Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcę zapytać jak wygląda jakość obrazu na tym tv .matryca ips.Proszę o waszą ocenęIMG_20170213_084043.jpg

Edytowane przez grzesiek132
  • Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, grzesiek132 napisał:

Witam chcę zapytać jak wygląda jakość obrazu na tym tv .matryca ips.Proszę o waszą ocenęIMG_20170213_084043.jpg

Podstawowe pytanie, czy Ty jesteś zadowolony z obrazu i telewizora? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program pytanie na sniadanie od   dzis   rejestrowany  jest przy pomocy kamer  hd  i  jakosc  obrazu   jest lepsza niz  np tydzien temu.Od poczatku  istnienia tego programu byl rejestrowany przy pomocy kamer sd, podobnie jak program jeden z dziesieciu.Premierowe  odcinki  jeden z dziesieciu  sa juz rejestrowane przy pomocy kamer   hd.Jesli  bedzie  nowy odcinek tego programu  to bedzie w hd.Chyba ze kamery zostana zabrane do rejestrowania innego programu i powroca  kamery sd.

Jesli chodzi o jakosc zdjeca  to uwazam ze jest dobra.Na pewno lepsza jakosc jest w rzeczywistosci na ekranie telewizora.Trudno  wykonac dobre zdjecie ekranu  telewizora.Trzeba zrobic  przynajmniej  20  zdjec i wybrac najlepsze.Do wykonania  dobrych  zdjec   najlepsza  jest lustrzanka.

Przykladowo  to  moje zdjecie ekranu telewizora panasonic.

http://s4.ifotos.pl/img/digitalus_neqhwhq.JPG

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, grundig napisał:

Do wykonania  dobrych  zdjec   najlepsza  jest lustrzanka.

A dlaczego najlepsza jest lustrzanka? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza jest umiejętność robienia zdjęć i ustawień aparatu. :P To zdjęcie Grundiga lepiej usunąć, bo kiepsko wygląda. :D 

Wniosek ze zdjęć... :D Grzesiek132 ma lepszy telewizor. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, grundig napisał:

Program pytanie na sniadanie od   dzis   rejestrowany  jest przy pomocy kamer  hd  i  jakosc  obrazu   jest lepsza niz  np tydzien temu.Od poczatku  istnienia tego programu byl rejestrowany przy pomocy kamer sd, podobnie jak program jeden z dziesieciu.Premierowe  odcinki  jeden z dziesieciu  sa juz rejestrowane przy pomocy kamer   hd.Jesli  bedzie  nowy odcinek tego programu  to bedzie w hd.Chyba ze kamery zostana zabrane do rejestrowania innego programu i powroca  kamery sd.

Jesli chodzi o jakosc zdjeca  to uwazam ze jest dobra.Na pewno lepsza jakosc jest w rzeczywistosci na ekranie telewizora.Trudno  wykonac dobre zdjecie ekranu  telewizora.Trzeba zrobic  przynajmniej  20  zdjec i wybrac najlepsze.Do wykonania  dobrych  zdjec   najlepsza  jest lustrzanka.

Przykladowo  to  moje zdjecie ekranu telewizora panasonic.

http://s4.ifotos.pl/img/digitalus_neqhwhq.JPG

Uważam, że rejestracja programów kamerą SD w 2017 roku przez realizatorów tv publicznej jest jawną kpiną z obywateli. W czasie kiedy na rynku wiekszość sprzedawanych odbiorników to UHD, a HD jest w mniejszości, rejestracja i emisja programów SD to policzek dla odbiorców. To zadna łaska, zwyczajne olewanie i przykład podejścia władz radiokomitetu, które wprowadzając dobrą zmianę mają blade pojęcie o używanym sprzęcie.

Edytowane przez Gandalf2305

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Xisiek napisał:

A dlaczego najlepsza jest lustrzanka? 

O zaletach  lustrzanki  mozesz przeczytac w linku nizej.

https://www.szerokikadr.pl/poradnik/dlaczego-lustrzanka

Jesli chodzi o jakosc mojego zdjecia to takie pytanie  zadalem osobie  ktora zajmuje sie zawodowo wykonywaniem zdjec.Ocena w skali  od  1 do  5   to 4  czyli dobry wynik.Druga sprawa  to zdjecie zostalo wykonane sredniej jakosci aparatem czyli FUJI FinePix S5600.To  dosc stary aparat  fotograficzny z 2005 roku.

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, grundig napisał:

O zaletach  lustrzanki  mozesz przeczytac w linku nizej.

https://www.szerokikadr.pl/poradnik/dlaczego-lustrzanka

Po pierwsze tam nie ma ani jednego zdania odpowiedzi na moje pytanko, po drugie mnie ciekawi Twoje zdanie, a nie czyjeś.

44 minuty temu, artomoher napisał:

Wniosek ze zdjęć... :D Grzesiek132 ma lepszy telewizor. ;) 

Nie powinno się oceniać na podstawie zdjęć, ale fakt faktem zdjęcie Grzeska132 sporo lepsze :) Ktoś mógłby wyciągnąć nawet wniosek, ze IPS LG daje ładniejszych obraz od starej plazmy :P

Edytowane przez Xisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim  obiektyw w  tego typu aparatach  jest znacznie lepszy  niz w aparatach  kompaktowych  lub w smartfonach.

W lustrznace jest tez ; lepsza ostrosc i  wieksze  mozliwosci  ustawienia parametrow obrazu czyli zrobienie dobrego zdjecia w trudnych warunkach czyli np wieczorem  lub slabym oswietleniu.

Lubie dobra ostrosc  obrazu czyli wybieram lustrzanke.Przy pomocy  tego typu aparatu mozna zrobic lepszej jakosci zdjecia.Takie jest moje zdanie.

6991333_DSCF6453.JPG&key=cec4a6b3d4e32a1

https://hdtvpolska.com/forum/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2016/12/28/6991310_DSCF6472.JPG&key=9d4d0716502e4d92545f723a2214eadd9046186f5744647a87ab6efa36cb889f

40 minut temu, Xisiek napisał:

Po pierwsze tam nie ma ani jednego zdania odpowiedzi na moje pytanko, po drugie mnie ciekawi Twoje zdanie, a nie czyjeś.

Nie powinno się oceniać na podstawie zdjęć, ale fakt faktem zdjęcie Grzeska132 sporo lepsze :) Ktoś mógłby wyciągnąć nawet wniosek, ze IPS LG daje ładniejszych obraz od starej plazmy :P

Chyba zartujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, grundig napisał:

Chyba zartujesz

Absolutnie, zdjęcie Komarnickiej na starej plazmie wygląda gorzej niż wszystkie wklejki z IPSa LG Grześka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam inne zdanie na ten temat . co ci nie podoba na tym zdjeciu?  Druga sprawa   to ten telewizor  ma  tylko rozdzielczosc  1024x768.

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, grundig napisał:

Przede wszystkim  obiektyw w  tego typu aparatach  jest znacznie lepszy  niz w aparatach  kompaktowych  lub w smartfonach.

Nie do końca, kitowy badziew w lustrzance z kiepsko swiatlosila wcale nie musi być lepszy niż optyka Zeissa, Leica w komórce, o dobrych kompaktach czy bezlusterkowcach mogących konkurować z lustrzankami z porzadna optyka nie wspominając.

A tak poza tym i tak nie ma to większego znaczenia przy zdjęciach tv, bo nawet w komórkach niektóre aplikacje pozwalają wymoc manualnie parametry ekspozycji.

Zdjęcie na starej plazmie jest brzydkie tonalnie, nieostre i zbyt ciemne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz tez  ze pioneer kuro  jest gorszy od  LG 49lf590v wtedy na pewno uwierze w twoje teorie.

Nieostre?  chyba masz popsuty monitor.

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzięki za opinie,te zdjęcia są robione tabletem huawei mediapad t2 pro. Ja jestem z tv zadowolony,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, grundig napisał:

Nieostre?  chyba masz popsuty monitor.

Naturalnie, że Twoje zdjęcie jest  nieostre w porównaniu do fotek Grzeska. Co więcej na to jest bardzo proste matematyczne wytłumaczenie - ta kiepska plazma ma rozdzielczość HD czyli 1280*720 =921 600 pix, IPSik 1920 *1080=2 073 600 pix. Żadna filozofia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge  tylko zgodzic  sie w jednej kwestii , obraz   moze byc dla  kogos zbyt ciemny  .Lubie takie ustawienia obrazu , jasnosc , kontrast mam ustawiony ponizej polowy wartosci.

Jesli zdjecie  jest niestre  to  kup sobie lepszy monitor.

To zdjecie jest nieostre(poruszone) z tym moge sie zgodzic.

7151407_DSCF6515.JPG&key=5ba310dc71a47ff

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę wiedzieć jaka to plazma. Pewne jest że ma lepszą czerń

Edytowane przez grzesiek132

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, grzesiek132 napisał:

Pewne jest że ma lepszą czerń

Az ciężko w to uwierzyć, ale to wcale nie jest takie oczywiste, bo to jest baaaardzo stara plazma, że może się okazać że ma coś w granicach Twego IPS'a :D

21 minut temu, grundig napisał:

Jesli zdjecie  jest niestre  to  kup sobie lepszy monitor.

Co mi polecisz zamiast Eizo?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, grzesiek132 napisał:

Mogę wiedzieć jaka to plazma. Pewne jest że ma lepszą czerń

Na pierwszym  zdjeciu  plazma panasonic  tx-p42cx3e, rozdzielczosc  1024x768.Na drugim zdjeciu  tx-p50st50e  full-hd.

TX-P42C3B czyli prawie taki sam model  jak   tx-p43cx3e  ma poziom czerni na takim samym poziomie  jak  najnowszy model samsunga KS7000

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue49ks7000-201610234374.htm

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42c3b-tx-p42c3-201103211056.htm

ST50 ma jeszcze lepsze  wyniki

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42st50b-p42st50-201203191731.htm?page=Calibration

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi