Skocz do zawartości
becks_

Jaki TV wybrać? Sport, ps4, seriale...

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Poszukuje od dłuższego czasu TV, jestem mocno wyczulony jeśli chodzi o słabe podświetlenie matrycy, kiepską konstrukcję oraz wieszanie się tv. Zastanawiam się nad Sony xd7005 49 cali. Poniżej szczegółowe info. Może być ten soniak czy coś innego proponujecie? 

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? pod różnymi kątami więc ważne. 
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać 
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Pokój nie jest zbyt nasłoneczniony. 
7. Jaki masz obecnie telewizor lg 32lb650
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 4k, Smart tv, nagrywanie, 
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ?4k i hd
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Laptop, konsola ps4
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez różnicy 
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sportowe, seriale 
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak 
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak/3h
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem 
17. Preferencje co do wielkości? 49,50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nie doświetlone brzegi 
19. Preferencje co do marki ? Sony, Panasonic, Samsung (kolejność zachowana) 
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie 
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 zł 

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ?nie 

Edytowane przez becks_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego iż również jestem zainteresowany tv ,do konsoli głównie, to mogę napisać że mało kasy do takich wymagań. Coś za coś. Albo Panasonic ( bardzo dobry obraz - DX700) albo Samsung ( gorszy obraz ale niski input lag - seria KU6...). Sam postanowiłem kupić Samsunga UE50KU6000 ze względu na obudowę( skręcana). Obraz w serii KU6.... jest jednakowy. Chyba że się mylę. Zaraz to wyjdzie.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakieś opinie co do mojego wyboru xd7005? Co można mu zarzucić? W czym jest np gorszy a w czym  lepszy od dxu701? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety telewizor, ktory spelnia podane przez ciebie wymagania jest jednorozcem

na twoim miejscu zrezgnowalbym z 4k, bo i tak siedzisz 3m od tv, wiec roznicy nie powinienes odczuc

ps. model. ktory podales nie nadaje sie za bardzo do ogladanie sportu, bo ma matryce 69Hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałem Panasonic 50dxu701. Generalnie jestem zadowolony. Jest jedno "ale"  dotyczące oprogramowania. Na oficjalnej stronie Panasonica widnieje aktualizacja u numerze:3.232, natomiast ja mam 3.252. Nie wiem czym jest to spowodowane, lecz co zauważyłem : nie ma pewnych aplikacji które widziałem na wystawowym modelu w Euro, czyli np Eurosport, oraz nie mogę ustawić my home Cloud w tv w żaden sposób. Zainstalowałem aplikację Panasonic, tv remote 2, i nie ma tam rowniez nic do zarządzania my home Cloud choć na screenach W google play jest. Gdy wchodzę w ustawienia my home Cloud w tv mam tam tylko regulamin politykę prywatności, do zaznaczenia że nie chce być monitorowany oraz opcje zakończ, po której wychodzi do programu telewizyjnego. Co zrobić? Ma ktoś podobny problem? 

IMG_20170216_205822282.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisalem w google  ten symbol tzn wersje  softu.Na niemieckim  forum  hifi.de jest podobny watek.Z informacji w tym temacie wynika  ze to najnowsza  wersja firmweru ale nie ma jeszcze tego softu na internetowej stronie.Probowales np przywrocic ustawienia fabryczne telewizora  i sprawdzic jaki bedzie efekt.

https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=http://www.hifi-forum.de/viewthread-153-3663.html&prev=search

w dx900 tez jest taka sama wersja softu

https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://www.hdfever.fr/forum/viewtopic.php%3Ft%3D9811%26p%3D293043&prev=search

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem. Ten sam efekt. Problem w tym, że tą wersję oprogramowania miałem fabrycznie, nic mi się nie aktualizowało. Skoro w sklepie te funkcje na których mi zależy działały a był firmware 3.232 to może wgrać z pena starsze oprogramowanie? Czy czekać na kolejną aktualizacje? Bo póki co nie mogę się w pełni cieszyć ze wszystkich funkcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pendrive  raczej tez nie wejdzie  jesli najnowsza wersja softu jest w telewizorze.Najlepiej  wyslac list do panasonica  z pytaniem o wersje softu ktora jest w telewizorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam również problem z my home cloud jest tylko polityka prywatności po czym wychodzi do programu tv Wersja systemu 3.232 Zastanawiam się czy nie jest to zależne od dostawcy internetu.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi