sebaa 8 Napisano 5 Czerwca 2018 To jest jakaś plaga Epsona z tym kurzem na optyce. Mają jakiś problem na produkcji. Ja mam drugiego Epsona (5200,5650) i obydwa mają zielonkawe plamy widoczne zwłaszcza na mocnej nowej lampie w trybie normalnym i wyłączonej przesłonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 5 Czerwca 2018 @raf7705 ale z jakiego powodu wymienia? Bad pixeli?Z powodu kurzu na matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 5 Czerwca 2018 Lampe wymieniają czy cały projektor? Bo jak projektor to luzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaa 8 Napisano 5 Czerwca 2018 Lampe wymieniają czy cały projektor? Bo jak projektor to luzik Co ma lampa do optyki i matryc. Kolor plamki mówi na jakiej matrycy lub lustrze jest kurz. Lampa nie ma tu nic do tego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 5 Czerwca 2018 To poczekam u siebie na plamke i wymieniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaa 8 Napisano 5 Czerwca 2018 Jak do tej pory nie zauważyłeś to raczej jest czysto i ok. Przyłóż biała kartkę do soczewki projektora tak na 20-30 centymetrów, na czarnym obrazie (np. przy braku sygnału) i przesuwając do i od zobacz czy nie widać wyraźnych kolorowych kropek. To poczekam u siebie na plamke i wymieniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 6 Czerwca 2018 Apple Tv ma dostać niebawem Atmosa https://www.purepc.pl/audio_foto_video/wwdc_2018_apple_tv_4k_doczeka_sie_wsparcia_dla_dolby_atmos @user7878 pytałeś chyba o ampli atmosa tak? wybrałeś coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 6 Czerwca 2018 ATV 4K z Atmosem no wreszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 6 Czerwca 2018 Z tym atmosem to ja bym się jeszcze nie cieszył. Na chwilę obecną nie działa passthrough dla DTS a oni Atmosa zapowiadają @Fanek nie kupiłem jeszcze ampli. Mam nadal denona 3400 i 5.1.2 ustawione, choć głosniki przygotowane pod 7.1.4 Poczekam na jakąś okazje. Ostatnio chodzi mi bardziej po glowie zmiana epsona na jvc Jakby ktoś był zainteresowany moim epsonem 7300 to zapraszam na priv. Może się zdecyduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 6 Czerwca 2018 Ty zdrajco 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 6 Czerwca 2018 @raf7705 to jest jak choroba Ale spokojnie na razie głośno myślę ale decyzji jeszcze nie podjąłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Nie bardzo sie oplaca taka wymiana w tym momencie. Zawsze kilka plnów w plecy... Masz prjektor ktory ma znakomity chyba najlepszy na rynku stosunek cena / jakosc, na ktorym raczej tyle sie nie straci przy ewentualnej odsprzedazy.Idealny na okres prejsciowy kiedy natywne 4k sie upowszechni wg mni warto poczekac i zobaczyc co wyjdzie zarowno ze storny jvc i Epsona, a to najwczesniej pod koniec roku. Ale wiem o co kaman... Sam choruje na podobna chorobę, tylko ja z JVC sie skutecznie wyleczylem na ten czas Edytowane 6 Czerwca 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 6 Czerwca 2018 Dokładnie. Zmieniać teraz bez sensu. Za rok dwa zobaczymy co będą oferować w pełnym 4k i hdr się jakoś ułoży. Moim zdaniem, daj na luz. Chyba, że masz za dużo kasy ... Ps.Chyba coś złego stało się Hubio, jak by dał znać to może mogli byśmy pomoc. Ja bym pomógł. Szkoda, że się nie odzywa. Często go rugałem ale to kolega. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 6 Czerwca 2018 (edytowane) No coś nie widać Hubio i nawet na forum logował się ostatnio 17 maja Z tym JVC to wiadomo kolejny przeskok, ale rozsądnie jest zaczekać na kolejne modele on też już troche czasu ma, swoją drogą ciekawe czy kolejne JVC czy to Epson będą już natywne 4K skoro patent ma na razie Sony. Panowie odnośnie adaptacji pokoju, pokój mam dobre zaciemnienie - rolety z powłoką z aluminium przepuszczające 0 światła, ale mam biały sufit i jasne ściany. Najbardziej widze spadki kontrastu, gdy błyśnie światło w filmie i automatycznie czerń spada wiecie o co chodzi. Znacie jakieś strony gdzie moge pooglądać pokoje innych aby coś podpatrzeć? Kiedyś zaglądałem na taką strone (chyba szwedzką) gdzie ludzie wrzucali swoje zdjęcia i setupy co tam mają, ale nie przypomne sobie adresu ? Z pokoju nie zrobie typowej bat cave niestety Edytowane 6 Czerwca 2018 przez Fanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 6 Czerwca 2018 Najważniejsze żebyś miał czarno na 1.5m od ekranu. Góra, dół, boki. Im obszar czerni większy, tym lepiej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 6 Czerwca 2018 3 godziny temu, Fanek napisał: Znacie jakieś strony gdzie moge pooglądać pokoje innych aby coś podpatrzeć? Kiedyś zaglądałem na taką strone (chyba szwedzką) gdzie ludzie wrzucali swoje zdjęcia i setupy co tam mają, ale nie przypomne sobie adresu ? Z pokoju nie zrobie typowej bat cave niestety google => home cinema rooms => grafika tylko tam kosmos wyskoczy, ale fajnie wysoko sobie postawić poprzeczkę ;))) https://www.avforums.com/forums/members-diy-home-cinema-showcases.152/ https://hdtvpolska.com/forum/forum/97-domowe-pokoje-kinowe/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) z ciekawości zapytam, kupujecie jakieś filmy na iTunes? Bo tak sobie patrzę właśnie tutaj: https://itunes.apple.com/pl/movie-collection/transformers-kolekcja-5-filmów/id1379957038?l=pl&ign-mpt=uo%3D8 i nie powiem, trochę kusi.. Zwłaszcza, że zaczynam poważnie myśleć o ATV EDIT: zmieniłem linka na takiego bezpośrednio do iTunes Edytowane 7 Czerwca 2018 przez USS-SMAUG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) @user7878 JVC niema takiego ANSI jak EPSON.. poczekaj jak bendzie nowa generacja 4K Epsona Edytowane 7 Czerwca 2018 przez riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 7 Czerwca 2018 Poczekam. Nie chce mi sie teraz na MŚ kombinować Moduł nc+ 4k już mam przygotowany.Co do itunes ja nie kupuje. Apple TV to super sprzęt ale brak DTSu jest denerwujacy. Zobaczymy ten tvOS12 jak Atmosa dołożą może coś z passthrough też się zmieni.Korzystam z Netflixa, Showmaxa i inFuse. Ogolnie sprzęt pod nasze epsony super, tylko ten DTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Matrix 4K generalnie bardzo dobry dzwiek w atmosie, duzo idealnych scen pod HDR. Polecam. Edytowane 8 Czerwca 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 8 Czerwca 2018 Szewi, wiem że to tylko zdjęcia ale czerń masz tak czarną jak smoła, nie widać w niej nic, prócz czarnej plamy. Mam nadzieję, że na żywo to lepiej wygląda...Jak ze wszystkim w życiu, z czernią, też nie można przesadzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 9 Czerwca 2018 Raczej zdjęcia takie, bo wrzucał w tym temacie znacznie lepsze. Wrzuce coś od siebie co ostatnio oglądałem, fotki telefonem I robot 1080p bo nie ma UHD Point Break 2015 mocno polecam ten film w UHD, mega dynamiczne sceny akcji, piękne kolory, sam film akurat średni 6/10, ale oprawa HDR, kolory świetna! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 9 Czerwca 2018 Zdjecia ciemne i efekt foty. Detale w czerniach sa. Chociaz troche tez sie ostatnio bawilem ustawieniami w Oppo. Tam mozesz m.in sobie wybrac na co dajesz piorytet w HDR chociaz nie sadze ze to tu mialo duzy wplyw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 9 Czerwca 2018 @szewi " wybrac na co dajesz piorytet w HDR " to co np. jest do wyboru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 9 Czerwca 2018 Bynajmniej na zdjęciu wygląda bardzo nienaturalnie, kiedyś miałeś lepiej ustawione, o ile to ten sam aparat.Podejrzewam że przedobrzyłeś trochę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach