damian.p75 0 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Witam.Potrzebna pomoc w wyborze projektora i ekranu nowego lub używanego 1. Pomieszczenie 25m22. Odległość od ekranu 4m odległość projektora od ekranu 4,5m3. Osób oglądających od 1 do 5 4. Siedzenie raczej na wprost lub jeśli 5 osób pod małym kątem 5. Ekran podwieszany ,opuszczany6. Słońce z lewej strony,okno balkonowe7. Sony 55'8. Dobrze gdyby miał łączność bezprzewodową9. Sygnał dostarczony FHD,HD i SD10. Urządzenia podłączone to NC+ ,BlueRay11. Kilka seansów w tygodniu12. Głównie oglądanie filmów i programów przyrodniczych13.Raczej nie będę korzystał z internetu na ekranie ale nie wykluczam 14. Nie gram w gry15.Oglądanie głównie wieczorami ale latem wieczory są puźno 16. Ekran ok 100"17. Co do marki raczej nie mam jakiś preferencji18. Musi mieć 3D to dla mnie ważne19. Łączna suma na projektor i ekran to około 8000 Trochę powyżej jak warto rozważę ale lepiej mniej (wiadomo)20. Kalibracja tak Edytowane 22 Lutego 2017 przez damian.p75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 23 Lutego 2017 Zwiększ nieco budżet i łap Sony HW55. Teraz są na rynku w niezłych cenach ze względu na to, że model ma już swojego następce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian.p75 0 Napisano 23 Lutego 2017 Po godzinach spędzonych na forach oraz setkach przestudiowanych postów też uważam że Sony HW55 byłby najlepszym z możliwych rozwiązań Jest tylko jedno małe ale mój budżet musiał by się zwiększyć o jakieś bagatelka 30-50 %.Dlatego właśnie szukam albo prawdziwej okazji i kupić Sony lub JVC (może być używany) lub sensownej alternatywy.Podałem budżet który jest elastyczny ale wraz z ekranem tylko proporcje mogą być różne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 23 Lutego 2017 (edytowane) Mój JVC X7 będzie na sprzedaż. W marcu planuje zakup X7000 albo RS500. Pozdro Edytowane 23 Lutego 2017 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian.p75 0 Napisano 24 Lutego 2017 Dnia 23.02.2017 o 08:55, Maciej Koper napisał: Zwiększ nieco budżet i łap Sony HW55. Teraz są na rynku w niezłych cenach ze względu na to, że model ma już swojego następce. Macieju zgodnie z sugestią budżet nico powiększony do 10k Może ktoś podsunie jednak jakieś propozycje ....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 24 Lutego 2017 No to napisałem, HW55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian.p75 0 Napisano 24 Lutego 2017 Czy patrząc obiektywnie na moje warunki będzie to lepszy wybór niż któryś z modeli JVC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach