Skocz do zawartości
kaka18

TV 55-65 cali(7-8k zł)

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 32 cale z 2010 roku
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 4k,dobre wykonanie,dobrze sprawdzał się w sporcie(piłka nożna)
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? NC+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder nc+
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? -
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Seriale,Sport
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Raczej nie (tylko youtube)
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? pół / pół
17. Preferencje co do wielkości? 55/65
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Słabe wykonanie
19. Preferencje co do marki ? Sony, Samsung
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000 tyś ale mogę dołożyć do 8/8,5

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? W tym roku raczej nie.

Wstępnie moim faworytem jest tegoroczny sony xe90(dość uniwersalny telewizor,świetne oceny,cena 7tyś za 55cali)rozważam również samsungi 65 calowe ks7000/8000/9000. Tylko w ich przypadkach martwi mnie problem z obudową,bad pixelami,cloudingiem.

Zastanawiam się czy zaryzykować z samsungiem czy postawić na sonego. Proszę o opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zdecydowanie lepszy wybor to  telewizor  Sony.Samsung czesto sie   psuje  . Przeczytaj   od poczatku watek  ktory dotyczy  modelu KS samsunga.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli TV ma być do TV i filmów kupno Samsunga nie da aż takiej przewagi, ja bym go nie skreslal ale przed zakupem jednak konieczna powinna być weryfikacja danej sztuki. Naturalnie w dziejszych czasach żadna marka ani cena nie gwarantuje idealnego TV dlatego tez przed kupnem Sony tez warto sprawdzić zwłaszcza na clouding i light bleeding. Warto iść w 65 cali zupełnie inne doznania przy dobrym sygnale.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, mam ten sam problem.... z jednej strony Samsung kusi cena i takie 65 CALI za 7500 tysiąca to dobry deal ale nie lubie samsunga bo pare sprzetow mi i moim znajomym popsulo sie zaraz po 2 letniej gwarancji (mi pralka, maly telewizor, odkurzacz i 2 telefony) z drugiej strony jest Sony z którym nigdy nie miałem problemów- z tym ze ja rozwazam tylko 65 cali.... i tutaj mam cene 10999. Za ta cenę w sony center dali mi dodatkowo bardzo dobre warunki kredytu plus ubezpieczenie.  Od wczoraj jednak vobis oferuje samsunga 9500 (najwyzszy model z FALDEM) za 11500.... czyli tylko 500 zlotych wiecej a telewizor z klasy super premium.

Mimo złych doświadczeń z Samsungiem coraz bardziej myślę czy po prostu nie kupić KS7000 bo 3500 tysiąca to jednak bardzo dużo a różnice w jakości obraz dla zwykłego użytkownika nie ma sporych. Ewentualnie dodać do tego rozszerzoną gwarancje dla świętego spokoju i nadal będę sporo do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze kolega kombinuje. Święty spokój jest wart trochę grosza, każdy starszy facet o tym wie ;) A wracając do TV - Sony jest nieco gorszym producentem niż 10 lat temu, niemniej nadal maja renomę, ale imho kwoty jakiej czasem sobie za te "renomę" życzą są jednak nazbyt odlotowe względem tego co dają w zamian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Dodatkowo zamawiając z sonycentre mam 30 dni na zwrot. A wiadomo ze 65 cali robi różnicę ale latać po serwisach mi się nie widzi. A i tak przesiadka z 32 cali na 55cali to jest różnica. Chyba wezmę soniaka.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

namowiłeś mnie, powiedziałem sobie, że trudno będę mniej pił i zamówiłem również Sony :) w wersji 65 Cali :)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi