szewi 652 Napisano 12 Września 2018 (edytowane) o matko! Znowu o DVD...Hubio litości... Edytowane 12 Września 2018 przez szewi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 12 Września 2018 Hubio jesteś w błędzie. Co prawda Binary tego jasno nie napisał. Apple TV to box. Ale apple ma swoją wypożyczalnię filmów w wersji cyfrowej. iTunes. Jest tam mnóstwo filmów w dobrych cenach. Możesz je również kupić (kopię cyfrową ) i ona już na zawsze będzie twoja i nigdy nie zniknie. Ba, jak kupisz wersję HD a ukaże się wersja UHD , to dostaniesz ją za free. Nie musisz mieć boxa żeby sprawdzić ofertę filmową iTunes. Można na stronie (chyba ) lub można zainstalować aplikacje na PC. W tej wypożyczalni (sklepie ) sa filmy w dolby vision i niedługo będą tez w dolby atmos. Ja podałem dane z polski i z UK i mogę korzystać z dwóch wersji sklepu, polskiej i brytyjskiej. Oferta się różni ale ceny w polskiej wersji sklepu są niższe i to znacząco. Np ten sam film w UK 6 funtów, w Polsce 15zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 12 Września 2018 Wrocilem do domu. Klik, Pytanie : Fellini, po sekundzie jest odpowiedz Na pierwszy rzut oka brakuje mi tu tylko Satyriconu. Oscary The best movie od 1929 Star Trek? Mówisz i masz Szeregowiec Ryan Jest Jak sie przyjzysz, to dostrzezesz, że aplikacja oferuje obejrzenie filmu nie tylko na ITunes ale na Prime Video i Starz Kwerenda "oscar for best cinamatography 2018" To akurat konto UK, Na US może być wiecej/mniej/co innego. Nie przełącze teraz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 12 Września 2018 Apple tv super sprzęt. Myślę że kazdy użytkownik Epsona bylby zadowolony z współpracy z ATV.Serwisy streamingowe maja tez swoje wady. Np w polskiej wersji Amazon Prime Video nie ma wszystkich nowych tytułow ktore wychadza na Świecie. Nowy Sicario 2 jest dostępny globalnie a w PL nie ma.Czekamy na dodanie Atmosa.@raf7705 obejrzałem tego Jacka Ryana i nawet fajnie im wyszedł. Coś w stylu Homeland. Lubię takie klimaty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 12 Września 2018 O widzisz. Dobrze ze mi przypomniałes.Musze sprawdzić czy da się po raz kolejny zaaplikowac trick na przedłużenie subskrypcji Prime Video za 2.99/mc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 13 Września 2018 Hubio.No i jeszcze jedna sprawa. Binary to napisał ale ja to podkreśle.ATV 4k i Roku ultra mają wyszukiwanie głosowe. I szukają we wszystkich zaintalowanych serwisach, danego filmu, jaki chcesz obejrzeć.Wystarczy podać tytuł.Tak że to nie są takie"zwykłe" boxy androidowe.To są całkiem zaawansowane urządzenia do obsługi serwisów streamingowych.W ATV 4k jest procesor z MacBook pro.I ma nawet chłodzenie.W Roku ultra też by się przydało, bo się dość mocno grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 13 Września 2018 @binary te tytuły co wyszukałeś to tylko w UK lub w US bo w PL jest trochę mniejszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 13 Września 2018 Ale w UK na przykład jest sporo tytułow z językiem polskim w napisach. Dziwne że nie ma ich w PL. Dlatego ja się w dwóch sklepach zarejestrowałem. No karty z USA i adresu nie mam ale chyba dużo na tym nie tracę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 13 Września 2018 (edytowane) raf7705 No tracisz. Inny katalog inne terminy ( najlepiej to chyba skolowac sobie koreanskie konto) i przed wszystkim cyfrowe kolekcje. Chociaz nie wiem jak jest teraz, bo Movies Anhywere ktora skupia wiekszosc producentow/digital vaultow zapowiadala zimą ekspancje na EU. Rejestracja i adres nie sa problemem ( wystarczy skopiowac sobie jakis adres US, platnosc w japku z kartami podarunkowymi. Troszke trzeba sie nagomnastykowac z rejestracja pewnych uslug, tzn duzo US -proxy jest blacklistowanych. Od zimy pare osob z ludozercow.pl sie zarejstrowalo wiec moze maja swieze info. Ja juz nie pamietam i madrosci z zimy nie odtworze, ale jesli nie znajdziesz dedykowanego watku, to zawsze mozesz zapytac bezposredno misfita, czy Mierzwiaka, bo rejestrowali sie pozniej i ciagle powiekszaja kolekcje, wiec sa na bierzaca z tym co, jak i gdzie redeemowac. Edytowane 13 Września 2018 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 13 Września 2018 Spoko, aż takiego parcia nie mam. Jakoś będę z tym żył. Konto z UK mam bez problemu, bo mieszkam w UK. Ty też jak pamiętam.W ogóle to przepraszam za te moje głupie żarty kiedyś. Widzę że inteligenty gość jesteś. Nie szukam wrogów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 13 Września 2018 Ta cała regionalizacja jest trochę denerwujaca. Fajnie jakby można było korzystać z globalnej bazy. Własnie ten Sicario 2 mnie tak wnerwił. Chciałbym go sobie obejrzeć a pomimo zapłaconego abo nie mam możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 13 Września 2018 Cześć, więc epson tw9300w juz jest sprzedawany...? jak będę miał nowego JVC dam znac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 13 Września 2018 Hubio , jaki model Panasonica posiadasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 13 Września 2018 Ta cała regionalizacja jest trochę denerwujaca. Fajnie jakby można było korzystać z globalnej bazy. Własnie ten Sicario 2 mnie tak wnerwił. Chciałbym go sobie obejrzeć a pomimo zapłaconego abo nie mam możliwości.Dokładnie, też tak uważam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 13 Września 2018 A wracając do naszych Epsonów to ile macie godzin nalatanych? U mnie już 950h - od lutego 2018 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 14 Września 2018 Raf7705.Spox. Ja nie jestem pamietliwy czy zawistny. Wybacz moje uszczypliwosci. Przy okazji sprostowanie. Poza oczywistym literowkami i autokorektami mojego telefonu, które umknęły mej uwadze, zamieniłem US z UK. Zdjęcia prezentują oczywiście konto US, a nie UK jak błednie sugeruje mój komentarz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 14 Września 2018 W poniedziałek update do atmosa ATV 4k. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 14 Września 2018 No nareszcie. Raf glosowe wyszukiwanie w ATV w PL nie dzialo. Nie wiem czy cos sie zmienilo w temacie. Z innej beczki obecnie jestem na etapie poszukiwania niedrogiego odtwarzacza z dolby vision pod oleda. Lg up970 chyba zda egzamin w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 14 Września 2018 Głosowe wyszukiwanie, nie działa w języku polskim ale nie widzę przeszkód, żeby działało w Polsce, w języku angielskim.Tzn. trzeba język w boxie ustawić na angielski i powinno działać.Ja akurat tej funkcji aż tak bardzo nie potrzebuje i mam ustawiony, polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 14 Września 2018 Z tego co wiem jest to uzaleznione od miejsca rejestracji apple store. W pl siri nie dzialala w Atv 4k. Moze juz to sie zmienilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 14 Września 2018 Sprawdzę to.Trzeba wszystko przelogować, konto i język, żeby działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 14 Września 2018 Pierwszy raz testowałem. Działa świetnie. Powiedziałem "better call Saul"Nie siląc się wcale z akcentem. Od razu pokazało, ze mogę go obejrzeć z iTunes lub z Netflix. Mimo, że Netflix ma ustawiony język polski i tam tytuł brzmi "lepiej zadzwoń do Soula" to znalazł go bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 14 Września 2018 (edytowane) Ja na TW7300 mam nabite 450h gdzieś od kwietnia 2018 Hubio po Twoich screenach z poprzedniej strony widze, że masz włączone wysokie poprawianie detali "image enh" z pilota, pisałeś że ziarna nie lubisz, a ta poprawa detali jest właśnie robiona dodaniem ziarna, zmniejsz to sobie na filmach UHD na DVD daje na pewno sporo, na UHD niekoniecznie. A z filmów moge polecić Summer of 84 jest tylko w 1080p, ale bardzo fajny w klimatach stranger things Edytowane 14 Września 2018 przez Fanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 14 Września 2018 @raf7705 ale konto moze byc zalozone w PL? Moge zmienic jezyk na ENG, nie przeszkadza mi to tylko ja mam konto z PL. Obsluga glosowa super sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 15 Września 2018 Żeby zalogować się na sklep z UK, musisz podać kartę płatniczą z UK i adres. Najlepiej na osobnym mailu, wtedy łatwo się przelogować w boxie. Możesz to zrobić z Polski. Sama zmiana języka w boxie była na szaro (nie dostępna). Ale być może zmiana języka na angielski, na stronie konta iTunes by pomogła, tego nie sprawdzałem. No, to atmos będzie na Netflix też. Nie tylko na iTunes. Super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach