hubio 415 Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) 52 minuty temu, pedronx napisał: I jeszcze jedno: co w takim razie w 9300 robi lepszą czerń, skoro tak samo jak 7300 ma przysłonę? Lepsza elektronika? @szewi pewnie gdzieś już to było, ale jestem gdzieś w okolicach 20 strony tego wątku - jaki masz ekran (rozmiar i firma) i z jakiej odległości oglądasz? W sumie to byłbym wdzięczny jeśli reszta kolegów też by się pochwaliła ekran Suprema Matt White (elektryczny) - 100'' - odległość od miejsca w którym oglądam do ekranu - 2,8m Co do czerni to 9300 jak dobrze pamiętam ma jakiś ważny element inny niż 7300 (nie elektronika). Szewi dokładnie pisał w wątku, ale nie pamiętam dokładnie co. Edytowane 25 Lutego 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pedronx 4 Napisano 25 Lutego 2018 7 godzin temu, user7878 napisał: Obecnie na amazon.de jest Denon X3400 za 597eur. Dobra cena. Ja ostatnio zakupilem wlasnie tam. Polecam kurcze, wypasiony ten x3400! No i prawie w cenie X2400H. Z tego co czytałem o Denonie vs Onkyo to że ten drugi ma bardziej dynamiczny, żywszy dźwięk a Danon, że bardziej pościelowy. Ciekawe czy 3400 też ma taką charakterystykę. A może to tylko kwestia głośników - nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 25 Lutego 2018 To porownywalne sprzety. Cena na amazonie jest super dlatego kupilem. Ale oni tak schodzą z ceny okazyjnie. Jutro pewnie znowu na 729 eur wskoczy. Z wysylką do PL zaplacilem cos kolo 610 eur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) 24 minuty temu, user7878 napisał: To porownywalne sprzety. Cena na amazonie jest super dlatego kupilem. Ale oni tak schodzą z ceny okazyjnie. Jutro pewnie znowu na 729 eur wskoczy. Z wysylką do PL zaplacilem cos kolo 610 eur. Cena świetna... Na ceneo u nas od 3350zł więc zyskujemy jakieś 700zł. Tylko upewniam się - oczywiście na tym Denonie na wyjściu wszystkich HDMI jest HDCP 2.0. ? Jedyne co to to, że na amzonie.de nie można wziąć na raty, a u nas można na zerówki więc z tego punktu widzenia + bezproblemowa obsługa gwarancyjna lepiej w Polsce... Edytowane 25 Lutego 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 25 Lutego 2018 Oczywiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 25 Lutego 2018 I jeszcze jedno: co w takim razie w 9300 robi lepszą czerń, skoro tak samo jak 7300 ma przysłonę? Lepsza elektronika? [mention=159398]szewi[/mention] pewnie gdzieś już to było, ale jestem gdzieś w okolicach 20 strony tego wątku - jaki masz ekran (rozmiar i firma) i z jakiej odległości oglądasz? W sumie to byłbym wdzięczny jeśli reszta kolegów też by się pochwaliła Inna, lepsza matryca LCD, jak dobrze pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 25 Lutego 2018 Mam pytanie o oferty na amazonie, bo macie już doświadczenie jak czytam. Te oferty szybko znikają? Bo rozważam zakup tego x3400. Cena dobra, sprzęt, jak dla mnie, w zupełności teraz wystarczający. Ewentualnych reklamacji międzynarodowych się nie obawiam. Edit: tylko muszę jeszce sprawdzić (jak siądę przy kompie) czy do PL to wysyłają, bo oglądałem wcześniej odtwarzacz BD i nie wysłali Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) 8 minut temu, USS-SMAUG napisał: Edit: tylko muszę jeszce sprawdzić (jak siądę przy kompie) czy do PL to wysyłają, bo oglądałem wcześniej odtwarzacz BD i nie wysłali Z Amazon.de wszystko wysyłają do Polski. Nawet strona i obsługa jest po polsku. Potwierdzone - doświadczeniem - kupiłem tak UHD Samusnga M9500 przed świętami. Było u mnie szybciej niż zakupy z Allegro bo na 2 dzień po zakupie... i to na 3 dni przed gwiazdką. Byłem lekko zszokowany szybkością... Wcześniej też kupowałem filmy UHD z tego amazona. Edytowane 25 Lutego 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 25 Lutego 2018 Z Amazon.de wszystko wysyłają do Polski.@hubio jak usiądę do kompa to sprawdzę co za odtwarzacz oglądałem, ale nie było wysyłki do Polski właśnie. A tu już widzę że jest. Kusi mnie ta oferta. Prawie tysiąc taniej. Tylko czy te oferty są krótko czy długo? Bo nie wiem czy mam czas do zastanowienia czy nie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Lutego 2018 11 minut temu, USS-SMAUG napisał: @hubio jak usiądę do kompa to sprawdzę co za odtwarzacz oglądałem, ale nie było wysyłki do Polski właśnie. A tu już widzę że jest. Kusi mnie ta oferta. Prawie tysiąc taniej. Tylko czy te oferty są krótko czy długo? Bo nie wiem czy mam czas do zastanowienia czy nie? Strona amazon.de jest od jakiś paru miesięcy w jęz. polskim i wszystko wysyłają do Polski. Może to co sprawdzałeś było jeszcze przed tą zmianą. Teraz wszystko wysyłają. Jest nawet obsługa w jęz. polskim na maile, opisy w jęz. polskim itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 25 Lutego 2018 A jak to jest z przesłaniem samego dźwięku do drugiej strefy? Teraz mam zrobione w moim denonie tak, że podłączony mam przewód głośnikowy z innego pomieszczenia, ale w pomieszczeniu gdzie jest ampli też musi grać to samo. Można to zrobić tak żeby ten 'zewnętrzny' głośnik odtwarzał jedno, a ja żebym sobie np oglądał tv?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 25 Lutego 2018 Przecież pisalem ze zamawiałem jakieś 2 tyg temu.Zakładasz konto, podpinasz kartę (najlepiej walutowa) kupujesz i wybierasz wysylke. Najlepiej wybrac sprzedawce - Amazon.de - bo bedzie jeszcze wiele innych ale ten Denon jest akurat bezposrednio przez amazon sprzedawany. Do ceny doliczą jeszcze roznicę w podatku bo w Niemczech jak się nie myle jest 19% a u nas 23% więc od ceny ktora bedzie na stronie doliczą +4%. Wysylka do PL jest często darmowa - tutaj przy denonie jest. Mozna wybrac express dostawę to bedzie na drugi dzień Gwarancja 24 miesiace i 12 dodatkowo jak zarejestrujemy sie na denon.de. Jak sprzet sie zepsuje amazon wysyla kuriera Cena 597 eur byla tez 2 tyg temu ale to tak na weekend jak np. Saturn.de obnizy cene to amazon rownież. Jutro pewnie znowu bedzie wyzsza cena. Trzeba obserwowac.I jeszcze jedno - nie wszystko wysylają do PL. Widać w opisie po zalogowaniu czy towar mozna wyslac czy nie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pedronx 4 Napisano 25 Lutego 2018 Panowie, skrobnijcie jak z uchwytami? Naco zwrocic uwagę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 25 Lutego 2018 @user7878 a kupiłeś prywatnie czy na firmę? Bo ja chciałem na firmę, ale założenie konta biznesowego wymaga jakiejś weryfikacji i może to trwać do 3 dni. Czyli pewnie będzie już po promocji. Zastanawiam się więc jakbym kupił przez normalne konto, czy nie będzie problemu później z odliczeniem VATu.Dlatego pytałem jak długo te promocje wiszą. Ostatecznie mogę nie kupować teraz, poczekać na to konto biznes i na ewentualną kolejna promocjeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 25 Lutego 2018 Przed chwilą, pedronx napisał: Panowie, skrobnijcie jak z uchwytami? Naco zwrocic uwagę? Ja nie mam uchwytu... Nie pomogę... Projektor stoi na półeczce... Raf i Szewi chyba mają uchwyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 25 Lutego 2018 Panowie, skrobnijcie jak z uchwytami? Naco zwrocic uwagę? Ja bym zwrócił uwagę na udźwig wieszaka. Ważne jest też chyba miejsce i sposób w jaki chciałbyś żeby sprzęt był zamocowany. Ale jak udźwignie, to powinno być okWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 25 Lutego 2018 Kupowalem prywatnie. Promocja jak się skonczy to za tydzien czy dwa bedzie następna. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 25 Lutego 2018 A jakieś filmy z amazona niemieckiego mają polską ścieżkę dźwiękową? Czy chociaż napisy? Bo już któryś oglądam i ani jednego ani drugiego Ja z oryginałem się mogę zmierzyć, ale żona nie chce ;(Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 25 Lutego 2018 A jakieś filmy z amazona niemieckiego mają polską ścieżkę dźwiękową? Czy chociaż napisy? Bo już któryś oglądam i ani jednego ani drugiego Ja z oryginałem się mogę zmierzyć, ale żona nie chce ;(Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWejdź na stronę filmozercy.com i tak jest opcja co się nazywa filmoskop. Wybierz filtry amazon.de i lektor i napisy i ci pokaże które mają Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) @pedronx ja mam dedykowany do Epsona uchwyt sufitowy, niskoprofilowy, ten: ELPMB30. jak wejdziesz sobie na test na portalu TW9300 to tam polecaja taki uniwersalny: Peerless-AV PRG-UNV Edytowane 25 Lutego 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 25 Lutego 2018 Ja nie mam uchwytu... Nie pomogę... Projektor stoi na półeczce... Raf i Szewi chyba mają uchwyty...Ja mam na półce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 26 Lutego 2018 A ja będę miał rzutnik w windzie a jak się nie sprawdzi to poczytam jaki uchwyt Ci polecili Północ minęła i na razie cena x3400h się nie zmieniła. Niestety zmartwiło mnie trochę podłączenie dodatkowego głośnika (z innego pokoju), bo widzę że nie da się tego zrobić w tym modelu niezależnie tzn tak, żeby odtwarzał niezależnie dźwięk. No albo się da, ae ja jeszcze tego nie doczytałem. Mój obecny denon ma dwa zestawy A i B na fronty. Na codzień używam A. Na B mam podłączony głośnik (1 sztuka) w pokoju obok. Mogę więc dołączyć B i wtedy w drugim pokoju głośnik gra jeden, ten sam kanał co w pokoju, bądź włączyć tylko zestaw B (czyli gra tylko w drugim pokoju). Wygląda to tak: A w tym x3400h to można tu podłączyć głośniki też jakoś? Bo nie wygląda to jak do głośników, tylko jak do podpięcia wzmacniacza raczej: Macie jakoś rozegrane przenoszenie dźwięku do innych pokojów? Jeśli tak to jak to się podłącza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi1974 2 Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) @pedronx Ja mam https://www.videoprojektor24.pl/pl/deluxx-smart-mount-b01-uchwyt-sufitowy-13cm-bialy.html , rozwiązanie trochę budżetowe. Z wad: poprawne ustawienie projektora wymaga sporo zabawy (brak mikroregulacji). Jeżeli bym miał teraz kupować to Epson CEILING MOUNT ELPMB22 (bo też jest jasny kolor). Ale jeżeli czarny Ci pasuje to Peerless-AV PRG-UNV będzie napewno dobrym wyborem (jeżeli miałbym czarny projektor ja teraz bym kupił właśnie Peerless). Jeżeli sam byś chciał dobierać uchwyt pamiętaj, że rozstaw otworów montażowych w Epsonie jest dość spory, nie każdy uchwyt ma wystarczającego pająka. No i waga, przy tym Epsonie to istotny parametr dla większości uchwytów. @USS-SMAUG Do tego właśnie służy ta 'ZONE2', podłącz tam głośniki zwykłym przewodem Audio i z poziomu pilota powinieneś mieć możliwość skonfigurować osobne źródło dźwięku. Można je niezależnie włączać i nim sterować. W swoim denonie powinieneś mieć wbudowaną technologię HEOS, spróbuj tym się pobawić, żadnych kabli, ja sporo tego używam. Edytowane 26 Lutego 2018 przez zibi1974 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 26 Lutego 2018 [mention=77013]pedronx[/mention] Ja mam [mention=21953]USS-SMAUG[/mention] Do tego właśnie służy ta 'ZONE2', podłącz tam głośniki zwykłym przewodem Audio i z poziomu pilota powinieneś mieć możliwość skonfigurować osobne źródło dźwięku. Można je niezależnie włączać i nim sterować. W swoim denonie powinieneś mieć wbudowaną technologię HEOS, spróbuj tym się pobawić, żadnych kabli, ja sporo tego używam. No właśnie chodzi o to że jest kabel. Mam jeden głośnik zabudowany w ścianie. Nie mam możliwości wymiany na HEOSWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi1974 2 Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) @USS-SMAUG to są dwa osobne tematy: 1. ZONE2 - do tego powinieneś podłączyć kabel audio od tego głośnika który masz zabudowany w innym pomieszczeniu (tyle, że od strony Denona nie może to być "goły drut" a musza być cinche (L+R)). Wtedy (i tylko wtedy) możesz korzystać z drugiej strefy z innym źródłem dźwięku. Z tych wejść po prawej stronie od ZONE2 nie korzystaj bo są przeznaczone do zewnętrznego wzmacniacza. 2. HEOS - poprzez wifi może skonfigurować bezprzewodowe głośniki które stawiasz gdzie chcesz (w zasięgu sieci). Edytowane 26 Lutego 2018 przez zibi1974 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach