Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Mam i naprawde polecam, ogladam filmy z iTunes (dosc duzo mam kupione, czasami tez wypozyczam), HBO Go tez daje rade, fajnie ze Netflix tez ma Dolby Atmos, a jak ktos ma ekostytem Apple to juz calkiem fajna sprawa
Jak wygląda kwestia polskiego języka w filmach? Mam na myśli napisy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prawdę AppleTV obsługuje Atmos? Kiedyś czytałem,że nie wspiera tego formatu? Oraz .że nie wspiera HDR? 

Edytowane przez syberka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, syberka napisał:

Na prawdę AppleTV obsługuje Atmos? Kiedyś czytałem,że nie wspiera tego formatu? Oraz .że nie wspiera HDR? 

Apple tv 4k a nie zwykle Apple tv bo to różnica .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również mam Apple TV 4K i bardzo polecam. Dostęp do iTunes, które bez dwóch zdań ma najbardziej rozbudowaną bibliotekę z filmami na rynku. Świetna jakość, wsparcie chyba wszystkich najważniejszych technologii obrazów i audio (Dolby Vision, Dolby Atmos), prosty i szybki interfejs, intuicyjny pilot (choć wymaga przyzwyczajenia, to na pewno). Ostatnio zostałem bardzo miło zaskoczony, gdy się okazało, że mogę bez problemu podłączyć do urządzenia moje bezprzewodowe słuchawki Beats Solo 3. Co ważne, nie ma żadnego odczuwalnego opóźnienia względem tego, co się dzieje na ekranie, a co nie jest taką oczywistą sprawą w przypadku przesyłania audio przez bluetooth. Na minus niestety brak kabla HDMI w zestawie, bo Apple to pazerne żydy. Mimo tego, OLED + Apple TV 4K to świetne połączenie. 

Edytowane przez Marcossik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple Tv 4k to chyba duży koszt? A później i tak za wszystko się płaci przy wypożyczeniu. Chyba że się mylę?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, STELVIO napisał:

Apple Tv 4k to chyba duży koszt? A później i tak za wszystko się płaci przy wypożyczeniu. Chyba że się mylę?

No niestety koszt skrzyneczki to 799 zł a później koszty filmów czy  to na własność czy wypożyczenie, możesz sobie ściągnąć na PC aplikację iTunes i zobaczyć jak wyglądają ceny filmów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, STELVIO napisał:

Apple Tv to nie tylko wypozyczalnia filmow w iTunes, ja uzywam Hbo Go, Netflix, VLC, Plex, Kodi, Smart IPTV (tv przez internet, dziala super) duzo korzystam z Airplay czy to z iPhone czy Macbook, mam tez cala swoje biblioteke muzyki z iTunes, bardzo fajnie fotki wygladaja na Oledzie, czasami pogram w jakas smieszna gierke. Filmy sa w roznych cenach ale jak za jakosc 4K z DV i DA to nie sa drogie, wypozyczenie za 9zl, 15zl tez jest calkiem fajna opcja, czesto sa rozne promocje na filmy, ja kupilem juz duzo filmow za pare zl ( euro bo glonie korzystam z niemieckiego konta, ale na polskim tez sa bo przegladam czesto

11 godzin temu, Grzegorz_K napisał:

Jak wygląda kwestia polskiego języka w filmach? Mam na myśli napisy :)

Praktycznie w 90% sa polskie napisy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, meksykanin napisał:

Ja pierdziele , dzięki @efel spisałeś się na medal ,wiszę ci browara   to czysta przyjemność zobaczyć wreszcie AC Origins w HDR???

Cieszę się, że mogłem pomóc, może i ja w końcu wrócę do tej gry i chociaż ukończę wątek główny, bo przez te problemy z HDRem odechciało mi się w to grać. Żeby jeszcze tak Wiesiek dostał kiedyś jakąś (nawet nieoficjalną) aktualizację na PC do HDRa to byłoby pięknie, ale na to chyba nie ma co liczyć... Ech....

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy Apple 4K- czy po pobraniu filmu w jakości, dajmy na to DV+DA, ten film odtworzycie na tv w tej samej jakości?  Jest obraz w jakości DV i dźwięk DA czy już nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Pablo Dziekan napisał:

Mam pytanie do posiadaczy Apple 4K- czy po pobraniu filmu w jakości, dajmy na to DV+DA, ten film odtworzycie na tv w tej samej jakości?  Jest obraz w jakości DV i dźwięk DA czy już nie?

Na Apple tv 4k nie idzie pobrać żadnego filmu on jest tylko streamowany tak samo jak na Netflixie tylko  , że tu nie płacisz abonamentu za zestaw filmów tylko za każdy z osobna .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Pablo Dziekan napisał:

filmy na Atv sa streamowane, oczywiscie w jakosci DV, DA, jezeli taka jakosc jest dostepna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Praktycznie w 90% sa polskie napisy
Mając Apple tv 4K i tak trzeba płacić abonament za HBO GO i Netflixa czy inne? Czy samą skrzynkę Apple się kupuje i już wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple TV to tylko urządzenie, niby z jakiego powodu dostęp do HBO czy Netfliksa miałby tam być za darmo? :)

Plisem iTunes jest to, że niektóre filmy które na UHD ukazały się bez wersji PL tam mają lektora / napisy, są też w 4K HDR takke filmy, które na UHD nie ukazaly się w ogóle.

Filmy pobierać można maksymalnie w 1080p - na PC oraz urządzenia Apple: Mac, iPad, iPhone.

Atmos z iTunes to wciąż tylko Dolby Digital+ z metadanymi Atmosa.

Trzeba też pamiętać że w przypadku gdy nie mamy telewizora z Dolby Vision a oglądamy film w tym formacie, nie dostajemy "oryginalnego" HDR10 tylko konwersję z Dooby Vision do HDR10.

Edytowane przez Mierzwiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple Tv to nie tylko wypozyczalnia filmow w iTunes, ja uzywam Hbo Go, Netflix, VLC, Plex, Kodi, Smart IPTV

Czy używasz SMB, w sensie Apple TV można podłączyć do NAS?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple to sama skrzynka. Ale za darmo mogłoby być.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jednak pozostanę przy płytach BD mimo, że koszt większy. A jeśli jakiś film zniknie z oferty iTunes, to co się dzieje z filmem, za który zapłaciliście?

Edytowane przez Pablo Dziekan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Pablo Dziekan napisał:

To jednak pozostanę przy płytach BD mimo, że koszt większy. A jeśli jakiś film zniknie z oferty iTunes, to co się dzieje z filmem, za który zapłaciliście?

Apple TV ma jeszcze jedną zaletę dla tych co kupują tam filmy (a nie wypożyczają). Teraz wraz z pojawieniem się standardu HDR tak się stało. Wszystkie filmy które miałeś wcześniej w bibliotece w wersji HD zostały automatycznie upgradowane do wersji 4K z Dolby Vision o ile taka się pojawiła. Płytę będziesz musiał kupić ponownie. To jedyny przypadek jaki znam, że apple coś nam dało za darmo :) 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, kupiłem i go mam i mieć będę, nawet jak wycofają z produkcji. Ale co Twoje pytanie ma wspólnego z moim?? Mój odtwarzacz, jeśli nie będzie go w sklepach, będzie nadal stał u mnie w pokoju. A co z filmami, które znikną z oferty iTunes, a zapłaciłeś za nie czyli kupiłeś je? Co z nimi?

Edytowane przez Pablo Dziekan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Pablo Dziekan napisał:

A co z filmami, które znikną z oferty iTunes, a zapłaciłeś za nie czyli kupiłeś je? Co z nimi?

Jak widać , chyba na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znam? Pieniądze przepadają, tak samo jak, te niby kupione filmy.  Kiedyś myślałem o kupnie urządzenia, jednak przemyślałem sprawę i wolę mieć film na półce, nawet za 10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Pablo Dziekan napisał:

Ja znam? Pieniądze przepadają, tak samo jak, te niby kupione filmy.  Kiedyś myślałem o kupnie urządzenia, jednak przemyślałem sprawę i wolę mieć film na półce, nawet za 10 lat.

No mnie też kusi to urządzenie ale jeśli jest tak jak mówisz to sobie odpuszczę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No mnie też kusi to urządzenie ale jeśli jest tak jak mówisz to sobie odpuszczę .
No mnie też kusi to urządzenie. Ale na razie się nie mogę zdecydować. Na UPC za wypożyczenie filmu HD 18zł. Na Netflix abonament 40zł. Najlepszej jakości to seriale. Filmy w większości jak na UPC w HD. U mnie na półce nie muszą leżeć. Apple 4k 700zł plus każde wypożyczenie około 10zł. Gdyby był naprawdę dobry wybór to mogę zrezygnować z wypożyczalni UPC i Netflixa. Raz 7 stów wydane i zapomniane. Może nie tak źle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi