Skocz do zawartości
szewi

Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

szwagier go ma w domu i wydaje się być w porządku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z filmami 24p to problemu nie ma żadnego 4k 4.2.2 HDR BT 2020. Powinno działać na każdym odtwarzaczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co jest lepsie SDR BT.2020 oraz HDR BT.2020? Ponieważ nie widziałem tak wiele różnic jak by u SDR BT.2020 na SDR rec.709 kdie jest widziane różnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, 2.0 napisał:

Brakuje mi do zestawu dobrego odtwarzacza BR UHD, a chciałbym kupić coś co będzie cały czas aktualne przez najbliższe lata więc ważna jest dla mnie obsługa DV. Zainteresowałem się nowością Sony UBP-X700, czy ktoś wie czy będzie można na nim ustawić kombinacje 4k + HDR do filmów?

Koledze chyba chodziło o współpracę z okrojonym hdmi... Działa na Sony, działa na Panasonicu, na Oppo i na Samsungu M9500. Na Samsungu można też ustawić jasność co się przydaje w HDR, na Sony chyba tego nie było... Prześledź ten wątek bo testowałem nie dawno to SONY i dokładnie pisałem jak współpracuje z naszymi projektorami.

36 minut temu, raf7705 napisał:

Z filmami 24p to problemu nie ma żadnego 4k 4.2.2 HDR BT 2020. Powinno działać na każdym odtwarzaczu.

Na pierwszym Samsungu UHD nie działało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, DawidŁ napisał:

Jest i ekran tak wypada???

B8CCE3E9-5EE4-420E-964A-DD97B3A50E01.jpeg

593A5D24-16D9-4963-89DD-A3DC31C5134C.jpeg

Co to za ekran?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do ekranu Haiser z tej niemieckiej strony to nawet ciekawa opcja. Za 100' ekran z napinaczami, silnikiem i pilotem z wysyłką do PL wychodzi około 1700zł.

Orientuje się ktoś czy Epson zamierza w tym roku wypuścić nowe projektory? Rok MŚ w pilce nożnej to może nowe produkty się pojawią? Pytam dlatego, że planuję zakup eh-tw9300 i nie wiem czy poczekać na nowy model? Kilka miesięcy wytrzymam ale jakby w 2018 nie planowali to jednak kupię 9300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I co jest lepsie SDR BT.2020 oraz HDR BT.2020? Ponieważ nie widziałem tak wiele różnic jak by u SDR BT.2020 na SDR rec.709 kdie jest widziane różnice.
Z nowym firmware 1.11 HDR chyba lepsze niż SDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, user7878 napisał:

Wracając do ekranu Haiser z tej niemieckiej strony to nawet ciekawa opcja. Za 100' ekran z napinaczami, silnikiem i pilotem z wysyłką do PL wychodzi około 1700zł.

Orientuje się ktoś czy Epson zamierza w tym roku wypuścić nowe projektory? Rok MŚ w pilce nożnej to może nowe produkty się pojawią? Pytam dlatego, że planuję zakup eh-tw9300 i nie wiem czy poczekać na nowy model? Kilka miesięcy wytrzymam ale jakby w 2018 nie planowali to jednak kupię 9300.

Bendu nowe modele ale za 2x tyle... :-) jest objecany native 4K

4 minuty temu, raf7705 napisał:
49 minut temu, riddle napisał:

Z nowym firmware 1.11 HDR chyba lepsze niż SDR.

Wiem, o weekendzie oglądałem film Dzień Niepodległości i nie wierzyłem w jakość UHD u takiego starego filmu. A dźwięk extra... .-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, raf7705 napisał:

Szału nie ma emoji3.png

Płyta PCV pomalowana. W salonie ful światło.

Zdjęcie przed i po malowaniu.

Duża różnica między tym co było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, DawidŁ napisał:

Płyta PCV pomalowana. W salonie ful światło.

Zdjęcie przed i po malowaniu.

Duża różnica między tym co było.

dobry początek ...  :-)

Co to jest za farba?

Edytowane przez riddle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, riddle napisał:

Co to za ekran?

Riddle mnie zainspirował i tak na próbę jakiś poszło lepsze to niż zwykła sciana? teraz już się utwierdziłem ze jak ekrany to raczej szary.

7 minut temu, riddle napisał:

dobry początek ...  :-)

Co to jest za farba?

TIKKURILA H499 FEELINGS INTERIOR PAINT

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@riddle 2x raczej drozsze nie będą. Pewnie top epson będzie za 16-18 tys. Dla mnie ważne jest jednak kiedy będą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa,no jest różnica, zrób zdjęcie przy zgaszonym świetle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możliwe że we wrześniu na CEDIA pokażą update, ale to sa spekulacje.

HDR zdecydowanie lepszy niz SDR.

Edytowane przez szewi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, szewi napisał:

możliwe że we wrześniu na CEDIA pokażą update, ale to sa spekulacje.

HDR zdecydowanie lepszy niz SDR.

Wiem... ale niest SDR bt2020 tak sam jako SDR REC709 :-)...:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, user7878 napisał:

@riddle 2x raczej drozsze nie będą. Pewnie top epson będzie za 16-18 tys. Dla mnie ważne jest jednak kiedy będą?

A ja myślę, że riddle ma rację... Projektory to nie telewizory i długo trzymają cenę, a kolejne topowe modele wychodzą późno i drożej. Może też być tak, że wyjdzie dużo droższy model nie wiele zmieniający i ten Epson 9300 przestanie być produkowany i cena wzrośnie jak jest w przypadku Oppo z Darbee... Różnie to bywa. Ja bym tam nie czekał tylko kupował. Szkoda życia na czekanie... :)

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hubio tez sie zastanawiam. Jednak z tego co sie dowiedziałem to na targach ISE (6-9 lutego 2018) Epson ma zaprezentowac nowe modele projektorow. Wiec tyle wytrzymam ;)
Będzie już wiadomo co planują na 2018.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, user7878 napisał:

@hubio tez sie zastanawiam. Jednak z tego co sie dowiedziałem to na targach ISE (6-9 lutego 2018) Epson ma zaprezentowac nowe modele projektorow. Wiec tyle wytrzymam ;)
Będzie już wiadomo co planują na 2018.

Mam znajomego we firmie Epson i poprosiłem go o informacje o nowey lini Epson, czy opłaca się czekać. I powiedział mi, że nowa generacja będzie nieco droższa na i podobnym poziomie jak 4K Sony i JVC. Według niego, jest to idealna wiza 7300/9300 i poczekać, aż następne pokolenie jak spadnie na cena za rozwojow. Ponieważ bendzio nowe panele LCD 4k prawdopodobnie z 8,3 milionami pikseli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, raf7705 napisał:
11 godzin temu, DawidŁ napisał:

Aaa,no jest różnica, zrób zdjęcie przy zgaszonym świetle.

3F41CF0E-E9B5-43D9-A0C3-8F2006CCB83A.jpeg

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam znajomego we firmie Epson i poprosiłem go o informacje o nowey lini Epson, czy opłaca się czekać. I powiedział mi, że nowa generacja będzie nieco droższa na i podobnym poziomie jak 4K Sony i JVC. Według niego, jest to idealna wiza 7300/9300 i poczekać, aż następne pokolenie jak spadnie na cena za rozwojow. Ponieważ bendzio nowe panele LCD 4k prawdopodobnie z 8,3 milionami pikseli.

Możesz końcówkę trochę bardziej po polsku napisać bo nic nie zrozumiałem ;)
Jak nowa seria bedzie na poziomie np. JVC RS440 to chyba poczekam te kilka miesięcy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, DawidŁ napisał:

3F41CF0E-E9B5-43D9-A0C3-8F2006CCB83A.jpeg

Czy dodałeś metaliczny kolor, taki jak AAA "Auto-Air Aluminium Base Fine"?

Przed chwilą, user7878 napisał:

Możesz końcówkę trochę bardziej po polsku napisać bo nic nie zrozumiałem ;)
Jak nowa seria bedzie na poziomie np. JVC RS440 to chyba poczekam te kilka miesięcy ;)

Nie znam zbyt dobrze polskiego , pod względem pisania. JVC i Sony to Locos technologia... Epson jest LCD, niebendzie tak samo. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, riddle napisał:

Czy dodałeś metaliczny kolor, taki jak AAA "Auto-Air Aluminium Base Fine"?

Metaliczny? 

B64B7FB5-F953-4571-A0EE-21A5D06D11AB.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi