Skocz do zawartości
pmcomp

reklama firmy kurierskiej K-EX (ku przestrodze)

Rekomendowane odpowiedzi

Firmy nie znam i obym nie musiał poznawać. Poczytajcie żebyście nie dostali czasem telewizora zwiniętego w rulon:

http://next.gazeta.pl/next/7,151243,20497372,ipad-zwiniety-w-rulon-razem-z-kartonem-kurier-nie-widzi-problemu.html#Czolka3Img

Oto te ancymonki: http://k-ex.pl/

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Komentarz jednego z "zadowolonych" klientów tejże firmy :

No cóż... moje doświadczenia z tą firmą są podobne, jak w opisywanym przypadku, choc skończyło sie trochę lepiej. Mianowicie przesyłka "kurierska" została przez kuriera K-EX przerzucona przez płot, bo nikt nie otwierał drzwi. Otwierać nie mógł, bo w środku dnia mało kto siedzi w domu. Kurier zadowolony z siebie i swojej pomysłowości zadzwonił do mnie z informacją, że mam w ogrodzie przesyłkę. Spytałem go, czy słyszał szczekanie psa - potwierdził. Więc poprosiłem, aby przelazł przez płot I odebrał mojemu psu zabawkę, którą mu właśnie dał. Kurier się rozłączył I przestał odbierać połączenia.
Na szczęście kochany kundel był mądrzejszy od kuriera i poszarpał tylko opakowanie, zamówionymi na aukcji ubraniami się nie zainteresował. Ja natomiast tej firmy unikam jak ognia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, tylko jakim cudem gość odebrał taką przesyłkę???

Nie widział co podpisuje???

A teraz wielki lament...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, tylko jakim cudem gość odebrał taką przesyłkę???

Nie widział co podpisuje???

A teraz wielki lament...

a przeczytałaeś dokładnie jak to się odbyło? Chyba jednak nie.

Wszystko jest jasno napisane ...

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem i nadal nie rozumiem.

Nie podpisał, to znaczy, że przesyłki nie odebrał. Więc o jakich formularzach reklamacyjnych On mówi?

Co to za kurier, który rzuca przesyłkę i ucieka. Przecież taka paczka nadal jest niedostarczona.

Albo ten gość jest ...... (wpisać odpowiednie słowo), albo coś tu kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam wątpliwości jak poprzednicy. Miałem dużo do czynienia z kurierami, gdyż żona handlowała kosmetykami. Wszystko zależy od człowieka, a nie pod firmy.

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam opinie kolegi powyżej, dużo zależy od konkretnego kuriera. Dekle trafiają się w każdej.

A jak kurierzy to robią - niektórzy np.sami podpisują sobie odbiór przesylki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dzisiaj dostalem kabelek dpd .... to znaczy jak wrocilem z pracy zastalem go pod drzwiami .... moze warto dac nauczke niektorym .... odniechce im sie nierzetelnosci .;)

Juz nie wspomne ze , kilka miesiecy temu zamowilem sprzetu za 3k , jako ze mnie nie bylo w domu, grzeczny pan zostawil paczki 3 domy dalej ...cale szczescie, ze to przypadkiem moj kuzyn odebral ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem i nadal nie rozumiem.

Nie podpisał, to znaczy, że przesyłki nie odebrał. Więc o jakich formularzach reklamacyjnych On mówi?

Co to za kurier, który rzuca przesyłkę i ucieka. Przecież taka paczka nadal jest niedostarczona.

Albo ten gość jest ...... (wpisać odpowiednie słowo), albo coś tu kręci.

Zdziwilbyś się. Mój kejs. Wzmak zakupiony na eBayu UK. Po raz ostatni przez ten durny systemi global priority shipping czy jakos tak. Paczka została dostarczona do ... In-Postu. Jako drop out. I na stronie eBay widnieje jako dostarczona do odbiorcy. Mimo, ze odbiorcy czyli mnie na oczy nie widziala. I co? Zapomnij o zwrocie kasy przez PayPal bo status jest ... delivered. In-Post po monitach po dwoch miesiacach paczkę dostarczyl ... uszkodzonaą. Mechanicznie. Musiala być walona o beton bo dwumilimetrowe blachy były powyginane. A te [beeep]y z In-Post do dzisiaj na reklamacje nie odpowiedziały. Mi sie nie chce po sądach biegać. Kase mam ale czas wole poswięcac na sluchanie muzyki. Co najciekwasze wzmak to wszstko przeżył i pięknie gra. Dobra amerykańska konstrukcja z rynku pro.

Nigdy więcej In-Post i eBayowefo systemu dostawy. Z Chin ściągam wyłacznie DHLem, na szczescie maja dobre stawki. W Polsce DHL, DPD, UPS i FedEX. Reszta to banda oszustów.

Takie jest moje zdanie. A kupuję za dziesiatki tysięcy złotych rocznie.

A kurierzy lokalni, którzy dostarczają do mnie są mi znani. Czesto dostaną parę zeta albo flaszkę i popeliny nie ma. I zostawiają mi paczki pod domem. Bez mojefo podpisu. Jak w Stanach. Kwestia relacji i zaufania.

Telewizora NIGDY bym nie odebrał od kuriera bez sprawdzenia co jest w środku. Kurier nie chce poczekac i razem obejrzec? To niech ją zabiera i wyp....la. Wtedy pojadę do nich do biura po odbior wlasny i będzie komisyjne otwarcie. A strachy, że on już drugi raz nie przyjedzie niech sobie ... w ... wsadzi.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko co to ma wspólnego z tym przypadkiem?

Przesyłka z daleka wyglądała na zmasakrowaną.

Więc albo to [beeep], który bezmyślnie podpisał, albo nie podpisał (przesyłka nie odebrana) i powinien nadal żądać dostarczenia przesyłki a nie zajmować się teraz reklamacją, czy ubezpieczeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisał czy nie podpisał to temat wtórny bo prawny.

Mnie najbardziej ciekawi co firma kurierska robiła z tą paczaka że tak ja zmasakrowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dostalem kabelek dpd .... to znaczy jak wrocilem z pracy zastalem go pod drzwiami .... moze warto dac nauczke niektorym .... odniechce im sie nierzetelnosci .;)

Juz nie wspomne ze , kilka miesiecy temu zamowilem sprzetu za 3k , jako ze mnie nie bylo w domu, grzeczny pan zostawil paczki 3 domy dalej ...cale szczescie, ze to przypadkiem moj kuzyn odebral ...

W UK jest to normalne, że zostawia się paczkę u sąsiada jak nie ma odbiorcy i ja się cieszę jak mi zostawią, bo nierzadko nie zostawiają i trzeba aranżować drugą dostawę lub samemu odebrać a mi się jeździć nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi