E jest tuner satelitarny. Jesli obecnie korzystasz z tunera satelitarnego i karty platnej platformy satelitarnej to aby ogladackanaly ktore obecnie ogladasz musialbys kupic modul z karta. Wbudowany tuner satelitarny w telewizorze umozliwa ogladanie niekodowanych kanalow satelitarnych sd,hd i 4k W telewizorze jest slot na modul.Po wlozeniu modulu i karty mozna ogladać kanaly kodowane. Jesli chodzi o wielkosc to zalezy od wymagan i odlegosci od ekranu.Obecie glownie ogladam programy na ekranie 50 calowym ale ogladam tez na mniejszym ekranie czyli 42 calowym. Zdjecia wyzej sa zle wykonane.Jakosc obrazu w rzeczywistosci jest zdecydowanie lepsza.Podobna jak na zdjeciu ktore sam zrobilem Wybralbym telewizor z tunerem satelitarnym bo kanalow 4k bedzie przybywac .Bez karty mozna ogladac niekodowane kanaly 4k.Wykaz w linku nizej http://pl.kingofsat.net/find.php?question=4k Edytowane 25 Stycznia 2018 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) W większości sklepów ten model jest dostępny już tylko w ostatnich po ekspozycyjnych egzemplarzach, zawsze klikajcie na >sprawdź dostępność w twoim regionie< i wyskoczy wam że towar jest po ekspozycyjny albo są to ostatnie najgorsze możliwe pozwracane wielokrotnie sztuki. Jakiś czas temu z ciekawości dla kogoś patrzyłem na allegro i też sklepy miały po kilka ostatnich sztuk, ale teraz widzę że dwa znane sklepy wystawiły po 50 sztuk. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) W Saturnie jest teraz promocja na ten model, cena 2900 zł i pisze że niby są jeszcze dostępne nie poekspozycyjne. A Nowa linia LCD Panasonica zostanie pokazana na Majorce 15.02.2018 - 16.02.2018, ciekawe czy nowy odpowiednik tego modelu zrobi jakiś postęp względem EX700. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez mmpeg-4 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kałwa Marcin 2 Napisano 25 Stycznia 2018 1 godzinę temu, mmpeg-4 napisał: W Saturnie jest teraz promocja na ten model, cena 2900 zł i pisze że niby są jeszcze dostępne nie poekspozycyjne. A Nowa linia LCD Panasonica zostanie pokazana na Majorce 15.02.2018 - 16.02.2018, ciekawe czy nowy odpowiednik tego modelu zrobi jakiś postęp względem EX700. heh. wykiwali mnie. 200 stówy mniej. W każdym razie na opakowaniu jest data wysyłki z magazynu Panasonica do magazynu saturna z 11.01.2018, więc na pewno nie poekspozycyjne Ja akurat tunera nie potrzebuje, ale zamierzam się do kupienia Tv boxa i instalacji Kodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Newbie00 0 Napisano 25 Stycznia 2018 6 godzin temu, Kałwa Marcin napisał: heh. wykiwali mnie. 200 stówy mniej. W każdym razie na opakowaniu jest data wysyłki z magazynu Panasonica do magazynu saturna z 11.01.2018, więc na pewno nie poekspozycyjne Ja akurat tunera nie potrzebuje, ale zamierzam się do kupienia Tv boxa i instalacji Kodi I jak wrażenia? Telewizor spełnia oczekiwania? Bo już sam nie wiem jaki mam kupić... Taki mętlik w głowie po przeczytaniu połowy forum i innych recenzji, że szok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 25 Stycznia 2018 Ale czemu masz mętlik? Jakie dylematy się Ci pojawiły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Newbie00 0 Napisano 25 Stycznia 2018 20 minut temu, Xisiek napisał: Ale czemu masz mętlik? Jakie dylematy się Ci pojawiły? O jakim sprzęcie bym nie czytał, zawsze coś... Jak nie chmury, to pasy, to pikseloza, to kurz za matrycą... Ja wiem, że nie ma sprzętu idealnego, szczególnie za tak małe pieniądze... Ale jednak wydając te 3 tysiące liczyłbym na coś wytrzymałego, co by nie kuło w oczy - czymś, czym mógł się cieszyć 3-4-5 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Moje wrażenia z kilkukrotnego chwilowego testowania tego modelu opisałem pod poniższym linkiem na pierwszej i drugiej stronie wątku : http://www.audiostereo.pl/tv-49-cali_135003.html Jedynie co bym chciał skorygować to to że tam napisałem że stacje tv nadają 50 klatek , bo nadają 50i , przy 50i tv otrzymuje na wyjściu 25 klatek, czyli redukcja skokowości obrazu tj de-judder ma tam wtedy prawo działać bo przy załączonym IFC nie zauważyłem skokowości obrazu a na innych tańszych 50 Hz tv które nie miały zaimplementowanej funkcji de-judder obraz na serialach był skokowy. Cytat z wypowiedzi Submana z tego forum ale z innego wątku odnośnie mojej wypowiedzi że telewizja nadaje 50 klatek : ''Jak ktoś ogląda kanały telewizyjne, to powinien według mnie też wiedzieć, że nadawcy telewizyjni nadają (przeważnie) sygnał w 1080i50 i że nie są to pełne 50 klatek na sekundę, tylko 50 połówek, które potem są przez telewizor "scalane" przez mechanizm deinterlace i na wyjściu mamy jedynie 25 pełne klatki. Więc większość ludzi ogląda 25 klatki, a nie 50 na kanałach telewizyjnych tak jak napisałeś.'' '' 50 interpolowanych klatek (50i) = 25 klatek progresywnych (25p)'' Ja to potem sprawdziłem i w innym wątku napisałem tak : ''Sprawdziłem u kogoś na tunerze z Enigmą z jaką ilością klatek nadają kanały telewizyjne na Polskich platformach, i tak, jest takie oprogramowania jak OpenWebif za pomocą którego można się połączyć z tunerem i streamować z niego kanały na odtwarzacz VLC, i okazało się że VLC dla wszystkich kanałów NC+ pokazywał 25 klatek.'' Zrobiłem też kilka krótkich nagrań z NC+ i vlc dla wszystkich kanałów też pokazuje 25 klatek. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kałwa Marcin 2 Napisano 26 Stycznia 2018 17 godzin temu, Newbie00 napisał: I jak wrażenia? Telewizor spełnia oczekiwania? Bo już sam nie wiem jaki mam kupić... Taki mętlik w głowie po przeczytaniu połowy forum i innych recenzji, że szok Witam Nie jestem tam jakimś maniakiem, ale w porównaniu do mojego starego Samsunga ten Tv wymiata. Bardzo ładny obraz. W PES 2018 nawet widać jak piłka chlapie na wodzie:) Chociaż gry na PS4 są jakieś ciemniejsze od Samsunga, ale myślę ze to sprawa ustawienień Jeszcze się chwile pobawiłem, to na pewno zero cloudingu. brak jasnych plam jak w Samsungu Ogólne polecam. też miałem mętlik w głowie ale wybór dobry 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach