Gmeru 2 237 Napisano 20 Lutego 2016 Parę dni temu firma Samsunga oficjalnie ogłosiła, że telewizory z nowych linii na 2016 rok nie będą wspierać 3D. Jesteśmy świeżo po pokazie najnowszych linii TV Philipsa na ten rok i okazuje się, że plotki o końcu wspierania 3D u innych producentów okazują się prawdziwe. Podczas otwarcia konwencji, szef działu PR, Pan David Kou potwierdził, że telewizory z najnowszej linii nie będą wspierać technologii 3D. Jeżeli macie zatem kolekcję filmów Blu-ray 3D i zamierzacie zmieniać telewizor na Philipsa to trzeba pomyśleć nad modelami z 2015 roku. Kliknij tutaj aby zobaczyć całą treść artykułu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ambidark 71 Napisano 21 Lutego 2016 Philips chyba nigdy nie miał 3D z prawdziwego zdarzenia, więc niewiele to zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 21 Lutego 2016 ciekawe jakie to im da oszczędności - bo te ruchy z likwidacją 3d to jest jakaś paranoja przecież oni to co zrobią to oszczędzą tylko na guziku 3d w pilocie, okularach i nadajniku - koszt kilku dolarów. reszta pewnie musi być taka sama - wywalą tylko kod obsługujący 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1707 9 Napisano 21 Lutego 2016 ciekawe jakie to im da oszczędności - bo te ruchy z likwidacją 3d to jest jakaś paranoja przecież oni to co zrobią to oszczędzą tylko na guziku 3d w pilocie, okularach i nadajniku - koszt kilku dolarów. reszta pewnie musi być taka sama - wywalą tylko kod obsługujący 3d. Może chcą wciskać panele 60Hz. A rezygnacja z 3D to tylko odwrócenie uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 21 Lutego 2016 Ale od serii 6500 ma być 120Hz.... Dla mnie to mega dziwny ruch ze strony producentów TV gdyż jest to świeża sprawa, sporo filmów poszło przecież do ludzi za które trzeba było więcej płacić względem wersji 2D. Tu nie chodzi o to czy mi się podoba efekt czy nie ale o biznes. Filmy są na półkach, w kinach itd. LOL trochę nie fair to zachowanie w stosunku do klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1707 9 Napisano 21 Lutego 2016 Ale od serii 6500 ma być 120Hz.... Dla mnie to mega dziwny ruch ze strony producentów TV gdyż jest to świeża sprawa, sporo filmów poszło przecież do ludzi za które trzeba było sporo więcej płacić względem wersji 2D. Tu nie chodzi o to czy mi się podoba efekt czy nie ale o biznes. Filmy są na półkach, w kinach itd. LOL trochę nie fair to zachowanie w stosunku do klientów.Bardzo dziwne. Rozumiem gdyby sprzedawali bez okularów. Jest to jakaś oszczędność. Ale całkiem bez 3D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 21 Lutego 2016 Cel jest oczywisty. Przy zachowaniu takiej samej ceny TV bez 3D będzie miał lepsze parametry. Np. wydajniejszy procek AV. I to już widać u Philipsa 2016, bo bardzo podskoczyły wartości PPI. Zapewne na rynku pozostaną jedynie pasywne 3D na matrycach UHD od LG. To powinno wystarczyć fanom 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calvex 5 Napisano 21 Lutego 2016 I tak juz nigdy nie kupie tv od Philipsa. Najgorsza firma, najgorszy serwis. Za 47"6198k dalem swego czasu 4300 zl i bylo to najgorsze 4k wydane w zyciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Cel jest oczywisty. Przy zachowaniu takiej samej ceny TV bez 3D będzie miał lepsze parametry. Np. wydajniejszy procek AV. I to już widać u Philipsa 2016, bo bardzo podskoczyły wartości PPI. tylko po co miałby miec lepsze parametry skoro to nie będzie potrzebne? to 3d wymagało mocniejszego procesora - teraz będą mogli montować jeszcze słabsze. wiec nie wiem co ty tam widzisz lepszego w philipsie 2016 bo nic takiego najpewniej nie będzie. Edytowane 21 Lutego 2016 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M!CH4Ł 9 Napisano 21 Lutego 2016 Jak dla mnie to delikatny strzał w kolano. Pomimo tego, że 3D nie jest już tak pożądane to i tak niektórzy szukają telewizora właśnie z tą opcją. Powszechnie wiadomo również, że zawsze kiedy w telewizorze pojawiała się opcja 3D to automatycznie matryca miała więcej Hz (zazwyczaj 120). Z resztą, cała ta sytuacja była do przewidzenia. Można to było zauważyć przy nagłym braku okularów do wykorzystania technologii 3D w telewizorach. Według mnie pomysł nie trafiony. Powinno zostać tak jak jest teraz. Sam osobiście zakupiłem telewizor tylko dlatego, żeby mieć pewność, że nie siedzi w nim 60Hz matryca, a okularów do tej pory nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolek126 19 Napisano 22 Lutego 2016 Gmeru dokładnie to jest oszustwo ludzi bo najpierw firmy naciągają reklamami i mamią ludzi a później maja gdzieś, że ludzie nakupowali filmów i zapłacili za to kasę ciężko zarobioną i sobie zabierają jakby nie wiem ile to kosztowało... tym bardziej że i tak wszyscy kupowali już sami okulary od tamtego roku ... żenada,.. samsung to samo teraz z tel. myk kolejny w tamtym roku nie włożyli karty pamięci do swoich flagowców w tym roku S7 już to ma i jako atut tego tel. jest to przedstawiane - może to samo zrobią za rok z tv i ceny podniosą .. :-) GMERU jak forum powinniście oficjalnie spytać się Prezesa od Sony jak to będzie w przypadku Sony??? Modele z tego roku chyba będą mieć 3d ale jak będzie w przyszłym roku ??? Bo jeśli będzie sytuacja taka że Sony Pictures dalej w tym roku będą robić i wydawać swoje filmy w 3d a w przyszłym roku Sony powie sorki ale my też się wycofujemy to jest to naciągactwo na maksa.. wiec proszę o napisanie do nich pisma w tej sprawie.. tylko do Prezesa a nie na infolinie , bo na takową to i ja mogę zadzwonić tylko tam nic nie wiedzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Ale od serii 6500 ma być 120Hz.... Dla mnie to mega dziwny ruch ze strony producentów TV gdyż jest to świeża sprawa, sporo filmów poszło przecież do ludzi za które trzeba było więcej płacić względem wersji 2D. Tu nie chodzi o to czy mi się podoba efekt czy nie ale o biznes. Filmy są na półkach, w kinach itd. LOL trochę nie fair to zachowanie w stosunku do klientów. Tak naprawdę, to wszelakie koncerny niby robią uśmiech i oko do klienta, ale nie oszukujmy się , liczy się tylko "ciapa", wystarczy dobry marketing i chłam wszelaki pójdzie jak ciepłe bułki. Gmeru dokładnie to jest oszustwo ludzi bo najpierw firmy naciągają reklamami i mamią ludzi a później maja gdzieś, że ludzie nakupowali filmów i zapłacili za to kasę ciężko zarobioną i sobie zabierają jakby nie wiem ile to kosztowało... tym bardziej że i tak wszyscy kupowali już sami okulary od tamtego roku ... żenada,.. samsung to samo teraz z tel. myk kolejny w tamtym roku nie włożyli karty pamięci do swoich flagowców w tym roku S7 już to ma i jako atut tego tel. jest to przedstawiane - może to samo zrobią za rok z tv i ceny podniosą .. :-) GMERU jak forum powinniście oficjalnie spytać się Prezesa od Sony jak to będzie w przypadku Sony??? Modele z tego roku chyba będą mieć 3d ale jak będzie w przyszłym roku ??? Bo jeśli będzie sytuacja taka że Sony Pictures dalej w tym roku będą robić i wydawać swoje filmy w 3d a w przyszłym roku Sony powie sorki ale my też się wycofujemy to jest to naciągactwo na maksa.. wiec proszę o napisanie do nich pisma w tej sprawie.. tylko do Prezesa a nie na infolinie , bo na takową to i ja mogę zadzwonić tylko tam nic nie wiedzą... Siema Lolo, wiedziałem, że jako fan, ba nawet fanatyk Sony, zapytasz o tę markę. Edytowane 22 Lutego 2016 przez artomoher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bingooo 375 Napisano 22 Lutego 2016 Marketing jak nic W kinach 3D nie umiera... https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_films Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 22 Lutego 2016 Otóż to, mnie tam śmiać się chce na te wszelakie popiski różnych koncernów, cel jest prosty sprzedać co jest, później przeprosić, znów wyprodukować, a najlepiej takie sprzęty, by się szybko starzały/psuły. Kasa ma się zgadzać...co za dziwne te czasy, kasa ponad wszystko, a sie pytam gdzie to zwierzątko zwane człowiekiem?. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bingooo 375 Napisano 22 Lutego 2016 Oni mają to marketingowo obliczone na kilka lat do przodu.... A posty "strzał w kolano" raczej ich nie dotyczy... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 22 Lutego 2016 GMERU jak forum powinniście oficjalnie spytać się Prezesa od Sony j W środę 24.02 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolek126 19 Napisano 22 Lutego 2016 To trzymam za słowo i żeby nie wymigał si z odpowiedzią bo internet to siła jakby nie wiedział.. samsung się już o tym przekonał jak był problem z kurzem w serii 6 ... bo tak jak napisałem jeśli jest coś na rzeczy że w tym roku dadzą 3d i filmy Sony Pictures będzie dalej robić w 3d a w przyszłym roku powiedz sorki i mamy gdzieś wasze pieniądze wydane na filmy 3d ale my kończymy to jest to oszustwo w biały dzień ... ludzie mają prawo wiedzieć co firma Sony ma w planach jeśli chodzi o 3d - bo tam na górze oni wiedzą ... tylko pytanie czy chcą się tym podzielić z takimi osobami jak choćby nasz Prezes, a Ci czy chcą się podzielić tym z ludźmi takimi jak My. Kupując film 3d mamy mieć świadomość wydając kasę czy jest sens i czy tv Sony dalej będą szła w tą technologię, która mało kosztuje, a tym bardziej mało kiedy My kupujemy sami okulary. Także czekamy na info... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiperboll 2 Napisano 22 Lutego 2016 Czekamy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamise 1 Napisano 23 Lutego 2016 Ciekawe czy w takim razie sony, panasonic i reszta się wycofają. jakby w sumie jeden z producentów został to mógłby jako jedyny niezłą $ wyciągać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 23 Lutego 2016 Sony to jutro się dowiemy bo jest pokaz nowych linii. Panasonic moim zdaniem zostanie z 3D. O tym dowiemy się na 100% pod koniec lutego Więc jeszcze chwila cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamise 1 Napisano 24 Lutego 2016 W sumie myślę, że jednak jest sporo ludzi zainteresowanych 3D i ten kto by został na rynku poniekąd zostałby monopolistą i mógłby kawał gorsza z tego wyciągnąć. Też mi się wydaję, że panasonic zostanie przy 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach