Skocz do zawartości
pszmeja

telewizor 3000-4000 PLN, max 50 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję kupić tv do salonu. Bardzo proszę o pomoc i podpowiedzi. Obecnie mam Philipsa z ambilightem, z którego jestem bardzo zadowolony i chcę go przenieść do sypialni, dlatego proszę o opinię czy warto wchodzić w obecnego "chińskiego" Philipsa z ambilightem. TV wykorzystywane głównie do oglądania filmów i konsoli PS4.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? WPROST
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? WISIEĆ
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z BOKU, OKNO WSCHODNIE
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Jakiś Philips 42 cale z ambilight, kupiony jakieś 8 lat temu za 4000 z groszami
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? ambilight (aczkolwiek może być i bez)
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ?  kablówka HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS4
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? SPORT, FILM
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? TAK
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 20%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? WIECZORAMI
17. Preferencje co do wielkości? 46-50 CALI
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? WOLNE PRZEŁĄCZANIE KANAŁÓW
19. Preferencje co do marki ? PHILIPS ?
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? NIEKONIECZNIE
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? MAX 4000

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecny Philips to dokładnie taki sam jak ty masz więc nie ma co pisać słowa "chiński" ; )

PUS6561 jest warty rozważenia. Telewizor uniwersalny do wszystkiego. Opinie ma różne. Dzisiaj czytałem jednego posta (nawet tutaj na forum), że jest idealny podczas gdy inni piszą, że jest mniej idealny ;) Jak to w sieci: wszystko o nim znajdziesz. W testach wyszedł dobrze: bardzo fajna cena / jakość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chiński w sensie, że chyba od 2011 Philipsem zarządza jakiś chiński moloch, a mój obecny sprzęt jest jeszcze starszy... holenderski ! :)

Wyczytałem na forum bardzo pozytywne opinie o Panasonic TX-50CX700E, ale to model z poprzedniego roku i ciężko go dostać nie z ekspozycji. Gość w Euro AGD polecał w zamian model TX-50DXU701, może w tę stronę ? Najważniejsze to obejrzeć w doskonałej jakości meczyk i zagrać na PS4 jak w realu.

Edytowane przez pszmeja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test telewizora  dx700 czyli bardzo podobny model jak dxu 701 jest na forum.Inne informacje o dx700 w ostatnim  poscie w watku  nizej

https://hdtvpolska.com/forum/topic/38554-panasonic-tx-58dxu701-czy-panasonic-tx-58dx700e/?_fromLogin=1#replyForm

Jesli chodzi  o model  cx700 to na allegro jest odpowiednik tego modelu  czyli cx720 z panelem 120hz.Ofert jest duzo , aukcje nawet po  30 sztuk  cxe720.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi