yacny 0 Napisano 16 Października 2017 Cześć! Zastanawiam się jaki telewizor jest obecnie najlepszy do oglądania telewizji satelitarnej np. cyfrowego polsatu? Wiadomo, pseudo hd i niski bitrate. A producenci namawiają do zakupu 4k, HDR itd... Pomijamy chwilowo inne źródła sygnału. Czy warto inwestować w telewizor najnowszej generacji, bo w Waszym odczuciu za kilka lat także i kanały satelitarne przejdą na 4k HDR, czy lepiej sobie dziś odpuścić nowinki techniczne i zainwestować w większą przekątną... Podsumowując, jaki telewizor kupić, by świetnie radził sobie z nie najlepszym sygnałem cp i stosunkowo dużą przekątną (55-65 cali). Które modele dobrze robią upscaling i nie polegną przy takim sygnale? Ostatnio wizytowałem kuzyna i oglądałem u niego obraz z satelity na ekranie 65 cali i artefakty i pikseloza straszna... Ale tez chyba i model był raczej z tych tańszych. Sa gdzieś jakieś przekrojowe testy na ten temat, co w takiej sytuacji wybrać? Niczego takiego nie widziałem.... Intuicja i jakieś bliżej niezidentyfikowane fragmenty recenzji mówią mi, że procesory Sony dobrze sobie radzą z tego typu obrazem. ale czy na pewno? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Czy OLED bedzie się nadawać dobrze do sygnału satelitarnego, czy też lepiej nie rzucać pereł między wieprze? Dzięki z góry za wszelkie przemyślenia i wskazania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jerzy2019 6 Napisano 21 Lipca 2020 I co wybrałeś? Stoję przed podobnym dylematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 21 Lipca 2020 Gornik dekady 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach