Skocz do zawartości
Maciej Koper

Sony XD93 (KD-65XD9305) Test - UHD 4K, Triluminos, HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem mój egzemplarz i jest prawie prosty :) Wygięcie jest minimalne. Gdybym nie spotkał się z tematem na forum to nawet nie zwróciłbym na to uwagi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wychodzi na to, że chyba niemal wszystkie nie trzymają poziomu, Sony pewnie nic z tym nie zrobi bo by zbańczyli do końca :)

Edytowane przez subek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, czy do tego TV można podłączyć się ze słuchawkami przez Bluetooth?

Tapatalk @ Xperia Z5C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez wygiety u gory i na dole powiesilem na scianie pieprzyc narazie, juz jeden wymienilem ze spalonym pikselem drugiego mi sie nie chce znow tachac do sklepu , wedlug mnie to badziew jakich malo ten sony  matryca z jakimis paskami na srodku szkoda gadac(na meczach najbardziej widoczne), poczekam z pol roku i wymienie na inny( bo place jeszcze ubezpieczenie za niego ekstra jakby cos sie z nim stalo to sklep wymienia na inny jak nie ma takiego modelu) a moglem wziasc panasonica dx902 ale nie bo zona  androida ma bedzie lepszy :angry:

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 2016-11-16 at 4:03 AM, IoTMan said:

Mam pytanie,

Poniewaz mieszkam w Kanadzie moj 930D nie ma zainstalowanej aplikacji IPLA, powiem wiecej nie mam mozliwosci zainstalowania prawidlowej wersji IPLA na TV. Zainstalowal generalna wersje, i wszystko dziala oprocz tego ze potrzebuje mysz zeby ja uzywac.....

Czy ktos bylby w stanie zgrac IPLA z polskiego TV i podeslac mi ja w .apk formacie? Nie wiem, czy jest to mozliwe bez posiadania "root" na telewizorze....

Bede dozgonnie wdzieczny

Wyglada ze "zgranie" aplikacji jest banalnie proste. Wystarczy uzyc ES File Explorer, zaznaczyc IPLA w aplikacjach i zrobic backup....

W zamian moge zaoferowac Vegas Sony Demo w HDR ;), a tak powaznie, to uzywanie IPLI z mysza doprowadza mnie do szalu...... 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, IoTMan napisał:

a tak powaznie, to uzywanie IPLI z mysza doprowadza mnie do szalu...... 

Aplikacja na TV i trzeba obsługiwać myszą? Mają poczucie humoru ;) 

Wczoraj próbowałem zainstalować aplikację Eleven Sport i niestety TV jej nie obsługuje. Na zewnętrznym urządzeniu poszło bez problemu. Jedyne chyba wyjście (jeszcze nie sprawdzałem) to odbiór poprzez stronę internetową w Operze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

co Panowie sądzicie o rewelacjach iż sony usuwa tematy związane z inputlagiem min na tym modelu

"

Problem Issue:

Sony's 2016 Bravia line is ill-equiped to handle 4K gaming, as their flagship models have really high levels of input latency. Sony advertises their x930D bravia model as best fit for the PS4 Pro, but users who actually have it face a sever disadvantage when it comes to competitive and even casual games like Battlefield.

Sony also promised a marshmallow update for their 2016 line in sometime October which has been indefinitely postponed without any news.

Basically, Sony is trying to censor any bad press regarding their 2016 TVs for the holiday season, so I want to get the word out."

http://www.wykop.pl/link/3465527

Pozdrawiam,

zax

Ps. Przepraszam za formatowanie ale na telefonie to dramat okiełznać układ tekstu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic. Wyszedł patch, sprawa zamknięta jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszedł Patch, ale nie pomaga tak jak życzyli by sobie tego użytkownicy.

"Sony TV owners who have installed the latest Sony TV update that contrary to what I was led to believe would happen, it doesn’t introduce an actual HDR Game mode. Rather it appears to merely reduce the TV’s HDR input lag generally. It also seems that the update is also now available in the US under firmware number PKG3.531.0108NAB. I’ve approached Sony for absolute clarification on all this, but am still awaiting a response."

Lag w trybie 4k HDR spadł z ok. 85ms do 58.5 ms co wciąż jest wartością znacznie wyższą niż ta której oczekiwał bym po telewizorze polecanym przez samo Sony do PS4pro.

http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi Panowie jak to jest z tymi "chmurkami" każdy model XD93 ma ten problem?I jest on bardzo uciążliwy? 

PS.Opłaca się brać model 55" za 6700zl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paru dni testuję ten TV i co do jakości obrazu i ogólnego wyglądu nie mam żadnych uwag. Rozczarowało mnie w nim tylko 3D. Jak już zostało pokazane we wcześniejszym poście z filmikiem  od użytkownika subek w filmach 3d kontury obrazu są bardzo niewyraźne i z prawej strony obiektów występują na całym obrysie cienie.Tego po prostu nie da się oglądać. Mam pytanie do posiadaczy tego TV czy też tak mają czy może jest to wina nieoryginalnych okularów (testowałem na samsungach SSG 5100). Dodatkowo obraz 3D nie jest automatycznie wykrywany ani z nagranego materiału na turbodekoderze nc+ anie przy wyświetlaniu filmów z komputera. Posiadam jeszcze drugi tv. Panasonic 47WT60 i wprawdzie to trochę inna technologia bo pasywna ale tam nie ma z tym żadnych problemów. Coś zaczynam podejrzewać jakiś spisek w tym teście tego telewizora gdzie nie ma ani słowa o jakości 3D z powodu jakoby braku okularów. Dla mnie osobiście z tą jakością obrazu i obsługą materiałów w 3D to jakby ten TV nie miał tej opcji. Proszę o uwagi innych posiadaczy czy też tak mają czy może ja tylko jestem jakiś na tym punkcie przewrażliwiony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno ma się pojawić nowy software do tego tv, który teoretycznie powinien jeszcze bardziej obniżyć lag, słyszeliście coś o tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czytałem, że od 10 grudnia mają nowego Androida wypuszczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z tym podłączeniem słuchawek przez Bluetooth? Parują sie bez problemu? Polecacie tego samsunga w wersji 55' czy nie ma sensu dopłacać i lepiej wziąć Panasonic TX-58DX780E? A moze samsunga KS8000? Martwi mnie trochę input lag w sonym pod kątem ps4 pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

SONY TELEWIZOR KD-65XD9305 B / D  

mam pytanie co oznacza litera na B lub D czy to kraj dystrybucji tego TV ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę do użytkowników 65'' XD9305... 
ten model ma w zestawie uchwyt ścienny, instrukcja papierowa. montażu na ścianę prowadzi do zamocowania wieszak do TV śrubami które są wkręcone do obudowy tylnej... natomiast są w zestawie również śruby/dystanse VS(S) oraz VS(L) i mam pytanie czy to aby nie one  powinny być zastosowane do przymocowania tego uchwytu do tylnej ściany w TV ? (wydają sie o wiele bardziej masywne oraz spełniają rolę dystansów)
dziękuję za informację.
MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 14.12.2016 o 13:16, MichałTJE napisał:

Mam prośbę do użytkowników 65'' XD9305... 
ten model ma w zestawie uchwyt ścienny, instrukcja papierowa. montażu na ścianę prowadzi do zamocowania wieszak do TV śrubami które są wkręcone do obudowy tylnej... natomiast są w zestawie również śruby/dystanse VS(S) oraz VS(L) i mam pytanie czy to aby nie one  powinny być zastosowane do przymocowania tego uchwytu do tylnej ściany w TV ? (wydają sie o wiele bardziej masywne oraz spełniają rolę dystansów)
dziękuję za informację.
MB

wyslij maila na pw to wysle ci te ustawienia jakie mam po kalibracji moze ci podejda

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie musze uczyc sam mi dziala chociaz  nie chce jest tam taka opcja sync menu jak klikniesz na pilocie action menu na samym dole jest opcja

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tuner nc+ obsługuje hdmi-cec to wszystko będzie śmigać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, msx33 napisał:

ja nie musze uczyc sam mi dziala chociaz  nie chce jest tam taka opcja sync menu jak klikniesz na pilocie action menu na samym dole jest opcja

pozdrawiam

hmmm,,, mam również podłaczone kino domowe pod hdmi4 i to jego wybiera bez problemu... natomiast tunera nc+ nie widzi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 20.12.2016 o 14:26, msx33 napisał:

czesc jaki dysk 1T proponujecie do 65'' XD9305 ?

Edytowane przez MichałTJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" ... mam również podłaczone kino domowe pod hdmi4 i to jego wybiera bez problemu... natomiast tunera nc+ nie widzi...."

Każdy SONY XD93xx tak ma. Brak uzgodnienia z NC+. A to kosztuje.

" Lag w trybie 4k HDR spadł z ok. 85ms do 58.5 ms co wciąż jest wartością znacznie wyższą niż ta której oczekiwał bym po telewizorze polecanym przez samo Sony do PS4pro. "

Myślę, że 58 ms jest już OK. Nie lepiej dokupić szybki ekran tylko do gier. Blokujesz KD i całej rodzinie radość z TV. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi