pszmeja 0 Napisano 27 Grudnia 2016 Witam Potrzebuję kupić tv do salonu. Bardzo proszę o pomoc i podpowiedzi. Obecnie mam Philipsa z ambilightem, z którego jestem bardzo zadowolony i chcę go przenieść do sypialni, dlatego proszę o opinię czy warto wchodzić w obecnego "chińskiego" Philipsa z ambilightem. TV wykorzystywane głównie do oglądania filmów i konsoli PS4. 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? WPROST5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? WISIEĆ6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z BOKU, OKNO WSCHODNIE7. Jaki masz obecnie telewizor ? Jakiś Philips 42 cale z ambilight, kupiony jakieś 8 lat temu za 4000 z groszami8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? ambilight (aczkolwiek może być i bez)9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? kablówka HD10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS411. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-612. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? SPORT, FILM14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? TAK15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 20%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? WIECZORAMI17. Preferencje co do wielkości? 46-50 CALI18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? WOLNE PRZEŁĄCZANIE KANAŁÓW19. Preferencje co do marki ? PHILIPS ?20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? NIEKONIECZNIE21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? MAX 4000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 28 Grudnia 2016 Obecny Philips to dokładnie taki sam jak ty masz więc nie ma co pisać słowa "chiński" ; ) PUS6561 jest warty rozważenia. Telewizor uniwersalny do wszystkiego. Opinie ma różne. Dzisiaj czytałem jednego posta (nawet tutaj na forum), że jest idealny podczas gdy inni piszą, że jest mniej idealny Jak to w sieci: wszystko o nim znajdziesz. W testach wyszedł dobrze: bardzo fajna cena / jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pszmeja 0 Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) chiński w sensie, że chyba od 2011 Philipsem zarządza jakiś chiński moloch, a mój obecny sprzęt jest jeszcze starszy... holenderski ! Wyczytałem na forum bardzo pozytywne opinie o Panasonic TX-50CX700E, ale to model z poprzedniego roku i ciężko go dostać nie z ekspozycji. Gość w Euro AGD polecał w zamian model TX-50DXU701, może w tę stronę ? Najważniejsze to obejrzeć w doskonałej jakości meczyk i zagrać na PS4 jak w realu. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez pszmeja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 652 Napisano 28 Grudnia 2016 Test telewizora dx700 czyli bardzo podobny model jak dxu 701 jest na forum.Inne informacje o dx700 w ostatnim poscie w watku nizej https://hdtvpolska.com/forum/topic/38554-panasonic-tx-58dxu701-czy-panasonic-tx-58dx700e/?_fromLogin=1#replyForm Jesli chodzi o model cx700 to na allegro jest odpowiednik tego modelu czyli cx720 z panelem 120hz.Ofert jest duzo , aukcje nawet po 30 sztuk cxe720. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach