Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

No ja też planuję rodzinnie w obrębie jednego domostwa :)

Te podglądanie to chyba chodzi o to, że inni wiedzą co Ty oglądasz/oglądałeś. Jak są tam materiały XXX to może być obciach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ja też planuję rodzinnie w obrębie jednego domostwa
Te podglądanie to chyba chodzi o to, że inni wiedzą co Ty oglądasz/oglądałeś. Jak są tam materiały XXX to może być obciach
U mnie każdy mieszka daleko od siebie. Konto ma siora i ona za płaci. Wszyscy co miesiąc przelewamy jej na konto kasę. Jak normalny rachunek.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

A z tym podglądaniem to chyba ktoś chory by był. Ja sobie tego nie wyobrażam. Z resztą nie mam nic do ukrycia. Nawet gdyby chodziło o treści XXX to mam to gdzieś. Podglądający w tym momencie jest bardziej zboczony.ny.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, STELVIO napisał:

U mnie każdy mieszka daleko od siebie. Konto ma siora i ona za płaci. Wszyscy co miesiąc przelewamy jej na konto kasę. Jak normalny rachunek.

@STELVIO jak najbardziej jest wszystko ok. I fajnie, że sobie to tak zorganizowaliście. W innym wątku pisałem o tym, ze nikomu nic do tego jak sobie ktoś w życiu radzi :)

Edytowane przez shpath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=163297]STELVIO[/mention] jak najbardziej jest wszystko ok. I fajnie, że sobie to tak zorganizowaliście. W innym wątku pisałem o tym, ze nikomu nic do tego jak sobie ktoś w życiu radzi
Amen

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ja też planuję rodzinnie w obrębie jednego domostwa
Te podglądanie to chyba chodzi o to, że inni wiedzą co Ty oglądasz/oglądałeś. Jak są tam materiały XXX to może być obciach
Niech się wstydzi ten co widzi ;)

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie jak zapisać zmiany dokonane w Menu Serwisowym.

Po dokonaniu zmian i wyłączeniu telewizora system owych zmian mi nie zapamiętuje i resetuje do fabrycznych.

Do menu wchodzę poprzez aplikację AnyMote a w samym menu poruszam się standardowym pilotem Magic który był dostrczony z telewizorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam , zakupilem soundbar lgsk10y i mam pytanie czym najlepiej go do tv podlaczyc by dzialal dolby atmos? optykiem czy hdmi?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, lukasz19900.90 napisał:

witam , zakupilem soundbar lgsk10y i mam pytanie czym najlepiej go do tv podlaczyc by dzialal dolby atmos? optykiem czy hdmi?

Atmos nie dziala przy Optyku, tylko HDMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atmos nie dziala przy Optyku, tylko HDMI
dzieki wielkie

wystarczy zwykly hdmi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, syberka napisał:

Kabel HDMI z ARC

Raczej każdy kabel, który ma na opakowaniu napis "PREMIUM". Będzie kolega pewność, że przez kabel pójdą i DA i obraz np. HDR czy DV. Nie musi być drogi.

jaki-kabel-hdmi-1.jpg

Edytowane przez Pablo Dziekan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten tv od marca wersja 55 cali wszystko jest ok kupiony w MM z przedłużoną gwarancją do 5 lat zastanawiam się nad wymianą na większy 65 cali C8 ewentualnie B8 jest jakaś szansa, czy telewizor musiał by mieć problem z matrycą czy idzie się dogadać ze sprzedawcą oczywiście za dopłatą ...

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam ten tv od marca wersja 55 cali wszystko jest ok kupiony w MM z przedłużoną gwarancją do 5 lat zastanawiam się nad wymianą na większy 65 cali C8 ewentualnie B8 jest jakaś szansa, czy telewizor musiał by mieć problem z matrycą czy idzie się dogadać ze sprzedawcą oczywiście za dopłatą ...

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

Podejrzewam że nie masz szans na wymianę. Jedynie swój tv sprzedać i kupić nowy. Albo modlić się o wypalenia matrycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy LG wypuści jeszcze jakieś nowe oprogramowanie dla C7/B7?

Długo nie było już aktualizacji... oprogramowanie osiągnęło stan idealny? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, sojer2005 napisał:

Ciekawe czy LG wypuści jeszcze jakieś nowe oprogramowanie dla C7/B7?

Długo nie było już aktualizacji... oprogramowanie osiągnęło stan idealny? ?

Po prostu wszystko działa ok to lepiej nic nie grzebać,  żeby nie spierdzielić. I tak już nic nowego nie dodadzą do serii 7 bo ktoś musi kupować 8 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy macie koledzy informację sprawdzoną jakiej wielkości dysk odczyta masz tv B7V? Chodzi mi o największy jaki. Wiem,że do 2T to nie ma problemu. Ale chcę kupić nowy może większy i muszę mieć pewność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kilku dniach użytkowania soundbaru lg sk10y , mowie ze to dobry zakup dzwiek super , a zwalszcza dolby atmos robi robote, straznicy galaktyki vol2 na netflixie z dolby atmos kozak dzwiek mega , teraz przymiarka do zakupu apple tv 4k, pozdrawiam

Czy macie koledzy informację sprawdzoną jakiej wielkości dysk odczyta masz tv B7V? Chodzi mi o największy jaki. Wiem,że do 2T to nie ma problemu. Ale chcę kupić nowy może większy i muszę mieć pewność.

używam 4tb i smiga bez zacinania:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
po kilku dniach użytkowania soundbaru lg sk10y , mowie ze to dobry zakup dzwiek super , a zwalszcza dolby atmos robi robote, straznicy galaktyki vol2 na netflixie z dolby atmos kozak dzwiek mega , teraz przymiarka do zakupu apple tv 4k, pozdrawiam

O kurczę. To jestem zdziwiony. A możesz powiedzieć jaki masz konkretnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, lukasz19900.90 napisał:

Mam parę pytań dotyczących tego soundbaru, czy maskownice są z tkaniny? Czy posiadasz z tylnymi głośnikami czy tylko sam soundbar + subwoofer?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko, jak cały lub prawie cały ekran świeci się na biało to telewizor jakoś automatycznie dostosowuje jasność/kolor i ten biały zmienia się w szary. Ktoś wie jakie ustawienie odpowiada za to, żeby tak nie robił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam parę pytań dotyczących tego soundbaru, czy maskownice są z tkaniny? Czy posiadasz z tylnymi głośnikami czy tylko sam soundbar + subwoofer?
maskownice sa metalowe, sam subwoofer , ale i tak dobrze to gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi