Native856 4 Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Czy to prawda, że matryce od KS7000 i KS8000 po jakimś czasie odklejają się ? Ostatnio widziałem taki wpis od typa co kupił w Euro LG 65UH8507 Cytat Długo się zastanawiałem nad wyborem kolejnego TV między LG, Panasonic . Inni producenci to w tym roku oprócz zawyżonych cen w stosunku do jakości i wyposażenia to porażka.Samsun ze swoimi seriami ks 700/800 w których po paru godzinach oglądania ODKLEJA się tylna obudowa telewizora przeszedł sam siebie . LG 65UH8507 oferuje bardzo dobry obraz zaraz po włączeniu bez żadnej kalibracji ( chociaż można przeczytać w testach że po kalibracji jest jeszcze lepiej) kolory dobrze nasycone , bardzo dobra płynność obrazu , a co ważne mecze piłkarskie naprawdę super się ogląda matryca 120 HZ robi swoje. Dzwięk z głośników i ; subka; naprawdę daje radę w filmach akcji zresztą jest dużo ustawień . Kąty widzenia super dla paru osób przed telewizorem zero problemów z oglądaniem ; niezmienionego ; w kolorach ostrości itp.obrazu w przeciwieństwie do matryc soniaczy, samsungów czy nie dopracowanych Philipsów. Nie słuchajcie głupot że w matrycach lG nie można uzyskać dobrej czerni bo w tym modelu jest naprawdę jak na lcd bardzo dobrze i dla osób które nie oglądają w całkowitej ciemnicy będzie pełne zadowolenie z jakości wyświetlanego obrazu na tym TV. Za te pieniądze naprawdę warto zakupić tego LCD. Już miałem kupić jednego z tym samsungów, ale trochę mnie to wystraszyło Edytowane 1 Listopada 2016 przez Native856 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRCOCOset 6 Napisano 7 Listopada 2016 Dnia 1.11.2016 o 15:24, Native856 napisał: Czy to prawda, że matryce od KS7000 i KS8000 po jakimś czasie odklejają się ? Ostatnio widziałem taki wpis od typa co kupił w Euro LG 65UH8507 Już miałem kupić jednego z tym samsungów, ale trochę mnie to wystraszyło KS 7000 owszem. Jednak KS 8000 oferuje wysokiej jakości obudowę. Nie ma mowy odklejaniu. Mam i wiem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Native856 4 Napisano 7 Listopada 2016 3 godziny temu, MRCOCOset napisał: KS 7000 owszem. Jednak KS 8000 oferuje wysokiej jakości obudowę. Nie ma mowy odklejaniu. Mam i wiem. Mógłbyś wymienić jakieś plusy i minusy tego KS 8000 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 7 Listopada 2016 Elektronicznie to w sumie takie same telewizory.Roznica to bedzie w sumie design @kremplaMasz podobne forum w polskim internecie tam testy sa dużo bardziej profesjonalne,a i poziom werbalny admino-modera jest na wysokim poziomieWysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 7 Listopada 2016 Jeśli komuś wystarcza poziom czerni w LG UH8507 czy UH950 to jest to kwestia jego indywidualnych oczekiwań. Na moje wymogi czerń w tych modelach jest zwyczajnie słaba i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 7 Listopada 2016 Rafcio widziałeś oleda czy jakWysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 8 Listopada 2016 Czerń na OLED-zie to zupełnie inna bajka Mam na myśli porównanie czerni na zwykłych LED-ach LG serii UH na matrycy IPS z TV LED na matrycy VA np. na Panasie DX750/780 czy na Sony 55XD9305. Jak dla mnie modele LG LED "SuperUHD" na 2016, to porażka. Takie jest moje zdanie. Dwukrotnie testowałem UH950 na własnym materiale i ten TV - w mojej subiektywnej ocenie - absolutnie nie jest wart tych pieniędzy. Każdy oczywiście może mieć inne zdanie. Najważniejsze jest indywidualne zadowolenie z zakupu, każdy więc powinien kupować TV pod siebie i swoje potrzeby oraz oczekiwania, tak żeby nie być potem rozczarowanym z dokonanego wyboru. Z tegorocznych modeli 4k w przekątnej 55"-58" w cenie do 7k moje oczekiwania spełniają tylko Panas 58DX750 (DX780) i Sony 55XD9305. Jak pojawią się na nie mega promocje, to będę wybierał właśnie spośród nich. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
żagiel75 2 Napisano 8 Listopada 2016 19 godzin temu, MRCOCOset napisał: KS 7000 owszem. Jednak KS 8000 oferuje wysokiej jakości obudowę. Nie ma mowy odklejaniu. Mam i wiem. Jest na YT filmik jak ekipa skleja obudowę KS, bo odkleiła się dla użytkownika. Serwis robiony jest właśnie na modelu KS8000 - więc te modele też się odklejają. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RHJG 104 Napisano 8 Listopada 2016 Witam było już tyle razy..... Na tym filmiku jest wersja amerykańska,którego odpowiednikiem w Europie jest KS7000 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Native856 4 Napisano 8 Listopada 2016 Czyli że jak w końcu ? Każda odpowiedz to inaczej wszystko. Co w końcu kupić z tych modeli ? Żeby później nie było bólu [beeep]y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRCOCOset 6 Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Dnia 7.11.2016 o 19:30, Native856 napisał: Mógłbyś wymienić jakieś plusy i minusy tego KS 8000 ? minusy: - brak wyjścia na słuchawki ( ale mam cyfrowo podpiętego ks8000 pod kompa i tam słuchawki ) - szkoda że nie full led. - brak możliwości całkowitego wygaszenia obrazu ( tylko audio np. do radia/spania. ) plusy: - bardzo dobra jakość wykonania - świetnie nadaje się do mało wymagających gier w 4k ( fifa 17, symulator farmy 2017, itp. typowo na pada). Jeżeli mamy sprzęt potrafiący wygenerować 60 fps w 4k bez obniżania detali obraz robi wrażenie (większe niż oryginalne filmy BDUHD). Z odległości 1m - 1,3m przy 65' można spokojnie grać i obraz jest podobny a nawet lepszy niż monitor full hd 24' z 40cm. Filmy ze względu na bitrate najlepiej wypadają od 1,5 m w zwyż ( ja siedzę zazwyczaj 2m ). - procesor wyrabia bez problemu po ustawieniu motion plus 10/10. Nie przycina co jakiś czas itd. - plus za funkcję wyraźny ruch led, który redukuje smużenie w trybie motion plus 10/10. Wstawiana jest czarna klatka pomiędzy klatkę z obrazem. Obraz nieco ciemniejszy ale przy podświetleniu 20 jest okej. Funkcja ta redukuje w znacznym stopniu artefakty powstające podczas wysokich ustawień upłynniania obrazu np. 10/10 - system tizen działa płynnie kilka sekund od włączenia się tv ( musi sobie widocznie załadować do "RAM" co trzeba potem już jest dobrze. ) - równomierność podświetlenia ( na białym tle nie mam rażących/ciemniejszych plam itd, itp) - one conect 19 godzin temu, Native856 napisał: Czyli że jak w końcu ? Każda odpowiedz to inaczej wszystko. Co w końcu kupić z tych modeli ? Żeby później nie było bólu [beeep]y Europejskie KS8000 zamiata jakością wykonania amerykańskie KS 8000. Dnia 7.11.2016 o 19:30, Native856 napisał: Mógłbyś wymienić jakieś plusy i minusy tego KS 8000 ? PS. Minus za PIP. Odeszli od tego co było w modelach JS czyli do 4 dowolnych źródeł na ekranie ( Multi-Link Screen ). Nie mogę np. grać w grę i oglądać obrazu w okienku z dekodera sat (zewnętrznego). Tylko PC + tuner wbudowany. Edytowane 9 Listopada 2016 przez MRCOCOset 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Native856 4 Napisano 9 Listopada 2016 A więc Kupione! W sobotę przyjedzie ;)) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Native856 4 Napisano 12 Listopada 2016 Tv dotarł... chce zamontować "uchwyt/stopę", ale typ powiedział, że nie mogę kłaść tego tv poziomo. Ktoś mi powie dlaczego ? Z tego co wiem to kiedyś plazmy nie można było kłaść poziomo bo się mogła jakoś rozszczelnić czy coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 12 Listopada 2016 Spokojnie mozesz położyć na równej podlodze koc i na nim telewizor. Ja zawsze tak robie i nic sie nie dzieje nawet z "prostymi inaczej"Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Native856 4 Napisano 13 Listopada 2016 Juz mało ważne... pojawił się inny problem. Znalazłem z 10 bad pixeli ? I co teraz ? Mam rozszerzoną gwarancje na 5 lat. Czy takie sprawy załatwiają od ręki, czy też producent przewiduje jakąś określoną ilosc bad pixeli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 13 Listopada 2016 Bylem przekonany, że problem bad pixeli dotyczy jedynie serii KS7000. Skoro u Ciebie na KS8000 jest aż 10 bad pixeli w TV za tyle kasy, to po prostu ręce opadają. Żenada ze strony producenta. Taki bubel nie powinien trafić w ogóle do dystrybucji. Moja rada, jeśli możesz, to wymień swój KS8000 na inny egzemplarz lub żądaj zwrotu kasy od sprzedawcy. W ostateczności zostaje Ci telefon do serwisu Samsunga i wymiana matrycy na nową. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRCOCOset 6 Napisano 13 Listopada 2016 4 godziny temu, Native856 napisał: Juz mało ważne... pojawił się inny problem. Znalazłem z 10 bad pixeli ? I co teraz ? Mam rozszerzoną gwarancje na 5 lat. Czy takie sprawy załatwiają od ręki, czy też producent przewiduje jakąś określoną ilosc bad pixeli ? Ktoś gdzieś wspominał , że do 8 badpixeli w 4k jest dpuszczalne ale nie wiem ile w tym prawdy. Masz bad pixele na białym tle? Czy na czarnym i świecą ? ( na białym to półbiedy ). Mi jak koleś przywiózł . Rozpakował , zmontował stopę, i na szybko plansze zapodałem różnokolorowe. Oko niby nic nie wykryło. Ale za jakiś czas mogą wyskoczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mierzwiak 221 Napisano 13 Listopada 2016 Rozszerzona gwarancja w Euro pozwala na reklamację już przy JEDNYM pikselu. Ja swoją matrycę przejrzałem pobieżnie na kilku planszach testowych, niczego nie zauważyłem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 14 Listopada 2016 Na 10 lat? - taka oferuja w UK/ROI !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Native856 4 Napisano 14 Listopada 2016 Z tego co pytałem "Samsunga" na fb to podobno producent przewiduje do 10 bad pixeli. Ale Mierzwia tez ma trochę racji bo coś wspominali, że od sklepu też zależy. Wrzuciłem zdjęcia na serwer. Co się okazuje przy zoomie widać jakby pixel "świecił do połowy". http://www110.zippyshare.com/v/mls0OPQc/file.html Najbardziej niepokojący jest szereg tych pixeli. Jest to na samym dole ekranu. Ciężko mi było zrobić tam dobre zdjęcie. Tam już bardziej wyglądają na bad. Kolejna sprawa to taka ze jak się patrzy na ekran z profilu to widać jak jedna część ekranu(dokładniej mówiąc bok/krawędź) jest jakby "trochę podgięta". Nie przeszkadza to jakoś, ale mimo wszystko tak jest. Opcje są chyba 2... wymienić, albo poczekać 4 lata i dopiero zgłosić. W końcu gwarancje rozszerzoną mam na 5 lat. Skoro odwalili taką fuszerkę to myślę żeby to wykorzystać. TV był kupiony w Euro RTV AGD. Próbowałem na chwile użyć tego, ale z tego co wiem podobno musi to parę godzin podziałać : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mihau_ 6 Napisano 16 Listopada 2016 Dnia 14.11.2016 o 23:01, Native856 napisał: Z tego co pytałem "Samsunga" na fb to podobno producent przewiduje do 10 bad pixeli. Ale Mierzwia tez ma trochę racji bo coś wspominali, że od sklepu też zależy. Wrzuciłem zdjęcia na serwer. Co się okazuje przy zoomie widać jakby pixel "świecił do połowy". http://www110.zippyshare.com/v/mls0OPQc/file.html Najbardziej niepokojący jest szereg tych pixeli. Jest to na samym dole ekranu. Ciężko mi było zrobić tam dobre zdjęcie. Tam już bardziej wyglądają na bad. Kolejna sprawa to taka ze jak się patrzy na ekran z profilu to widać jak jedna część ekranu(dokładniej mówiąc bok/krawędź) jest jakby "trochę podgięta". Nie przeszkadza to jakoś, ale mimo wszystko tak jest. Opcje są chyba 2... wymienić, albo poczekać 4 lata i dopiero zgłosić. W końcu gwarancje rozszerzoną mam na 5 lat. Skoro odwalili taką fuszerkę to myślę żeby to wykorzystać. TV był kupiony w Euro RTV AGD. Próbowałem na chwile użyć tego, ale z tego co wiem podobno musi to parę godzin podziałać : To przy dolnej krawędzi to raczej uszkodzenie warstwy ciekłych kryształów. Mój poprzedni KS7000 miał początki tego co widać u Ciebie. Jak najszybciej wymieniaj na nowy. I nie daj sobie wmówić uszkodzenia mechanicznego. Wada fabryczna matrycy i bez dyskusji. Zobacz tutaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Native856 4 Napisano 17 Listopada 2016 Ale to co ? Po czasie może cała matryca polecieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 17 Listopada 2016 Pytanie do użytkowników ks8000, jak wygląda sprawa z obudową czy ta sama historia co w ks7000 ? Pytam bo jestem nim zainteresowany a zauważyłem w markecie rtv lekko odstającą obudowę przy ks8000 tak jak by się odlepiała. Czy ktoś zauważył taki problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasior10 3 Napisano 18 Listopada 2016 Panowie Zawówiłem 65Ks8000 Juz trzecią sztuke samsunga 65ks8000 odrzuciłem w sklepie w dwoch odstajace ramki trzeci ramka super podłaczyłem pendrive z planszami na bad pixele i tu zaskoczenie 7 bad pikseli na gorze matrycy przecież to jest jakas kpina telewizor za 10 tys a tu takie cyrki. Z ciekawosci odrazu włożyłem tego samego pedrive na sklepie do ks9000 terz 65 cali i co??? tu też bad piksele nie do wiary czy te matryce mają wady zastanawiam sie czy znajde na rynku na ten czas tv co nie bedzie miał wad typu pixele Ktos miał podobne przypadki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Esko 5 Napisano 18 Listopada 2016 Tak, na 5 sztuk KS7000 4 mialy wady ramki oraz piksele. W koncu wzialem piata ktora miala matryce ok a problem z ramka ktory naprawilem na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach