sick41 0 Napisano 6 Kwietnia 2017 Cześć, potrzebuję Waszej pomocy w doborze TV. Przeczytałem dziesiątki artykułów i przewertowałem kilka modeli, ale sam nie wiem co wybrać, bo zawsze czegoś brakuje. 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 16m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4.7m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać6. Jak słońce świeci w pokoju ? Tylko do 12, w tygodniu i tak nie ma szans, żebym to zaobserwował7. Jaki masz obecnie telewizor ? SAMSUNG 48UJ56008. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 4k, 120hz 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K. HD, SD10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS411. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? max 2-3h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Dokumentalne, sportowe, filmy akcji14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 60-70%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? minimum 55"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? smugi podczas meczu, blada czerń19. Preferencje co do marki ? Samsung/Philips, jeśli będzie coś dobrego, to nie wybrzydzam 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie, bez 3D21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 6 Kwietnia 2017 W tej cenie te parametry nie chodzą niestety razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sick41 0 Napisano 6 Kwietnia 2017 W takim razie do tej ceny co mógłbyś polecić najlepszego pod konsole? I koniecznie ten rozmiar tv, znalazłem Philipsa PUS6401 i Samsunga ku6100w, któryś z nich jest wart zainteresowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) 6 minut temu, sick41 napisał: W takim razie do tej ceny co mógłbyś polecić najlepszego pod konsole? I koniecznie ten rozmiar tv, znalazłem Philipsa PUS6401 i Samsunga ku6100w, któryś z nich jest wart zainteresowania? Obydwa są 60Hz. A Philips nawet w modelu wyżej 6501/6561 to porażka, nie mówiąc o tym 6401. Prawda jest taka, że jeśli ma zostać 4K 120Hz i VA (denerwuje Cię słaba czerń przez co IPS odpada): http://uk.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd To nie ma ani jednego modelu z tym wszystkim w tej cenie. Albo większy budżet jest potrzebny albo rezygnacja np. z 120Hz na rzecz 60Hz. Do konsoli jak coś 120Hz nic Ci i tak nie da, jedynie co to kwestia meczy i filmów. Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Fjubens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sick41 0 Napisano 6 Kwietnia 2017 36 minut temu, Fjubens napisał: Obydwa są 60Hz. A Philips nawet w modelu wyżej 6501/6561 to porażka, nie mówiąc o tym 6401. Prawda jest taka, że jeśli ma zostać 4K 120Hz i VA (denerwuje Cię słaba czerń przez co IPS odpada): http://uk.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd To nie ma ani jednego modelu z tym wszystkim w tej cenie. Albo większy budżet jest potrzebny albo rezygnacja np. z 120Hz na rzecz 60Hz. Do konsoli jak coś 120Hz nic Ci i tak nie da, jedynie co to kwestia meczy i filmów. Ok w takim razie rezygnując z 120hz co byś mógł polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach