Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, zbycho45 napisał:

Czyli absolutnie subiektywna! Na czym oparta a jeżeli tylko na Twoich odczuciach to wydaje się, że doradzanie w kwestii zakupu lub nie , nie jest przekonująca wręcz wprowadzająca pytających w błąd. No chyba, że reprezentujesz czyjeś  interesy B)

Każda ocena jest subiektywna. Przy oglądaniu głównie programów telewizyjnych Oled nie będzie się niczym szczególnym wyróżniał na tle dobrych telewizorów LCD, takich jak np Sony xe93. Mam też wrażenie, że niektórzy podczas wyboru telewizora zapominają o tym, że oled jak każda technologia ma też swoje wady. Sam jestem posiadaczem B7 i uważam że to wspaniały sprzęt, który pełnie swoich możliwości pokazuje dopiero podczas nocnych seansów filmowych. Telewizj nie oglądam w ogóle, ale od czau do czasu obejrzę jakiś program na YouTube. Czy oled zabija jakością na youtube? W zestawieniu z wyżej wymienionym LED-em od Sony nie widzę różnicy. Materiały słabszej jakości wypadają nawet lepiej na Sony. Osobiście nie kupiłbym Oleda z przeznaczeniem głównie do telewizji i gier, zwłaszcza jeśli w pokoju zawsze jest jakieś oświetlenie włączone. Odradzam też Oleda każdemu milosnikowi wielogodzinnych sesji kanałów informacyjnych. Oczywiście wybór należy do użytkownika. Jeśli ktoś ma ochotę, może zawiesić sobie W7 i oglądać na nim tylko wieczorne wydanie wiadomości. Nic mi do tego :)

• Plusik 1
  • Lubię 3
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oledzie można oglądać wszytko I grać w co chcemy. Dopuki będziemy pamiętać aby regularnie co 2-4 godziny zmieniać kontent i wyłączać tv z pilota w celu kompensacji matrycy.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

• Plusik 4
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Damiano85 napisał:

Przy oglądaniu głównie programów telewizyjnych Oled nie będzie się niczym szczególnym wyróżniał na tle dobrych telewizorów LCD, takich jak np Sony xe93. Mam też wrażenie, że niektórzy podczas wyboru telewizora zapominają o tym, że oled jak każda technologia ma też swoje wady. Sam jestem posiadaczem B7 i uważam że to wspaniały sprzęt, który pełnie swoich możliwości pokazuje dopiero podczas nocnych seansów filmowych. Telewizj nie oglądam w ogóle, ale od czau do czasu obejrzę jakiś program na YouTube. Czy oled zabija jakością na youtube? W zestawieniu z wyżej wymienionym LED-em od Sony nie widzę różnicy. Materiały słabszej jakości wypadają nawet lepiej na Sony. Osobiście nie kupiłbym Oleda z przeznaczeniem głównie do telewizji i gier, zwłaszcza jeśli w pokoju zawsze jest jakieś oświetlenie włączone. Odradzam też Oleda każdemu milosnikowi wielogodzinnych sesji kanałów informacyjnych. Oczywiście wybór należy do użytkownika. Jeśli ktoś ma ochotę, może zawiesić sobie W7 i oglądać na nim tylko wieczorne wydanie wiadomości. Nic mi do tego

Ok. wszystko już wiem

Edytowane przez Krzysztof Jarząbek
  • Plusik 1
  • Zmieszany 2
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda ocena czy wybrać ten czy inny telewizor tu na forum jest subiektywna :) Tak jak tu już komuś już tu napisałem - obiektywne mogą być jedynie wyniki pomiarów w identycznych warunkach. LCD i OLEDy różnią się między sobą w bardzo wielu aspektach i trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw. To, czym OLED na pewno jest zdecydowanie lepszy od LCD, to kąty. Nie musimy siedzieć idealnie na wprost - obraz będzie bardzo dobry pod każdym kątem, a wątpię aby każdy użytkownik zawsze idealnie siedział na wprost, tym bardziej o czym wspomina co jakiś czas Maciej Koper, jak siedzimy blisko LCD, nawet na wprost, to obraz po bokach już łapie kąty przez co kolory oraz czerń już nie są takie dobre. Po drugie - na kanałach sportowych, oraz przede wszystkim w szybkich grach bardzo liczy szybka reakcja matrycy, tak aby nie było żadnych "duszków". I tu OLED też jest lepszy niż jakikolwiek LCD ze swoim czasem reakcji na poziomie 0,1-0,2 ms. Obraz jest bardzo ostry, kontrastowy, z idealną czernią w każdym momencie przy bardzo szybkich grach. Z drugiej strony natomiast ekran będzie nieco ciemniejszy, a efekty HDR nie tak jasne jak na topowych LCD, ale tu też OLED broni się według mnie z nawiązką idealnym kontrastem i czernią w najtrudniejszych scenach HDR. Po trzecie - równomierność ekranu - OLED będzie tu generalnie lepszy, bo brak jest tu jakiegokolwiek efektu DSE, czy też ciemniejszych rogów i krawędzi ekranu, co znów liczy się na kanałach sportowych. Niewielkim minusem OLEDów jest tu banding na planszach o niskich jasnościach, ale przy realnym użytkowaniu występuje to na szczęście bardzo rzadko. Obraz o niskiej/bardzo niskiej jakości wygląda trochę lepiej na XE93, bo po prostu Sony ma najlepiej dopracowane algorytmy ulepszające obraz. Natomiast jak ktoś chce oglądać dużo kanałów satelitarnych o niskiej jakości to może wybrać Sony A1, gdzie znajdzie te same, bardzo dobre algorytmy ulepszające obraz. Oczywiście należy tu wspomnieć też o tym, że OLEDy mogą potencjalnie ulec wypaleniom, choć tych przypadków wypaleń 7 serii jest bardzo mało (tu na forum jeden przypadek, na amerykańskim avsforum też chyba 1 przypadek), a na tę chwilę można też się zastanawiać jak dużą rolę odgrywa nieprawidłowe użytkowanie OLEDa (odcinanie OLEDa na noc z zasilania po jego wyłączeniu), czy też problemy LG z utrzymaniem jakości w konkretnych egzemplarzach (tu kłaniają się ostatnie wyniki testów wypalania na rtings). Niemniej jak ktoś planuje kupować OLEDa wyłącznie do programów informacyjnych czy też jako monitor do PCta, to zdecydowanie nie jest to technologia dla niego.

• Plusik 2
  • Lubię 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damiano85 czytam Twoje ostatnie posty nt oleda i nie mogę uwierzyć że ty go w ogóle masz. Bzdury jakie wypisujesz w temacie są takie wypowiedzi polityków. Wszystko w zależności od potrzeby chwili. Miałem różne tv wcześniej oczywiście LCD LED ( średnia i wyższa półka), dzisiaj mam oleda i nie wrócił bym do nich nigdy, chyba że do sypialni. Polemizować z Tobą nie będę bo nie ma sensu. Twój punkt widzenia jest skrajny i niczym nie podyktowany. Oczywiście każdy wybiera i kupuje sam ale jak wcześniej pisałem w Twoich wypowiedziach brakuje obiektywizmu i praktyki w posiadaniu. Tak myślę!

• Plusik 1
  • Haha 2
  • Zmieszany 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, zbycho45 napisał:

Damiano85 czytam Twoje ostatnie posty nt oleda i nie mogę uwierzyć że ty go w ogóle masz. Bzdury jakie wypisujesz w temacie są takie wypowiedzi polityków. Wszystko w zależności od potrzeby chwili. Miałem różne tv wcześniej oczywiście LCD LED ( średnia i wyższa półka), dzisiaj mam oleda i nie wrócił bym do nich nigdy, chyba że do sypialni. Polemizować z Tobą nie będę bo nie ma sensu. Twój punkt widzenia jest skrajny i niczym nie podyktowany. Oczywiście każdy wybiera i kupuje sam ale jak wcześniej pisałem w Twoich wypowiedziach brakuje obiektywizmu i praktyki w posiadaniu. Tak myślę!

Cieszę się że mamy na forum tak obiektywnych użytkowników jak Ty kolego ?

• Plusik 2
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Damiano85 napisał:

Cieszę się że mamy na forum tak obiektywnych użytkowników jak Ty kolego ?

Widzenie więcej i dalej niż czubek własnego nosa zawsze dla mnie było istotną dewizą życiową:).  Miłego dnia ;).

• Plusik 1
  • Lubię 1
  • Dzięki 1
  • Haha 2
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia ‎07‎.‎02‎.‎2018 o 14:38, Snookerman napisał:

@efel

Szczerze wątpię, czy się komuś naprawdę udało przesłać Atmos po HDMI 2.0. Może ten ktoś tylko myślał, że to Amos, a w rzeczywistości miał to zdowngradowane do zwykłego Dolby 5.1. Zacytuję słowa z innego portalu " Niektórzy producenci nie decydują się na implementację przesyłania wielokanałowego dźwięku lub przesyłania dźwięku w ogóle przez HDMI za pomocą ARC. Wielu decyduje się na obsługę tylko dwóch kanałów, co znacznie może ograniczyć funkcjonalność wielokanałowego systemu audio. Niektóre modele telewizorów prześlą dźwięk 5.1 za pomocą ARC jeśli są jego źródłem, ale nie pozwalają na przesyłanie dźwięku wielokanałowego z innych urządzeń takich jak np.odtwarzacz Blu-ray.Kolejną istotna wadą ARC jest to, że obsługuje tylko przesyłanie dźwięku w formacie Dolby Digital. Nowe formaty jak np.Dolby TrueHD czy DTS-HD nie są obsługiwane."

Doświadczałem powyższego w różnych konfiguracjach z różnymi amplitunerami kina domowego i dwoma telewizorami (wszystkie urządzenia obsługujące ARC). Trzeba zaczekać na eARC.

Jest prosty sposób na obalenie tej tezy. Wystarczy w B7 wejść w ustawienia> ogólne> Tryb domowy/sklepowy i przestawić na sklepowy. Po tej operacji automatycznie włączy się demo Dolby Vision i Dolby Atmos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie o OLEDzie wprawdzie, ale po przeczytaniu powyzszego posta, wrzucam kamyczek do ogrodka, tego kto uwaza jak ponizej.

Cytat

Szczerze wątpię, czy się komuś naprawdę udało przesłać Atmos po HDMI 2.0. Może ten ktoś tylko myślał, że to Amos, a w rzeczywistości miał to zdowngradowane do zwykłego Dolby 5.1. Zacytuję słowa z innego portalu " Niektórzy producenci nie decydują się na implementację przesyłania wielokanałowego dźwięku lub przesyłania dźwięku w ogóle przez HDMI za pomocą ARC. Wielu decyduje się na obsługę tylko dwóch kanałów, co znacznie może ograniczyć funkcjonalność wielokanałowego systemu audio. Niektóre modele telewizorów prześlą dźwięk 5.1 za pomocą ARC jeśli są jego źródłem, ale nie pozwalają na przesyłanie dźwięku wielokanałowego z innych urządzeń takich jak np.odtwarzacz Blu-ray.Kolejną istotna wadą ARC jest to, że obsługuje tylko przesyłanie dźwięku w formacie Dolby Digital. Nowe formaty jak np.Dolby TrueHD czy DTS-HD nie są obsługiwane."

Powyzsze w swietle moich  doswiadczen, nie wydaje sie byc na dzisiejszy dzien prawdziwym. Byc moze kluczem do tej dziwnej opinii, jest ostatni zdanie cytatu. Jezeli ktos uwaza Dolby TrueHD I DTS-HD za "nowe formaty", to albo przespal ostatnia dekade, albo to jest jakas bardzo stara opinia. :)
Jakies 3 lata temu bezproblemowo ARC-owalem z tv Samsunga  DTS 5.1, DD 5.1, obecnie DD+ ( ale nie ATMOS, jednak wierze , za takie tv jak Vizio czy LG to potrafia)

Moj telewizor Panasonica z 2016r  wypluwa po ARC DD5.1 z podlaczonego do innego gniazda HDMI  AppleTV. Bitstreamuje rowniez z wlasnego playera DTS 5.1 (Core z DTS-MA), ale nie obslugiuje Dolby TrueHD {tak jak wczesniej Samsung)

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Do C7 mam podłączoną Yamahę RX-A1060 w konfiguracji 5.1, ale ponieważ Yamaha ma więcej wyjść i w teorii obsługuje też Dolby Atmos to zrobiłem prosty eksperyment i mogę potwierdzić, że OLED 7 serii wysyła Dolby Atmos po HDMI ARC i jest on poprawnie wykrywany przez amplituner (wyraźna infomacja, że źródło sygnału to Dolby Atmos, a nie DD+). Sprawdzałem na Netflixie w filmie Altered Carbon. Oczywiście działa też DD+ 5.1 czy też DTS 5.1 z zewnętrznego dysku SSD.

Edytowane przez Subman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając nie śmiało do tematu wyświetlacza jak w temacie to jestem pod wielkim wrażeniem jakości oleda w dolby vision. Dzisiaj miałem czas na kontynuację oglądania filmu Altered Carbon na Netflix i niemalże szczęka mi opadła. Troszeczkę testowałem na dwóch nastawach i tak na KINO trochę było ciemno ale po przełączeniu na KINO DOMOWE to miód malina. Sceny plenerowe były niesamowite :). Jakość bajeczna :D. Polecam sprawdzić osobiście bo oled w dolby  jest miodzio ;).

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65B7 ma mega obraz, coś niesamowitego, trochę byłem sceptyczny do 4K i HDR, ale to właśnie HDR i DV robi różnicę! Teraz niech się dotrze ekran i zamawiam kalibrację :D będzie jeszcze lepiej. Obraz z apek Netflix czy Prime Video bajeczny, BR w HD też super, ale muszę zrobić upgrade do UHD. Naprawdę bajka, w nocy HDR na OLED potrafi oślepiać jasnością, a czerń jest jak wiadomo czarna :D

Trochę się namęczyłem zmieniając lokalizację aż 4 telewizorów (65B7 za 55910V, 55eg910v za plazmę 50 cali, plazma 50 cali za plazmę 42 cali, a na koniec plazma 42 cale za stare lcd 35 cali :P) logistyka całej operacji była ciężka ale się udało, teraz rodzice mają plazmy, a ja same OLEDy :D. Wszyscy są zadowoleni.

Nawet obraz z TV SAT jest naprawdę OK, można oglądać bez problemu, ale oglądanie The Gran Tour czy Stranger Things w HDR/DV to coś pięknego, nie da się tego opisać ani pokazać na zdjęciach! Trzeba zobaczyć samemu. Za cenę z promocji Saturn nic lepszego się nie kupi, a powtórka SuperBowl na ekranie 65 też była piękna, chociaż żałuje że USA są tak z tyłu w ich transmisjach. Czekam na MŚ w Rosji, będę pewnie musiał przestawić antenę na 42E.

Aleksej

• Lubię 2
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Subman napisał:

Do C7 mam podłączoną Yamahę RX-A1060 w konfiguracji 5.1, ale ponieważ Yamaha ma więcej wyjść i w teorii obsługuje też Dolby Atmos to zrobiłem prosty eksperyment i mogę potwierdzić, że OLED 7 serii wysyła Dolby Atmos po HDMI ARC i jest on poprawnie wykrywany przez amplituner (wyraźna infomacja, że źródło sygnału to Dolby Atmos, a nie DD+). Sprawdzałem na Netflixie w filmie Altered Carbon. Oczywiście działa też DD+ 5.1 czy też DTS 5.1 z zewnętrznego dysku SSD.

Bardzo dużo kombinacji jak dla mnie. Dzień dobry wieczór:D  Na głośniczkach od tv i tak nikt nie odróżni Dolby Atmos od Dolby Surround. Nie prościej włączyć odtwarzacz BD podpięty do amplitunera i na nim odtworzyć film?? Od zawsze uważałem, że tv jest od obrazu, a od dźwięku amplituner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązując do ostatniej aktualizacji webOS, faktycznie widać różnicę w poziomie czerni, w filmach z Dolby Vision. Sprawdziłem Stranger Things, Godless i film Blame! Wcześniej było kilka scen, w których widać było, że czerń lekko świeci. Po aktualizacji jest już tak jak być powinno. Tryb obrazu Kino. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 3/3/2018 at 8:50 AM, lukasz89 said:

Również nie zgadzam się z tym, że do gier oled jest bez sensu. Różnica jest kolosalna, szczęka mi opada jak widzę niektóre gry, w które grałem wcześniej na ledzie. Można powiedzieć, że odkrywam pewne gry na nowo :). 

Dokładnie też tak mam. Gram na B7 od września. HDR robi różnicę. 4K też, aczkolwiek mało tego w grach póki co. Mogę wyłącznie polecać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nawiązując do ostatniej aktualizacji webOS, faktycznie widać różnicę w poziomie czerni, w filmach z Dolby Vision. Sprawdziłem Stranger Things, Godless i film Blame! Wcześniej było kilka scen, w których widać było, że czerń lekko świeci. Po aktualizacji jest już tak jak być powinno. Tryb obrazu Kino. 
Tylko to dotyczyło Dolby Vision przez hdmi z urządzeń zewnętrznych tylko. Tak kojarzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, plast napisał:

Dokładnie też tak mam. Gram na B7 od września. HDR robi różnicę. 4K też, aczkolwiek mało tego w grach póki co. Mogę wyłącznie polecać.

Niestety LG zmniejszyło jasność HDR w trybie gra i to dość mocno. Gram od czasu do czasu na Xbox One X i największe wrażenie zrobiło na mnie Gears of War 4. To dość ciemna gra, z bardzo dobrym HDR-em i po mimo zmniejszonej jasności wygląda wybornie. 

7 minut temu, kKadajo napisał:

Tylko to dotyczyło Dolby Vision przez hdmi z urządzeń zewnętrznych tylko. Tak kojarzę.

Być może. Jednak jestem na 100% pewien że i na netflix różnica jest widoczna. Zwracam uwagę na obraz, gdyż zasze oglądam w ciemnym pokoju. Zapamiętałem kilka scen, w których czerń nie była idealna. Po aktualizacji jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzę w stranger things parę takich scen ale myślałem że tak to nakręcili :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, zbycho45 napisał:

Wracając nie śmiało do tematu wyświetlacza jak w temacie to jestem pod wielkim wrażeniem jakości oleda w dolby vision. Dzisiaj miałem czas na kontynuację oglądania filmu Altered Carbon na Netflix i niemalże szczęka mi opadła. Troszeczkę testowałem na dwóch nastawach i tak na KINO trochę było ciemno ale po przełączeniu na KINO DOMOWE to miód malina. Sceny plenerowe były niesamowite :). Jakość bajeczna :D. Polecam sprawdzić osobiście bo oled w dolby  jest miodzio ;).

Oglądałem ten altered carbon i kilka innych seriali z netflixa oraz filmów w Dolby Digital, ale jeśli chodzi o opad szczęki na OLEDZIE to wg mnie najlepiej do tego się nadaje Planet Earth 2. Zdjęcia plenerowe poprostu powalają. Jest jeszcze Blue Planet 2 ale póki co, jeszcze nie miałem przyjemności obejrzeć. Ponoć jeszcze lepszy efekt, chociaż po obejrzeniu Planet Earth 2 to aż trudno mi uwierzyć że jeszcze coś może lepiej wyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od grudnia posiadam model C7 kupony w promocji za €1619 mieszkam w Irlandii. Szkoda że tu nie znalazłem żadnego profesjonalisty od kalibracji. A z Anglii ściągać tego co kalibruje to droga impreza. Długo się zastanawiałem nad zakupem i nie żałuję na nic innego bym nie zmienił. Tylko z żoną mam problem bo ogląda te swoje głupie seriale które są w formacie 4:3 i jak jej powiedziałem żeby nie oglądała tego formatu cały wieczór to foch, że co ja za TV kupiłem itd. Ale i tak bym go nie wymienił obraz jest niesamowity oczywiście ja oglądam głównie Netflix i Filmy.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, byczeks napisał:

Oglądałem ten altered carbon i kilka innych seriali z netflixa oraz filmów w Dolby Digital, ale jeśli chodzi o opad szczęki na OLEDZIE to wg mnie najlepiej do tego się nadaje Planet Earth 2. Zdjęcia plenerowe poprostu powalają. 

Wiatomo - Planet Earth 2 to wciąż jeden z najlepszych tytułów jeśli chodzi o efekty HDR. Netflix nie może się tu dorównać, bo nie ma takiego bitrate'u.

10 minut temu, Arkadiusz napisał:

ylko z żoną mam problem bo ogląda te swoje głupie seriale które są w formacie 4:3 i jak jej powiedziałem żeby nie oglądała tego formatu cały wieczór to foch, że co ja za TV kupiłem itd. Ale i tak bym go nie wymienił obraz jest niesamowity oczywiście ja oglądam głównie Netflix i Filmy.

Ależ nie ma żadnego kłopotu z formatem 4:3 :) Nikomu jeszcze się nie wypalił żaden OLED od pasów i nie sądzę aby to się komukolwiek stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Subman napisał:

Ależ nie ma żadnego kłopotu z formatem 4:3 :) Nikomu jeszcze się nie wypalił żaden OLED od pasów i nie sądzę aby to się komukolwiek stało.

Nie byłbym tego taki pewny. Ściągnąłem u siebie Columbo w tym właśnie formacie i nie mogę odtworzyć tego filmu z USB na telewizorze. Z początku nie wiedziałem o co chodzi, ale grzebiąc trochę w internecie, na zagranicznych forach przestrzegają przed oglądaniem tego formatu. (Czyżby tv miał zabezpieczenie przed puszczaniem przez USB takich treści?) przy próbie odtworzenia jest komunikat „nie można odtworzyć tego rodzaju pliku na tym telewizorze.” O dziwo nic się nie pisze o poziomych pasach góra dół w filmach. Nie mogę póki co dojsć o co tu chodzi.

Jeden z tematów dla przykładu:

https://www.hometheaterforum.com/community/threads/watching-4-3-content-on-lg-oled.345897/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przecież przy oglądaniu filmów 4:3 można zmienić proporcje ekranu np. ustawić zoom we wszystkich kierunkach. Spowoduje to obcięcie części obrazu, ale przynajmniej nic się nie wypali, a obraz też nie będzie zniekształcony... A komunikat, który Ci wyświetla o niemożności odtworzenia informuje o tym, że tv nie odtwarza danego formatu pliku, a nie proporcji obrazu...

Edytowane przez drozdek
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej TV nie obsługuje tego rodzaju plików

Sprawdzić trzeba czy jest to avi , mkv itp.

Nie spotkałem jeszcze TV który by nie pozwalał odtworzyć formatu 4:3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi