Skocz do zawartości
Kizia

Hisense 75 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie 

Cena  Hisense 75 cali wydala mi sie bardzo interesujaca co wplynelo na maja decyzje zakupu tego sprzetu hmmm 

jestem bardzo zawiedziona -mam wrazenie ze  brak ostrosci itp   porownujac go z moim starym samsungie ue800065 .... ktory mimo swoich lat jest doskonaly vs hisense 75 4k itd 

dlaczego??

bardzo prosze o porade gdyz chce zwrocic tv hisense  a wlasciwie jedynie co moge zrobic to wymienic - myslalam o samsung 75 cali 4k tylko zastanawiam sie czy brak tej "ostrosci obrazu "nie bedzie tez w samsungu  ?prosze mi wybaczyc glupie pytania ale w sklepie Hisense wydawal sie doskonaly (film  4k) nie mam mozliwosci spr jak te tv sprawdzaja sie  tyko w HD itd 

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytanie dlaczego tak nieostro jest należy skierować do customer support Hisense'a - tutaj chyba nikt takowego nie posiada. 

Zakładamy ze Samsung nie miał ostrości ustawionej na max a nowy nabytek na min i wszystkie "ulepszacze" obrazu są na off.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za odp i pozwole sobie zadac kolejne "laikoskie" pytanko lol 

Xisiek o jakich ulepszeniach mowisz? Co moze byc na off? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, nt. tego Chińczyka się nie wypowiem bo go na własne oczka nie widziałem. Ale miałem u siebie przez dwa tygodnie w sypialni Opticum 65" 4K także rodem z Chin i absolutnie ostrości odmówić nie można.

Może masz coś źle poustawiane?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam menu tego TV, wejdz w ustawienia obrazu i zrób fotke zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj nowy Hisense jest ok ....poprostu 4k pogarsza odbior programow i  filmow nie 4k - HD to polowa pixeli czyli te dodatkowe pixele czesto nie polepszaja a pogorszaja obraz nie 4K -dlatego moj stary samsung bajecznie wyswietla mi filmy i programy HD 

Hhmmm szkoda tylko ze nie wiedzialam przed zakupem bo w chwili obecnej pogorszylam sobie odbior normalnej tv tz nie 4k na ktora sobie poczekam rok lub 2

4k znalazlam na satelicie czy platnych programach ale niewiele tego  jest ....

w sklepie te tv 4K wyswietlaja obraz 4K to bardzo zacheca do zakupu nowego sprzetu ....ale tak j.w. na 4k trzeba sobie poczekac  

Filmy Blu Ray   -   Powinny sie wyswietlac dobrze na odtwarzaczu 4k  a przynajmniej poprawic ich jakosc 

Z osobami z ktorymi rozmawialam uwazaja ze Hisense jest dobrym tv .

pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to co piszesz to jest piramidalna bzdura. Sorry.

Na moim TV 4K obraz fullHD wygląda znakomicie.

Na 99% masz cos źle poustawiane w tym TV. Dopóki nie zamieścisz fotek z menu ustawień obrazu jak prosił Xisiek nic Ci nie pomożemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kizia.
Na TVSat jest pare kanalow 4k i to darmowych. Poza tym na Sky masz F1 w UHD transfer 40 mbps. Zyleta.
Poza tym sprawdz sobie internetowe zrodla YT, Netflix czy Amazon.
Mysle ze mozesz miec zle ustawione parametry obrazu na wyjsciu dekodera sat.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, binary napisał:

Mysle ze mozesz miec zle ustawione parametry obrazu na wyjsciu dekodera sat.

To też warto sprawdzić. 

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Binary tak dzieki  znalazlam  i jest ok 

Pmcomo mnie sie bardziej podoba HD na moim starym samsungu tak samo blu Ray nie mam odtwarzacz 4k Uzywam xboxa

w 2 roznych sklepach MediaWorld 2 osoby powiedzialy mi to co napisalam wyzej -ze te pixele moga czasem pogorszyc odbior i wspominali mi ze w niektorych tv mozna ustawic rozdzielczosc obrazu czy jakos tak ...hehehe 

czasem HD jest idealny jak w moim samsungu a czasem kiepsko ....zalezy jaki program 

ja nie wiem gdzie mam szukac tych ustawien ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD również świeci bardzo dobrze na telewizorach 4K.

Chyba musisz kogos zaprosić kto Ci to poustawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram sie zrobic te fotki tylko nie wiem jak wstawic tu na forum ahahaha ale macie ubaw 

Z Wloch klikam troche daleko heheh 

Aaaok na dole jutro zrobie

pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kizia.
To jeszcze napisz co ustawilas, zeby z tematu byl jakis pozytek dla potomnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi