Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, pmcomp napisał:

Przez moje ręce przeszły ostatnio dwa paperwalle 65W7 i żadnych problemów.

Aż dwa? Wow. To trochę tak jakby przeprowadzić sondaż wyborczy wśród dwóch osób :)

• Plusik 2
  • Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie potrzeba sondażu. Wystarczy poczytac tutaj. I jak widac po ostatniej ekspertyzie ktoś w LG policzył kasę za 2017 i mu wyszło, że wymiana matryc albo OLEDów na nowe daje kiepski wynik finansowy i się zabawa skończyła. Rok promocji serwisowych 2017 w LG ogłaszam za zamkniety.

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego wykupuje się dodatkowe ubezpieczenie i wtedy LG nie ma nic do gadania. Gwarancja której udziela producent jest niestety g... warta i jest to coś o czym wiadomo nie od dzisiaj.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlatego wykupuje się dodatkowe ubezpieczenie i wtedy LG nie ma nic do gadania. Gwarancja której udziela producent jest niestety g... warta i jest to coś o czym wiadomo nie od dzisiaj.
Napisz dokładnie jakie ubezpieczenie trzeba wykupić ponieważ przymierzam się do kupna b7v.

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

Napisz dokładnie jakie ubezpieczenie trzeba wykupić ponieważ przymierzam się do kupna b7v. W media expert jest gwarancja plus i pełna gwarancja, myślisz że to gwarantuje wymianę matrycy w razie wykrycia defektu?

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech się wypowie znawca który na mój post bez słowa komentarza zareagował tak a nie inaczej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ahh czyli zostaje z tą niebieską poświatą...
Screenshot_20180129-134519.thumb.png.7a04759a40f3e95676c281f9287d2d2b.png
U mnie ten sam gość odpisał, ale w sprawie monitora. Serwis LG to spora porażka.
dd8e9952798b38d13fb0aebad89e9a27.jpg
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie, nie potrzeba sondażu. Wystarczy poczytac tutaj. I jak widac po ostatniej ekspertyzie ktoś w LG policzył kasę za 2017 i mu wyszło, że wymiana matryc albo OLEDów na nowe daje kiepski wynik finansowy i się zabawa skończyła. Rok promocji serwisowych 2017 w LG ogłaszam za zamkniety.
Nie koniecznie. Przeciętny Kowalski potrafi się doszukać wady w każdym produkcie więc czytając fora widzi że lg wymienia panele lub nawet tv na nowy więc zgłasza się z każdą pierdola jaka zobaczy. To chyba jest oczywiste że oni nie będą wymieniać każdej sztuki, pamiętajcie też że tam pracują zwykli ludzie i jak wszędzie z jednym załatwisz wszytko a inny zleje cie i odprawi formulka kopiuj wklej. Nie wiadomo jaki procent osób ma problemy, jaki ich nie widzi a jaki tych problemów nie ma. Na pewno więcej sprzedaje się b7 niż w7 więc twoja teoria jest już z założenia błędna, przeglądając zreszta fora zagraniczne w7 też trafiają się słabe. Jedno trzeba zaakceptować kupując OLED'a. Banding występuje w większym lub mniejszym stopniu I nic z tym nie zrobimy.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

• Lubię 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ten sam gość odpisał, ale w sprawie monitora. Serwis LG to spora porażka.
dd8e9952798b38d13fb0aebad89e9a27.jpg&key=965bbac07858f49feb8ee4620285fb92fff61dc5d264b61c8e1687a76ce92ab4

Czemu porażka? Uprzejmie napisał.
Jeszcze koreańskiego miałeś okazję "liznąć". ;)
Najwyrazniej jest to polityka firmy, a nie przypadlosc polskiego serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już wiem jak postąpię przy zakupie 77 calowego OLEDA, którego chciałbym nabyć za 3-4 lata. Przyjadę po odbiór z pendrivem z planszami testowymi bo to nie pojęte by coś takiego było standardem jakościowym.

Byleby nie je... się z serwisem LG czy sklepem.

Edytowane przez daras317

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, po moim przykładzie wiem, ze tylko tak można kupić w miarę udanego OLED z "pen drive w ręku" Tak kupiłem E6 , a teraz EZ1000, moje "zadanie" z serwisem LG sprawiło ze wyleczyłem się z napraw przez serwis i kupowania w "necie" od wszelkiej maści Polskich Januszy Biznesu bo do momentu ochrony konsumenckiej jest OK, a później "bujaj się "do tego jeszcze dochodzą problemy z serwisem bo sprzęt z poza PL...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolego Ma_ko a jak tam EZ 1000 się  sprawuje Z nim chyba jest wszystko dobrze jak z tymi tv od LG 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, binary napisał:

Czemu porażka? Uprzejmie napisał.
Jeszcze koreańskiego miałeś okazję "liznąć". ;)
Najwyrazniej jest to polityka firmy, a nie przypadlosc polskiego serwisu.

Reklamowałem z powodu wyciekającego światła spod krawędzi matrycy (backlight bleeding). Dosyć powszechne w tym modelu. Dostałem odpowiedź, że cloudning jest naturalną cechą LCD. Zwróciłem uwagę, że to nie to samo co mój powód reklamacji. Odpowiedź ostateczną masz powyżej :D Oczywiście brnę w to dalej, zobaczymy co na to Pan Mariusz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie powie to samo. LG gra w kulki globalnie, bez mrugnięcia okiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Prawdopodobnie powie to samo. LG gra w kulki globalnie, bez mrugnięcia okiem.
Pewnie tak, ale się trochę podroczę dla sportu. Chociaż powiem Ci, ze serwis LG od telefonów mnie pozytywnie zaskoczył. Miałem nadzieję, że w TV/Monitorach będzie tak samo :/ Pacjent LG G4 oddany do naprawy, zagubiona karta gwarancyjna. Przesyłka D2D. We wtorek kurier odebrał telefon, w piątek był u mnie. Naprawiony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam co mogę jeszcze mu napisać...przecież nie będę powtarzał w czwartym mailu tego samego :| 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz na Facebook wiadomość do Pana Mariusza..., w jakimś poście LG podnoszącym na wyżyny samo chwalenia i onanizmu ich produktów bez wady, skazy i zmazy.

To czasem dość dobrze skutkuje, a jeszcze wrzucenie rzeczowych zdjęć podnosi wymiar dialogu z serwisem z reguły na wyższy poziom doznań...

Sprawdziłem to kilka razy w życiu dawało dość dobre efekty...

• Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, ma_ko napisał:

Napisz na Facebook wiadomość do Pana Mariusza..., w jakimś poście LG podnoszącym na wyżyny samo chwalenia i onanizmu ich produktów bez wady, skazy i zmazy.

To czasem dość dobrze skutkuje, a jeszcze wrzucenie rzeczowych zdjęć podnosi wymiar dialogu z serwisem z reguły na wyższy poziom doznań...

Sprawdziłem to kilka razy w życiu dawało dość dobre efekty...

Niestety nie posiada facebook'a. Napiszę pod postem LG. Nic innego mi nie pozostało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to pisze w przenośni, sprawę skieruj do pana , przez portal LG z ich wypocinami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@daras317

Pisz pod jakimś postem na oficjalnym profilu LG w którym chwalą swoje nowe produkty. Koniecznie wrzuć screena z rozmowy z panem Mariuszem i poglądowe zdjęcia usterki. Najlepiej by było jakby ktoś jeszcze dołączył do Ciebie z podobnym problemem. Wszystkie wielkie korpo mają ogromne budżety na marketing i zawsze miło popatrzeć jak w tym zalewie ochów i achów pojawia się ziarno prawdy pokazujące jak w rzeczywistości wygląda to co próbują ludziom wciskać :). Żeby cała ta kampania która przecież kosztuje nie runęła, często dzieją się cuda i nagle nienaprawialne przypadki stają się naprawialne...

• Plusik 2
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ma_ko napisał:

Ja to pisze w przenośni, sprawę skieruj do pana , przez portal LG z ich wypocinami...

A mój to był sarkazm :D Zaraz zniszczę im dobre imię :P Ahh żeby trzeba posuwać się do takich metod...

1 minutę temu, efel napisał:

@daras317

Pisz pod jakimś postem na oficjalnym profilu LG w którym chwalą swoje nowe produkty. Koniecznie wrzuć screena z rozmowy z panem Mariuszem i poglądowe zdjęcia usterki. Najlepiej by było jakby ktoś jeszcze dołączył do Ciebie z podobnym problemem. Wszystkie wielkie korpo mają ogromne budżety na marketing i zawsze miło popatrzeć jak w tym zalewie ochów i achów pojawia się ziarno prawdy pokazujące jak w rzeczywistości wygląda to co próbują ludziom wciskać :). Żeby cała ta kampania która przecież kosztuje nie runęła, często dzieją się cuda i nagle nienaprawialne przypadki stają się naprawialne...

Właśnie zasiadam do laptopa i zaczynam pracę nad tym 'projektem' ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może faktycznie ta teoria z tym, że poprzez wysoki popyt na te modele nie ogarniają w ostatnim czasie kontroli jakośći ma sens.Ja kupiłem swój w listopadzie w Bytomiu ale to była ostatnia sztuka. Pytałem sprzedawcę jak się sprzedają u nich te telewizory to się uśmiechnął i powiedział, że to jedyna sztuka jaką mieli i leży już pół roku na magazynie więc generalnie wynikało by że mam tv z początków produkcji. Trochę się tego obawiałem, że tak długo leżał ale okazało się, że mam dobry egzemplarz. Nie wrzucałem żadnych plansz ale po prostu nic się nie rzuca w oczy przy oglądaniu filmów i graniu. Całe szczęście, że nie muszę przechodzić tego piekła co niektórzy z Was. 

Edytowane przez lukasz89
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1:10 rzucenie tv na taśmę, sama procedura tej czynności wymaga dwóch osób.

3:30 zrzucenie jednego kartonu z 1,5 metra

• Haha 2
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja i znajomy nabyliśmy 55B7V, oba nasze modele na szczęście nie mają wad tu ewypisywanych. Obraz rewelacja. 

Plansza z szarym kolorem równomierna, to co widać na zdjęciu jest niemal niewidoczne w rzeczywistości:

3CPOfDw5PWw068H6y9YBGX8xrwAwVtqfC08roASj

Czy ktoś znalazł jakiekolwiek informacje w instrukcji mówiące że ewentualne wypalenie się matrycy jest normalnym zjawiskiem, oraz czy są jakiekolwiek instrukcje co i jak długo można oglądać by wypalenia nie wystąpiły? Jeśłi takich nie ma to prawnik łatwo powinien załatwić wymianę.

PS.

Ten TV ma jedną wielką wadę - powoduję że ma innych typach telewizorów przestaje się podobać obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi