grzesiek132 2 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Witam chcę zapytać jak wygląda jakość obrazu na tym tv .matryca ips.Proszę o waszą ocenę Edytowane 13 Lutego 2017 przez grzesiek132 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 Zdjęcie jak zdjęcie. A co chciałeś na nim pokazać? PS. Polecam lekturę https://hdtvpolska.com/aparat-foto-czyli-najwiekszy-klamca-przy-testac/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 13 Lutego 2017 5 godzin temu, grzesiek132 napisał: Witam chcę zapytać jak wygląda jakość obrazu na tym tv .matryca ips.Proszę o waszą ocenę Podstawowe pytanie, czy Ty jesteś zadowolony z obrazu i telewizora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Program pytanie na sniadanie od dzis rejestrowany jest przy pomocy kamer hd i jakosc obrazu jest lepsza niz np tydzien temu.Od poczatku istnienia tego programu byl rejestrowany przy pomocy kamer sd, podobnie jak program jeden z dziesieciu.Premierowe odcinki jeden z dziesieciu sa juz rejestrowane przy pomocy kamer hd.Jesli bedzie nowy odcinek tego programu to bedzie w hd.Chyba ze kamery zostana zabrane do rejestrowania innego programu i powroca kamery sd. Jesli chodzi o jakosc zdjeca to uwazam ze jest dobra.Na pewno lepsza jakosc jest w rzeczywistosci na ekranie telewizora.Trudno wykonac dobre zdjecie ekranu telewizora.Trzeba zrobic przynajmniej 20 zdjec i wybrac najlepsze.Do wykonania dobrych zdjec najlepsza jest lustrzanka. Przykladowo to moje zdjecie ekranu telewizora panasonic. http://s4.ifotos.pl/img/digitalus_neqhwhq.JPG Edytowane 13 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 1 godzinę temu, grundig napisał: Do wykonania dobrych zdjec najlepsza jest lustrzanka. A dlaczego najlepsza jest lustrzanka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 13 Lutego 2017 Najlepsza jest umiejętność robienia zdjęć i ustawień aparatu. To zdjęcie Grundiga lepiej usunąć, bo kiepsko wygląda. Wniosek ze zdjęć... Grzesiek132 ma lepszy telewizor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gandalf2305 124 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) 3 godziny temu, grundig napisał: Program pytanie na sniadanie od dzis rejestrowany jest przy pomocy kamer hd i jakosc obrazu jest lepsza niz np tydzien temu.Od poczatku istnienia tego programu byl rejestrowany przy pomocy kamer sd, podobnie jak program jeden z dziesieciu.Premierowe odcinki jeden z dziesieciu sa juz rejestrowane przy pomocy kamer hd.Jesli bedzie nowy odcinek tego programu to bedzie w hd.Chyba ze kamery zostana zabrane do rejestrowania innego programu i powroca kamery sd. Jesli chodzi o jakosc zdjeca to uwazam ze jest dobra.Na pewno lepsza jakosc jest w rzeczywistosci na ekranie telewizora.Trudno wykonac dobre zdjecie ekranu telewizora.Trzeba zrobic przynajmniej 20 zdjec i wybrac najlepsze.Do wykonania dobrych zdjec najlepsza jest lustrzanka. Przykladowo to moje zdjecie ekranu telewizora panasonic. http://s4.ifotos.pl/img/digitalus_neqhwhq.JPG Uważam, że rejestracja programów kamerą SD w 2017 roku przez realizatorów tv publicznej jest jawną kpiną z obywateli. W czasie kiedy na rynku wiekszość sprzedawanych odbiorników to UHD, a HD jest w mniejszości, rejestracja i emisja programów SD to policzek dla odbiorców. To zadna łaska, zwyczajne olewanie i przykład podejścia władz radiokomitetu, które wprowadzając dobrą zmianę mają blade pojęcie o używanym sprzęcie. Edytowane 13 Lutego 2017 przez Gandalf2305 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Xisiek napisał: A dlaczego najlepsza jest lustrzanka? O zaletach lustrzanki mozesz przeczytac w linku nizej. https://www.szerokikadr.pl/poradnik/dlaczego-lustrzanka Jesli chodzi o jakosc mojego zdjecia to takie pytanie zadalem osobie ktora zajmuje sie zawodowo wykonywaniem zdjec.Ocena w skali od 1 do 5 to 4 czyli dobry wynik.Druga sprawa to zdjecie zostalo wykonane sredniej jakosci aparatem czyli FUJI FinePix S5600.To dosc stary aparat fotograficzny z 2005 roku. Edytowane 13 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) 12 minut temu, grundig napisał: O zaletach lustrzanki mozesz przeczytac w linku nizej. https://www.szerokikadr.pl/poradnik/dlaczego-lustrzanka Po pierwsze tam nie ma ani jednego zdania odpowiedzi na moje pytanko, po drugie mnie ciekawi Twoje zdanie, a nie czyjeś. 44 minuty temu, artomoher napisał: Wniosek ze zdjęć... Grzesiek132 ma lepszy telewizor. Nie powinno się oceniać na podstawie zdjęć, ale fakt faktem zdjęcie Grzeska132 sporo lepsze Ktoś mógłby wyciągnąć nawet wniosek, ze IPS LG daje ładniejszych obraz od starej plazmy Edytowane 13 Lutego 2017 przez Xisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 Przede wszystkim obiektyw w tego typu aparatach jest znacznie lepszy niz w aparatach kompaktowych lub w smartfonach. W lustrznace jest tez ; lepsza ostrosc i wieksze mozliwosci ustawienia parametrow obrazu czyli zrobienie dobrego zdjecia w trudnych warunkach czyli np wieczorem lub slabym oswietleniu. Lubie dobra ostrosc obrazu czyli wybieram lustrzanke.Przy pomocy tego typu aparatu mozna zrobic lepszej jakosci zdjecia.Takie jest moje zdanie. https://hdtvpolska.com/forum/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2016/12/28/6991310_DSCF6472.JPG&key=9d4d0716502e4d92545f723a2214eadd9046186f5744647a87ab6efa36cb889f 40 minut temu, Xisiek napisał: Po pierwsze tam nie ma ani jednego zdania odpowiedzi na moje pytanko, po drugie mnie ciekawi Twoje zdanie, a nie czyjeś. Nie powinno się oceniać na podstawie zdjęć, ale fakt faktem zdjęcie Grzeska132 sporo lepsze Ktoś mógłby wyciągnąć nawet wniosek, ze IPS LG daje ładniejszych obraz od starej plazmy Chyba zartujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek132 2 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Jak na tv za 2000zł to chyba nie jest żle . Edytowane 13 Lutego 2017 przez grzesiek132 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 Dobra jakosc obrazu w LG 49lf590v. Wracajac do zdjec z ekranu telewizora . polecam link nizej. http://www.avsforum.com/forum/167-plasma-flat-panel-displays/920011-official-pioneer-kuro-pictures-thread-291.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek132 2 Napisano 13 Lutego 2017 Jak na tv za 2000zł to chyba nie jest żle . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 Dobrze jest.Duze znaczenie ma zrodlo sygnalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek132 2 Napisano 13 Lutego 2017 To obraz z dekodera cyfrowego polsatu ,to napewno nie jest szczyt możliwości tego tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 47 minut temu, grundig napisał: Chyba zartujesz Absolutnie, zdjęcie Komarnickiej na starej plazmie wygląda gorzej niż wszystkie wklejki z IPSa LG Grześka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Mam inne zdanie na ten temat . co ci nie podoba na tym zdjeciu? Druga sprawa to ten telewizor ma tylko rozdzielczosc 1024x768. Edytowane 13 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 1 godzinę temu, grundig napisał: Przede wszystkim obiektyw w tego typu aparatach jest znacznie lepszy niz w aparatach kompaktowych lub w smartfonach. Nie do końca, kitowy badziew w lustrzance z kiepsko swiatlosila wcale nie musi być lepszy niż optyka Zeissa, Leica w komórce, o dobrych kompaktach czy bezlusterkowcach mogących konkurować z lustrzankami z porzadna optyka nie wspominając. A tak poza tym i tak nie ma to większego znaczenia przy zdjęciach tv, bo nawet w komórkach niektóre aplikacje pozwalają wymoc manualnie parametry ekspozycji. Zdjęcie na starej plazmie jest brzydkie tonalnie, nieostre i zbyt ciemne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Napisz tez ze pioneer kuro jest gorszy od LG 49lf590v wtedy na pewno uwierze w twoje teorie. Nieostre? chyba masz popsuty monitor. Edytowane 13 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek132 2 Napisano 13 Lutego 2017 Panowie dzięki za opinie,te zdjęcia są robione tabletem huawei mediapad t2 pro. Ja jestem z tv zadowolony, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 11 minut temu, grundig napisał: Nieostre? chyba masz popsuty monitor. Naturalnie, że Twoje zdjęcie jest nieostre w porównaniu do fotek Grzeska. Co więcej na to jest bardzo proste matematyczne wytłumaczenie - ta kiepska plazma ma rozdzielczość HD czyli 1280*720 =921 600 pix, IPSik 1920 *1080=2 073 600 pix. Żadna filozofia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Moge tylko zgodzic sie w jednej kwestii , obraz moze byc dla kogos zbyt ciemny .Lubie takie ustawienia obrazu , jasnosc , kontrast mam ustawiony ponizej polowy wartosci. Jesli zdjecie jest niestre to kup sobie lepszy monitor. To zdjecie jest nieostre(poruszone) z tym moge sie zgodzic. Edytowane 13 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek132 2 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Mogę wiedzieć jaka to plazma. Pewne jest że ma lepszą czerń Edytowane 13 Lutego 2017 przez grzesiek132 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 5 minut temu, grzesiek132 napisał: Pewne jest że ma lepszą czerń Az ciężko w to uwierzyć, ale to wcale nie jest takie oczywiste, bo to jest baaaardzo stara plazma, że może się okazać że ma coś w granicach Twego IPS'a 21 minut temu, grundig napisał: Jesli zdjecie jest niestre to kup sobie lepszy monitor. Co mi polecisz zamiast Eizo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) 16 minut temu, grzesiek132 napisał: Mogę wiedzieć jaka to plazma. Pewne jest że ma lepszą czerń Na pierwszym zdjeciu plazma panasonic tx-p42cx3e, rozdzielczosc 1024x768.Na drugim zdjeciu tx-p50st50e full-hd. TX-P42C3B czyli prawie taki sam model jak tx-p43cx3e ma poziom czerni na takim samym poziomie jak najnowszy model samsunga KS7000 http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue49ks7000-201610234374.htm http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42c3b-tx-p42c3-201103211056.htm ST50 ma jeszcze lepsze wyniki http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42st50b-p42st50-201203191731.htm?page=Calibration Edytowane 13 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach