Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, JohnnyCash napisał:

Czyżby szybka poprawka wersji xx.xx.10?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Co bylo zlego w 05.80.10? Nie zauwazylem jakichs strasznych bugow. Poza tym na stronie LG nie widze tej aktualizacji softu...

Edytowane przez peyo111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 17.12.2018 o 14:52, darko10 napisał:

Przed chwilą pojawiła się u mnie aktualizacja oprogramowania 5.80.15

U mnie  brak :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, powiedzcie mi jak grać na ps4 żeby uniknąć wypaleń c7v 55 cali tv mam rok, a konsole kupiłem teraz. Obecnie mam tylko fife 19 i God of war czy jest opcja włączenia przezroczystości w grach na obrazach statycznych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
halo halo czy jest tu jakiś grajek ???
Święta są. Wszyscy choinkę ubierają. Korzystając z okazji życzę wszystkim oledowcą wesołych, zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Dużo fajnych prezentów. Jak jak najmniej powidoków. Żadnych wypaleń. Głębokiej czerni. Pozdrawiam.
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, powiedzcie mi jak grać na ps4 żeby uniknąć wypaleń c7v 55 cali tv mam rok, a konsole kupiłem teraz. Obecnie mam tylko fife 19 i God of war czy jest opcja włączenia przezroczystości w grach na obrazach statycznych 
Niczym się nie przejmuj. Po prostu odpal i graj. W FIFA 19 przegrałem przez miesiąc 200h i tv nadal żyje. Bez żadnych magicznych sztuczek. To samo z Forza Motorsport i Horizon. I każdej innej grze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tam specjalny tryb GRA, który zmienia się na HDR GRA jeśli produkcja go obsługuje.

Nic więcej nie zmieniałem bo tak jest okej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki i wzajemnie. I serio, no stres. Miałem wcześniej 3 lata innego oled i ostro grałem na ps4 i xbox one, zero wypaleń i innych rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Piszę na razie tutaj. Dzisiaj pojawił się problem z moim OLEDem. Wyskoczyła dzisiaj informacja, że będzie odświeżanie pikseli po wyłączeniu telewizora. Po powrocie do domu i odpaleniu TV najpierw zauważyłem dziwną linię na ekranie, a potem testy na planszach z kolorami dały takie rezultaty - dziwne prostokąty. Przed odświeżaniem wszystko było ok. Robić odświeżanie raz jeszcze?? Pomoże? Ktoś, coś? 

IMG_20181226_220810.jpg

IMG_20181226_220710.jpg

IMG_20181226_220800.jpg

IMG_20181226_220719.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis. Było o tym na forum którymś. Błąd w oprogramowaniu czyszczenia. Serwisant usuwa niby na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, PiPoL napisał:

Serwis. Było o tym na forum którymś. Błąd w oprogramowaniu czyszczenia. Serwisant usuwa niby na miejscu.

No jak , że niby ten jasny prostokąt i te plamy to błąd czyszczenia matrycy ? Mi to wygląda na wypalenia jakieś. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Błąd czyszczenia tego po 2 tys godzin. Przed czyszczeniem jest okej, po czyszczeniu są prostokąty. Nawet Ci od testów wypaleń o tym pisali na portalu.

• Plusik 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłosiłem sprawę w LG i do 14 dni ma przyjechać serwisant. Dam znać co i jak.

Edytowane przez Dawid Pawica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Dawid Pawica napisał:

Zgłosiłem sprawę w LG i do 14 dni ma przyjechać serwisant. Dam znać co i jak.

No koniecznie daj znać,  jestem bardzo ciekawy co wyniknie z tego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, PiPoL napisał:

Nawet Ci od testów wypaleń o tym pisali na portalu.

https://www.youtube.com/watch?v=nX0AXzWm2cI&feature=youtu.be

W tym materiale jest omówienie tego problemu, który dotyczy 55 calowych modeli wyprodukowanych w 2017. LG przekazało RTINGS, że jeżeli taki problem się pojawi nawet 5 lat po gwarancji to go naprawią za darmo. Problem nie leży w panelu, ale jakimś "look up table" - osobiście nie wiem, czym to jest.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny problem miałem w swoim tv, opisywałem stronę wcześniej :p Serwis LG wymienił panel Oled na nowy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, dejv napisał:

Podobny problem miałem w swoim tv, opisywałem stronę wcześniej ? Serwis LG wymienił panel Oled na nowy. 

Ile to wszystko u Ciebie trwało?

11 minut temu, MediaN1906 napisał:

tzn. jak ? po 2 tysiakach godzin czyszczenie odpala się samoczynnie ?? 

Tak, ja dostałem info, że będzie czyszczenie po wyłączeniu tv. Podejrzewam, że można to anulować, ale a) pewnie potem za każdym razem o tak wymuszałby włączenie odświeżania, b) nie miałem pojęcia, że narobi to tyle szkód, c) to chyba ok, że jest takie czyszczenie, tylko szkoda, że nie działa jak powinno.

Btw. Mam jeszcze jeden problem, czasem zdarza sie, że cały SMART zaczyna się dość mocno ścinać, że w końcu trzeba zresetować TV. Zauważyłem, że apka z Amazona zostawiona w tle chyba żarła cała pamięć. Mieliście też tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smart tv działa cały czas bez zająknięcia. Rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Dawid Pawica napisał:

Ile to wszystko u Ciebie trwało?

Ja zgłaszałem z tytułu rękojmi przez Media Markt, i oni dopiero do LG więc u mnie długo, serwis był w ostatnim 14 dniu ?

Moim zdaniem to nie wina czyszczenia. 

Tak jak koledzy wspominali wcześniej, matryca miała wgrane jakieś złe parametry. 

Po wyłączeniu tv czyszczenie zalancza się z automatu jeśli tv gra powyżej 4 godzin. Nie wolno wyłączać tv z prądu. 

Serwisant pierwsze co to w menu serwisowym sprawdził ile tv świecił i ile miał zrobionych czyszczeń. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, MediaN1906 napisał:

tzn. jak ? po 2 tysiakach godzin czyszczenie odpala się samoczynnie ?? 

Tak po 2 tyś godz . Odpala się automatycznie godzinna kompensacja , można ją odpalić również ręcznie co z resztą robiłem już kilka razy i nigdy nie miałem żadnych problemów.  

2 godziny temu, Dawid Pawica napisał:

Btw. Mam jeszcze jeden problem, czasem zdarza sie, że cały SMART zaczyna się dość mocno ścinać, że w końcu trzeba zresetować TV. Zauważyłem, że apka z Amazona zostawiona w tle chyba żarła cała pamięć. Mieliście też tak?

Mam swój tv już rok i nigdy nie miałem żadnych problemów ze ścinami smart czy coś w tym stylu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi