kamda89 0 Napisano 2 Listopada 2016 Witam, zamierzam kupić telewizor ze sklepu internetowego redcoon.pl Macie jakieś doświadczenia z tym sklepem?? Za każdą opinie będę bardzo wdzięczny. Przyznam się że po raz pierwszy będe kupował coś przez internet za tak dużą kwotę dlatego mam pytanie ogólnie odnośnie zakupów przez internet jest się czego bać?? czy wszystko jest prawnie dobrze uregulowane że można śmiało kupować?? Jak z gwarancją przy takich zakupach?? Chce kupić tv Samsung za ok 2500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 2 Listopada 2016 Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś nie dawali polskiej gwarancji, sprzęt pochodził z UE i czasem był powystawowy. Poczytaj w sieci. Rok temu u nich zamawiałem i odwlekali wysyłkę, więc olałem. Miłej lektury. http://www.opineo.pl/opinie/redcoon-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 2 Listopada 2016 Ja kupowałem trochę przez kilka lat (ale ostatni zakup ponad rok temu). Głównie elektronika i agd. Zawsze ok, nie miałem uwag. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RealWaaagh 18 Napisano 2 Listopada 2016 Kupowałem kino domowe kilka lat temu, było super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 2 Listopada 2016 Zamawiałem u nich parę rzeczy i wszystko było OK. Jak już koledzy wcześniej napisali, sprzęt może być z dystrybucji europejskiej i wtedy z ewentualną naprawą gwarancyjną jest zabawa bo wysyłasz to do sklepu a oni wysyłają to dalej, można wtedy poczekać dłużej na naprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gandalf2305 124 Napisano 2 Listopada 2016 W 2010 r zamierzalem kupic u nich tv. Zamówienie przyjeli do realizacji w ciagu tygodnia. Po 10 dniach okazało się że nie mają towaru na stanie. I co ciekawe, nie zamierzali nawet mnie o tym powiadomic. Po tygodniu od zlożenia zamowienia zacząłem sie dowiadywać co moim zamówieniem. Pokrętnie zaczeli tłumaczyć, że realizacja przeciągnie sie o kilka dni. Po nastepnym tygodniu dowiedzialem sie (znowu po mojej interwencji). że w bieżącym roku już nie będzie możliwości dostawy. To byl listopad 2010 rok. Tv Sony HX900.Z opcją zapłaty przy odbiorze. W innym sklepie dostalem po tygodniu bez problemów z ceną o 500 zl niższą. Pojechałem odebrac osobiście. Wtedy to był koszt 9700 zł. W Sony Center proponowano mi za 12 000. Pozdrawiam. 0 Cytuj 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) To jest część wielkiej sieci Media Markt/Saturn, nawet adres centrali mają ten sam - Warszawska al. Jerozolimskie 179. Podobnie jak MM/Saturn Redcoon oferuje 30 dni na testowanie sprzętu z prawem zwrotu bez podania przyczyny. Edytowane 2 Listopada 2016 przez rafcio76r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamda89 0 Napisano 2 Listopada 2016 A jak ogólnie z zakupami przez internet?? są bezpieczne?? Napisze dokładnie o co chodzi chce kupić tv, dokładnie samsung J6200 Tutaj http://www.redcoon.pl/B704987-Samsung-UE50J6240-Zestaw-1_TV-LED jest za 2490zł, 50 cali z klawiaturą do smart tv. W komputroniku jest za taką samą cene ale 48cali i bez klawiatury. Zastanawiam się co zrobić, doradzicie coś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamda89 0 Napisano 6 Listopada 2016 Telewizor zamówiony, przyszedł po 2 dniach jak na razie wszystko ok ale mam kilka spraw. 1 Klawiatura dołączona do zestawu nie działa zbyt poprawnie, niektóre przyciski w ogóle nie działają, a niektóre zależnie od aplikacji, np. pisać da się w przeglądarce a w youtube już nie. Ktoś wie co to może być?? 2. Spotkaliście się z sytuacją że mimo że wybraliście sposób płatności jako pobranie to kurier i nie chce od was żadnych pieniędzy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniunio57 17 Napisano 6 Listopada 2016 Ad2 Pierwszy raz słyszę ,a zakupy w internecie robię od paru ładnych lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamda89 0 Napisano 6 Listopada 2016 No kolego więc wyobraź sobie że dostałem telewizor a za pobraniem była tylko kwota za dostawę czyli 11zł. Teraz pytanie co zrobić dzwonić do sklepu żeby to wyjaśnić czy poczekać aż ktoś od nich się odezwie i traktować to jako prezent?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yerzo 14 Napisano 6 Listopada 2016 Troszkę cebulą zajechało z tym prezentem. Ktoś się pomylił i należałoby to wyjaśnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamda89 0 Napisano 6 Listopada 2016 W sumie racja, ale zastanawiam się czy mają tam aż taki bałagan że sie nie zorientują odnośnie tego błędu, poczekam kilka dni i zadzwonię do nich żeby wyjaśnić sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 7 Listopada 2016 Nie ma sensu wzbogacać się na ludzkiej krzywdzie. Pracownik sklepu popełnił błąd i może za niego odpowiadać z własnej kieszeni.. Każdemu błędy się przydarzają. Zadzwoń jutro lub wyślij maila do sklepu. Z pewnością Ci podziękują za uczciwość 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach