toppeerr 0 Napisano 11 Lutego 2017 hej Szukam telewizora 55-60 cali, do oglądania filmów z C+ i Meczy Piłkarskich również C+ oraz Eleven. w oglądaniu meczy wkurza mnie "klatkowanie" i widzę to w większości słabszych TV budżet 3200-4000 zł nie musi być 4K!!!! 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-3 m23. Ile osób zasiada przed telewizorem? 14. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? będzie stał6. Jak słońce świeci w pokoju? nie dotyczy7. Jaki masz obecnie telewizor? słaby, telewizor ma służyć w nowo powstałym salonie8. Co chcemy aby telewizor posiadał? WSZYSTKO co możliwe 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? NC+ z dekodera i cyfrowy polstat z dekodera10 .Jakie urządzenia ? tylko telewizja 11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-6 12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? tak13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? seriale, filmy, sport14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? w tym momencie tylko z android tv lub smart tv ale to max 5% użytkowania tv16. Preferencje co do marki? nie mam17. Preferencje co do wielkości? 55 minimum-60 optimum18. Co Cię denerwuje w telewizorach? widzę "klatkowanie" podczas oglądania meczów i to mi przeszkadza19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczór 95%20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000 21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? czekam na OLEDY w normalnej cenie, wiec TV na max 3-5 lat22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? w smartfonie często, w TV mam nadzieję że również będzie na to okazja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 653 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Witam. Z systemem android bardzo dobry wybor to np Sony KDL-55W809C Test telewizora jest na forum https://hdtvpolska.com/forum/topic/35389-test-sony-w755c-w805c-w809c-w855c-55-android-tv-full-hd/ Edytowane 13 Lutego 2017 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Najtańszy sensowny TV w 60 calach, to Samsung ku6000, niestety w tym budżecie nie dostaniesz TV z 120Hz uplynniaczem, który podnosi czytelność obrazu ruchomego. Jeżeli jednak do szczęścia wystarczy Ci zwykły uplynniacz i 58 to najlepszym wyborem w kategorii jakość obrazu będzie Panasonic dx700. Edytowane 13 Lutego 2017 przez Xisiek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toppeerr 0 Napisano 15 Lutego 2017 dziękuje za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 15 Lutego 2017 Spoko, proponuje wizytę w sklepie i rzut okiem czy podoba się Ci obraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach